FT: Dollarin globaali ylivalta rapistumassa

Suuri osa Yhdysvaltojen sotilaallisista operaatioista Lähi-idässä 2000-luvun alussa liittyi nimenomaisesti siihen, että Washington pyrki estämään paikallisia valtioita vaihtamasta öljyä muihin valuuttoihin kuin dollariin.

Talous

Talousjulkaisu Financial Times (FT) uutisoi tuoreesta selvityksestä, joka povaa loppua dollarin ylivalta-asemalle ainoana globaalina reservivaluuttana. Kulttuurimarxistinen ja sionistinen Yhdysvallat on tähän asti perustanut kansainvälisen hegemoniansa dollarin takaamalle taloudelliselle sekä sotilaalliselle voimalle.

FT:n mukaan ”dollari dominoi toistaiseksi velkamarkkinoita”, mutta uudet kansainväliset trendit povaavat muutosta. Ennen kaikkea dollarin asema on vaarassa Kiinan renminbin nousun vuoksi.

Erityisen innokkaita renminbin käyttäjiä ovat ne Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maat, jotka ovat joutuneet Yhdysvaltojen taloudellisten pakotteiden sekä sotilaallisten uhkausten kohteiksi. Aiemmin jopa Yhdysvaltojen viholliset kyettiin usein pakottamaan alistumaan dollarille, mutta nyt renminbi on täysin uskottava vaihtoehto valtioille, jotka ovat joutuneen liberaalin maailmanpoliisin mustalle listalle.

Mitä suurempi osa eri maiden keskuspankkien varallisuudesta on renminbi- eikä dollarimääräistä, sitä heikommaksi amerikkalaisen valuutan kurssi käy. Tämä puolestaan vaikeuttaa esimerkiksi Yhdysvaltojen armeijan varustelua ja amerikkalaisten sotilastukikohtien ylläpitoa ulkomailla. Lisäksi dollarin heikentyminen rapauttaa Yhdysvaltojen asettamien talouspakotteiden voimaa, mikä on erittäin hyödyllistä esimerkiksi Israelia vastaan taistelevien valtioiden kannalta.

Moninapainen valuuttajärjestelmä

Yhdysvaltojen talutushihnassa pitkään ollut Saudi-Arabia on viime kuukausina alkanut tehdä entistä vahvempaa pesäeroa Washingtoniin ja nyt myös se aikoo käydä osan öljykaupasta vastaisuudessa renminbeillä. Suuri osa Yhdysvaltojen sotilaallisista operaatioista Lähi-idässä 2000-luvun alussa liittyi nimenomaisesti siihen, että Washington pyrki estämään paikallisia valtioita vaihtamasta öljyä muihin valuuttoihin kuin dollariin.

Centre for Economic Policy Research ‑ajatushautomo toteaa, että kansainvälisen kaupan rakenne on muuttumassa hitaasti mutta varmasti, minkä vuoksi dollarin vakiintunut asema on uhattuna. Koska Kiinan osuus maailmantaloudessa kasvaa rivakasti, ei amerikkalaisvaluutalle enää yksinkertaisesti ole samanlaista kysyntää kuin ennen.

Renminbille on syntynyt jo 200 miljardin dollarin kokoiset ulkomaanmarkkinat. Ajatushautomon mukaan kiinalaisvaluutan voittokulku on ollut hämmästyttävän nopeaa. Toisin kuin skeptikot väittivät, renminbiä käytetään nyt globaalin kaupan valuuttana, vaikka Kiinan rahoitusjärjestelmä onkin edelleen ulkomaisesta näkökulmasta hyvin läpinäkymätön.

Ajatushautomo ennustaakin, että maailmantalous on siirtymässä ”moninapaiseen valuuttajärjestelmään”. On mahdollista, että Yhdysvaltojen pyrkimykset laajentaa esimerkiksi Natoa aggressiivisesti ovat suurvalta-asemastaan aidosti huolestuneen tyrannivaltion viimeisiä epätoivoisia oljenkorsia.

Lähde: Financial Times

Dollari Kiina Maailmankauppa Nato Öljy Politiikka Renminbi Saudi-Arabia Sionismi Sota Talous Ulkomaat Valuutat Valuuttasodat Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  ” FT:n mukaan ”dollari dominoi toistaiseksi velkamarkkinoita”, mutta uudet kansainväliset trendit povaavat muutosta.”

  Erittäin hyvä uutinen, minun mielipiteeni on, että koko Yhdysvallat saisi romahtaa täysin. Sitä sionistista politiikka on jatkunutkin aivan liian pitkään.

  • GLGL

   Vastaa

   Hyvä uutinen on myös se, että USA ei lopulta toimita Suomelle ”lentäviä sikoja”, eli F35:a, koska dollarin luisusta johtuen jokaisen koneen rakentaminen tulee maksamaan enemmän, kuin sovittu myyntihinta. Luultavasti yrittävät vedättää hinnan ylöspäin tai toimittaa riisutun version (ilman häivepinnoitusta, tutkajärjestelmää ja ohjaamon kupua). Suomen kannattaa jo tehdä varahankintasuunnitelma (Gripen, Hornet) ja niille ne vastakauppasopimukset, jotka F35:n kohdalla kaikessa kiireessä unohtuivat.

 • Juolavehnä

  Vastaa

  On alkamassa uusi aikakausi, vanha rahajärjestelmä laitetaan siivuun ja uusi tulee tilalle. Uusi valuutta perustuu dataan eli tietoon, ei öljyyn. Kaikki tulee muuttumaan aivan kaikki. Herra aloittaa elonkorjuun, oletko valmis?

 • otto suni

  Vastaa

  US dollarin aseman heikkeneminen merkitsee erittäin paljon Suomen harjoittamalle politiikalle toimia USA:n vasallina ja siksi valtiopetokseen syyllistyneet Suomen Natoon vieneet politiikot tulisi asettaa syytteeseen välittömästi. 

  Suomessa ei ole perustuslakia valvovaa Perustuslakituomioistuinta ja siksi meillä ei todellisuudessa ole myöskään laillisuusvalvontaa. Kiinan asema on erittäin vahva dollariin nähden ja tyhmät suomalaiset eivät ymmärrä USA:n imperiumin kouristelevan viimeisillään hyökättyään Venäjän ja Kiinan liittoutumaa vastaan tekosyynä Ukraina!

  Suomi on tuhoutuvan suurvallan USA nöyrä palvelija ja sionistien apulainen! On aika herätä!

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Suomi hyppäsi uppoavaan laivaan vaikka pelkkä masto oli enää näkyvissä.

 • Lopun alkua

  Vastaa

  Dollari on rapistunut jo muutamia vuosia BRICS-maiden keskinäisessä kaupankäynnissä juurikin siksi että maat käyttävät omia valuuttojaan. Tästä tyhmät amerikkalaiset ovat vetäneet sen johtopäätöksen että ”koska kaupankäynti ei ole ollut dollareissa, on keskinäinen kaupankäynti ollut olematonta”. Iranilahan alkoi myydä öljyä jo kaikilla valuutoilla, kullallakin joka on ehdottomasti kiellettyä. Sillä kultahan pitää ostaa amerikkalaisilta myyjiltä.

  Mistä päästäänkin siihen asiaan että tuo kultakauppa on ihan omanlaistaan kauppaa. Kun ostat sitä niin maksat pörssihinnan plus jonkun välityspalkkion päälle. Mutta kun myyt sitä niin parhaimmillaankin siitä maksetaan 40% pörssihinnasta. Onko siis kullan ostaminen kannattavaa? Ei minusta. Varsinkaan kun sen hinnannousu ei kata edes inflaatiota. Inflaatiokin on suurempi kuin arvonousu.

  Mutta joo, tosiasia on että viiden vuoden päästä dollari on vessapaperia. 3/4‑osaa dollareista on amerikan rajojen ulkopuolella. Ja nyt ne palautuu sinne takaisin. Mitä ne niilä tekee? Syö? ja vinkkinä kaikille jotka tekevät kansainvälistä kauppaa… Jos teille tarjotaan dollareita niin pyytäkää niitä 10x määrä entiseen hintaan nähden. Sillä risti niiden vaihtamisessa jää vastaanottajalle. Sikäläinen pankkijärjestelmä on konkurssin partaalla.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  USA:n ja sen kätyrien romahdus olisi hienoimpia asioita, mitä voi tapahtua. Todellinen mätäpaise puhkeaisi siinä.

 • TT

  Vastaa

  Ei hätää. Maailmanpolpon uusi piskuinen rakkikoira Suomi laittaa ainakin Koillis-Euroopassa dollarin tai euron aseman uhmaajat aisoihin. Kiina laitetaan kuriin joskus myöhemmin, sitten kun Sota-Orpo, Sota-Jussi ja Sota-Pekka pääsevät kunnolla vauhtiin.

 • Minä

  Vastaa

  Sikäli kuin Kiinan vaikutusvalta kasvaa, tulee yhteiskunnista kiinalaisen tapaisia totalitaristisia yhteiskuntia. Monet hämääntyvät uskomaan, että kun yhden pahan torjuu, sitten on kaikki auvoista ja ihanaa. Tosiasia on, että yhden pahan torjuminen voi johtaa toisen paljon pahemman nousuun. Tässä maailmassa ei ole auvoista ja ihanaa tarjolla, vaan on paha ja vielä pahempi.

  Kiinan nousu olisi se isompi paha. Venäjämielisten toiveista huolimatta Venäjä ei ole suurvalta, eikä se tule olemaan maailmassa merkitykseltään suuri. Sen talous on Italian luokkaa ja sillä on merkitystä.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Ameriikan ihmemaan tuhoutuminen on tärkeintä! Sitä toivomme ja sen toteutumiseen uskomme.

 • A

  Vastaa

  Heti kun näin tuon uutisen, tiesin että vaihtoehtomediat ja etenkin vaihtoehto-oikeisto tulisi lankeamaan tähän juttuun sen narrattiivisen uutisarvon takia. Minusta tuntuu että jos en dogmaattisesti 247 tykitä ”Tämän täytyy olla huonoa globalisteille, sen takia se on hyväksi” niin silloin ei kuunnella yhtään vaan minun täytyy mennä mukaan siihen junaan.

  • Kultakanta

   Vastaa

   Rupla sentään perustuu kultakantaan. Ja siksi se vahvistuu aina kun kullan hinta nousee.

 • T . T

  Vastaa

  Se että USAn dollari vaihtuu Kiinan renmimbiin ei ole mikään voitto Euroopalle…

  • TT

   Vastaa

   Eurooppa on puolensa valinnut ja saa maksaa siitä raskaan hinnan.

 • Nikko

  Vastaa

  Meidän suomalaisten täytyy olla tukemassa Yhdysvaltoja ja Israelia. USA on edelleen kristitty valtio, missä vallitsee uskonnon ja ‑sananvapaus. Israel on edelleen Jumalan silmäterä ja omaisuuskansana sillä on lopunaikoina erittäin merkityksellinen osansa maailmanhistoriassa.
  Joka kiroaa Israelia, sitä Jumala koettelee ja kuka siunaa Israelia, sitä Jumala siunaa.

  • USA on saatanan vasallivaltio

   Vastaa

   Ristiinnaulitsemista on kristillisessä pelastusopissa pidetty sinä hetkenä, jolloin juutalaiset jäävät lopullisesti pelastuksen ulkopuolelle.

   Joh 8:44
   ”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.”

 • Vesa

  Vastaa

  Tucker Carlson on ollut oikeassa Ukrainan sota / Biden pelaa kommareiden pussiin (Kiina). Minusta Yhdysvallat maailaman poliisina on parempi vaihtoehto kuin Brisc joka on kommareiden ja islamistien liittouma.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi