Rahaeliitti lupailee kansalle jyrkkää talouskasvua – sanasta sanaan samat valheet kuin vuosi sitten

Rahaelitistit toivovat, ettei kansa kysy, miten talouden kestävä elpyminen voi alkaa, kun kasvua hidastaa historiallinen velkataakka ja nopeasti lisääntynyt pitkäaikaistyöttömyys.

Talous

Vaikka maailmantalous on viimeisen vuoden aikana ottanut toistakymmentä tuhatta miljardia dollaria ”koronaelvytysvelkaa” samalla, kun yritykset kaatuvat liikkumisrajoitusten vuoksi, rahaeliitti tekee parhaansa rauhoitellakseen kansaa. Finanssimiehet pelkäävät, että kansalaiset voivat nousta kapinaan, mikäli nämä menettävät luottamuksensa talousjärjestelmään ja toimeentulonsa kohenemiseen.

Valtamedia on antanut koronakriisin aikana suhteettoman paljon palstatilaa pankkiekonomisteille ja muille rahoitusalan lobbareille, joiden mielestä valtiot voivat päihittää koronan ottamalla pankeilta jatkuvasti lisää velkaa. Toisin sanoen valtiot tahdotaan sitoa korko-orjuuteen. Suomi ja muut länsimaat ovat totelleet pankkiirien käskyjä, sillä velkaelvytyksen avulla poliitikot voivat pelata itselleen lisäaikaa ja näin mahdollisesti pelastaa uransa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Mitä suuremmaksi velkakupla kasvaa, sitä verisempi talousromahdus tulee kuitenkin lopulta olemaan.

Rahaeliitti luottaa propagandassaan kansalaisten lyhyeen muistiin ja sokeaan luottamukseen auktoriteetteja kohtaan. Tämän osoittaa tuore Yleisradion ”uutinen”, jossa rahaeliitti toistaa lähes sanatarkasti samat valheet kuin tasan vuosi sitten, kun koronarajoitukset alkoivat murentaa maailmantaloutta.

Juhannussaunat ja juhannustanssit

Yleisradio haastatteli Pellervon taloustutkimuksen tutkimusjohtajaa, ekonomisti Olli-Pekka Ruuskasta, jonka mukaan kansalla on lupa odottaa talouden ”juhannustansseja” tänä kesänä. Viime keväänä puolestaan Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan pääekonomisti Aki Kangasharju väitti, että Suomen nopea talouskasvu käynnistyisi 2020 ”juhannussaunojen” aikaan.

”Suomalaiset ovat erittäin paljon säästäneet korona-aikana. Noin 2,5 prosenttia bkt:stä, 6 miljardia lepää suomalaisten tileillä. Kun rokotukset saadaan tehtyä ja talous saadaan käyntiin, aikamoiset juhannustanssit on luvassa”, Ruuskanen lupaili Yleisradiolle tällä viikolla.

”Nyt kun Suomessa näin paljon kiristetään ja rajoitetaan, on todennäköistä, että toukokuun jälkipuoliskolla tai kesäkuun alussa päästään pikku hiljaa rajoituksia purkamaan. Se tarkoittaa, että bkt:n kasvu käynnistyisi juhannussaunojen jälkeen. Tämä on perusskenaario epidemiologienkin mukaan – – talous ja bkt ovat suuremmat kolme kuukautta juhannussaunojen jälkeen kuin kolme kuukautta aiemmin keskikesän juhlaa”, Kangasharju lupaili Turun Sanomille vuosi sitten.

Kuten nyt tiedämme, Kangasharju valehteli kansalle röyhkeästi. Ikävä kyllä, lyhytmuistinen kansa on jo unohtanut vuoden takaiset valheet, minkä vuoksi harva ymmärtää haastaa Ruuskasen väitteet.

Kansa pidetään pimennossa mahdollisimman pitkään

Rahaelitistit toivovat, ettei kansa kysy, miten talouden kestävä elpyminen voi alkaa, kun kasvua hidastaa historiallinen velkataakka ja nopeasti lisääntynyt pitkäaikaistyöttömyys. Hallitus on uhannut julkista sektoria myös rajuilla leikkauksilla, joita väitetysti tarvitaan nopeasti kasvaneen valtionvelan selättämiseksi eli ”sopeuttamiseksi”.

Velkojen takaisinmaksu, työttömyys ja toimeentuloleikkaukset tuhoavat niin yritysten kuin kotitalouksienkin edellytykset kuluttaa, vaikka koronarajoituksia alettaisiinkin tulevaisuudessa purkaa. Lopulta myös tavallinen kansalainen joutuukin kohtaamaan ruman todellisuuden.

Eliitin kannalta on kuitenkin edullisinta, että totuuden paljastumista lykätään mahdollisimman kauas tulevaisuuteen, sillä sokea ja järjestäytymätön kansa ei kykene puolustamaan itseään saati haastamaan vallanpitäjiä, kun hyvinvointivaltio romahtaa.

Lähteet: Turun Sanomat, Yle, Bloomberg

Aki Kangasharju Etla Hyvinvointivaltio Keskuspankit Konkurssi Korko-orjuus Koronavirus Kotimaa Leikkauspolitiikka Olli-Pekka Ruuskanen Pankit Pankkiirit Pellervo Poliittiset viholliset Politiikka Talous Talousromahdus Valtamedia Valtionvelka Velka Velkaelvytys Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Mistä se nousukausi tulee?

  Vastaa

  Olen aina ihmetellyt mikä sen talouskasvun käynnistäisi kun juhannuksesta Suomi menee kiinni kuudeksi viikoksi. Talouden liikevaihto putoaa puoleen ja porukka lomailee. Myös se että euroopa on kiinni elokuun takaa että vuosi toisensa jälkeen kolmas kvartteri on aina huonoin yritysten liikevaihdossa.

  Ennen vanhaan sentää sairaalat, tuotantolaitokset ja esim. tietyöt ja raksat pyörivät ympäri vuoden kun kesät mentiin kesätyöntekijöillä. Silloin opiskelijat olivat kesän töissä ja talvet opiskelemassa. Nyt kun niitä ”työssäoppimisia” on sijoiteltu pitkin talvea, eivät opiskelijat saa rahaa ja hommat toppaa kun vakiporukka menee ”ksälomalle”. Esim sairaaloista laitetaan osastoja kiinnni lääkäreiden 10 viikon kesälomien vuoksi. Ja tietyömaat sekä sitatyömaat pysähtyvät myös kuukaudeksi. Silloin kun olisi paras aika tehdä niitä töitä. Olis valoisaa ja lämpötilakin olisi rakennuskohteiden puolella.

  No, tämä on tätä. Laiskuuden maksimointia.

 • Übersturm

  Vastaa

  TEM:n työttömyyskatsaus kertoo työttömien määrän oikeasti. Työttömiä on tällä hetkellä TEM:n työllisyyskatsauksen sivun 12 mukaisesti:
  https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162974/TKAT_Helmi_2021.pdf
  1. Työttömät työnhakijat 327 130 hlöä
  4. Työvoiman ulkopuolella 114 278 hlöä (ne jotka ei hae työtä, mutta ovat työttömänä)
  1–9 Palveluissa yhteensä 115 235 hlöä (erilaiset kurssit, puuhapajat, jne.) 

  Työttömiä on siis oikeasti: 327130+114278+115235=556643 hlöä

  Siinähän se talous on jo raketoinut. Samoin vihreä siirtymä tuhoaa joka kuukausi ison teollisuuslaitoksen ja n. 1500 työpaikkaa. Talouskasvu viher-kommari hallituksen & ‑hallinnon johdossa on valtavaa, mutta se on negatiivista. 

  Eli täyden tuhon he saavat aikaan. Kansalle hoetaan kasvua ja kaikkea kivaa. Kansa vaan uskoo, mutta miten pitkään?

 • juha.

  Vastaa

  Joopa, joo, Asiassa käy aivan päinvastoin normaalistikin ja varsinkin silloin kun globalistikommunistit vartavasten tarkoituksellisesti tuhoavat koko maailman talouden laittamalla ”hepokatin poikittain”!

 • N.N.

  Vastaa

  Vallanopitäjiltä pitäisi kysyä kuka se kansa on.
  Olen siinä käsityksessa, että vain he ja heidän valitut.
  Kun kuuntelen heitä ja varsinkin tuo tytteli tupptupp jonka suusta loikkaa sammakoita aina sen avatessaan, huomaan, että ca. 25 prosenttilla, ehkä enemmänkin kun siitä ei nyt voitu mitata, ei ole sija heidän yhteiskunnassaan.
  Valtamedia, joka oikeastaan on vain pornon ja perverssiyden tuottajat muutamien uutisten keskellä, yrittävät repiä tämä maa siksi rauniokasaksi kuin mistä nämä herrasrodut ovat lähtöisin.
  Tilanne alkaa olla katastrofaalinen mutta keskiaukeamat ovat tärkeimpiä ja tuijottavat marmorikuulat niin kauniit, ettei niillä voi edes nähdä.
  Suomessa puhutaan nykyään 157 kieltä.
  Kuka uskoo, että niistä leivotaan sopusointua ja hyvinvointia, no, ehkä näille vieraille kun kaikki kerta on ilmaista, mutta entäs suomalaisille, ei heidänkään suu ole tuohesta tehty.
  Siitä pitää oikein kysyä Satu Lindelliltä.

 • Jews

  Vastaa

  Et ole selvästikään ymmärtänyt juutalais kysymystä! Lähes kaikki Juutalaiset kannattaa muslimien ja nekrujen tuontia eri maihin jossa asuvat eikä vain siionistit! Ja jos ei mene jakeluun niin Juutalaiset on karkoitettu 109 eri maasta historian aikana! Sionisteja ei ole karkoitettu vaan JUUTALAISET! DOH KATSO EUROPE THE LAST BATTLE löytyy bitchutesta!

  Putin on myös täysin juutalaisten kontrollissa se joka muuta väittää on hyvä uskoinen hölmö! Kuin myös Kiina johonka Juutalaiset vei teollisuuden länsimaista! He kontrolloivat joka maan rahajärjestelmää ja Venäjälläkin on holokaustin kieltäminen rangaistava teko! Alla linkki Putin ”hyvis pelastaja” 🙂 :). En ymmärrä miksi jopa magneettimedia menee tuohon hömpötykseen joka kumminkin paras tai yksi parhaista jotka kertoo totuuden! Alla linkki Putinista! Putin on samanlainen huijari kuin halla Aho molemmat rappareita/höyry venttiileitä kyllästyneelle kansalle!

  https://tokentube.net/view?b=1742336592

  Alla linkki vielä kiinanjuutalaisista:

  https://www.tabletmag.com/sections/arts-letters/articles/indonesians-hate-the-chinese-because-they-are-jewish

 • Kuka omistaa?

  Vastaa

  Katsokaa Yahoo Finance sivulta yritysten suurimmat osakkeenomistajat. Poikkeuksetta Vanguard Group, Inc. (The) ja Blackrock Inc. ovat kolmen suurimman osakkeenomistajan joukossa lähes kaikissa tunnetuissa yrityksissä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi