Rahoitusmarkkinat ennustavat euron syöksykierteen pahenevan

Euron kurssi syöksyi viime viikolla matalammalle kuin se on ollut kertaakaan 20 vuoteen.

Talous

euro, money, inflation

Yritykset, pankit ja suursijoittajat ennustavat Euroopan talousvaikeuksien pahenevan tulevaisuudessa. Rahoitusmarkkinat lyövät eurovaluuttaa vastaan vetoa suurimmilla panoksilla vuosiin.

Euron kurssi putoaa yhdessä euroalueen talouden kanssa. Euron syöksy on jo nyt kärjistänyt ”vihreän siirtymän” käynnistämän energiainflaation aiheuttamia tuhoja. Maahantuonnista riippuvaisessa Suomessa hinnat nousevat, kun euron kurssi uppoaa.

Euroa vastaan vetoa lyövät sijoittajat uskovat euroalueen sukeltavan täysimittaiseen taloudelliseen taantumaan. EU:n vallanpitäjät ovat kiistäneet ”vihreän siirtymän” yhteyden taantumaan ja syyttäneet kaikista ongelmista Vladimir Putinia.

Kansalaisia on käsketty myös hyväksymään tuhoutunut ostovoima ja suhtautumaan siihen ”sotaverona”. Näin eliitti pyrkii varmistamaan, etteivät äänestäjät rankaise vallanpitäjiä kärsimyksistään tulevissa vaaleissa.

Pankkiirit valmistautuvat kiskomaan korkoa

Euroopan riskejä pahentaa myös se, että jäsenvaltioiden keskuspankkiirit uhkaavat aloittaa radikaalit koronnostot inflaation vuoksi. Paisuvat korot tulevat olemaan viimeinen niitti useille velkaantuneille yrityksille, joiden kannattavuus on jo nyt raunioina kasvavien energiakulujen, riutuvan kuluttajakysynnän ja rajusti kallistuneen maahantuonnin vuoksi.

Euron kurssi syöksyi viime viikolla matalammalle kuin se on ollut kertaakaan 20 vuoteen. Rahoitusmarkkinat ovat joutuneet päivittämään ennusteitaan Euroopan tulevaisuudesta: talouskriisin uskotaan nyt kestävän huomattavasti kauemmin kuin aluksi luultiin.

Rabobankin valuuttastrategian johtaja Jane Foley totesi tällä viikolla medialle: ”Markkinat pelkäävät, ettei kyse ole vain yhdestä vaikeasta talvesta. Tämä voi jatkua jopa kaksi vuotta.”

Suomessa Marinin hallituksen kannattajat ja muut globalistit ovat pyrkineet harhauttamaan talouskeskustelua väittämällä, että ongelmat ratkaistaan saunomalla ja kylpemällä tavallista harvemmin. Tosiasiassa kyse on kriisistä, joka voi tuhota lukemattomia työpaikkoja ja synnyttää kipeää köyhyyttä kauas tulevaisuuteen.

Lähde: Financial Times

Energiakriisi Euro Marinin hallitus Pankit Talous Tuonti Uutiset Vihreä siirtymä Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Suomea ajetaan alas kaikin mahdollisin keinoin. ”Putinisti” Janus Putkonen ehdottaa ratkaisuksi jo suomalaisten siirtokuntien rakentamista Venäjälle tai muualle suomalaisystävälliseen maahan. Pahinta on, että ko. ratkaisu ei tunnu enää lainkaan naurettavalta. Osa haaveilee avaruusolentojen väliintulosta. Jotkut ehdottavat, että USA:n patriootit pelastavat Euroopan ja Suomen. Kieltämättä normaalit poliittiset mahdollisuudet ovat vähissä.
  SML ei kelvanne aivopestylle kansalle tai, jos kelpaisi, niin nato-Suomi keksii aina keinon, jolla aito oppositio lyödään alas.

  • Tommi

   Vastaa

   Deus ex machina, lottovoitto — siinä meidän mahdollisuudet. Mikään ei tule muuttumaan (paitsi pahempaan), kukaan ei tule tekemään yhtään mitään. Porukka vain odottaa sitä vedenpaisumusta, kun pitäisi jalat pestä.

 • Lama tulee, kun taantuma pitkittyy

  Vastaa

  Täälläkin vähän taloustermit vaatii täsmennystä. Tantum on silloin kun talous kääntyy laskusuuntaan, mutta jos se kestää yli kaksi kvartaalia eli yli puoli vuotta on kyse lamasta ja nyt Eurooppaan on tulossa siis kova lama!!!!!

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Korot nousee. Valtion lainojen korot ja asuntolainojen korot…Ruoka ja sähkö. Vain euro halpenee…

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Suomi mukana väärässä porukassa. Jälleen kerran. Uskomatonta!

  • Juha

   Vastaa

   Suomen ”Minsky-hetki” koettiin 25.8.2022 kun Fortum julkaisi puolivuotiskatsauksen. Se on kuulkaa pelkkää jyrkkenevää alamäkeä tästä etiäpäin.
   MTV3:”Uniperin kaasukatastrofi rankaisi ennätyksellisesti Fortumia – koko alkuvuoden tappiot 12 miljardia, pelkästään huhti-kesäkuussa yli 9 miljardia”
   ZH: ”Fortum warned on Monday that its collateral requirements had risen by €1bn to €5bn in the previous week, and that a default by a smaller player would cause “severe disturbances to the Nordic power system”.”
   Lunta tulee.. joka tupaan..

 • ValhallaX

  Vastaa

  Euro ja dollari ovat molemmat auringonlaskun valuuttoja. Rupla on näihin verrattuna vakaa kuin peruskallio, sillä ruplilla saa energiaa, leipää ja turvaa.

  Ja turha inistä putinismista.

  Olen elänyt Suomessa, jossa tällaisessa tilanteessa maan Presidentti puhuisi kansalle ja tekisi selväksi kaikenvärisille poliitikoille, että ”oman maan asiat hoidetaan kuntoon, talven tullen energiiaa riittää ja turpa kiinni.” Nyt onneton, puoliseniili presidentti käy suutelemassa aidosti seniilin Bidenin persettä ja vannoo lojaaliutta maailman törkeimmälle sotarikosvaltiolle samaan aikaan, kun oma maa vajoaa pimeyten ja kurjuuteen. 

  Ja minkä takia? Jotta juutalainen ukrainaleinen rubenstiller voi tapattaa omaa kansaansa.

  Ja missä tupo meidän Bidenin perseennuolija nyt luuhaa?

  Eikö olisi aika sanoa Fortumille ja muille energiantuottajille, että ”kivihiilivoimalat käyntiin ja horioppia!”. Mutta ei, nyt istutaan maan paapona vaimon selän takana ja ollaan, vittu, NATO:ssa, kuolkoon vanhukset kylmään ja nälkään, kyllä sionisti kiittää.

  Maan johto on kyvytön, maata johtavat maanpetturit ja huorat.

 • juha II

  Vastaa

  Euro on ollut paska valuutta paria kolmea vuotta lukuunottamatta kaikille muille maille paitsi Saksalle, joka on hyötynyt voimakkaana teollisuusmaana siitä eniten kuten sen pankitkin. Suomelle Euro on merkinnyt täyttä katastrofia toisin kuin Ruotsi, joka pysyi Kruunussa on sen sijaan porskutellut talousluvuissa, joista täällä ei ole edes voitu unta nähdä. EU alueen talous ei ole kasvanut yli 20-vuoteen ja sen minimaaliset tuottavuusluvut ovat hävinneet jopa Afrikan maiden talouksille 100–0. Mutta kuten Suomessa aina. On Euroon liittymisen edut olleet niin timanttiset kuin ent. Neuvostoliiton viljantuotanto. Eli kummassakin tapauksessa todellisuudesta viis, mutta se virallinen propaganda! Erona kuitenkin se, että Pravdaa lukevat neuvostoihmisët tiesivät sen olevan täyttä paskaa, mutta täällä vastaava menee muoviämpäri kansaan ”kuin kuuma veitsi voihin”!

 • Hh1488

  Vastaa

  mitä nopeemmin asiat menee päin persettä,sitä nopeemmin kansa herää ja alkaa laittamaan hanttiin,hitaasti päin persettä on sit sellanen juttu,että eip oo välttämättä enää ketää heräämässä.järjestelmän romahduttamisen vauhdittsmista pitäis ruveta tekemään.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kriisi avaa oven kansallismieliselle ratkaisulle. Uusi, tai pikemminkin uusvanha, ratkaisu ei enää ole kansalle mörkö, kun ruokaa ja lämpöä on pakko saada jostain ja hallitus ei halua tai pysty auttamaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  euro, money, inflation