Kaksi viikkoa Kotkanpesä-seminaariin – Järjestäjä haastattelussa!

Tulkaa paikalle, tai vaikka ette tulisi, niin tukekaa Operaatio Kotkanpesää! Tue heitä, jotka tukevat meitä kaikkia.

Aktivismi

päivitetty

Järjestyksessään kolmas Kotkanpesä-seminaari pidetään kahden viikon päästä lauantaina 20.5 Uudellamaalla. Tapahtumassa kerätään varoja Operaatio Kotkanpesään, jonka tarkoituksena on ostaa kansallismielisten käyttöön tila, jossa ei ole pelkoa sen alta menemisestä.

Tapahtumaan tulee puhujavieraita ulkomailta ainakin Unkarista, josta paikalle saapuu paikallinen aktivistijärjestö Legió Hungaria. Suomalaisina puhujina paikalla on Tuukka Kuru sekä Terhi Kiemunki.

Voit ostaa lippusi seminaariin laittamalla 30 euroa tilille FI13 4500 0010 1552 70 tai MobilePaylla numeroon 18898 viimeistään tiistaina 16.5. Laita viestiin mukaan kaikkien lipun ostaneiden nimet sekä sähköpostiosoite, josta saamme yhteyden sinuun. Tapahtumapaikan osoite kerrotaan lipun maksaneille tapahtumaa edeltävänä päivänä sähköpostilla.

Mikäli et pääse paikalle – tai vaikka pääsisit – voit myös osallistua itse keräykseen lahjoittamalla rahaa seuraavin tiedoin:
Tilinumero: FI13 4500 0010 1552 70
Saaja: Kansallismielisten liittouma ry
MobilePay: 18898
Lupanumero: RA/2021/1043

Pian on kolmannen tukiseminaarin vuoro. Mikä sai teidät valitsemaan seminaarien sarjan rahankeräyskeinoksenne?

Rahankeräyskeinona tämä on vain yksi monista tavoista, joskin melko näkyvä ja tuottoisa sellainen. Seminaareja järjestämme nyt kampanjan aikana sekä tulemme järjestämään niitä myös kampanjan jälkeen monista syistä, joista raha ei itseasiassa mene kärkeen.

Ensinnäkin tapahtumat ovat erittäin hyviä verkostoitumispaikkoja. Näissä on helppo jutella toisten kansallismielisten aktivistien kanssa ja luoda kontakteja.

Toisekseen itse puheiden ja esitelmien tarkoituksena on jättää toimintaan motivoiva kipinä paikallaolleille. Joskus tämä kipinä voi kyteä useita vuosia ennen kuin tällaisessa tapahtumassa saadut ajatukset saadaan kasattua ja siirrettyä käytännön toimintaan saakka. Etenkin ulkomaalaisvieraat osaavat kertoa sellaisesta toiminnastaan erilaisissa yhteiskunnissa, josta voi hyvin soveltaa Suomen olosuhteisiin sopivaa kansallismielistä toimintaa.

Kolmantena tulee raha. Vaikka teemme itse tätä toimintaa vapaaehtoispohjalta ja elämäntapana, vaatii kaikenlainen toiminta, materiaali, tilat ja kaikki muu rahaa. Näistä seminaareista sitä saa ihan mukavasti, ja näiden seminaarien tuotot ohjataan suoraan Kotkanpesä-keräykseen. Viime seminaarista tuli noin 5000 euroa – katsotaan mitä tällä kertaa tulee. Meille tulevan rahan lisäksi esimerkiksi paikalla olevat kansallismieliset kauppiaat myyvät tuotteitaan, millä sitten rakennetaan samaan aikaan kansallismielistä rinnakkaisyhteiskuntaa.

Toisin sanoen, jokainen paikalletulija voi vain voittaa tulemalla paikalle ja sosialisoitumalla.

Tapahtumianne on kehuttu korkealaatuisiksi aina puhujavieraista tarjoiluihin ja kokonaisuuteen sekä viestintään saakka. Onko teillä enemmänkin kokemusta tapahtumajärjestämisestä?

Toki taustalta löytyy ihmisiä, jotka ovat järjestäneet monipuolisesti erilaisia tapahtumia vuosien varrella, mutta rehellisesti sanottuna uskon, että hyvä asiakaskokemus vaatii vain hieman järjen käyttöä, ettei tule niin sanotusti juosten kustu tunnelma.

Vieraina meillä oli viimeksi puhujia kolmesta eri maasta kotimaisten lisäksi. Yhden Euroopan tunnetuimman kansallismielisen aktivistijärjestön CasaPoundin edustajat kertoivat toiminnastaan, ideologiastaan sekä visiostaan. Saksalaisen Der Dritte Weg ‑puolueen edustajat kertoivat kansallismielisen aktivistin haasteista maassa, jossa valtiollinen painostus on valtavaa. Ruotsalainen puhujavieras kertoi maansa kansallisradikaalin liikkeen tilasta ja toiminnasta.

Väitän, että tapahtuma ei jättänyt paikallaolijoita kylmäksi. Ja väitän, että laaja kokemus välittyi yleisölle sen verran, että aikaisemmin mainittu kipinä on jäänyt palamaan moniin yleisössä. Ehkä kuluva vuosikymmen tulee näyttämään, minkälaista vaikutusta tällä tapahtumalla on epäsuoraan ollut koko kansallismielisen liikkeen toimintaan.

Paikalle tulee tällä kertaa Unkarista aktivistijärjestö Légió Hungarian edustajia. Minkälaista esitelmää voimme odottaa heiltä?

Légió Hungaria on hyvin mielenkiintoinen aktivistijärjestö Unkarista. Se järjestää kansallismielistä katutoimintaa laajalla skaalalla ja vaikuttaa toimintansa kautta paikalliseen kulttuuriin. Tätä haastattelua tehtäessä se on järjestämässä maansa pääkaupungissa suurta kamppailulajitapahtumaa, johon odotetaan vähintään satoja ihmisiä yleisöön. Järjestö järjestää erilaisia tapahtumia, mielenosoituksia, tempauksia, koulutuksia, tekee mediatyötä ja vaikka mitä muuta sekä ylläpitää ulkoisessa viestinnässään korkeaa laatua.

Odotammekin erittäin mielenkiintoista esitelmää heiltä, josta varmasti jää jokaiselle käteen jotakin kotiinvietävää.

Lisäksi paikalle tulee toinen ulkomainen puhujavieras – tiedotamme tästä tarkemmin pian lisää. Kotimaisista vieraista Tuukka Kuru jatkaa puhesarjaansa kansallismielisen rinnakkaisyhteiskunnan rakentamisesta käytännön tasolla. Kansallismielisten Liittouman puheenjohtaja Terhi Kiemunki kertoo keräyksen etenemisestä yleisölle.

Mitä muuta voimme odottaa tapahtumalta?

Paikalla on ruoka- ja juomatarjoilua, kansallismielistä kirja- sekä vaatemyyntiä, kansallismielisiä aktivisteja joiden kanssa sosialisoitua ja verkostoitua, eli kaiken kaikkiaan hyvää tunnelmaa luvassa.

Itse tapahtuma on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta, joten sen mukaan kannattaa yhteiskyytejä sopia keskenään.

Muistakaa ostaa lippunne ajoissa sekä mainostaa tapahtumaa kavereillenne, sillä nämä tapahtumat elävät yleisöstä tietenkin.

Operaatio Kotkanpesä-keräys on ollut käynnissä vajaat pari vuotta. Miten se etenee?

Kun lähdimme tähän, tiesimme, etteivät rahat tule kasaan yhdessä yössä tai edes vuodessa. Lisäksi Operaation taustahenkilökunta on erittäin työllistettyä myös muissa projekteissa, minkä vuoksi tämä kyseinen operaatio saattaa toisinaan ulospäin näyttää hiljaisemmalta, vaikka poliittista työtä tapahtuu erilaisin keinoin koko ajan.

Itse operaation ensimmäinen vuosi oli melko hiljainen ulkoisen viestinnän suhteen, mutta lahjoituksia tuli silti ihan mukavasti. Viime kesänä päätimme kuitenkin ottaa uutta vaihdetta silmään ja tämän seurauksena esimerkiksi nämä seminaarit syntyivät. Lisäksi myyntituotteita on tullut, sekä moni meistä riippumaton taho on luvannut järjestää erilaista tukitoimintaa, josta tiedotetaan aina sitä mukaa kun se on ajankohtaista. Yhtenä esimerkkinä voimme tästä mainita alkuvuodesta julkaistun Kotkanpesä tuki-CD:n, jota onkin liikkunut kiitettävästi. Levyn tuotot tulevat lyhentämättömänä Kotkanpesän hyväksi. Levyä saa ostettua suoraan verkkokaupastamme muiden tuotteiden ohessa.

Johtuen ulkoisen aktiivisuuden vaihtelevasta tasosta, myös keräys etenee piikkeinä; kun ulkopuolinen viestintä on hiljaista, niin myös pankkitilillä näkyvät kilahdukset vähenevät. Kun taas on jotain kerrottavaa ulospäin, myös lahjoitusten määrä kasvaa.

Rahallisesti lähenemme tasaisesti kohti summaa, jotta voimme ostaa tilan. Haluamme kuitenkin kerätä myös puskurisummaa remonttia, kalusteita ja muita yllätyksiä varten. Toisin sanoen maaliviivaa joudutaan valitettavasti odottamaan vielä hetki, mutta se lähenee koko ajan. Ja tarvitseeko minun edes mainita, miten tämä asia voisi nopeutua?

Mikäli koet, että voit olla operaatiossa avuksi, ota meihin yhteyttä ja aletaan touhuamaan. Emme halua olla mikään sisäänpäin lämpeävä suljettu yhteisö, vaan otamme avuliaat ihmiset kyllä avosylin vastaan.

Jäikö mitään muuta kerrottavaa yleisölle?

Tulkaa paikalle, tai vaikka ette tulisi, niin tukekaa Operaatio Kotkanpesää! Ja muistakaa ostaa lippunne ajoissa, viimeistään tiistaina 16.5. Uskomme vakaasti, että kyseessä on koko kansallismielisen liikkeen kehityksen kannalta erittäin tärkeä askel otettavaksi, eli operaatioon lahjoittaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Tue heitä, jotka tukevat meitä kaikkia.

Mainittakoon vielä, että muistakaa asioida tapahtumapäivänä sekä muutenkin myös paikallaolevien kauppojen pöydillä. Esimerkiksi nyt paikallaolevat Kielletyt Kirjat sekä No Compromise Clothing maksoivat yhdessä D88 Records-levyfirman kanssa viime syksyn seminaarissa kaikki viulut, mitä siihen liittyi. Tällainen sponsorointi on äärimmäisen merkittävää apua. Kyseiset putiikit tukevat muutenkin kaikkea hyvien ihmisten toimintaa avokätisesti, joten tiedätte, että laittamalla rahaa näille saatte laatutuotteita ja kierrätätte rahan hyväntekeväisyyteen.

Aktivismi Kansallismieliset Kotimaa Operaatio Kotkanpesä Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Henri

  Vastaa

  Legio Hungaria on kyllä motivoinut sosiaalisessa mediassa, odotan innolla jäsenten tapaamista!

 • Kulkunen

  Vastaa

  Kuulostaa kyllä kiinnostavalta. Pitääpä tulla.

 • Tapsa

  Vastaa

  Ostin lipun.
  Osta sinäkin!
  Osta vaikka et tulisi paikalle!

  • Nimetön

   Vastaa

   Viime seminaarin alla useampi osti lipun ihan vaan tukimielessä, vaikka eivät pääseet paikalle. Äärihyvä tukemisen muoto!

 • society

  Vastaa

  Tämähän on ilo uutinen. Menestystä

 • Kansallissosialisti

  Vastaa

  paikalla ollaan!

 • Jonkka

  Vastaa

  Onko kellonajasta vielä tarkempaa tietoa? Kuinka usein näitä seminaareja järjestetään/milloin olisi tuosta 20.5. seuraava? 🤔

  • Nimetön

   Vastaa

   Kuvana on näköjään päivittämätön flaikku, mutta kello 14 aukeaa ovet.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi