Eduskunnassa vaaditaan poliisin puuttuvan kansallismielisiin musiikkikonsertteihin

Keskustelualoitteen allekirjoittajat ovat huolissaan muun muassa "edelleen järjestettävistä äärioikeiston musiikkifestivaaleista".

Kulttuuri

Kuva: Veriyhteys.

Joukko oikeistolaisia ja vasemmistolaisia puolueita hallituksesta sekä oppositiosta vaativat PolPoa (poliittinen poliisi) puuttumaan entistä rajummin ottein kansallismielisiin tapahtumiin. Asiasta uutisoivat muun muassa sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton pää-äänenkannattajat.

Veronika Honkasalo (vas.), Erkki Tuomioja (sd.), Saara-Sofia Sirén (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Iiris Suomela (vihr.) ja Eva Biaudet (r.) ilmoittivat jättävänsä eduskuntaan keskustelualoitteen, jonka tavoite on kansallismielisen toiminnan hankaloittaminen. Nimien keruu aloitetta varten on aloitettu.

”Alkuvuonna Yhdysvaltojen kongressiin tehty hyökkäys on tuore esimerkki äärioikeiston aggressiivisista toimista sen keskeisen päämäärän, demokratian kyseenalaistamisen ja horjuttamisen, saavuttamiseksi. Kehitys Yhdysvalloissa on osa globaalia äärioikeiston nousutendenssiä, emmekä ole Suomessakaan turvassa äärioikeiston uhalta”, Veronika Honkasalo totesi ja jatkoi:

”Meidän ei tule antaa omissa puheissamme tai toiminnassamme vaaralliselle ääriajattelulle minkäänlaista tilaa. Osana äärioikeiston strategiaa on ujuttaa oikeusvaltiota, tutkittua tietoa ja yhtäläiset ihmisoikeudet kyseenalaistavia puhetapoja julkiseen keskusteluun, jolloin ne ajan myötä salonkikelpoistuvat ja alkavat horjuttaa oikeusvaltiota.”

Kansallismielinen musiikkikenttä kukoistaa

Allekirjoittajien mukaan PolPon tulee toisin sanoen tukkia kansallismielisten suut, jotta nämä eivät kykenisi tuomaan globalisminvastaisia näkemyksiään esiin julkisessa keskustelussa. Allekirjoittajat vaativat muun muassa uusia lakeja, jotka estäisivät kansallismielisiä harjoittamasta sanan- ja kokoontumisvapauttaan.

Aiheesta uutisoineen vasemmistoliiton Kansan Uutiset ‑lehden mukaan allekirjoittajat ovat huolissaan muun muassa ”edelleen järjestettävistä äärioikeiston musiikkifestivaaleista”. Tiettävästi kansallismielisten festivaaleja ei ole koskaan tuomittu mistään rikoksesta. Juuri tästä syystä allekirjoittajat tahtovatkin muuttaa lainsäädäntöä: Syyllinen on tiedossa – nyt täytyy vain keksiä sopiva rikos.

Suomalaisen kansallismielisen alakulttuurikentän kehitys ärsyttää kulttuurimarxisteja ja globalisteja syystäkin. Veriyhteys-julkaisu kirjoitti hiljattain sivuillaan, että eri puolilla maata on järjestetty kuukausittain kansallismielisiä konsertteja. Monina kuukausina tahti on ollut tätäkin vauhdikkaampi.

Perinteisten keikkajärjestäjien ohella alalla on aktivoitunut kokonaan uusi kollektiivi nimeltä Tulenväki, Veriyhteys uutisoi. Nuoresta iästään huolimatta kollektiivi on ehtinyt järjestää jo useita konsertteja vuoden 2021 aikana. Myös pitkäikäiset toimijat ovat olleet aktiivisia ja lisää on luvassa, Veriyhteys kertoo.

Lähteet: Demokraatti, Kansan Uutiset, Veriyhteys

Kansallismielinen kulttuuri Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Keskusta Kokoomus Kotimaa Kulttuuri Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo RKP Sensuuri Sosialidemokraatit Tulenväki Vasemmisto Veriyhteys Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Olen jo aiemmin todennut, että painostus kansallismielisiä kohtaan tulee vain kasvamaan, joten ei yllätä.
  Konserttitapahtumat ovat olleet menestys, niitä on ollut viime vuosina paljon ja niissä on soittanut hyviä bändejä.

  Terveisiä ”kansanedustajille”, voitte tehdä mitä tahansa aloitteita ja kerätä nimiä niin paljon kuin haluatte, Suomessa tullaan järjestämään jatkossakin onnistuneita RAC-konsertteja!

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikös Venäjällä juuri laadittu laki, joka kriminalisoi ”ääriliikkeet”?

  Eikös suvakit ulise koko ajan, kuinka totalitaristinen Venäjä on?

  • Anu Palosaari

   Vastaa

   HS ja muu valtamedia ynnä kansanedustuslaitos Saulia myöten tukevat näitä ”Venäjän oppositioksi” kutsumiaan poliitikkoja, joista ainakin Navalnyi ja Pratasevits ovat neonatseja. Minua ainakin huvittaa näiden touhu; eivätkö ole tietoisia, että mitä liikettä tukevat vai pelaavatko pelejä. Ja sitten kotimaassa tekopyhästi kieltävät esim PVL:n ja jättävät näitä aloitteitaan. No, vanha sanonta tulee pätemään tässä; tyhmästä päästä kärsii koko keho.

 • Vaalitemppuja

  Vastaa

  Näköjään kasa mummoja on saaneet yhden iäkkään mies-oletetun mukaansa. No, ehkä noiden höpötykset ja halu saada nimensä julkisuuteen/historian kirjoihin oli niin suuri että ryhtyvät milloin mihinkin tekoihin. Ja toisaalta, onhan tässä nyt vaalit.

  Ton iiriksen aivoitukset tietää varmaan varsin moni, niinkuin resupekka-erkinkin, mutta kuka on edes kuullut noista muista aiemmin?

  Tämä on niinkuin USA:ssa. Jokainen presidentti tarvitsee oman sodan jotta kansansuosio säilyisi.

 • Erkin verkkarit

  Vastaa

  Hulluksi menee touhu, oikeudessa kymppitonnien vahingonkorvauksia vääristä poliittisista mielipiteistä, anteeksi taantumuksellisesta puheesta. Kristittyjä vainotaan ja amerikasta kinjoudutaan puuttumaan. Huolissaan ollaan tietysti siitä, että vapaamuurarien uusi luciferiaaninen maailmanjärjestys pöpövirikkeellä estyisi tai viivästyisi. Uskonnosta on kyse lopuksi, Neuvostoliitossa kristinusko oli kielletty, nytkään muilla uskonnoilla ei ole niin väliä, mutta kristiusko ei miellytä sillä se pilasi Babylonialaisen yhteiskunnan 2000 vuotta sitten. Näin Päivi Räsänen on suurin ideologinen vihollinen, eivät muslimit tai muut. Suomikin pitää saada tuhottua Euvostoliiton tieltä. Teatteriosasto eduskunnassa yrittää säätää mahdollisimman nopeasti mahdollisimman väkivaltaisia ja poliittisesti painostavia lakeja euvostoliiton aikaansaamiseksi, vielä joudutaan kylläkin vähän peittelemään omaa fanaattisuutta, maan tuhoamista ja pitäytymään piilopiikeissä ja poolimediatranssin kuolemanleikissä. Yrittäjiä tosin vaan tekosyin kiellettiin toimimasta, ihan kuin kulakkeja ennen Neuvostoliitossa. Yrittäminen onkin Suomessa rikos, sillä tavoitteena on uusi maailmanjärjestys jossa ei saa omistaa mitään. Avi valvoo ja verottaja rankaisee. Milloin näemme ensimmäiset uudelleenkoulutusleirit, joilta suuri osa ei palaa koskaan?

 • Mummo

  Vastaa

  No ni. Ainut varma on ettei mummo kuuntele ikinä yhtään vasemmistolaista pilipalimusaa. Samaa tasoa kuin twerkkaus.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ensin kielletään konsertit, sitten tulee Polpo kotiin tutkimaan kirjahyllyn kirja ja tuomio tulee, jos hyllyssä on ”vääriä” kirjoja.

  En hämmästyisi, vaikka algoritmit valjastettaisiin pitämään silmällä, kuka kuuntelee netissä ”kiellettyä” musiikkia tai lukee muita kuin vallanpitäjien hyväksymiä medioita.

 • Kaarna

  Vastaa

  Aivan sama mitä Polpo ja Vassarit on mieltä, kaikesta huolimatta:

  Apocalyptic Rites 7
  27.–28. Elokuuta

  (viimevuotisen jälkipuintia: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_626+2020.pdf )

  • Nationalisti

   Vastaa

   Maria Ohisalon nimihän se siellä lausunnon lopussa lukee.
   Luuleeko Maria ihan oikeasti, että kansallismielisiä kiinnostaa tuollaisen kansanpetturin lausunnot?
   Voit kauhistella konsertteja, mielenosoituksia ja keskustelutilaisuuksia jatkossakin ihan niin paljon kuin haluat, niitä järjestetään jatkossakin ja tilat niiden järjestämiseen kyllä löytyy.
   Ymmärrän kyllä, että se harmittaa teitä, kun kansallismielisyys on kovassa nousussa ollut viime aikoina, se kertoo hyvinkin paljon siitä, että kansalaiset ovat kyllästyneet erittäin vastenmieliseen ja suomalaisvastaiseen politiikkaan, jota nykyhallitus harjoittaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi