Hallitus esittää: Kaadetaan pienyritykset, raivataan tilaa monopoleille

Hallitus kohtelee pienyrittäjiä kuin he olisivat jonkinlaisia valtion vihollisia.

Talous

Vasemmistohallitus on ottanut uuden vaihteen silmään pyrkiessään kurittamaan pienyrittäjiä. Tällä kertaa kurituksen uhreina eivät ole pelkästään ravintolat sekä punttisalit. Nyt listalle on lisätty myös erikoistavaraa myyvät liikkeet, kuten vaatekaupat, kampaamot sekä sekatavarakaupat.

Hallitus ei esitä, että liikkeet tulisi sulkea. Ne saisivat pysyä auki. Sen sijaan ulkonaliikkumiskiellon vuoksi niissä käymisestä voi seurata 40 euron sakko asiakkaille. Tämä käytännössä tarkoittaa, että liikkeiden on laitettava putiikkinsa kiinni ja näin suljettava tulovirtansa.

Hallitus ei pakota yrityksiä laittamaan ovia kiinni lakiteknisellä päätöksellä, jotta sen ei tarvitsisi maksaa korvauksia yrittäjille. Halvempaa on vain antaa yritysten ajautua konkurssiin sulkemalla tulovirrat pakottamalla asiakkaat jäämään kotiin sakon uhalla. Eli saat siis pitää liikkeesi auki, mutta asiakkaita et sinne saa ottaa.

Hallitus pitää pienyrittäjiä vihollisinaan

Esitetyt ulkonaliikkumiskiellot eivät koske elintarvikeostoksilla olevia ihmisiä. Esimerkiksi Prisma, joka on elintarvikekauppa, mutta josta saa myös vaatteita, työkaluja ja muuta vastaavaa tavaraa, kuittaa hallituksen päätöksellä jättipotin. Samaan aikaan kun hallitus pakottaa yrityksiä sulkemaan oviaan, varmistaa se tulevaisuudessa konkurssiaallon, joka koskee ravintoloita, punttisaleja ja pienempiä erikoistavaraliikkeitä – näin alkuun.

Hallitus kohtelee pienyrittäjiä kuin he olisivat jonkinlaisia valtion vihollisia, mutta samaan aikaan se varmistaa suurten yritysten selviävän pitkässä juoksussa. Suurilta firmoilta pyyhkäistään vieläpä kaikki kilpailu pois häiritsemästä bisneksiä, jotta monopoliasemat saadaan turvattua kunnolla.

Uusi kommunismi

Skenaario, jossa markkinoilla ovat enää suuret firmat, mutta ei pieniä, kuulostaa kapitalismin ja kommunismin sekoitukselta. Suuret firmat pyörittävät yksinoikeudella globaalia bisnestä, jolloin ne voivat päättää, mitä tuotteita ja palveluja päätyy markkinoille. Kyse on ikään kuin kommunistisesta valtiontaloudesta, paitsi että ”valtion” roolia suorittavat tällä kertaa jättimäiset monopoliyhtiöt.

Koska samaan aikaan maata tulee kurittamaan massatyöttömyys, on suurilla firmoilla aina työttömien reservi odottamassa – kuten kapitalismin henkeen kuuluu. Suuret firmat voivat siis polkea kaikki työntekijöiden oikeudet mattoon ja potkia pihalle jokaisen, jolla on jotain nuristavaa työstään.

Jokainen voi taistella kehitystä vastaan tukemalla lähtökohtaisesti pieniä yrityksiä ja mielellään isänmaalliseksi tiedettyjen yrittäjien sellaisia. Siirtämällä rahavirrat pieniin paikallisiin yrityksiin vahvistamme sekä yhteisöllisyyttä että vastustamme suurten firmojen ylivaltaa.

Elinkeinovapaus Hallitus Kokoontumisvapaus Konkurssi Koronavirus Korruptio Kotimaa Liikkumisvapaus Pienyritykset Poliisivaltio Poliittiset viholliset Politiikka Suunnitelmatalous Talous Talousromahdus Ulkonaliikkumiskielto Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kahveltaja

  Vastaa

  Missä koronaa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa esiintyy poikkeavasti? Tautia ”jostakin kumman syystä” esiintyy muutamilla ”erityisalueilla” MERKITTÄVÄSTI enemmän kuin muualla.

  Tuolta löytyy tuoreet Helsingin tiedot kartalla miten eri alueilla Koronaa on: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/sote-palvelut/korona-tilanne/
  Postinumeroalueet löytyy taulukosta: https://www.hel.fi/static/helsinki/korona/koronavirustartunnat-20210310.pdf
  Useampia satoja uusia (ja tietysti myös vanhoja) tartuntoja löytyy Etelä-Vuosaaresta (mm. Meri-Rastila, Rastila) ja Kontulasta. Muilla alueilla tautia on reilusti vähemmän?!

  Vantaalla julkaistut tilastot on vähän huonommassa muodossa, mutta ”mielenkiintoinen asia” sieltäkin paljastuu/selviää: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus/vantaan_koronavirustilanne Tartuntoja on eniten Myyrmäessä, Hakunilassa ja Tikkurilassa. (Hakunilan asukeista on juttua tuolla: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201809042201165874 )

  Turussa tilastoja ei ole julkaistu, vaan löytyy tietoa missä kaupungin laitoksissa on ollut tartuntoja: https://www.turku.fi/korona/tartunnat-ja-altistukset Tuossa ei oikein ole informaatiota, mutta Varissuon koulun 7 uutta tartuntaa 15.2. ”pomppaa silmään”. Turun Sanomissa asiaa on uutisoitu 4.3.2021 : https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5242308/Naille+Turun+alueille+koronatartunnat+keskittyvat++erityisesti+kolme+postinumeroaluetta+dominoi+tilastoja Sieltä näkee ilman rekisteröitymistä alkutekstin, jossa sanotaan, että tilastojen kärkeen tartunnoissa nousee Varissuo ja Pääskyvuori. Kolmatta aluetta ei enää näe jutusta. Tuolla kuitenkin kerrotaan, että viime vuoden lopulla koronaa on torjuttu yhteistyössä ”erilaisten” toimijoiden kanssa: https://aamuset.fi/artikkeli/5136261/Turku+taltuttaa+koronaepidemiaa+yhteistyolla+imaamien+ja+muiden+maahanmuuttajien+vaikuttajien+kanssa

  Nuo em. Helsingin, Vantaan ja Turun alueet on erittäin tunnettuja MaTu-ghettoja. Pitääkö nyt sitten noiden muutamien ”ei-kontrollissa pysyvien” alueiden vuoksi alkaa julistamaan muitakin alueita koskevia ulkonaliikkumiskieltoja? Uutisointi on pitkälti sitä, että Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa koronaa esiintyy PALJON, mutta ‑pääosa- Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueista on samassa tilanteessa kuin muu Suomi. 

  Totuutta tilanteesta on vaan mahdoton kertoa/julkaista, ettei nouse valtava kohu siitä miten kauheita rasisteja tässä maassa ollaan (varsinkin kun niitä natsikulkuietakin marssii Helsingissä ikkuinoiden alla jatkuvasti ‑ainakin Piha on niitä bongaillut-). Rivien välistä tuon MaTu-ghetoissa olevan ongelman tunnistaa. Puhutaan muutamasta erityisalueesta, uskonnollisten kokoontumisten rajoittamisesta, vieraskielisistä, eilen ”Rankka vuosi” selkään taputtelu ja toveriylistämis ‑dokumentissakin puhuttiin somppujen, irakiaanojen ja syyrialaisten erittäin korkesta tautimäärästä suomalaisiin verrattuna. Rokotuksetkin halutaan kohdistaa noihin muutamaan MaTu-ghettoon, mutta sitäkään ei sanota suoraan vaan puhutaan maakuntatasolla asiasta.

  Tehkääpä Partisaanissa juttu tästä aiheesta! Yllä on kaikki faktat…

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eilen rodunsekoitusministeri Ohisalo perusteli rajoituksia valtamediassa puhumalla taistelusta ”globaalia pandemiaa” vastaan ja puhui, että: ”kyse on meidän lapsista”.

  Onko Suomessa todellisuudessa pandemia? 

  Toiseksi Ohisalo ei ole äiti, joten hänellä ei ole lapsia ja tavallisten suomalaisten lapset eivät ole hänen/suvakkien lapsia. Kahden lapsen isänä tällainen puhe on minusta erittäin loukkavaa. Olen varma, että hyvin moni suomalainen perhe ajattelee samalla tavalla. 

  Jos Ohisalo haluaa lapsia, niin silloin hänen miehensä tekee niitä ja Ohisalo synnyttää lapset.

  Ehkä Ohisalo tarkoitti partalapsia, joita hän himoaa meidän alueelle!

  • Mora Listi

   Vastaa

   Tuo onkin hyvä pointti: GLOBAALI pandemia. Tuota onkin tullut mietittyä, että tuo pandemian globaalisuus on – ah – niin ihana ekosyy, että oikein itkettää…

   • Tikkakosken Manne

    Vastaa

    Niin, mikä sen parempi tarina globaalin kontrollin aikaansaattamiseksi, mystinen virus jota ei voi nähdä, ei kuulla eikä haistaa eikä maistaa, on vain toteltava ja uskottava hallitukselle keskitettävän tiedotuksen autuuteen samalla kun media ylistää hallitsijoita. Kohta lienee parasta loikata Kiinaan tai Pohjois-Koreaan etsimään vapauksia, länsimaista ne tässä jo vietiinkin.

 • Paul Anderson

  Vastaa

  Anders, Tampere
  Mistä asiasta olen keskustellut mm:ssa Tuomas Malisen kanssa ja kirjoittanut Ano Turtiaiselle, pitäisi mitä pikimmin vapaiden nettimedioitten yhdistää voimansa ja yhdessä asiantuntijoitten kanssa lähettää nootit Ek:lle, poliisijohdolle, puolustusvoimille ja Yle:lle meneillään olevasta maanpetoksellisesta, maatamme rauhanomaisesti tuhoavasta operoinnista, missä ohjeistus tulee rajojemme ulkopuolelta ja sitä toteuttaa opportunistinen paikallinen, eri valtion johtosektoreista koostuva rikollinen aines, jota vastuukysymyksissä ei saa päästää pakoon. Kansan kyykyttäminen on loputtava, siis kansa ulos kaduille ja toreille ja uudet Ek-vaalit.

 • Minä

  Vastaa

  https://www.facebook.com/EpochTimesTrending/videos/1118522275315011
  Vihreästä uudesta diilistä englanniksi.
  Vihreässä uudessa diilissä on kysymys valtion hallitsevuudesta, ei ympäristöstä.
  ”The Green New Deal Is About Government Control, Not the Environment”

 • sotatila

  Vastaa

  Perussuomalaiset ja kokoomus täysin psykopaatti pääministeriä tukemassa! Suomessa ei ole oppositiota.
  Suomesta puuttuu poliittinen oppositio 

  Ei ole mitään vaaraa että terveydenhuoltoa uhkaisi romahdus koronavedätyksen takia!

  Sairaalat ja terveyskeskukset ovat lähes tyhjillään!

  Ei ole mitään pandemiaa eikä mahdolliset virus muunnokset ole mitään tavallista poikkeavia.

  Propaganda ja pelko hallitsevat suomalaisia ja pitävät massaa psykoottisessa otteessa 

  Menkää ulos kävelemään ja nauttikaa kevätauringosta.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Suomessa on oppositio, se on vain valitettavan pieni eduskunnassa.
   Oppositio oli yksi puhujista viime viikonlopun mielenosoituksessa Helsingissä.

 • Minä

  Vastaa
 • Härmän ärjy

  Vastaa

  Turussa ulkomaalaiset karanteenissa olevat opiskelijat saivat kaupungilta ruokakassit kotiovelle kannettuna, Suomalaisille opiskelijoille vastaavassa tilanteessa taas ei tarjottu muuta kuin tsemppipeukkua. Kaupungilta todettiin että suomalaiset pystyvät ruokansa hankkimaan itse… Kuulostaako tasa-arvolta?

 • juha.

  Vastaa

  Presidentti Mauno Koivisto vastasi ensimmäisestä ”lama-kaustista”, jossa murhattiin 14 500 suomalaista pk-yrittäjää. Mainittakoon, että v. 1939n Talvisodassa kaatui 25 000 suomalaista sotilasta. Pelastaakseen tämän maan koko Suomen tähänastisen historian kusipäisimmälle globalisti-kommunistiselle diktatuuri hallitukselle!
  Eikä edes Suezin Kanavanv ”Evergreen” ole sattumoisin poikittain!

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Nämähän yrittäjien tappotalkoot ovat aina liittyneet johonkin tulevaan projektiin, 90- luvun teurastus liittyi suomen huijaamiseen EU:hun (joka muuten liittämispropagandassa oli EY kunnes yhtäkkiä vain muuttui EU:ksi), ja nyt meneillään oleva pienyrittäjien teurastus liittyy globalistisen Kiina-mallista oppinsa ottavan kontrollin voimaan saamiseen ja normalisointiin. Siinä on vain kansallisvaltioiden ohi toimivia suuryrityksiä jotka tuottavat ja jakelavat kaiken elämään liittyvän, ja niitä hyödykkeitä, pankkitiliä ja ”vapaata” liikkumista pääset nauttimaan ainoastaan jos tottelet etkä ilmaise eri mieltä olemistasi ”vihapuheella” eli et ilmaise mielipidettäsi ollenkaan. Toki saat ilmaista mielipiteesi, kunhan se vain on oikea ja hallinnon hyväksymä. Nythän ajetaan vimmalla läpi pankkikorttien kytkemistä tottelevaisuuteen joten jos et ota piikkejä, ja tottele, et myöskään käytännössä elä.

   • Mora Listi

    Vastaa

    Tosiaan, mielenkiintoinen ajatus tuo ”tuleva projekti”. Onhan siinä 90-luvun teurastuksessa sellaisia piirteitä, mitkä voitaisiin yhdistää taloustieteen oppikirjojen mallien mukaiseksi tarkoitukselliseksi alasajoksi. Muistuikin mieleen, että viime talven ja kevään rajoitusten alettua käytiin keskustelua siitä, ovatko kansallisvaltiot palaamassa rajoitusten myötä. Ei siis olisi ihme, jos näillä nykyisillä veivauksilla ”tehtäisiin korjausta” ja pyrittäisiin tarkoituksellisesti ajamaan asiat siihen pisteeseen, että liittovaltio on väistämätön. Silmiinpistäväähän on ollut, ettei rajoja saataisi millään kiinni.

    • Tikkakosken Manne

     Vastaa

     Juuri tuo että rajoja oikein pidetään auki ja on pidetty jo vuosi niin että saadaan koronaa suomeen ja tilanne pysymään päällä ja hallitsijoille peliaikaa tehdä vallan keskittämiseen ja kansalaiskontrollin lisäämiseen, osoittaa että kyseessä on todellakin projekti eikä mikään sattuma. Rajat sulkemalla tauti olisi tukahdutettu alta aikayksikön.

 • Nimetön

  Vastaa

  Nykyisin pienyrittäjiä voi tukea ostamalla heidän verkkokaupoista, ei tarvitse jalkautua liikkeeseen asti.

  • sotatila

   Vastaa

   Kyllä suurelle osalle pienyrittäjiä edelleen se että käy paikan päällä ostamassa tuotteita tai palveluita on se mikä pitää pienyrittäjän hengissä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi