Ilmastokommunismia: EU pakottaa jäsenmaat tukemaan korruptoitunutta päästökauppaa entistä rajummin

Poliitikkoja lahjovat suuryhtiöt, päästökauppa-alustoja ylläpitävät investointipankit ja järjestäytynyt rikollisuus kykenevät riistämään kuluttajia sekä pk-yrityksiä entistä röyhkeämmin menetelmin.

Talous

Helsingin Sanomat (HS) kirjoittaa, että ”EU-parlamentti sinetöi ilmasto­paketin kiistellyt osat: päästö­kauppa tehostuu, ilmasto­rahasto ja hiili­tullit hyväksyttiin”. Unionin viherpesuhankkeen tavoite on ajaa liittovaltiokehitystä ja suurten investointipankkien ylläpitämää korruptoitunutta kaverikapitalismia ”ympäristönsuojelun” nimissä.

EU pyrkii kiristämään päästökauppavaatimuksia muun muassa useilla teollisuuden ja liikenteen sektoreilla. Esimerkiksi lento- ja meriliikenteen yhtiöitä pakotetaan ostamaan ”ilmastonmuutoksen” vuoksi markkinoilta suuria määriä päästöoikeuksia ”kompensoimaan” niiden liiketoiminnan yhteydessä syntyneitä hiilidioksidipäästöjä.

HS kuvailee EU-parlamentin linjauksia ”ilmastopolitiikan pyhäksi kolminaisuudeksi”, johon kuuluvat päästökaupan ohella lähes 100 miljardin euron ”sosiaalisen ilmastorahaston” perustaminen ja hiilitullit. Kaikki ”pyhän kolminaisuuden” osa-alueet tekevät yrittäjyydestä EU-maissa entistä kalliimpaa, mikäli yrittäjä ei ole onnistunut verkostoitumaan eliittipankkiirien ja ‑poliitikkojen kanssa.

Korruptoituneet päästömarkkinat

Myös HS myöntää kuin ohimennen, että päästökauppaan liittyy valtava korruption riski: ”Nyt päästökaupassa osa päästöoikeuksista jaetaan yrityksille ilmaiseksi, mikä on niille epäsuoraa julkista tukea.” Havainnon vahvistaa Carbon Market Watch ‑järjestö, joka selvitti 2021, että päästökauppa on merkinnyt kymmenien miljardien ylimääräisiä voittoja joukolle EU:n vaikutusvaltaisimpia suuryhtiöitä.

Ilmaiset päästöoikeudet ovat tuottaneet eliittiyhtiöille lisävoittoja erityisesti Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa kolmella eri tavalla, jotka ovat Carbon Market Watchin mukaan seuraavat:

 1. Vaikka yhtiöt saivat ilmaisia päästöoikeuksia, ne siirsivät kuvitteelliset ”päästökauppakulut” silti tuotteidensa hintoihin, mikä teki tuotteista kalliimpia kuluttajille.
 2. Yhtiöt saivat niin paljon ylimääräisiä päästöoikeuksia, että ne kykenivät myymään oikeudet eteenpäin markkinoilla voitolla.
 3. Yhtiöt ostivat suuria määriä päästöoikeuksia, kun niitä myytiin rajoitettu aika alennushintaan. Kun hinnat nousivat, yhtiöt myivät oikeuksia markkinoilla voitolla.

Tärkein päästökauppaorganisaatio paljastui huijaukseksi

The Guardian- ja Die Zeit ‑lehtien koordinoima tutkimus paljasti 2023, että kansainvälisen päästökaupan sääntelyn kannalta tärkein organisaatio, Verra, ei tosiasiassa tuota luotettavaa tietoa suuryhtiöiden päästöistä. Globaalit päästömarkkinat ovat silti riippuvaisia Verran ylläpitämistä hiilistandardeista.

The Guardianin ja Die Zeitin selvityksessä ilmeni, että ”90 prosenttia maailman suurimman sertifikaattien myöntäjän [Verran] valvomista sademetsien hiilikompensaatiojärjestelyistä ovat täysin hyödyttömiä”. Muun muassa Disney ja Shell ovat hyödyntäneet Verran myöntämiä sertifikaatteja.

Lehdet selvittivät, ettei Verran sertifikaateilla ole käytännössä mitään tekemistä suuryhtiöiden todellisten päästöjen kanssa. Kyse onkin vain rahastushankkeesta, jossa poliitikkojen kanssa likeiset suuryhtiöt saavat ympäristörikoksilleen puhtaat paperit, kun taas pienet paikalliset yritykset joutuvat kantamaan kiristyvän ympäristölainsäädännön taloudellisen taakan. Pitkällä tähtäimellä asetelma edistää globaalien monopolien kasvua, kun pienet yritykset kaatuvat ja sulautuvat kansainvälisiin jätteihin.

Nikkei Asia tuli omassa selvityksessään hiukan aiemmin samaan lopputulokseen ja totesi julkaisussaan, että ”päästöoikeuksien laatuun liittyvät epäselvyydet ovat merkittävä este päästömarkkinoiden kasvulle”. Nikkein mukaan päästömarkkinoiden taustalla on joukko yksityisiä organisaatioita, joiden toimintaa ei juurikaan säädellä. Nikkein tutkimus paljastikin muun muassa tapauksia, joissa ympäristöorganisaatiot olivat myyneet markkinoilla tyhjästä luomiaan päästöoikeuksia, jotka eivät lainkaan perustuneet aitoihin luonnonsuojelutoimenpiteisiin, kuten puiden istutushankkeisiin.

Pankkiirit ja järjestäytynyt rikollisuus päästöhaaskalla

Myös suuret kansainväliset finanssitalot ovat hyötyneet päästömarkkinoista, jotka ovat osoittautuneet niille varsinaiseksi rahasammoksi 2000-luvulla. 2023 Reuters uutisoi yhdeksän megapankin hankkeesta, jossa ne investoivat yhdessä uuden päästökauppa-alustan rakentamiseen. Kun EU pakottaa yrityksiä ostamaan päästöoikeuksia, finanssikeinottelijat saavat aina kaupasta oman siivunsa.

Euroopassa investointipankit ja päästökauppa ovat olleet viime vuosina otsikoissa yhdessä myös siksi, että rahoituslaitokset ovat sotkeutuneet häikäilemättömään järjestäytyneeseen rikollisuuteen, jossa kauppatavarana ovat olleet päästöoikeudet. Esimerkiksi Deutsche Bank on myöntänyt syyllisyytensä tapauksessa, jossa rikollisorganisaatiot huijasivat EU-mailta perusteettomia veronpalautuksia myymällä pöytälaatikkoyhtiöiden kautta päästöoikeuksia maasta toiseen.

Vaatimalla jäsenmaita ja eurooppalaisia yrityksiä sitoutumaan päästökauppaan yhä vahvemmin EU tulee siis heikentämään muun muassa suomalaisen yrittäjyyden kannattavuutta. Samalla poliitikkoja lahjovat suuryhtiöt, päästökauppa-alustoja ylläpitävät investointipankit ja järjestäytynyt rikollisuus kykenevät riistämään kuluttajia sekä pk-yrityksiä entistä röyhkeämmin menetelmin.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Nikkei Asia, The Guardian, Carbon Market Watch, City A. M., Reuters

Deutsche Bank Euroopan parlamentti Euroopan unioni Hiilidioksidi Hiilitulli Ilmastohysteria Ilmastokommunismi Ilmastonmuutos Järjestäytynyt rikollisuus Korruptio Lobbaus Päästökauppa Päästöoikeudet Pankit Pankkiirit Pienyritykset Politiikka Rikos Taloudellinen riisto Talous Tiede & luonto Verra Vihreä kapitalismi Vihreä korruptio Vihreä siirtymä Yhteiskunta Yrittäjyys

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Topi

  Vastaa

  Vastustat EU:ta ja euroa? Taidat olla joku… RYSSÄ?

 • Lars

  Vastaa

  ”Poliitikkoja lahjovat suuryhtiöt, päästökauppa-alustoja ylläpitävät investointipankit ja järjestäytynyt rikollisuus kykenevät riistämään kuluttajia sekä pk-yrityksiä entistä röyhkeämmin menetelmin.”

  Päästö­kauppa, ilmasto­rahasto ja hiili­tullit… Kaverini asuu Serbiassa ja sanoi siellä mustalaisten levittävän mattojaan kujille ja kaduille, ja kun ihmiset kävelevät näiden paskaisten ryijyjen päällä, niin mustalaiset pyytävät katumaksuja ihmisiltä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Koko päästökauppa on yksi suuri kusetus, ”vihreän siirtymän” nimissä saadaan entistä enemmän varsinkin amerikkalaiselle teknologialle jalansijaa markkinoille, tietysti veronmaksajien kustannuksella.

  ” kansainvälisen päästökaupan sääntelyn kannalta tärkein organisaatio, Verra, ei tosiasiassa tuota luotettavaa tietoa suuryhtiöiden päästöistä. Globaalit päästömarkkinat ovat silti riippuvaisia Verran ylläpitämistä hiilistandardeista.”

  Tässäpä se ongelma piileekin, täysin korruptoitunutta touhua, rahalla saa vaikka minkälaisia ”päästölukemia” ja ”hiilineutraaleja” tuotantolaitoksia, todellisuuden kanssa sillä päästökaupalla ei ole mitään tekemistä.

  • Teemu

   Vastaa

   Mikä on öljyšeikkien, Shellin, Exxonin ja muiden vastaavien asema vihreässä hihhuloinnissa? Vaikka polttomoottoriautot kiellettäisiin, niin bensa tulee silti palamaan energiantuottajana.

 • TT

  Vastaa

  Ilmastokommunismi on kaikkien aikojen härskein ja vittumaisin huijaus. Vain korona pääsee lähelle ja siitäkin sentään päästiin edes hetkeksi eroon (kiitos Putinin hyökkäyksen?) Kommunismissa sentään luvattiin ihmisille lokoisa ilmaistalous eli työläisten paratiisi, jossa kaikki tekisivät sen verran töitä kuin huvittaa ja ainakin ruoka ja asuminen olisivat kansalaisille ilmaista. Joissakin maissa päästiin hetkittäin melko lähelle kommunistista unelmaa. Neuvostoliitossa lossivahdin palkka juoksi, vaikka lossia ei ollut enää olemassakaan. Sodan jälkeisessä Neukkulassa kukaan ei kuollut nälkään ja asunto löytyi kaikille. Neukkula-projekti kuitenkin kaatui kulutustavaroiden ankaraan puutteeseen.

  Ilmastohuijauksessa sen sijaan ei ole mitään positiivista palkintoa edes näköpiirissä, vaan kaikki perustuu pelotteluun ja valheeseen ilmastokatastrofista ellemme tee niin ja näin. Ilmastokusetus tosin vetoaa ihmisten terveeseen luonnonsuojeluvaistoon. IImastokusettajat ovat kuitenkin tuhonneet myös ympäristöliikkeen siirtämällä huomion lajien ja elinympäristöjen säilyttämisestä hiililähteiden ja ‑nielujen kaltaisiin mielettömyyksiin.

 • Fixit

  Vastaa

  Koko eu on muuttunut vuosien varrella muutaman maailman rikkaimman ihmisen korruptio- ja rahantekokoneeksi (tai ollut ihan alusta asti sellaiseksi tarkoitettu). Tämäkin artikkeli raapaisee vain kevyesti pintaa tuosta ilmastohuijauksesta ja siihen liittyvästä korruptiosta. Näistä kuvitteellisista ja täysin mielivaltaisesti keksityistä hiilidioksidi- ja muista rajoituksista sertifikaatteineen päättää muutama ihminen jotka kerää rahat ja yritykset pakotetaan kilpaa maksamaan. Tietysti näistä menee myös verot ja sitä kautta rahaa jaetaan myös uusille taskuille. Tähän kun vielä lisätään asiasta päättävien kokouspalkkiot, asiantuntijalausunnot, ”tutkimukset”, aika mikä kuluu kaikkeen byrokratiaan ja lain säädäntöön… jokainen voi kuvitella että myös siinä liikkuu isot rahat. Täysin turhaan, koska mitään merkitystä näillä toimilla ei ole sen enempää ilmastoon kuin edes siihen että kasvaako jossain huomenna joku puu tai viherkasvi vai ei.
  Kaikki tämä aivan turhaan, ja vain että muutama rikastuu vielä entisestään. Valitettavasti tilanne ei tule muuttumaan ennen kuin Eu:ssa on päättäjinä enemmistö, mikä ymmärtää tosi asiat ja haluaa oikeasti kitkeä tämän korruption. Tuskin tulee tapahtumaan, sillä onhan tuo nähty miten vihervasemmistolaisen mafian tavalla koko eu parlamentti toimii. En enää muista mitä siellä tapahtui tarkemmin, mutta jotenkin onnistuivat estämään oikeiston nousun enemmistöksi kun eu vaaleissa oikeistopuolueet saivat eniten ääniä ja yrittivät muodostaa ryhmän eri maiden puolueiden kesken.
  Toivottavasti vielä joskus Fixit toteutuu ja Suomi on vapaa päättämään käytetäänkö meidän verorahat etelän maiden korruption ylläpitämiseen ja annetaanko joka ikiseen viherpiiperrysrahastoon rahoja, samaan aikaan kun tiet on siinä kunnossa että renkaat hajoavat vaikka ajaisi pääkaupunkiseudulla, terveyden huolto on ajettu siihen pisteeseen että Virosta pitää ostaa palvelut leikkaushoitoihin, työttömyys kasvaa ja yritykset siirtyvät ulkomaille missä yrittäminen kannattaa.

 • Hh1488

  Vastaa

  hienolla tavalla kiina keksi kaataa länsimaat.ei ne kinkit mitää tyhmiä ole,eikä samaa voi sanoa länsimaista.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi