Johtavat taloustieteilijät: EU:n ”elvytysrahalla” luodaan zombietalous

Euroopassa on kritisoitu viime kuukausina rajusti unionin elpymisrahastoa, johon Sanna Marin pakotti myös suomalaiset liittymään.

Talous

Joukko Yhdysvaltojen Fed-keskuspankin ekonomisteja varoittaa länsimaita siitä, että nykyinen velkaelvytys johtaa vain zombietalouden syntyyn. Kriittiset tutkijat ovat hankalassa asemassa, sillä niin Fed kuin myös Euroopan keskuspankki EKP tekevät nimenomaan zombietaloutta ruokkivaa rahapolitiikkaa.

Euroopassa on kritisoitu viime kuukausina rajusti unionin elpymisrahastoa, johon Sanna Marin pakotti myös suomalaiset liittymään. Elpymisrahasto syntyi, kun EU-valtiot painostettiin ottamaan yhdessä 750 miljardin euron velka yksityisiltä markkinoilta ”koronakriisin torjumiseksi”.

Kyse oli historiallisesta hetkestä, sillä EU-maat solmittiin yhteisvastuulliseen velkaan. Tämä voi ajaa jäsenmaat ennennäkemättömään kriisiin, jos osa valtioista sortuu konkurssiin ennen velan takaisinmaksua.

Paluu Neuvostoliittoon

Tutkijoiden mukaan EU:n suosima velkaelvytys on turmiollista jopa siitä riippumatta, joutuvatko Suomen kaltaiset maat maksamaan Italian kaltaisten maiden velat. Jatkuva velkarahan pumppaaminen talouteen on jo nyt johtanut siihen, että elinkelvottomia yrityksiä pidetään keinotekoisesti hengissä veronmaksajien kustannuksella.

Zombieyritysten ongelma on helppo ymmärtää palauttamalla mieleen Neuvostoliiton ajat. Marxistisessa utopiakokeilussa ”yritykset” olivat tehottomia ja tuotanto laadultaan ala-arvoista. Poliittinen eliitti ei kuitenkaan tahtonut myöntää tappiotaan vaan taikoi tyhjästä jatkuvasti lisää rahaa estääkseen konkurssit. Ongelmat vain pahenivat kasautuessaan, mikä johti lopulta koko valtiovallan romahdukseen ja anarkiaan.

Nyt EU on toistamassa Neuvostoliiton talouspoliittiset virheet vaaliakseen omaa utopiaansa. Taas kerran tyhjästä taiottua rahaa  syydetään elinkelvottomille yrityksille. Fedin tutkijoiden mukaan ongelma on ollut olemassa jo edellisestä finanssikriisistä lähtien, mutta tänä vuonna käynnistynyt koronaelvytys uhkaa pahentaa tilannetta merkittävästi.

Tutkijat muistuttavat, että radikaalista velkaelvytyksestä huolimatta EU:n talous on taantunut. Sairasta järjestelmää ei voida parantaa velkamagialla, tai kuten tutkijat ilmiötä kutsuvat, ”zombievelalla”.

Velkaelvytys ei auta vaan pahentaa tilannetta

Tutkijoiden mukaan zombievelka on erityisen suuri ongelma juuri Euroopassa. Keskuspankit, EU ja valtiovarainministeriöt ovat syyllisiä siihen, että zombievelkaa saavien yritysten määrä on kasvanut tuntuvasti. Toteutunut talouskasvu on sen sijaan alittanut kaikki ennusteet, vaikka poliitikkojen mukaan velkaelvytyksen tulisi ruokkia kasvua.

Ekonomistit painottavatkin, että zombievelka itse asiassa tuhoaa taloudellista hyvinvointia. Zombievelka vääristää kilpailua pitämällä huonot yritykset hengissä, mikä näivettää laadukkaiden yritysten liikevaihtoa ja kannattavuutta. Tämä luo pohjan koko talousjärjestelmän korruptoitumiselle.

Kun talous zombiutuu, rahoitus ja työvoima ohjautuvat täysin väärille yrityksille, tutkijat toteavat. Tämä vahingoittaa laadukkaita yrityksiä entisestään, mikä johtaa lopulta BKT:n rapistumiseen.

Velkaelvytyksen saldona kansalaisille jää käteen valtavat julkiset velat ja tuhoutunut kansantalous. Velkojen kasvaessa kiihtyvällä tahdilla suhteessa varallisuuteen Neuvostoliiton viimeiset vuodet alkavat vaikuttaa yhä tutummilta nykyeurooppalaisten silmissä.

Lähde: Liberty Street Economics

Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Fed Hallitus Keskuspankit Korko-orjuus Korruptio Kotimaa Neuvostoliitto Politiikka Sanna Marin Talous Valtionvelka Velka Velkaelvytys Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Peku

  Vastaa

  Yksityistaloudet, kunnat, valtiot ja nyt valtioliitto eli EU ovat täydellisessä velkakoukussa. Eli nyt ollaan nöyriä tekemään työtä ehdoitta rahaeliitille velkojen maksamiseksi.

  Rahaeliitti omistaa yritykset ja pankit. Sama rahaeliitti maksaa poliitikoille lahjusrahaa –anteeksi, siis maan tavan mukaista vaalirahaa ei lahjuksia– siitä että kaikki on ylihinnoiteltua, jotta ainoa mahdollisuus elämiseen on velan ottaminen.

  30-luvulla Saksassa tuohon ”nyhtämiseen” tuli turpa täyteen ja kansa laittoi ahneet ”rahan nyhtäjät” ojennukseen. Sodan jälkeen Saksassa vauraus alkoikin kertymään kansalaisille itselleen, mutta nyt on taas rahastajat päässeet ”niskan päälle”.

 • Veroton tulonsiirto

  Vastaa

  Tämä on käytännössä suora tulonsiirto jossa verovaroja annetaan verotta monikansallisille yhtiöille. Rahavirrat päättyvät usein samoihin pisteisiin. 

  Paikkakunnan yksityisyrittäjä kun sai keväällä koronatukea 3000e niin mitä se teki? Se lähti viikon lomalle. Ja sinne meni ”tuki” suoraan ulkomaalaisten firmojen kassaan.

  Näin Suomesta saadaan rahat verotta ulkomaille. Ja suomalaiset eivät sitä tajua.

 • Oikeen hyvä artikkeli

  Vastaa

  Erittäin hyvä artikkeli, josta ei voi valitettavasti olla muuta kuin samaa mieltä.
  Ämmät tota palettia pyörittää Suomessa (hallitus) ja noi vinksahtaneet ministerit on myös pitkälti ämmien äänestämiä.

  Suomalainen nainen on siis pitkälti kommunisti, mutta ei taida edes tajuta olevansa sitä..on nyt tosin miehiäkin, mutta tämä yleistys pitää kuitenkin aika pitkälle paikkaansa.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Zombeja varten zombitalous; ei kai nyt kukaan normaali, zombia enemmän omia aivojaan käyttävä ihminen halua mitään zombifederaatiota tai zombikommunismia sen enempää kuin zombitalouttakaan.

 • juha.

  Vastaa

  EU on kommunismin ja Neuvostoliiton toisinto. Juncker kävi juhlistamassa Karl Marxia kaiketi tasavuosien kunniaksi hymy huulillaan (tietysti humalassa), josta ent. Itä-Euroopan maat eivät ilahtuneet ymmärrettävistä syistä. Mainittakoot vielä, että EU on tuominnut Adolf Hitlerin Saksan hirmuteot, mutta vastaavasti Josif Stalinin ”edesottamukset” ovat jääneet mainintaa vaille!
  EU on rakennettu niille samoille savijaloille, joilta N‑liitto putosi. Mutta se on varmaa, että armeija ja sortokoneisto tulee olemaan vahva ja EU-kansalaisten nk. ”vapaus” ym. ”edut” tulevat olemaan minimaalliset aivan kuten esikuvassaankin, mutta vielä pahemmat!!!

 • jupi

  Vastaa

  EU ei ole toistamassa Neuvostoliiton virheitä, vaan kaava on suunniteltu huolella jo vuosia. Sama rahaeliitti, joka kavalsi kaikki kansalliset rikkaudet ja siten kaatoi Neuvostoliiton, olivat jo suunitelleet saman Euroopassa. Tämä ylikansallinen, juutalainen pankkimafia, johtaa edelleenkin EU:ta. Kaikki demokratia, kansallisella sekä EU-tasolla, on pelkkää silmälumetta. Euro, on yksi iso puhallus, jonka päämääränä on siirtää kaikki kansalliset rikkaudet eliitille, samalla kun jäsenvaltioista tehdään ikuisia velkavankeja. Tämä on NWO projektin viimeinen siirto, ja ellei Suomi eroa EU:sta pian, emme pääse ikinä enää itsenäiseksi valtioksi.

 • Juha6

  Vastaa

  Sitä jaksan aina ihmetellä , että miksi suomalaiset kommunistit ovat niin innokkaita globalistikapitalismin kannattajia, että maamme työläisten on raadettava entistä ahkerammin, jotta saataisiin enemmän rahaa lähetettyä näille em. riistopankkiireille. Näyttäisi siltä, että nämä punavihersokeat ovat näiden kapitalistien orjia ihan omasta tahdostaan.. ns. hyödyllisiä idiootteja.

  Mutta hei.. puna-aate on ihanaa.. se on kuin pumpulissa kelluisi..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi