Oikeusasiamies moittii poliisia nimikylttien poistosta kansallismielisessä tapahtumassa

Oikeusasiamiehen mukaan tunnistusta varten kannettavat kyltit tulee olla esillä.

Rikos

Oikeusasiamies on antanut poliisille moitteita tapauksesta, jossa poliittisia aktivisteja ahdistelemaan tullut viranomaisjoukko poisti haalareistaan nimikyltit häiriköinnin ajaksi. Käsky poistoon oli tullut tilannejohdon ottaneelta ylikonstaapelilta.

Tapahtuma oli Kohti Vapautta! ‑kansallissosialistijärjestön katuaktivismitapahtuma, johon poliisi tuli keräämään nimiä ylös sekä takavarikoimaan osan paikalla olleista lipuista.

Oikeusasiamiehen mukaan nimikylttien poisto oli laitonta. Poliisin tulee olla tunnistettavissa virkatehtäviensä aikana. Poliisi yritti perustella rikettään vetoamalla partioiden vähäiseen määrään. Tämä ei oikeusasiamiehelle selityksenä riittänyt.

Viranomaisten toimista kannattaa tehdä valituksia

Laki nimilaatoista muuttuu maaliskuussa siten, että nimilaatan sijaan poliiseilla on esillä numerosarja, josta heidät tarvittaessa tunnistaa.

Oikeusasiamiehelle valituksen tekeminen onnistuu osoitteessa oikeusasiamies.fi. Valituksen tekeminen ei vaadi juridista asiantuntemusta. Suosittelemme tekemään valituksia aina, kun suomalainen kokee virkamiesten kohtelevan häntä kaltoin.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kotimaa Oikeusasiamies Poliisi Poliittinen vaino PolPo Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Minä

  Vastaa

  Ainoa liike, jonka kohdalla poliisit saattaisivat saada ongelmia siitä, että voidaan saada selville nimi ja osoite, on antifantit ja sen tapaiset vasemmistoliikkeet. Numeron peittäminen on suorastaan hupaisaa, koska se ei ole edes puhelinnumero.

 • kari

  Vastaa

  Voisikohan poliisit olla vaan numeroita?
  007 olisi erikoismies ja sitten sen alaiset 00701 00702 jne.
  Oikeasti he kantavat nyt omaa siviilinimeä mikä ei ole mielestäni oikein, koska he tekevät virkaa virkamiehenä ja valtion työntekijänä.
  Vaikka en erikoisesti tykkää enää poliisista nykyään, niin voisi olla numerosarja (lyhyt ja selkeä) käytössä josta ilmenee kuka kulloinkin on kyseessä?
  Voiskohan tätä kehitellä?
  Anarkistit ja vihervassarit ovat vaarallisia.

 • Rappari-artisti

  Vastaa

  Kuka kuiskaa radiolla rivipoliisin korvaan? Miksi nämä henkilöt eivät halua näyttää nenäänsä kentällä? Onko lähetysantenni paikallisen suurloosin katolla?

 • Vittu te olette pihalla

  Vastaa

  Haiskahtaa vapaamuurarilta jolla on kieli syvällä juutalaisten persiissä!

 • Kauko Partio

  Vastaa

  Poliisilla ei lain mukaan edes ole oikeutta keräillä nimiä missään julkisessa paikassa eikä ole edes oikeutta kysellä henkilöllisyystodistusta. Poliisin oma lain kunnioitus on hyvin kyseenalainen, jopa siinä määrin, että on poliisin itse on alettava valehtelemaan että poliisista tehdyt rikosilmoitukset ovat lähes kaikki aiheettomia ja pelkkää kiusantekoa. Äskeinen poliisin maineen valkopyykkäys yritys on toisinto muutaman vuoden takaa josta Mikko Niskasaari on kirjoittanut blogissaan. Niskasaari mainitsee myös, että valtakunnansyyttäjä tahallaan jättää tutkimatta kaikki poliisista tehdyt rikosilmoitukset ”ei aiheuta toimenpiteitä” ilmoituksella. Oma kohtaisestakin kokemuksesta voin sanoa, että poliisi tekaisee törkeänkin virkarikoksen noin vain rutiiniluonteisesti, ja mikäs on rikoksia tehtaillessa kun tietää, etti tule koskaan joutumaan vastuuseen tekosistaan olipa rikos sitten kuinka raskas hyvänsä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi