Globaali journalistijärjestö: CIA tukee kokaiinikauppaa Amerikan ja Euroopan välillä

CIA:n yhteistyö kansainvälisten huumekauppiaiden kanssa on jo kymmeniä vuosia ollut julkinen salaisuus.

Rikos

Arvostettu kansainvälinen järjestäytyneeseen rikollisuuteen sekä korruptioon erikoistunut OCCRP-journalistijärjestö julkaisi hiljattain suuren artikkelisarjan Yhdysvaltoihin pesiytyneestä serbialaisesta kokaiiniliigasta. OCCRP:n mukaan järjestö on voinut toimia puolijulkisesti ja hukuttaa Euroopan huumeisiin, koska sillä on todennäköisesti amerikkalaisen keskustiedustelupalvelu CIA:n tuki.

CIA:n yhteistyö kansainvälisten huumekauppiaiden kanssa on jo kymmeniä vuosia ollut julkinen salaisuus. Muun muassa toimittajat ja tutkijat, kuten Gary Webb, Alfred McCoy, Robert Parry ja Brian Barger ovat tutkineet aihetta laajasti. Vaikka tiedustelupalveluiden yhteistyö huumekauppiaiden kanssa on vahvistettu jopa Amerikan kongressin tutkimusraportissa, leimaa valtamedia yleensä ilmiöstä puhuvat ”salaliittoteoreetikoiksi”.

Koska valtamedia pitää CIA:n kaltaisiin järjestöihin kohdistuvaa kritiikkiä ”hyökkäyksenä länsimaista demokratiaa” sekä sionismia vastaan, on esimerkiksi suomalainen lehdistö ollut täysin hiljaa OCCRP:n tulenarasta artikkelisarjasta. Eliitti ei tahdo, että kansa kyseenalaistaa länsimaisen voimapolitiikan tärkeimpien instituutioiden hyväntahtoisuuden.

Puolisotilaallinen huumejärjestö

OCCRP:n artikkelisarja keskittyy Group America ‑nimellä tunnettuun puolisotilaallisesti järjestäytyneeseen huumeliigaan, jonka jugoslaavimaahanmuuttajat perustivat Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Ryhmään liittyviä huumetakavarikoita on tehty muun muassa Euroopassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Group American erityisalaa on kokaiinin salakuljetus Etelä-Amerikasta Eurooppaan, minkä lisäksi järjestö on yhdistetty muun muassa useisiin palkkamurhiin. Järjestö on serbialaissyyttäjien mukaan pyrkinyt esimerkiksi salamurhaamaan Serbian pääministerin.

Huumeliigaa johtaa Mileta Miljanić ‑niminen New Yorkissa asuva bosniakkimaahanmuuttaja. Vaikka hänen johtajaroolinsa maailman pahamaineisimpiin rikollisryhmiin lukeutuvassa Group Americassa on kiistaton, saa hän ”jostain syystä” jatkaa normaalia elämäänsä asunnossa, jonka ulko-ovessa lukee hänen oma nimensä. Miljanić esiintyy jopa silloin tällöin televisiossa, koska hän käyttää huumekaupalla ansaitsemiaan dollareita ”hyväntekeväisyyden” rahoittamiseen.

OCCRP tahtoi tietää, miksei Miljanić vaikuta lainkaan pelkäävän joutuvansa vankilaan, vaikka Yhdysvallat on julistanut ”huumeidenvastaisen sodan”. Vaikuttaa siltä, että ”huumeidenvastainen sota” on pelkkä savuverho Amerikan sionistiselle ulkopolitiikalle, ja Miljanić voi myydä kokaiinia vapaasti siksi, että hän on CIA:n palkkalistoilla.

Järjestön nimi juontuu CIA-yhteistyöstä

Italian poliisin erikoisyksikkö on jo pitkään yrittänyt murtaa Group American, sillä järjestö käyttää maata tärkeänä läpikulkureittinä. OCCRP:lle puhuneet italialaisviranomaiset kuitenkin uskovat, että järjestö on saavuttanut koskemattoman aseman, koska Yhdysvallat suojelee sitä. ”Uskon, että CIA tukee heitä. Siksi heitä kutsutaan Group Americaksi”, eräs italialainen poliisijohtaja kertoi OCCRP:n toimittajille.

2010 Mileta Miljanić pidätettiin Roomassa lentokentällä huumetutkinnan yhteydessä. Milanolaissyyttäjä Marcello Musso kertoi OCCRP:lle, ettei Italia lopulta suostunut syyttämään Miljanićia rikollisjärjestön johtamisesta, mikä olisi vaadittu tuntuvan vankeusrangaistuksen rakentamiseksi. Musson mukaan Amerikka painosti Italiaa käytännössä armahtamaan Miljanićin. Lopulta huumekeisari sai nimelliset sakot ja lyhyen vankeusrangaistuksen, jonka Miljanić vietti poimien hedelmiä ja hoitaen puutarhaa idylisissä olosuhteissa.

Musso kertoi OCCRP:lle, että vankeuden aikana Miljanićin luona kävi vierailemassa suuri joukko merkittäviä virkailijoita Yhdysvaltojen suurlähetystöstä. Yllättäen Miljanić päästettiin ehdolliseen vapauteen. Kuten arvata saattoi, hän käytti tilaisuutta välittömästi hyväkseen ja pakeni Italiasta.

Rikossyyte ei johtanut mihinkään toimenpiteisiin

Group Americalla tiedetään olleen jo 1990-luvulla hyvät yhteydet Serbian salaiseen poliisiin, jonka johtaja Jovica Stanišić oli brittisuurlähettiläs Sir Ivor Robertsin mukaan CIA:n agentti. Roberts antoi todistuksensa Haagin kansainväliselle sotarikostuomioistuimelle.

Yhdysvalloissa huumerikollisuuteen erikoistunut yleinen syyttäjä Neil M. Barofsky rakensi jo 2003 syytteen Miljanićia ja tämän rikoskumppaneita vastaan. OCCRP selvitti, että ketään ei ole kuitenkaan tähän päivään mennessä otettu kiinni, kuulusteltu saati saatettu oikeuden eteen syytteen nojalla.

Toisin sanoen eliitti tukahdutti Group Americaa vastaan suunnitellut oikeustoimet. Miljanić jatkaa mukavaa elämäänsä New Yorkissa, koska hän myy huumeita CIA:n ja ”länsimaisen demokratian” nimissä.

Lähde: OCCRP

CIA Etelä-Amerikka Huumeet Järjestäytynyt rikollisuus Kokaiini Korruptio Rikos Salakuljetus Serbia Sionismi Tiedustelupalvelut Ulkomaat Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vissiin lonkerot Suomessakin

  Vastaa

  Mitenkäs se nyt menikään… Kolmisen vuotta sitten serbit ostivat Suomesta puupellettitehtaan ja sitten lakkauttivat sen kannattamattomana. Sen sijaan maahan ruvettiin tuomaan puupellettiä. Mutta mitä muuta niiden mukana tuli? 

  Samat kasvot tulivat mukaan rakennusbusinekseen. Rakentelivat kohteita vähän sinne tänne ja kaikki poikkeuksetta velaksi. Ja kun sitten nuoretparit ostivat itselleen asuntoja niin kävi ilmi että rakennusliikettä ei enää ollutkaan ja rakenteissakin oli vähän huomauteltavaa. Takuutarkastuksetkin jäivät pitämättä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi