Kirja-arvostelu: Poliittinen sotilas

Pamfletti on jo lähes 40 vuoden ajan motivoinut kansallisradikaaleja ympäri maailmaa. Pamfletin mukaan ideaali poliittinen sotilas on omistautunut, kouluttautunut, hyväkuntoinen, huumorintajuinen sekä tyylikäs.

Kulttuuri

Jo 1980-luvulla Derek Hollandin kirjoittama Poliittinen sotilas ‑pamfletti julkaistiin suomenkielisenä versiona fyysisessä muodossa vuonna 2014. Sen julkaisijana toimi tuolloin toiminut Musta Sydän ‑kollektiivi, jonka nimissä järjestettiin muutama konsertti, hieman aktivismia, julkaistiin tämä pamfletti ja levitettiin kansallismielisen liikkeen keskuuteen kolmannen tien poliittista vaihtoehtoa kulttuurin muodossa.

Pamfletti kertoo ideaalista poliittisesta sotilaasta: se on omistautunut, kouluttautunut, hyväkuntoinen, huumorintajuinen sekä tyylikäs. Derek Holland kuvailee aktivistia, joka toimii esimerkillisenä yksilönä omassa yhteisössään toimien samalla poliittisten päämääriensä eteen.

Se käsittelee aihetta kuvailemalla ensin nykyistä tilannetta, sitten perustelemalla poliittisen sotilaan tarpeellisuutta ja kolmanneksi kuvailemalla poliittisen sotilaan elämän mittaista polkua.

Kirjasen mukaan pahin mahdollinen ihmistyyppi eurooppalaisten selviytymiselle on itsekeskeinen ja hengeltään alhainen, jollaisia on noussut valta-asemiin pitkin maanosaa. Nämä oman edun tavoittelijat eivät välitä kansasta, vaan omasta itsestään tehden korruptiosta elämäntavan.

Kansalta on riistetty hengellisyys pois ja systeemiin kyllästyneille tarjotaan vaihtoehdoksi alakulttuureja, kuten rikollisjärjestöjä, joita glorifioidaan. Teksti on kirjoitettu lähes 40 vuotta sitten, mutta tänä päivänä se näkyy yhä selvemmin: rikollisista tehdään idoleita viihteen kautta yhä räikeämmin.

Kirja tarjoaa historiallisena esimerkkinä poliittisesta sotilaasta niitä sotureita, jotka ovat todistetusti eläneet kuten saarnaavat. Kaikki muistavat 300 spartalaista, vaikka nämä hävisivät taistelun. Romanian Rautakaarti eli vain 15 vuoden ajan, mutta sen tarjoama henkinen sotilaallisuus lävisti koko kansan. Lähi-idän antisionististen tahojen kuolemaa halveksuva fanaattisuus hääsi Yhdysvaltain joukot Libanonista 1980-luvulla pienistä resursseistaan huolimatta. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä asenteesta voidaan pitää Talebanin voittoa Yhdysvaltain armeijasta tänä vuonna.

Kirjailijan mukaan eurooppalaiset kansallismieliset tarvitsevat tätä asennetta, mikäli haluamme selviytyä. Resurssimme ovat tunnetusti pienemmät kuin globalisteilla, joilla on käytössään valtiolliset verorahat aseistettuine joukkoineen sekä sanoinkuvaamattoman valtavat yksityiset varannot. Globalistien heikkous on kuitenkin heikko moraali, sillä he taistelevat paksun lompakon puolesta, eivät korkeampien arvojen.

Poliittinen sotilas on siis materialistisen painajaisen vastakohta. Se taistelee ideaalin, ei henkilökohtaisen hyvinvointinsa puolesta. Poliittinen sotilas ei kysy, ”mitä minä tästä hyödyn?”, vaan se kysyy ”mitä voin tehdä auttaakseni asiaamme?”.

Pamfletti myös korostaa sitä, että nationalistien toimintatapojen matkalla kohti voittoa tulisi kulkea käsi kädessä lopullisen tavoitteen kanssa – päämäärä ei siis oikeuta kaikkia keinoja. Erityisesti se irtisanoo itsensä terrorismin taktiikasta.

Terrorismin tarkoitus on sekä aiheuttaa pelkoa kanssaeläjissämme että hankaloittaa niiden elämää (esimerkiksi infraan kohdistuvalla terrorilla). Miten tällaisella lähestymistavalla voidaan saada ihmiset luoksemme, kirjailija pähkäilee.

Pamfletti on jo lähes 40 vuoden ajan motivoinut kansallisradikaaleja ympäri maailmaa. Sen suomenkielinen versio on lompakon levyinen ja alle sentin paksuinen teos, jonka mukana kuljettaminen onnistuu kätevästi vaikka taskussa. Se on 55 sivua pitkä, joten se on helppo ja nopea lukea vaikka työaikana tauoilla.

Teos toimii hyvänä motivaattorina kenelle tahansa poliittiselle aktivistille. Hintakaan ei päätä huimaa: Kielletyt Kirjat myy sitä viidellä eurolla.

Aktivismi Derek Holland Historia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kielletyt kirjat Kirjallisuus Kotimaa Kulttuuri Musta Sydän Pamfletti Poliittinen sotilas Politiikka Rautakaarti Rotu Sparta Taleban Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Jos et ole jutikka tai niille kuohittu noahide-lammas, olet terroristi. Näin tämä asia menee. Länsimaissa toimitaan ’Patriot Act’- lain hengessä eli kaikki hallitusta ja kommunistista hegemoniaa vastustavat ovat ”terroristeja” käyttämistään menetelmistä huolimatta. Toisinajattelu on terrorismia, mielen osoittaminen on terrorismia. Kansallismielisen tai populistin äänestäminen on terrorismia. Vääränlaiseen järjestöön kuuluminen on terrorismia. Tyylikkäänä vanhakantaisena oikeistolaisena esiintyminen on terrorismia. ”Terroristilta” voi riistää kaikki kansalaisoikeudet ja ‑vapaudet ja siksi terroristiksi tai radikaaliksi leimaamista niin kernaasti käytetään poliittisten vihollisten leimaamisen ja nujertamiseen.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Eikö Derek Hollandin Poliittinen sotilas julkaistu jo 2004 kokoelmassa Valkoista identiteettipolitiikkaa, osa 1? 

  Kirjan julkaisi Perustuslaillinen sananvapaus ry. Kokoelmalle tuli myös jatko-osa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ainakin tuo esipuhe on kyseisestä kirjasta otettu, joskin päivitetty. Joka tapauksessa mainitsemasi kirja on kokoelmateos, ei pamfletti, joka sisältää vain yhden teoksen sisällön.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Hieno kirjoitus ja jo toinen kirja hankittavaksi muutenkin suureen kirjastoon.

  Pari huomiota, jotka olen itsekin tehnyt.

  ”Itsekeskeinen ja hengeltään alhainen”. Täsmälleen. Nykyajan Lännen johtajat ovat järjestään mitättömyyksiä, hengettömiä irvikuvia oikeasta ihmisestä. Sionistimedia tekee tietenkin inhaa työtään ja nostaa surkeimmista surkeimmat ylös lauteille, sehän on selvä. Silti, kyllä jossakin on pahasti vikaa, kun Suomessa oikea pyrkyrinilkki, hammaskeiju, stubbelo nousee pääministeriksi ja sitten nolla, joka ei edes ymmärä prosenttilaskun alkeita, nostetaan ”pankin varapääjohtajaksi”. Ja nyt meillä on ikioma narsistinen mannekiinihuora… 

  Ja näitähän riittää. Trudeau, Biden, Blair, Clintonit, Macron, loppua ei näy. Näistä ihmisistä ei löydy aitoa ihimistä, ei sitten millään. Eipä ihme, että liskomainen sionisti rakastaa tätä tragediaa, jonka lisko on maailmaamme rakentanut.

  Toinen erinomainen havainto. ”Rikollisjärjestöjä glorifoidaan…”. Juuri näin. Hollywoodin sionistinen mediakone suoraan helvetistä on tässä numero yksi. Joistakin vähä-älyisistä kolumbialaisista puoli-ihmisistä Hollywood on kutonut narratiivin, jonka mukaan näille älyn tonaville ei voi tehdä mitään ja jo pelkkä yrityskin on virhe. Jos on yksi sionistinen laitos, joka pitäisi hävittää maan pinnalta, se on tämä’ dystopian luoja ja helvetin portinvartija, Hollywood. Nämä perkeleen cohenit ja spielbergit loputtomine serkkuineen… On sitä ja tätä holokaustilistaa, mutta sitä listaa judeobolshevismin uhreista ei ole aloitettukaan… Ei ole Gulag-draamaa, ei ole ortodoksisen kirkon holokaustidraamaa… Olisi materiaalia, mutta sionisti ei kudo narratiivia omista hirmuteoistaan.

  Tämä ”Kiellettyjen Kirjojen Kirjakauppa” (helkkari, lyhennys voisi olla KKK), on hieno paikka, kerrassaan.

  • Tomppa

   Vastaa

   ”Nykyajan Lännen johtajat ovat järjestään mitättömyyksiä, hengettömiä irvikuvia oikeasta ihmisestä.” Juuri tästä on kyse. He ovat pelkkiä marionettejä.
   Suurin osa nykypäivän eurooppalaisista ja pohjois-amerikkalaisista johtajista on käynyt viisivuotisen Maailman talousfoorumin Nuoret globaalit johtajat ‑koulutuksen, jonka aikana heidät on groomattu toimimaan kuinka pankkiirieliitti haluaa heidän toimivan. Suomesta koulutuksessa ovat tällä hetkellä Sanna Marin ja Annika Saarikko. Entisiä suomalaisia oppilaita ovat Jyrki Katainen ja Alexander Stubb.

   https://banned.video/watch?id=61b8b80ec57f571cc3e5dd4e

 • KokenutMies

  Vastaa

  Äärikansallismielisessä scenessä ei pitäisi liikaa palvoa henkilökohtaista puhtautta tai ominaisuuksia, koska kaikissa ihmisiä on erittäin paljon vikoja ja puutteita. Niitä erikoisyksilöitä on niin vähän ettei ne riittä mihinkään. Huomio pitäisi keskittää siihen mitä henkilö tekee aatteen hyväksi, ei siihen millainen hänen käytöksensä ja toimintansa on arkielämässä.

  Mielestäni tämä henkilökohtaisen toiminnan palvonta on pakotie sille ettei voida tai kyetä itseasiassa tekemään mitään aatteen hyväksi. Silloin käperrytään itseen ja vaikka siinäkin on hyviä puolia, niin ihminen on kuitenkin vahva vain muiden yhteydessä. On käytännössä mahdotonta saada kasaan edes pientä ryhmää, jonka jokainen jäsen olisi kaikin puolin täydellinen.

  Tietenkin meidän joukoissa on huomattavasti selväjärkisempiä ihmisiä kuin vastapuolella, mutta ei se tarkoita, että olisimme täydellisiä kaikin puolin. Sinimustien teeseissä itseäni on ärsyttänyt tietynlainen toiminnan puhtauden vaaliminen, joka tuntuu käsittävän kaikki elämän osa-alueet.

  • ValhallaX

   Vastaa

   Allekirjoitan tuon.

   Vahvoja olemme sekä henkilökohtaisesti, mutta etenkin yhdessä. Kun ensimmäisen kerran pääsin porukoihin Ruotsiin mielenosoituksiin niin kokonainen maailma aukeni – ja se maailma oli hyvä. Helkkari, kukaan meistä ei varmaankaan täyttänyt vaatimuksia, mutta porukka oli, kyllä, täydellinen. Ensimmäisen kerran tiesin varmuudella, että vastarintaa on ja sitä löytyy lisää. Huomasin, että aiemmin vähättelemäni ihmistyyppi oli erittäin hyvin sivistynyt juuri niissä asioissa, joilla oli merkitystä.

   Yhden matkan aikana opin enemmän asioista kuin koko aiemman elämäni aikana, jos puhutaan todella, todella tärkeistä asioista.

   Asia on niin, että ei ole koiraa karvoihin katsomista ja parhaat toverit tiellä parempaan tulevaisuuteen eivät välttämättä löydy ulkonäön perusteella, eivät totisesti. Mutta, helkkari, opin itsekin, kuinka käyttäydytään paineenkin alla ryhdikkäästi ja ei provosoiduta joutavista. Paljon minua nuoremmat näyttivät tietä.

   Vikoja meissä on kaikissa, vain sionisti on ihminen, joka on täydellinen (omasta mielestään), sillä sionistilla ei ole moraalia, hänellä ei ole omatuntoa, hän kysyy vain ja ainoastaan: ”Onko se hyväksi meille?” Ja jos on, mikään rikos ei ole liikaa ja jos taas jokin asia ei ole sionistille hyväksi niin mikään rikos ei ole liikaa sen asian hävittämiseksi. Kun vastassamme on tällainen hirviö suoraan helvetistä niin älkäämme takertuko pikkuseikkoihin. Voiton jälkeen voimme hifistellä, kaikin mokomin, mutta nyt, arjessa, me tarvitsemme tovereita, kansallismielisiä tovereita. Ja lopuksi, selvyden vuoksi, minun sanani ”toveri” tulee sanasta Kamerad, eikä sanasta Tavaritsh. Ihan vain loppukevennykseksi.

 • N.N.

  Vastaa

  Rullasin hyvän ruotsalaislehden läpi ja näin tämän otsikon: Frihetsrörelsen arrangerar den största manifestationen hittills – över 15 000 anmälda.

  Ajattelin, että vihdoinkin ruotsalaiset ovat nousseet vastarintaan oikein joukolla ja voisiko suomalaiset tehdä yhteistyötä näiden kanssa.

  Luin sitten kunnolla ja näin, että kyseessä oli Covid-liike.

  Uff ja uff. Maa hukkuu muiden maiden kansallisiin ja korona on ainoa asia joka saa ihmiset liikelle.

  Vaikka olemme eri mielisiä monista ei-tärkeistä asioista, tämä muukalaistzunami on kaikein tärkein asia heille, meille vapaus on olla suomalaisia ja itse päättä asioista, ei pienen klikin pakottamana ja pandemiat menee aina ohi mutta miehettäjät tahtoo jäädä.

  Tästä kansasta on tehty sivustakatsojia, katsomme sivusta kun tänne tuodaan väkivaltaisia ihmisiä oikein joukolla, katsomme sivusta kun veronmaksajien rahat kuskataan muualle ja sen tietää, että niillä olisi kipeästi käyttöä täällä, varsinkin nyt kun tulee koronanjälkeistä siivoamista.

  Ei ruotsalaiset tajuaa, että niiden maa on valloitettu ja ihmisiä kuolee ja loukaantuu joka päivä taistelussa niiden kanssa, korjaan – ei taistelu- ruotsalaiset ei taistelee vaan ovat passiivisiä uhreja.
  Mutta entäs me? Olemmeko yhtä saamattomia, keskitymmeko tärkäin asiaan eli siihen hiljaiseen miehitykseen mikä täälläkin on menossa?

  • N.N.

   Vastaa

   tämä muukalaistzunami on kaikein tärkein asia heille, meille vapaus on olla suomalaisia ja itse päättä asioista, ei pienen klikin pakottamana ja

   Wow, mikä virhe, korjaan: muukalaistzunami on kaikein tärkein asia MEILLE

 • Hh1488

  Vastaa

  On hyvä teos, luin sen 4–5 vuotta sitten kyllä vaikutti paljon omaan ajatteluun, mutta huomasin myös sen että monesta asiasta olin jo samaa mieltä. Suosittelen. Toinen hyvä kirja mikä kannattaa lukea on horst wessel, siinä on todella hyvä ja surullinen kirja, Mika walttari on sen suomentanut joskus aikoinaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi