Clas Ohlson ‑kauppaketju testaa käteismaksuista luopumista

Yhä useammat firmat myös Suomessa kieltäytyvät käteismaksuista kokonaan. Etenkin Ruotsissa kyseessä on jo varsinainen trendi.

Talous

Tavarataloketju Clas Ohlson testaa käteismaksuista luopumista. Alkuun sitä testataan kuudessa myymälässä. Mikäli siitä ei tule isompaa nurinaa, ulotetaan se muihinkin myymälöihin. Tällä hetkellä käteismaksuista kieltäytyy Porvoon, Kotkan, Hämeenlinnan, Turun Skanssin sekä Helsingin Redin ja Kaaren myymälät.

Ketjun mukaan käteismaksaminen on vähentynyt ja suurin osa ostoksista maksetaan kortilla. Käteisen käsittely vie Clas Ohlsonin viestinnästä vastaavan Sanna Lainisen mukaan aikaa pois asiakaspalvelusta, minkä vuoksi siitä halutaan luopua. Käteismaksun hyväksyminen ei kauppaketjun mukaan ole asiakaspalvelua.

Kokeilua jatketaan heinäkuun loppuun, minkä jälkeen ketju päättää käteismaksujen kohtalosta.

Suomen tai Euroopan unionin laki ei vaadi, että käteinen pitäisi hyväksyä maksuvälineenä. Pankkimaailman lobbarit yhdessä poliisivaltiolobbareiden kanssa ovatkin päinvastoin tyytyväisiä tilanteeseen, jossa kaikesta rahaliikenteestä jää tarkka sähköinen jälki.

Lähde: Kuluttaja

1984 Boikotti Digitaalivaluutta Euro Euroopan unioni Käteinen Kotimaa Pankit Poliisivaltio Politiikka Sionismi Talous Teknologia Uutiset Valvonta Valvontakapitalismi Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Valittakaa mahdollisimman paljon kyseiselle kaupalle, kun eivät ota enää vastaan käteistä.

  Käyttäkää käteistä rahaa aina kun se on mahdollista, nyky-yhteiskunnassa tapahtuu kamala määrä lobbausta käteisen rahan poistamiseksi ja digitaalisen maksamisen edistämiseksi.
  Kansalaisten tekemisiä alkaa olla kohta jo liian helppo seurata.

 • Taas yksi Robin Hood

  Vastaa

  Eipä kosketa minua. En muutenkaan käy tuola koska se ei ole suomalainen yritys. Eli se vie voittonsa verotta Suomesta pois.

 • Digidigisyöpää

  Vastaa

  Kerran kävin jo 5 vuotta sitten clas ohlsonilla eikä silloikaan ollut mahdollista maksaa käteisellä ollenkaan, joten ei uusi juttu ainakaan keskisessä suomea.
  Minä en maksa kortilla jotan liikkeet jotka sitä ei hyväksy, jää sen jälkeen käyttämättä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Korttimaksu on yhteiskunnan ja vallanpitäjien kannalta hyvä keino pitää silmällä, kuka ja mihin rahaa käyttää.

 • TT

  Vastaa

  Bankstereiden ja teknokraattien orjuutusprojekti etenee nyt täydellä vauhdilla ja palapeli alkaa hahmottua. Suomi-lampaat tietenkin määkivät hurraten ja kohta alkaa tesla-aivosirujen ja tunniste-sirujen joukkoasennus. Rokotteissakin voi olla kokeellisia tunniste-elementtejä. Lainsäätäjä laatii lakeja, joiden myötä bankster-orjuudesta tehdään uusi pakottava valtiomuoto. Vanha perustuslaki on kaikessa hiljaisuudessa kärrätty tunkiolle.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Maksan aina käteisellä. Olen boomeri, 7 vuosikymmen menossa. Nyt ainakin menen Skanssin Klasuun ostoksille. Otan kärryn täyteen tavaraa. Ja voi voi , käteinen ei kelpaa. Ei haittaa. Menen Kärkkäiselle verkkokauppaan. P..kele kun lähin Lahdessa. Pitäköön klasu tunkkinsa.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Boikotoikaa aina pankkikorttia vaativia.
  Itselle kelpaa asiakkaiksi vain käteinen. Käteisellä maksan itsekin.
  Seppo Lehto https://Ajan-Suunta.blogspot.com
  Kieliopintoja yliopistolla tosin ei voi myöskään maksaa käteisellä joten menevät tilin kautta, aina ei voi vaikuttaa

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi