Euroopan pankkiunioni etenee – suomalaiset maksumiehiksi, kun ulkomaalaiset rikollispankit kaatuvat

Pankkiunioni on liittovaltiokehityksen mahdollisesti tärkein osa-alue.

Talous

Euroopan unionin liittovaltiokehitys ottaa pitkiä harppauksia samalla, kun media on kohdistanut kansalaisten huomion kokonaan ”koronakriisiin”. Vuodenvaihteessa EU lisää huomattavan summan pankkien ”kriisinratkaisurahastoon”.

Uutinen merkitsee sitä, että Suomi pakotetaan entistä syvemmälle pankkiunioniin. Pankkiunionilla tarkoitetaan järjestelmää, jossa esimerkiksi Suomen kansalaiset joutuvat kantamaan vastuun italialaisten rikollispankkiirien aiheuttamista konkursseista ja muista talousongelmista.

Pankkiunioni on liittovaltiokehityksen mahdollisesti tärkein osa-alue, koska se kahlitsee jäsenvaltiot täydelliseen taloudelliseen riippuvuussuhteeseen. Kun Etelä-Euroopan finanssimiehet kykenevät viemään esimerkiksi Suomen talouden kuilun reunalle väärinkäytöksillään, on poliittinen itsemääräämisoikeus enää täysin näennäistä.

Veronmaksajat riiston kohteena tulevaisuudessakin

EU on markkinoinut pankkiunionia valheellisesti väittäen, että sen myötä veronmaksajien ei tarvitse enää pelastaa rikollisia pankkeja konkursseilta. Nimellisesti pelastusoperaatio on muiden yksityisten pankkien vastuulla.

Yleisradio kuitenkin muistuttaa, että käytännössä aiemmat pankkiunioniharppaukset eivät ole pelastaneet veronmaksajia pankkiirien aiheuttamilta sotkuilta. Veronmaksajien riistäminen on jatkunut kauniista lupauksista huolimatta vuodesta toiseen.

Suomalainen etujärjestö Finanssiala pitää ylipäätään ongelmallisena sitä, että suomalaiset pankit joutuisivat pelastamaan esimerkiksi italialaisia tai kreikkalaisia rahoituslaitoksia väistämättömiltä konkursseilta. Suomalaiset pankit eivät saa päättää pelastusoperaatioihin osallistumisesta itse, vaan EU pakottaa ne rahoittamaan ulkomaalaisia kilpailijoitaan.

Yleisradio ei mainitse uutisessaan sitä tosiasiaa, etteivät suomalaiset pankinjohtajat taatusti jää nuolemaan haavojaan, mikäli pankit pakotetaan rahoittamaan ulkomaalaisia kilpailijoita. Sen sijaan pankeille koituvat kulut tullaan vierittämään asiakkaille nostamalla palvelumaksuja ja korkoja Suomessa. Tämä merkitsee suomalaisten yritysten ja kansalaisten riistoa yksityisesti kerätyn EU-veron nimissä.

Lähde: Yle

Euro Euroopan unioni Finanssiala Konkurssi Kotimaa Liittovaltio Pankit Pankkiirit Politiikka Raha Rikos Taloudellinen riisto Talous Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pää määrää

  Vastaa

  Kannattaa lukea kirja Miksi pankkeja vihataan (kirja on kielletty, eikä tekijöitä voi paljastaa), jotta finanssitalouden riisto kansalaisilta aukenee. Meidän hallitus koostuu vajaakyvyistä, jotka eivät toimi perustuslain mukaisesti kansalaisia tukien vaan tuetaan rikollista pankkitoimintaa. Demokratia on lumedemokratiaa.
  Pankit eivät juuri rahoita teollisuutta (15%), koska se ei tuota tarpeeksi. Asuntorahoitusta ja finanssipeliä pankit rahoittavat innolle, koska niistä tulee hyvät voitot.
  Kuvittele, että otat asuntolainaa kymmeniksi vuosiksi ja maksat talostasi puolet omaan käyttöön ja puolet pankkipiireille. Pankit luovat rahoitusta ja keräävät korkoja korolle olemattomalle rahalle.
  Jos sinulla on maksuvaikeuksia esimerkiksi työttömyyden johdosta, pankki takavarikoi omaisuutesi vastikkeeksi pankin luomasta rahasta. Pankeille tuloa, joka tulee tyhjästä. Miksi tällainen rikollisuus maassamme hyväksytään oli vallassa oikeisto tai vasemmisto?

  • Kypsä

   Vastaa

   Näinhän se lumedemokratia toimii.Sama ”arvopohja” vasemmalta oikealle,oppositiosta hallitukseeen.”demokratia” on itsessän se ongelma.Mitä tilalla?Se on kansan tahdosta kiinni.Ikävä kyllä mukavuudenhalu voittaa vielä toistaiseksi halun/kyvyn todelliseen muutokseen.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Mieleen tulee huijaus jossa rahat ohjattiin italialaiselle pankille. Rahoja ei saatu sieltä takaisin Suomeen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi