Maahanmuuttajalle vankeutta törkeästä varkaudesta – taustalla rankka rikoshistoria

Nimen perusteella vastaaja on kotoisin Lähi-idästä ja hän teki rikoksensa ollessaan ehdonalaisessa. Asianomistajat vaikuttavat aasialaisilta.

Rikos

burglar, at night, window

1985 syntynyt vastaaja tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä varkaudesta kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Syytteen mukaan vastaaja murtautui yhdessä yhden tai useamman tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa rivitaloon. He rikkoivat asunnon oven ikkunan kivellä, jonka jälkeen he ovat menneet sisälle asuntoon, penkoneet paikkoja ja anastaneet ainakin asianomistajien omistamat korvakorut, useita sormuksia, kaulakoruja, kaulanauhan, timanttiriipuksen, useita tuhansia euroja käteistä rahaa, ulkomaiden valuuttaa, Ipadin ja kaksi Apple-kynää ja puhelimen. Asianomistajille on lisäksi aiheutunut vahinkoa muun muassa ikkunan korjauskustannuksista.

Vastaaja väitti olleensa tekoaikaan töissä toisessa kaupungissa, ja että tästä olisi olemassa todisteena jokin paperi. Kyseistä paperia ei koskaan tuotu näytille. Hän ei tiennyt, miten rikospaikalle oli kulkeutunut juuri hänen DNA:ta. Vastaaja myös muutti kertomustaan esitutkinnan jälkeen.

Vastaaja velvoitetaan korvaamaan vakuutusyhtiölle 9016 euroa korkoineen. Valtion varoista maksetaan vastaajan puolustajalle yhteensä 1943 euroa. Vastaaja on tällä hetkellä työtön ja tuloton.

Vastaajalla on aikaisempia tuomioita, kuten Helsingin käräjäoikeudelta 2018 saatu 30 päivän vankeus pahoinpitelystä ja vahingonteosta. Kyseisen tuomion alentavana tekijänä otettiin huomioon Kemi-Tornion käräjäoikeuden tuomio vuodelta 2017, jossa vastaaja määrättiin 2,5 vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen ja vastaaja on jo ilmoittanut valittavansa tuomiosta.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 204334)

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Pahoinpitely Rappiokulttuuri Rikos Rotu Talous Törkeä huumausainerikos Törkeä varkaus Uutiset Väestönvaihto Vahingonteko

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Pertsa

  Vastaa

  Nii-ih,mites toisilla rikollisilla edelliset tuomiot vaikuttavat alentavasti,toisella taas korottavasti nyt käsillä olevaan tuomioon.Mä kysyn vaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  burglar, at night, window