Levyarvostelu: Moröse – The Call

Levyllä on kymmenen menevää kappaletta, jotka sopivat niin viikonloppuiltojen tunnelman kohottamiseen kuin aggressiiviseksi taustamusiikiksi treeneihin.

Kulttuuri

Varsin tuntematon kotimainen kansallismielistä rokkia soittava Moröse julkaisi vastikään ensimmäisen täyspitkänsä. Yhtyeen taustavoimista löytyy laajaa kokemusta usealta eri vuosikymmeneltä RAC-musiikin parissa, mutta Moröse on jäänyt Suomi-skenessä varsin tuntemattomaksi. Ehkä siihen vaikuttavat ruuhkavuodet sekä livekeikkojen puute? Moröse kun ei tiettävästi yhtäkään keikkaa ole soittanut.

Itse musiikki on varmasti RAC:n ystävien mieleen, mutta se on toisaalta teknisempää ja hiotumpaa kuin perinteinen RAC-musiikki. Tosin taitavampi soitanto on nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus skenessä, joka on ottanut valtavia musiikillisia harppauksia 1980-luvulla tapahtuneen ensimmäisen aallon jälkeen.

Levyllä on kymmenen menevää kappaletta, jotka sopivat niin viikonloppuiltojen tunnelman kohottamiseen kuin aggressiiviseksi taustamusiikiksi treeneihin. Yhdessä kappaleessa on mukana Mistreatin vokalisti Muke, joka kappaleessa selvittää, ettei terrorismiongelmaa ratkaista kieltämällä puukkoja, vaan radikaalimmilla keinoilla.

Tue suomalaista RAC-kauppiasta!

Lyriikat noudattelevat suhteellisen perinteisiä skinhead-yhtyeiden teemoja: Katusotilaiden arkisesta aherruksesta aina toiminnallisiin viikonloppuihin sekä poliitikkokriittisyydestä sotaveteraanien arvostamiseen. Mikäli siis skinhead-rokki menee, on tämä levy loistava lisä hyllyysi niin musiikillisesti kuin lyyrisesti mitattuna.

Toivottavasti tulemme näkemään yhtyettä myös keikkalavoilla tulevaisuudessa, sillä olisi sääli menettää näin potentiaalisen bändin näkyvyys kotimaisella tasolla. Konserttijärjestäjät voivat ehkä ottaa tästä kopin itselleen?

Levyn julkaisijana toimii saksalainen PC-Records, joka on yksi maailman suurimmista radikaalikansallismielisen musiikin julkaisijoista. Kyseinen firma tunnetaan avokätisenä hyväntekijänä saksalaisen kansallismielisyyden hyväksi, joten sen julkaisuja kannattaa jo siksikin hankkia hyllyynsä.

Levyä saa tiettävästi myös kotimaisilta alan musiikin jakelijoita, joten ota yhteyttä paikalliseen kauppiaaseesi ja kysele Morösen levyn perään.

Kansallismielinen kulttuuri Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Kulttuuri Mistreat Moröse Musiikki RAC Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sitä se on

  Vastaa

  Joo‑o, selkeää 70 luvun punkkia.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Levy on todella kova alusta loppuun, tue kansallismielistä skeneä-osta musiikkia kansallismielisistä distroista!
  Toivottavasti Morösea näkee konserteissakin tulevaisuudessa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi