Maahanmuutto- ja EU-kriittistä poliitikkoa syrjinyt pankki myrskyn silmässä Britanniassa

Farage on vaatinut, että koko NatWestin hallitus luopuu tehtävistään skandaalin vuoksi.

Talous

Brexit-puolueen johtajana, entisenä europarlamentaarikkona ja maahanmuuttokriitikkona tunnettu brittipoliitikko Nigel Farage on ollut otsikoissa sen jälkeen, kun paljastui, että megapankki NatWest on syrjinyt häntä poliittisin perustein. Pankin toimitusjohtaja Alison Rose joutui eroamaan tehtävistään skandaalin vuoksi keskiviikkoaamuna.

Viime vuosina länsimaiset pankit ovat koventaneet kansallismielisiin poliitikkoihin ja aktivisteihin kohdistamaansa vainoa, koska finanssisektori on perinteisesti ollut juutalaisten käsissä. Finanssieliitti pelkää menettävänsä yhteiskunnallisen valta-asemansa, mikäli perinteiset nationalistiset arvot yleistyvät jälleen Euroopassa.

Kansallismielisten vainoaminen poliittisin perustein on rahoituslaitosten kannalta kuitenkin riski, koska syrjintää ja hyvää pankkitapaa sääntelevät lait kieltävät asiakkaiden eriarvoisen kohtelun. NatWestin kohdalla riskit realisoituivat, kun Farageen kohdistuva syrjintä nousi otsikoihin: Pankin osakekurssi on pudonnut tällä viikolla pahemmin kuin minkään muun yhtiön FTSE 100 ‑indeksissä.

Kansalaisille vaaditaan parempaa suojaa pankkiirien mielivaltaa vastaan

Sijoittajat ovat olleet NatWest-pankin hallitukselle ja johdolle raivoissaan surkeasti hoidetun pr:n vuoksi. Pankki väitti ensin, että Faragen asiakkuuden katkaiseminen oli puhtaasti taloudellinen päätös.

Pian tämän jälkeen kuitenkin selvisi, että päätös liittyikin Faragen poliittisiin näkemyksiin. Lisäksi toimitusjohtaja Rose jäi kiinni valehdeltuaan BBC:n toimittajalle asiasta.

Farage on vaatinut, että koko NatWestin hallitus luopuu tehtävistään skandaalin vuoksi. Joukko poliitikkoja ja viranomaisia on alkanut tapauksen johdosta vaatia selkeämpää lainsäädäntöä, joka suojelisi ”poliittisesti epäkorrekteja” näkemyksiä esittäviä kansalaisia pankkiirien mielivallalta.

Lähde: Financial Times

Brexit Kansallismieliset Nigel Farage Pankit Pankkiirit Poliittinen vaino Sijoittaminen Talous Ulkomaat

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tapiola

  Vastaa

  Pahan vallassa piehtaroivia naisia aika paljon näissä ikävissä asioissa mukana.

  • TT

   Vastaa

   Jos arvostelet naisen tekemiä päättömyyksiä, olet naisvihaaja, sovinistisika ja ties mitä. Onko ”naisviha” jälleen kerran yksi juutalaisten tai globalistien käyttämistä ihmiskilvistä? Aivopestään joukko typeriä naisihmisiä ja laitetaan ne asialle eikä kukaan voi heitä mistään arvostella tai, jos uskaltaa, saa ryöpyn halveksuntaa osakseen. Faragen kohdalla onneksi oikeus näyttää voittavan.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Naiskommunistit aikamme ongelma. Ja niitä nostetaan johtaviin asemiin. Tunnetuin ja pahin oli Merkel. Seuraajana samanlainen Ursula.

 • GLGL

  Vastaa

  Tuo Rose on pesunkestävä (muttei potkujenkestävä) wokettaja ja ilmastonmuutoshysteerikko, ”kvasi-kommari”. Eipä ollut yllätys.

  On ilahduttavaa nähdä, että on myös naistoimittajia, jotka kykenevät näkemään ”ison kuvan”, kuten ao. Telegraphin toimittaja (viikon vanha juttu, mutta briljanttia tekstiä):
  ”Why are our banks in the grip of EDI, a self-righteous, quasi-Communist ideology which despises so many of their clients? ”
  https://www.telegraph.co.uk/news/2023/07/20/dame-alison-rose-must-now-resign/

 • Hema

  Vastaa

  Hyvä. Kaikki paskalaitokset nurin, ja turhakkeet kerroksia siivoamaan maahanmuuttokeskuksiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi