Euroopan keskuspankki julkaisi velanpumppausrunon ystävänpäivänä – vastaanotto ällistynyt

Tuleva velkakriisi kutkuttaa keskuspankin johdon nauruhermoja jo ennakkoon niin paljon, että asiasta voidaan laskea leikkiä julkisuudessa.

Talous

Euroopan keskuspankin edusta.

Euroopan keskuspankki (EKP) julkaisi ystävänpäivänä velanpumppausrunon Twitter-tilillään. Perinteistä ystävänpäivärunoa uudistetuilla sanoilla mukailleessa lorussa EKP lupasi jatkaa velan pumppaamista markkinoille myös tulevaisuudessa.

Twitterissä ensimmäinen kommentti tiivisti myöhemmät viestit ytimekkäästi: ”Mitä V…” Keskuspankeilta on aiemmin edellytetty hienovaraisuutta ja pelisilmää viestinnässään, mutta koronan myötä rahoituslaitosten viimeisetkin estot ovat kadonneet tyystin.

Taloustutkijat ovat vuosien ajan kritisoineet keskuspankkia siitä, ettei se ole kyennyt vastaamaan finanssikriisin jälkeiseen taantumaan millään muulla keinolla kuin pumppaamalla jatkuvasti lisää velkarahaa markkinoille. Mitä suuremmaksi velkakupla muuttuu, sitä pahempi romahdus EU-maita odottaa tulevaisuudessa.

Romahdus ei tule kuitenkaan koskettamaan finanssimaailman sisäpiiriläisiä, jotka ehtivät vaihtaa euromääräiset omistuksensa kultaan ja muihin turvallisiin varallisuusluokkiin ennen romahdusta. Niinpä kärsijöitä tulevat olemaan tavalliset eurooppalaiset palkansaajat, työttömät ja pienyrittäjät.

Tuleva velkakriisi kutkuttaa keskuspankin johdon nauruhermoja jo ennakkoon niin paljon, että asiasta voidaan laskea leikkiä julkisuudessa.

Lähde: EKP

Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Korko-orjuus Pankit Poliittiset viholliset Politiikka Taloudellinen riisto Talous Talousromahdus Valtionvelka Velka Velkaelvytys Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • juha.

  Vastaa

  Koko EU on rikollisjärjestö, joka pitäisi viedä Haagiin sotarikos tuomioistuimen tuomittavaksi kuolemalla!
  Tiedä sitten ketä kiinnostaa, mutta ”Iso Kirja” tietää ennustaa ”runon pätkä” kekkuloitsijoiden ilkkuman talouslaman, joka tulee olemaan helvetillinen kokemus ja kuolemakin meille tavallisille ihmisille, jotka emme peri mitään, vaikka olemmekin ”puhtosia pulmusia” sen tarkoituksellisesti aikaan saaneiden mafiosojen rinnalla!!!
  Se saadaan aikaan maolaisella aivopierulla nk. ”ilmastonmuutoksella”, jonka verukkeella läntiset yhteiskunnat syöstään kivikauteen idioottimaisella maailmanlopun ympäristökultilla, joka ei pidä paikkaansa sen kanssa mitä maaplaneetta todella kestää. Toinen on korona, jolla yhteiskunnan toiminnot suljetaan keinotekoisesti niin kuin nuo yhtä maailmanhallitusta mielivät kieroutuneet despootit välittäisivät vanhusten, lasten ja vielä työkykyisten valkoisten ihmisten terveydestä ja hengestä. Kolmas on valtioiden yllyttäminen hallitsemattomaan velan ottoon vastoin kaikkia talouselämän lainalaisuuksia vastaan, joka käsitettiin kansallisvaltioiden euroopassa taloudenpidolla, jossa pyittiin tasapainottamaan talous ja ottamaan velkaa vain todella tärkeisiin kohteisiin. Tätä seurasi budjeteissa aina pyrkimys lainan lyhentämiseen kansantalouden tuottamilla tuloilla!

 • Irmgard

  Vastaa

  Nämä mielisairaat ja rikolliset ”velanpumppaajat” pitäisi pumpata täyteen kuumaa lyijyä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi