Kulttuurikeskus Otsola avattiin – kollektiivin haastattelu

Hyvinkäälle avattiin viime lauantaina kansallismielinen kulttuurikeskus, joka kantaa nimeä Otsola.

Aktivismi

Avajaisohjelma oli kansallismielinen konsertti, mutta tila taipuu myös moneen muuhun. Otsola tuleekin toimimaan uudenlaisen avoimemman tapahtumakulttuurin aurana Suomessa.

Lauantain avajaiskonsertti antoi tästä jo esimakua; tapahtumassa oli enemmän myytyjä lippuja kuin aikoihin vastaavissa konserteissa. Lisää on luvassa, lupailee Otsolan väki.

Otimme yhteyttä kollektiiviin ja kyselimme muutaman kysymyksen.

Hei! Ensinnäkin, mistä nimenne tulee?

Jonnet ei ehkä muista, mutta 1930–40-luvuilla Suomessa toimi Isänmaallisen Kansanliikkeen pyörittämä ravintolaketju Musta Karhu. Ravintoloiden tarkoituksena oli kerätä puolueelle varoja ja toimia jäsenten kohtaamis- ja kokouspaikkoina. Ketjun toiminta loppui, kun puolue kiellettiin Neuvostoliiton vaatimuksesta sodan jälkeen.

Kulttuurikeskus Otsolan nimi onkin nimiväännös tästä ja kunnianosoitus vanhan liiton kansallismielisille.

Vietitte juuri avajaisia. Miten meni?

Tapahtuma oli suurmenestys. Yhdessä Tulenväki-kollektiivin porukan kanssa polkaistiin hyvä konsertti tulille, ja yleisöäkin tuli paikalle ovista ja ikkunoista sen verran, että piti miettiä mikä ovi suljetaan ja mikä pidetään auki. Yleisö piti uudesta tilasta ja näytti viihtyvän. Myös ulkomaan vieraat kiittelivät vieraanvaraisuudesta ja lähtivät takaisin kotiin onnellisina, mutta väsyneinä.

Toisin sanoen, lisää on luvassa.

Tila soveltuu muuhunkin kuin pelkkään konserttitoimintaan. Kerro hieman tästä?

Kyllä, jo heti avajaislauantai alkoi nyrkkeilytreeneillä. Lähitulevaisuudessa näemmekin siellä myös puhetilaisuuksia, isompia kamppailutreenejä, fight nighteja ja mitä mieleen tuleekaan. Myös muut tapahtumajärjestäjät ovat tervetulleita Otsolaan pitämään omia tapahtumiaan, oli ne sitten vain omalle porukalle tai avoimempia, saunailtoja tai puoluekokouksia. Eli jos olet hyvä tyyppi, ota yhteyttä. Emme ole sisäsiittoisia. Fasiliteettia löytyy moneen. Eikä tarkoitus olekaan olla mikään yhteen alakulttuuriin sitoutunut paikka, vaan avarakatseinen ja kaikenlaista kansallismielistä toimintaa tukeva tila.

Onko tulevaa ohjelmaa jo mietitty?

Tietenkin, alkavana vuonna on tulossa vielä vaikka ja mitä. Ilmoittelemme näistä somekanavillamme.

Aktivismi Historia Kamppailu-urheilu Kansallismielinen infrastruktuuri Kansallismielinen kulttuuri Kansallismieliset Kotimaa Kulttuurikeskus Otsola Nyrkkeily Tulenväki

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tällainen tapahtumapaikka on erinomainen juttu.

 • Valkoinen liekki

  Vastaa

  Hyvä keikka oli. Varmasti jatkossakin paikalla!

 • Ismo Meinander

  Vastaa

  Oma osuuteni kansallismielisten tilojen hankinnan avustamisessa on melko vaatimaton, koska olen rutiköyhä taiteilija ja esoteristi. Mutta olen yrittänyt kannattaa näiden tilojen hankintaa ja kansallismielisen infrastruktuurin kasvattamista tämän sairaan maailman ulkopuolella siten, että olen lahjoittanut taidettani kansallismielisten liittoumalle huutokauppaa varten sekä annoin Kiellettyjen Kirjojen julkaistavaksi Evola-käännökseni Tiikerillä Ratsastaminen kommentaarieni kera, jota olen työstänyt viimeiset 14 vuotta. Ainoa toiveeni on, että näiden tuotosten kasvattama potti on mahdollisimman suuri, jotta kansallismielinen toiminta saa minulta oman osuuteni yhteisen kakun kasvattamisessa.

  Voin myös tässä yhteydessä esittää sellaisen asian, että lupaan tehdä jokaiselle perinteistä korkeakulttuuria seinälleen tai kotiinsa halajavalle maalaustaidetta suorastaan naurettavaan hintaan siten, että maalien ja alustojen jälkeen tilaustyön tuotosta välitetään 50 % suoraan Kansallismielisten Liittoumalle; eli päätä itse kuinka paljon haluaisit maksaa Hyperborealaisesta taiteesta!

  Partisaani voi halutessaan lähettää sähköpostiosoitteeni jokaiselle ylevälle miehelle tai naiselle, joka tahtoo tällä tavalla olla apuna suomalaisen ja Eurooppalaisen kulttuurin ylösnostamisessa.

  Oma näkemykseni kun on lähimpänä Kansallis-Anarkismia (OIkeistolainen Anarkismi) niin toivoisin myös tulevaisuudelta sellaista kansallismielistä valkoista visiota, että turha Valtion palvonta jätettäisiin sikseen ja tilalla olisi autonomisia tiloja, joissa yksilöiden omaa neroutta arvostettaisiin korkeammalle kuin jotain kollektivistista Leviathania.

  Hails!

  • society

   Vastaa

   Valtio voi olla hyvä ja utopinen hyvä esimerkki kansallissosialistisesta saksasta joka oli vapaa yhteinäinen ja vauras valtio. Juutalaisten hallitsema valtio on totalitäärinen ja tyrannimainen

 • näyttelijä

  Vastaa

  Taipuuko Otsola esim. väliaikaiseen näyttelyyn, jossa on museoarvoista tavaraa kansallismielisestä historiasta?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi