Arvostelussa Mistreatin ja White Minorityn yhteislevy

Yli 30 vuotta isänmaan asialla toiminut Mistreat ja lähes 20 vuotta pystyssä ollut White Minority saivat aikaan kymmenen kappaleen tuotoksen.

Kulttuuri

Kotimaiset skeneveteeraanit päättivät lyödä hynttyyt yhteen ja julkaista yhteislevyn. Yli 30 vuotta isänmaan asialla toiminut Mistreat ja lähes 20 vuotta pystyssä ollut White Minority saivat aikaan kymmenen kappaleen tuotoksen, jossa molemmilta on levylle saatu viisi biisiä.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat uutuuksia. Levy alkaa Mistreatin kappaleviisikolla. Ensimmäinen biisi on jatko-osa Heartless Bastards ‑levyltä löytyvälle Mikhail-kappaleelle, joka on alun perin tehty jo 1980-luvulla. Seuraavat neljä kappaletta on lyyrisesti hieman fiksattuja kappaleita tunnetummista punk-biiseistä, kuten Stab the Judge sekä Think Straight.

Mistreat vetää levyllä totuttua punkimpaa linjaa, mikä kieltämättä toimii kuin nyrkki naamaan. Lainakappaleet eivät ole perinteisiltä RAC-yhtyeiltä, vaan ”tavallisilta” punk-bändeiltä, mikä on mukavaa vaihtelua ja oivaa vastalääkettä kliseille.

White Minority teki paluun pitkän levytystauon jälkeen

White Minority julkaisee uutta materiaalia ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen. Yhtyeen debyytti julkaistiin alun perin vuonna 2006, mutta se on ollut jo pitkään loppuunmyyty kaikkialta. Siitä julkaistiin viime vuonna uusintapainos kysynnän vuoksi kotimaisen D88 Records ‑levy-yhtiön kautta. Ilmeisesti tämäkin painos lähenee loppuaan, joten kannattaa toimia nopeasti, mikäli levyn mielii itselleen saada.

Viidellä biisillään yhtye tuo kansallismieliseen musiikkiskeneen mukanaan perinteistä skinhead-rokkia, jossa uskollisuus omalle musiikkityylille on pysynyt läpi yhtyeen historian. Moni yhtye muuttaa ulosantiaan vuosien saatossa ja muoti-ilmiöiden mukaan, mutta Jyväskylän skeneveteraanit pitävät kiinni tyylistään.

Viidellä RAC-kappaleella White Minority antaa palautetta niin Antifalle ja valheilla rakennetulle monikulttuurisuusunelmalle sekä ilmoittaa ylpeästi olevansa kansallissosialismin puolella.

Kunnianosoitus menehtyneelle toverille

Levyn julkaisijoina toimivat kotimaiset D88 Records sekä Europa Erwache Productions. Sen kannet ovat digipack-muodossa, ja sisältä löytyvä kansivihkonen sisältää lyriikat.

Kansista löytyy myös joulukuussa Valhallaan siirtyneelle aateveljelle omistettu muistokuva. Mies oli itsekin musiikillisesti aktiivinen, joten on luonnollista, että toiset saman aatteen takana seisovat muusikot pitävät toverin muistoa yllä.

Levy on pakollinen ostos jokaiselle yhtyeen fanille jo pelkästään bändien jääräpäisen pitkien historioiden vuoksi. Harva yhtye kestää vuosikymmenestä toiseen läpi ruuhkavuosien ja kansallismielisen aktivismin aiheuttamien lakiteknisten ongelmien, joista ainakin Mistreat on keikkareissuillaan päässyt kokemaan oman osansa, mutta nämä yhtyeet ovat ansainneet paikkansa suomalaisessa RAC-historiassa.

Kaupungilla liikkuvien huhujen mukaan levy loppuu valtavan suosion vuoksi hyllystä aivan lähiaikoina, joten kannattaa toimia nopeasti, mikäli mielii päästä tuotosta tutkimaan ja kuuntelemaan. Ota siis yhteyttä paikalliseen levydiileriisi, osta tämä levy ja varmista tuellasi, että suomalaista kansallismielistä musiikkia päästään julkaisemaan tulevaisuudessakin!

D88 Records Europa Erwache Kansallismielinen kulttuuri Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Kulttuuri Mistreat Musiikki RAC White Minority

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Übersturm

  Vastaa

  Laittakaapas tietoa mistä levy(jä) voi ostaa! Veikkaan, että ei S- eikä ‑mafian hyllyistä noita löydy.

  Nettipalveluista Mistreat:a on tullut monesti kuunneltua, mutta mielellään maksaisi laatumusan tekijöille asianmukaisesti musiikin tekemisestä ostamalla levyjä.

 • We're ready

  Vastaa

  Googlesta löytyy pienellä vaivalla sivu mistä voi ostaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi