Kirja-arvostelu: Miksi pankkeja vihataan

Partisaani arvostelee Miksi pankkeja vihataan -pamfletin, jota on saatavilla kansallismielisestä Kielletyt Kirjat -kaupasta.

Talous

päivitetty

Tutustu tähän ja lukemattomiin muihin maailmankuvaasi avartaviin teoksiin vierailemalla Kiellettyjen Kirjojen verkkokaupassa: https://www.kielletytkirjat.com/

Kansallismielinen talousajattelu on jäänyt liikkeen viestinnässä rikollisen vähälle käsittelylle, vaikka talous on meidän kaikkien elämään vaikuttava asia ja se on myös viestintäkeinona tärkeä osa-alue ihmisten tavoittamisessa. Muutosta keskusteluun tuo vuonna 2019 julkaistu Miksi pankkeja vihataan ‑pamfletti, joka käsittelee talouden ongelmapuolia ja lopuksi esittelee kansallismielistä talousvaihtoehtoa.

85-sivuinen teos on tiettävästi ensimmäinen ja edelleen ainoa suomenkielinen kansallismielinen talouskirja sotien jälkeen. Vastaavia opuksia ei ole helppoa löytää muillakaan kielillä. Yritin, mutten onnistunut. Ennen sotia talouden käsittely kansallismielisissä julkaisuissa oli yhtä normaalia kuin tänä päivänä maahanmuutosta puhuminen.

On tietenkin ymmärrettävää, että suurin keskustelun aihe kansallismielisillä on maahanmuutto ja sen ongelmat. Sen ei kuitenkaan tulisi olla ainoa aihe. Myös maahanmuuttoa perustellaan talouskysymyksillä (tosin kukaan ei taida tänä päivänä enää uskoa ”työvoimapulan paikkaajat” ‑selitykseen). Onkin loogista kaivaa asiaa hieman syvemmin ja selvittää, miten talous toimii ja mihin kaikkeen se vaikuttaa suoraan ja epäsuoraan.

Talousjärjestelmän ongelmat ja mahdolliset ratkaisut

Talous ei ole oma vahvin alueeni, ja se voi monille tuntua tylsältä keskustelun aiheelta. Pamfletti on kuitenkin kirjoitettu sen verran selvään ja helppolukuiseen sävyyn, että myös aiheesta vähemmän kiinnostuneet jaksavat teoksen lukea läpi.

Pamfletti on jaettu kuuteen osaan, joista viisi ensimmäistä käsittelee talouden parissa toimivien korruptiota, nykyisen talousmallin juutalaisia vaikuttajia, veroparatiiseja, monopoleja, järjestäytynyttä rikollisuutta sekä finanssikeinottelua. Viimeisessä osassa tarjotaan vaihtoehtoista talousnäkemystä, joka ajaisi kansan parasta, ei eliitin.

Pamfletti edustaa talouspoliittisesti kolmatta tietä; se kritisoi niin ”vapaiden markkinoiden” kapitalismia kuin täysin valtion ohjaamaa taloutta, kommunismia. Teoksen edustama näkemys ei jaa työntekijöitä ja työnantajia toistensa vihollisiksi, vaan se kannustaa näitä yhdistämään voimansa hyökätäkseen finanssikapitalisteja vastaan.

Moni on varmaan joskus kysellyt, miten on mahdollista, että Suomella on varaa lahjoittaa miljardeja ulkomaille, lennättää maahan sosiaaliavustuksia nauttivia ”vähemmistöjä” ja kasvattaa valtion velkaa, mutta toisaalta köyhyysrajan alapuolella elävät lapsiperheet ovat hylätty valtion toimesta. Teos tarjoaa vastauksia tämän kaltaisiin kysymyksiin.

Ei utopiaa vaan realismia

Teoksessa ehdotetut talousuudistukset eivät ole mitään utopistisia tai ihmisluonnon kiistäviä ehdotuksia. Ihmisten luontainen ahneus tarkoittaa sitä, että he haluavat kerätä omaisuutta ja toimia yrittäjinä.

Suomen rajanaapurikin kokeili yhteiskuntakokeilua, jossa yksityisomaisuus ja yrittäminen kiellettiin. Se epäonnistui katastrofaalisesti. Toisaalta valtion tulee säätää lakeja, jotka laittavat ahneudelle stopin tietyn pisteen jälkeen, jotta estämme globaalien monopolijättien aiheuttaman pienten yrittäjien tuhon.

Etenkin koronan varjolla aiheutuvan taloudellisen kyykyttämisen edessä olisi suotavaa tutustua aiheeseen edes yhden opuksen verran. Monella alalla on yrittäjiä ajettu taloudelliseen ahdinkoon, mikä tulee lähivuosina tarkoittamaan kaatuvia yrityksiä ja entisestään laajempaa massatyöttömyyttä. Kun katkeruus ja raivo tämän vuoksi kasvaa, olisi kansallismielisillä hyvä olla jonkinlainen vaihtoehto tarjota ihmisille. Muussa tapauksessa he tyytyvät jo toimimattomaksi havaittuihin vaihtoehtoihin.

Teosta saa ostettua ainakin Kielletyiltä Kirjoilta 10 euron hintaan TÄÄLLÄ.

Eliitti Finanssikeinottelu Juutalainen lobby Juutalaisomisteiset pankit Kansallismielinen kulttuuri Kielletyt kirjat Kirjallisuus Kotimaa Pankit Politiikka Raha Sionismi Taloudellinen riisto Talous Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Olen aikoinaan hommannut tämän pamfletin ja suosittelen lukemaan kyseisen teoksen.
  Siinä tuodaan hienosti esille ongelmia ja ratkaisuja.

 • TT

  Vastaa

  Taloustiede on pakkoagendalla tukahdutettu tieteen alue. Kaikissa tieteissä alkaa olla vain yksi sallittu ajattelusuunta. Taloudessa se on globalismia ylistävä uusliberalismi, joka johtaa ylikansalliseen korporaatiofasismiin. Tämä siksi, koska siinä ei yritysten kokoa rajoiteta ja annetaan niiden operoida kansallisvaltioiden kansalaisten intressien yli (esim. vapaakauppasopimukset). Tässä myös julkinen valta muuttuu ylikansalliseksi ja suuryrityksiä suosivaksi. EU on eräs tällaisen ajattelun lopputuote. Niinkin maltillinen taloustutkija kuin Tuomas Malinen vaiennettiin, koska näkemyksensä ei suosinut EU:n nykyistä röyhkeää politiikkaa.

  Myös muita agendatieteitä on paljon kuten ilmastonmuutoksella ratsastava ”greta”-ilmastontutkimus, koronapaniikkia ja rokotehysteriaa levittävä lääketiede sekä kriittinen rotuteoria. Kaikki nämä ajavat globalismin vahvistamista ja erityisesti valkoisen väestön aseman heikentämistä kansallisvaltioissaan.

 • Marko

  Vastaa

  Löytyy omasta hyllystä, ehdoton lukusuositus! Lisäksi ostamalla tämän tuet kansallismielistä taloutta rahallisesti 😉

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi