Active Clubien ideoija Robert Rundo siirretty Yhdysvaltoihin vastaamaan syytteisiin mellakoinnista

Tapahtumat liittyvät vuonna 2017 Kaliforniassa tapahtuneeseen tappeluun, josta antifasistit poistuivat nöyryytettyinä.

Aktivismi

Maailmalla suosiota niittäneiden Active Club ‑ryhmien ideoija Robert Rundo on siirretty Yhdysvaltoihin vastaamaan syytteisiin mellakoinnista. Hän eli maanpaossa pitkin Eurooppaa, kunnes hänet otettiin Romaniassa kiinni viime keväänä. Euroopassa asuessaan ja maanosan kansallismielisiä aktivisteja tavatessaan Rundo kehitteli uudenlaisen kansallismielisen elämäntapamallin erityisesti Amerikkaa varten, jonka kansallismielinen aktivistikulttuuri on vuosikymmeniä Euroopan vastaavaa perässä. Active Clubeja on kuitenkin syntynyt myös ympäri Eurooppaa.

Häntä odottaa syytteet mellakoinnista. Mikäli hänet todetaan syylliseksi, voi hän saada viiden vuoden vankeustuomion. Tapahtumat liittyvät vuonna 2017 Kaliforniassa tapahtuneeseen tappeluun, josta antifasistit poistuivat nöyryytettyinä.

Kalifornian osavaltiotason oikeusjärjestelmä totesi jo tilanteen itsepuolustukseksi eikä syytteitä nostettu. Liittovaltion syyttäjät päättivät kuitenkin poliittisista syistä johtuen tehdä Rundosta varoittavan esimerkin ja nostaa syytteet. Oikeudenkäynti on näillä näkymin ensi joulukuussa.

Mikäli haluat laittaa Rundolle kirjeitä, voit laittaa niitä alla olevin tiedoin:

Robert Rundo
Inmate # 77104112
MDC Los Angeles
PO Box 531500
Los Angeles,CA 90053
USA

Voit myös laittaa kirjeen sähköpostilla osoitteeseen letters[at]will2rise.com, mistä se lähetetään edelleen oikeaan osoitteeseen.

Active Club Aktivismi Antifa Kansallismieliset Poliittinen vaino Robert Rundo Ulkomaat Yhdysvallat

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi