Suomen Pankki kehottaa suomalaisia nostamaan käteistä

Eliitti on viime vuosina lobannut käteisen rahan alasajoa vedoten esimerkiksi rahaliikenteen nopeutumiseen ja rikollisuuden kitkemiseen.

Talous

päivitetty

Kansalaisia kehotetaan varautumaan normaalia suurempiin häiriöihin maksujärjestelmissä.

”Useampi maksamisen tapa tuo resilienssiä. Jos jokin yksittäinen maksamisen tapa ei joskus toimisikaan, sitten meillä on jotain muita maksamisen tapoja käytettävissämme. Käteinen toimii tässä vielä erittäin tärkeässä roolissa”, sanoo Suomen Pankin maksujärjestelmät-osaston päällikkö Päivi Heikkinen.

Viime vuosina käteisen käyttö on ollut dramaattisessa laskussa ja jotkut paikat eivät hyväksy käteistä ollenkaan. Digitaalinen maksaminen on kuitenkin sekä riski kyberrikollisuuden suhteen että poliisivaltion unelma, sillä kaikesta maksamisesta jää näin jälki. Jokainen voi esimerkiksi katsoa omia tiliotteitaan ja päätellä niistä, mitä ne kertovat omista elintavoistasi tiliotteet mahdollisesti käsiinsä saavalle ulkopuoliselle ihmiselle.

Lähde: MTV Uutiset

Käteinen Kotimaa Pankit Raha Rahapolitiikka Talous Teknologia Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Käteistä täytyisi suosia muutenkin ihan joka päiväisessä elämässä, eikä heittäytyä mukaan tähän digitalisaation ja massavalvonnan aikakauteen.

 • Sukanvarressa

  Vastaa

  No no… Onhan sitä rahaa sitten käsissä kun digitaalinumeroihin ei enää pääsekkään käsiksi.

  Muistan hyvin kun ennenvanhaan rahat säilyttiin aina kotona. Pankit alkoivat lobbaamaan että ”täälä meillä rahat ovat turvassa”. Vähän ajan päästä lainansaannin vakutena toimi pankkitili jonne palkkarahat menisivät. Ja siitä seuraava vaihe olikin tässä hetki sitten että käteisellä ei enää saa maksaa palkkaa eikä antaa ”kottia”.

  Näin pankit pikkuhiljaa loivat itselleen monopoliaseman, ja ihan ihmisten omien halujen kautta. Ja nyt kun niillä ei ole enää rahaa niin ne pyytävät että ihmiset varautuvat niiden mokien jälkiseurauksiin.

  No, yhä edelleenkin rahat on kotona… melkein kaikki…

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Käteinen raha pysyy käytössä vain sitä käyttämällä. KÄYTTÄKÄÄ KÄTEISTÄ! Nykyinen fiat-raha on syvältä sieltä mutta jos sama pyramidihuijaus siirtyy kokonaan digitaaliseen muotoon tilanne on täydellinen katastrofi. KÄYTTÄKÄÄ KÄTEISTÄ ja boikotoikaa kaikkia sellaisia firmoja jotka eivät sitä maksuvälineenä hyväksy. Itse olen toiminut näin jo 20 vuotta. Käteisen käytön etuna on myös henkilökohtaisen talouden parempi hallinta kun rahat kulkevat fyysisessä muodossa omien käsien läpi.

  Suosittelen ehdottomasti!

 • otto suni

  Vastaa

  Katalan Kataisen tultua pääministeriksi otin kaikki talletukset ulos pankeista enkä ole sen jälkeen ole pitänyt muuta rahaa pankissa kuin eläkkeeni! Juutalaiset haluavat hallita rahojasi joten pidä kaikki käteisenä!

 • eräs

  Vastaa

  Olen kayttanyt kateista koko ajan, suurin osa tuloistani on kateisena, eika se nay missaan digitaalisena. Aion tehda niin jatkossakin.

 • J. Jörgensen

  Vastaa

  Sellaisilta yrityksiltä, jotka kieltäytyvät ottamasta vastaan unionin virallista maksuvälinettä, käteisenä annettavia euroja siis, on peruttava liiketoimilupa.

 • Suomalainen mies

  Vastaa

  Aina tulee olla varajärjestelmä, jos toinen pettää, ja senpä takia ainoastaan sähköinen raha maksumuotona on äärimmäisen typerää.

 • juha II

  Vastaa

  Eikös se globalistien märkä uni ole käteisen rahan hävittäminen ja digitaalinen tilalle, jota voi käyttää peukaloruuvina tavallisten ihmisten pitämiseen psykopaattien tahtomalla tiellä. Kanye West on joutunut juutalaisten pankkiirien hampaisiin eli tilit jäädytetty tai ainakin asiakkuudet sanottu irti kun eivät tykänneet hänen T‑paidastaan (WLM)! Siis häiskä on Kim Kardashianin exä. Suomen vasalli-hallituksen toimet viittaavat monilta osin siltä, että Suomea ollaan viemässä (meilta kysymättä) proxy-sotaan Venäjän suurvaltaa vastaan vain ja ainoastaan WEF:n, EU:n, George Soroksen, Bilderbergin, NWO:n, NATO:n ja USA:n + yms. globalistien OMIEN etujen etujensa kannalta. Joita tukevat viimeistä piirtoa myöten globalisti ”sääntöpohjainemn maailmanjärjestys” Sauli Niinistö ja WEF-hallitus pääministeritär Sanna ”suuri” Marin! Ja KAIKEN tämän maksaa Suomen kansa!!! Jälleen kerran…

 • Musta ase

  Vastaa

  Vai nyt rahaa taskuun. On se kummaa miten pankkiin mennessä käteistä nostamaan pitää varata aika ja olla tuorein passi tahi henkilötodistus näyttää ja silti satelee kyselyjä kuka olet tai oletko yhteydessä jonnekin päin maailmaa jumalauta siihen tai siihen, ja kuitenkin minä olen suomalainen suomalaisella nimellä suomessa syntyneenä. Kun haluaa nostaa rahaa kerrotaan ettei heillä ole mutta tuossa vieressä on automaatti josta voi nostaa. Ja nyt kehoitetaan nostamaan rahaa ja entäs kun sitä vie takaisin pankkiin niin kysytään mistä rahat ovat peräisin ja ellei vastaus tyydytä voivat he takavarikoida ne.

  Ei jumalauta eihän tästä enää tule mitään mutta tuo pahuksen pankkitili täytyy pitää. Ei mulla muuta.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Ainoa oikea tapa on maksaa aina kun mahdollista käteisellä, sekä vaatia myös maksut käteisellä.
  Se on mahdollista 😉
  Eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa
  Seppo Lehto

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi