IMF vihainen El Salvadorille bitcoinin virallisesta valuutta-asemasta

Myös globaalit yksityiset pankit ja suursijoittajat ovat aloittaneet hyökkäyksensä El Salvadoria vastaan.

Talous

Globaalia korko-orjuutta ylläpitävä Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on raivoissaan El Salvadorille, koska valtio on ottanut bitcoinin toiseksi viralliseksi valuutakseen. Virtuaalivaluutat horjuttavat maailmanlaajuisten pankkien taloudellista ylivaltaa ja kykyä vakoilla kansalaisten rahankäyttöä pankkitilien sekä maksukorttien kautta.

El Salvadorin tuore laki asettaa bitcoinin yhdenvertaiseen asemaan maan toisen virallisen valuutan, dollarin, kanssa. Dollarista tuli El Salvadorin virallinen valuutta 20 vuotta sitten. Yhdysvallat on ylläpitänyt globaalia poliittista hegemoniaansa juuri dollarivaluutan vahvan aseman sekä IMF:n ja Maailmanpankin avulla.

El Salvador on ensimmäinen valtio, joka on tarjonnut bicoinille virallisen valuutan aseman. Presidentti Nayib Bukelen mukaan lakiuudistus auttaa muun muassa kansalaisia, jotka suorittavat kansainvälisiä rahasiirtoja.

Uhkailu alkoi

IMF:n mukaan El Salvadorin päätös on ”huolestuttava” niin poliittisesti kuin juridisesti. IMF uhkaileekin nyt El Salvadoria negatiivisilla taloudellisilla seurauksilla. Toisin sanoen Yhdysvaltojen hallitsema pankki pyrkii pakottamaan El Salvadorin hylkäämään bitcoinin ja alistumaan dollariorjuuteen.

Myös globaalit yksityiset pankit ja suursijoittajat ovat aloittaneet hyökkäyksensä El Salvadoria vastaan. Lakiuudistuksen myötä finanssieliitti on alkanut nostaa maan valtionvelan korkoja. Sionistisen globalistipankki Citin johtoon kuuluva Donato Guarino kertoi pankin vetävän sijoituksiaan pois El Salvadorista, koska hallitus ja IMF joutuivat bitcoinin vuoksi riitoihin.

Lähde: Reuters

Bitcoin Citi Dollari El Salvador IMF Kiristäminen Koronkiskonta Lobbaus Painostaminen Pankit Politiikka Raha Talous Teknologia Ulkomaat Virtuaalivaluutat Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Oma pankkilaitos

  Vastaa

  Sehän on hyvä että yksityiset pankit lähtee. Silloin maan kansa voi sijoittaa omaan pankkiin ja olla riippuvainen.

  Sama Suomessa. Jos kansa perustaisi oman pankin niin sinne olisi saatavilla se tileillä lojuvat ~100 miljardia euroa. Ja kun tiedetään että jo yksin viisi miljoonaa (!) riittää pankin perustamiseen jonka jälkeen se pysyy pystyssä ja kasvaa jatkuvasti, niin oman pankin perustaminen olisi enemmän kuin järkevää. 

  Mutta mutta… Kun lupia säätelee siionistien omistama Suomen Pankki, niin lupaa on vaikea saada. Sillä se tekisi maastamme riippumattoman. …paitsi tietysti Uotin veljekset koska ne…

  Odotellaan ja kattellaan josko jossain vaiheessa sitä Suomessakin…

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Jos maa ei kykene ylläpitämään omaa valuuttaa ja järkevää talouspolitiikkaa, niin sitten vaihtoehtona on Jonkun Muun valuutta, jos sitä vaan pystytään hankkimaan. Bitcoin saattaa hyvinkin romahtaa jossain vaiheessa, mutta esimerkiksi ulkomailla työskentelevien rahansiirroista ei välikädet pääse tienaamaan.

  Euroopassa on 2 maata joiden virallinen valuutta on euro, vaikka ne eivät olekaan EU:n jäseniä ja hyvin on mennyt. Muutamassa muussakin maassa euro on arkipäivän rinnakkaisvaluuttaa ja pienetkin maksut kolikoilla sujuvat hyvin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi