Tapaus Mr Bond: haastattelussa artistin tukiryhmän edustaja

Jos on yksi henkilö, joka todella ilmensi vuoden 2016 Zeitgeistiä, se olisi Phillip Hassler, mies, joka tunnetaan paremmin nimellä Mr Bond.

Aktivismi

Tänään tulee vuosi kuluneeksi siitä, kun kansallismielinen hip hop ‑artisti Mr Bond pidätettiin kotoaan epäiltynä vääräoppisen taiteen tekemisestä. Hän on edelleen vangittuna ja tulee sellaisena pysymään vielä pitkään, mikäli hänen musiikkiaan vihanneiden ihmisten tahto menee läpi. Käänsimme Counter Currentsin tekemän FreeMrBond-ryhmän edusrajan haastattelun.

Vuosi 2016 omaa erityisen merkityksen kansallismielisten toisinajattelijoiden piireissä.

Toisinajattelijoille ”2016” on enemmänkin kuin vain 365-päiväinen ajanjakso, jonka aikana mitä uskomattomampia asioita tehtiin oikeaksi mitä erilaisimpien persoonien toimesta. Meille ”2016” on enemmän kuin vain hetki ajassa ja maailmassa. Toisinajattelijalle pelkkä vuoden 2016 mainitseminen loihtii tunteiden ja muistojen kollaasin. Me muistamme tunteen, estetiikan, asenteen, tietyn tyyppisen romanttisuuden ja optimismin.

Mitään vuoden 2016 kaltaista ei oltu ennen nähty eikä mitään sen kaltaista tulla näkemään. Se oli vaihtoehto-oikeiston henki ja energia, joka oli liikkeellä, kun näennäisesti mahdottomat asiat tapahtuivat joka paikassa. Britannia erosi Euroopan Unionista, tosi-tv-tähti onnistui päihittämään koko poliittisen systeemin toimimalla valkoisella alustalla, ja tähän saakka kapealla näyttämöllä toiminut poliittinen liike, joka vaikutti vain internetin syvimmissä nurkissa, nostettiin esille julkisuuteen Hillary Clintonin kaltaisten ihmisten toimesta.

Oli monenlaisia hahmoja, jotka olivat vastuussa tuon hurmiollisen vuoden 2016 juhlatunnelman luomisesta, vaihdellen Jared Taylorin kaltaisista intellektuelleista Andrew Anglinin kaltaisiin satiirikkoihin, sekä meemitehtailijoista kuten Wyatt Mann podcastien tekijöihin. Ja sitten oli tietenkin myös Trump.

Mutta jos on yksi henkilö, joka todella ilmensi vuoden 2016 Zeitgeistiä, se olisi Phillip Hassler, mies, joka tunnetaan paremmin nimellä Mr Bond. Mr Bond ei tehnyt vuotta 2016; hän oli 2016 lihaksi muuttuneena.

Mr Bond ei ollut blogaaja, nettiradion tekijä tai YouTubettaja. Hän teki rasistisia parodiakappaleita. Rasistiset parodiakappaleet eivät eivät ole paikka, josta voisit normaalisti kuvitella löytäväsi liikkeen hengen, mutta Mr Bondin kappaleet tekivät jotain epätavallista. Hän otti kaikki meemit, kaiken sen slangin, kaikki puheenaiheet sekä vaihtoehto-oikeiston ideologian yhdistettynä totaaliseen optiikoiden huomioimatta jättämiseen, yhdistäen nämä kaikki sujuvaksi ja tarkaksi kokonaisuudeksi tehden musiikistaan vaihtoehto-oikeiston soittolistan.

Mr Bond keräsi reippaasti huomiota omien piiriemme ulkopuolella. Esimerkiksi Southern Poverty Law Center mainitsi hänet artikkelissa, jonka otsikko oli ”Vaihtoehto-oikeiston uusi vihan soittolista.”

Suurin osa parodialauluista on tyypillisesti musiikillisten keskinkertaisuuksien esittämiä kappaleita, joissa uutuudenviehätys tekee suurimman osan työstä. Ne ovat hauskoja kuunnella pari kertaa, mutta jahka kaikki vitsit on kuunneltu läpi, ei niihin tarvitse palata toiston muodossa. Mr Bond oli erilainen.

Sen lisäksi, että kappaleet olivat hauskoja, ne olivat myös niin hyvin tehtyjä – hän oli parempi räppäri kuin suurin osa niistä, joita hän coveroi – että kappaleet kestivät toistuvia kuuntelukertoja. Se oli hauskaa ja hyvää musiikkia, ja hän laittoi niin paljon persoonallisuutta niihin, että hän ei kuulostanut toisen artistin kopioijalta, vaan enemmänkin kokonaan uudenlaiselta jutulta.

Hän oli myös yhtä tuottelias kuin mitä hän oli taitava. Vuosien 2016 ja 2019 välillä hän julkaisi kokonaisuudessaan 91 kappaletta ilmaiseksi Internetissä, keskimäärin kahden-kolmen viikon välein. Voit kuunnella koko hänen tuotantonsa täällä.

En tunne Mr Bondia henkilökohtaisesti, mutta mitä olen ymmärtänyt, niin hän on erikoinen persoona. On hankala sanoa, kuinka paljon hänestä oli aitoa ja kuinka paljon sitä humoristista persoonaa, jonka hän oli luonut. Asian selvittämisestä on tehty vielä hankalampaa sillä, että hän kirjoitti sosiaaliseen mediaan ja foorumeille samalla, kaavoja rikkovalla tyylillä millä hän teki kappaleensakin. Mikäli kyse oli vain roolista, hän todella omistautui roolilleen – ja silti oli aikoja, kun hän näytti olevan täysin tietoinen naurerravuudestaan (tarkoitan, että hän oli räppäävä natsi).

Vuodesta 2018 eteenpäin Mr Bond tuli yhä enemmän pettyneeksi vaihtoehto-oikeiston suunnasta. Hän tunsi olonsa petetyksi The Right Stuff ‑alustan surullisen kuuluisan Wifegate-skandaalin jälkeen ja piikittelikin asiasta vielä vuosien jälkeen. Sitten hän vaihtoi uskollisuutensa the Daily Stormerin suuntaan ennen kuin jostain syystä putosi tämänkin kelkasta. Tämän jälkeen hänestä tuli uskollinen Patrick Littlelle.

Yleisesti ottaen Mr Bondilla ei ollut mielenkiintoa liikkeen kasvavalle fokukselle optiikoista ja hän oli halveksiva kaikkea muuta paitsi puhdasoppista kansallissosialismia kohtaan. Jos jotain, hänen lyriikkansa muuttuivat yhä enemmän äärimmäisemmiksi, kun vaihtoehto-oikeiston rippeet siirtyivät strategisemman viestintäkulttuurin suuntaan. Hänen viimeinen kappaleensa, joka julkaistiin kesällä 2019, oli tribuutti Brenton Tarrantille.

En tiedä, kuinka paljon tästä oli silkkaa raivoa ja kuinka paljon Hassler pysytteli Mr Bondin roolissa. Mikä teki hänen persoonastaan hauskan oli sen yliampuvuus. Räppäävä Jared Taylor ei olisi ollut yhtä hauska. Suuri osa huumorista tuli Mr Bondin aatteellisen puhtauden viemisestä absurdeille ja koomisille tasoille, kuten hänen vaatimukset siitä, että ihmiset, joilla on edes yksi prosentti juutalaista DNA:ta, tulisi tuhota.

Mr Bondilta loppui lopulta ihmiset, joita morkata, ja hän siirtyi ”eläkkeelle.” Tiettävästi hänen ainut aktiviteettinsa liikkeessä oli kirjoitella The Purity Spiral ‑foorumille.

Jonkin aikaa tuntui, että Mr Bondin tarina olisi loppunut. Mutta sitten lokakuun 9., 2019, 27-vuotias saksalainen Brenton Tarrantia kopioinut Stephan Balliet ajoi Hallessa synagogaan tarkoituksenaan murhata juutalaisia suorassa lähetyksessä. Balliet soitti autossa matkalla iskupaikalle Mr Bondin kappaleita. Tämän jälkeen viranomaiset alkoivat metsästämään räppäriä.

Tammikuun 20. päivä vuonna 2021, Mr Bond pidätettiin kotonaan Itävallassa epäiltynä kansallissosialismin markkinoinnista – vakava rikos Hitlerin syntymämaassa – sekä tekijänoikeusrikoksista (vakava loukkaus juutalaisia kohtaan maailmanlaajuisesti). Kymmenen päivää myöhemmin hänet siirrettiin Josefstadtin vankilaan Wieniin, missä hän on ollut kohta vuoden päivät odottamassa oikeudenkäyntiä.

Lisätietojen saaminen hänen tilanteesta on ollut hankala. Hän oli edelleen nimetön ja kasvoton aktivisti pidättämiseensä aikaan, ja media raportoi hänen nimestään ainoastaan etunimen ja sukunimestä ensimmäisen kirjaimen. Tämä jätti artistin fanit ja tukijat epävarmoiksi, miten tukea häntä.

Kuitenkin, Mr Bondin faneista koostuva kollektiivi, joka tunnetaan nimellä FreeMrBond, on omistautunut tekemään mitä he vain kykenevät vapauttaakseen vaihtoehto-oikeiston pätevimmän runoilijan sionistien kynsistä. Väsymättömällä toiminnallaan he saivat selville artistin oikean nimen ja saivat sekä häneen että hänen asianajajaansa kontaktin.

Juttelin yhden kollektiivin aktivistin kanssa saadakseni selvyyttä tilanteeseen.

Milloin kuulit ensi kerran Mr Bondin musiikkia?

Vuonna 2017 löysin muutaman kappaleen YouTubessa, jossa palvelu suositteli niitä minulle. Se oli hyvin ratkaiseva vuosi minulle, sillä silloin katsoin ensi kertaa The Greatest Story Never Told, Hellstorm, Eisenhower Rhine Death Meadow Camps ja muita merkittäviä dokumentteja.

Missä olit, kun kuulit ensi kerran, että Mr Bond on pidätetty?

Olin kotona, kun huomasin eräällä Telegram-kanavalla tulleen postauksen, jossa asiasta kerrottiin. Aloin välittömästi etsimään lisää tietoa internetistä. Tuolloin löysin freemrbond-nettisivun ja lähetin heille sähköpostia tarjotakseni apuani.

Mikä sai sinut aloittamaan tämän projektin?

En ole se, joka perusti nettisivun tai rahakeräyksen. Toinen muusikko, Teknein, aloitti.

Hän kertoo itse seuraavaa: ”musiikin vuoksi rankaiseminen on epäoikeudenmukaista. Muusikkona katson tätä ’mitä, jos tässä olisinkin minä’ ‑perspektiivistä.”

Tulin osaksi pientä ryhmää, sillä uskon kansallissosialistina, että olemme perhettä ja se on velvollisuutemme huolehtia toisistamme. Uskollisuus on kunniani kuvaa minua tässä asiassa.

Voitko kertoa tiiviisti, minkälaisia syytteitä Mr Bondia odottaa?

Itävallassa on tiukimmat ns. ”vihapuhelait”, koskien ”antisemitismiä” sekä ”kansallissosialismin markkinointia”. Maassa on jopa kokonaan oma, erillinen lakikirjansa näille laeille, ja niitä käsitellään perustuslakituomioistuimessa.

Hän voi saada jopa 20 vuotta vankilaa vihaan yllyttämisestä sekä kansallissosialismin markkinoinnista, lisäksi häntä odottanee korvaukset tekijänoikeusrikkomuksista. Millä he ikinä voivatkaan rangaista häntä, he tulevat rankaisemaan.

Yhdessä Jazzhands McFeelsin ja Murdoch Murdochin kanssa, Mr Bond oli yksi viimeisiä suuria figuureja vaihtoehto-oikeiston kultaiselta ajalta, joiden todellista nimeä ei oltu paljastettu. Myöskään englanninkielinen media ei julkaissut hänen nimeään, vaikka ne uutisoivat pidätyksestä. Miten itse saitte hänen oikean nimensä selville?

Hänen nimekseen oli paikallisessa mediassa kerrottu ”Philip H”. Etsimme lähes 9 kuukauden ajan, seuraten jokaista johtolankaa, ottaen yhteyttä kaikkiin mahdollisiin tahoihin ja ihmisiin…

En voi kertoa, miten lopulta selvitimme asian ennen kuin oikeudenkäynti on ohi. Voin vain kertoa, että tarina on villi, huumoripitoinen ja odottamisen arvoinen.

Olet sanonut olleesi yhteydessä Mr Bondin asianajajaan sekä myös itse artistiin. Ottaen huomioon, että keräätte lahjoituksia hänen puolustukseen, mitä todisteita voit esittää todella olleesi näihin yhteydessä?

Olemme antaneet julkisuuteen listan syytteistä ja syyttäjän todisteista, jonka olemme myös kääntäneet englanniksi. Olen myös poistanut tiettyjä henkilökohtaisia tietoja hänen perheenjäsenistään, sillä tarkoitus on auttaa häntä, ei hankaloittaa hänen elämää.

Tämä dokumentti itsessään pitäisi olla riittävän iso todiste jokaiselle, joka kyseenalaistaa, onko kontaktia todella luotu. Ei tarvitse kuin etsiä tieto Itävallan laeista koskien tällaisten asiakirjojen julkisuutta. Itävallan ulkopuolella kenelläkään ei olisi ollut mitään pääsyä papereihin ilman kontaktia.

(((He))) eivät tietenkään arvosta kyseisen tiedoston julkiseksi saattamista, sillä kaksi niistä kolmesta paikasta, jossa tiedostoa jaettiin, on poistettu. Minun MEGA- sekä Dropbox-tunnukset poistettiin molemmat kokonaan ja pysyvästi ilman mitään varoituksia.

Antoiko Mr Bond mitään tietoa, miten häntä kohdellaan vankilassa? Onko hänellä kaikki hyvin? Joko hän on Josefsadtin vankilan Aryan Brotherhoodin johtaja?

Hän voi hyvin. Itseasiassa hän on kertonut, ettei valtio voi tehdä mitään, mikä saisi hänen hymynsä lakkaamaan.

Olen kysynyt sosiaalityöntekijältä, joka hoitaa hänen juttuaan, miten hän voi fyysisesti ja minulle kerrottiin hänen olevan hyvässä kunnossa. Ja koska hänen postinsa luetaan läpi ja sensuroidaan, ei hän ole voinut kertoa minulle, onko hän Aryan Brotherhoodin johtaja.

Arvaisin kuitenkin, että hänen tittelinsä olisi enemmänkin Neljännen valtakunnan propagandaministeri tai vastaavaa.

Mitä Mr Bondin asianajajat ovat voineet kertoa sinulle? Ovatko he optimistisia?

Hänen asianajajansa kertoo olevansa optimistinen ja taistelevansa Philipin oikeuksien puolesta.

Olen aina olettanut, että Mr Bond on hahmo ja että koko projekti on jonkinlainen taideprojekti. Idea räppäävästä natsista itsessään on absurdi ja hänen kappaleensa ovat selvästi tarkoitettu humoristisiksi. Osaatko sanoa, voiko puolustusta rakentaa siltä pohjalta, että hänen kappaleiden tarkoitus oli olla satiirisia?

Voisi luulla niin, mutta vilkaisu Itävallan lakeihin valitettavasti kertoo, ettei satiirinen aspekti auta tässä asiassa.

Mitä ihmiset voivat tehdä auttaakseen Mr Bondia?

Lahjoittakaa keräykseemme rahaa, sillä hän on sanonut ottavansa vastaan lahjoituksia oikeudenkäyntikuluihin.

Kirjoita hänelle kirje, älä tosin ole typerä ja piirrä sitä täyteen hakaristeja.

Varmista, että hänen musiikkinsa elää.

Jakakaa tietoa tapauksesta jakamalla linkkiä tiedostoon syytteiden sisällöstä sekä julkiseen lausuntomme.

Vankilaan lähetettävään kirjeeseen laittakaa seuraavat tiedot:

Philip Hassler 175.335
Justizanstalt Josefstadt
Wickenburggasse 18–22
1080 Wien
Austria

Älkää laittako kirjeen mukana mitään muuta, sillä hän voi tällä hetkellä vastaanottaa ainoastaan kirjeitä.

Tammikuun 20. päivä tulee vuosi täyteen hänen vangitsemisesta, ilman oikeudenkäyntiä. Hän saa soittaa päivässä ainoastaan yhden viiden minuutin puhelun.

Saako hän vastaanottaa vierailijoita? Jos joku olisi esimerkiksi matkalla Euroopan halki ja sattuisi olemaan Wienissä. Voivatko he mennä tapaamaan häntä vankilaan? Mikäli kyllä, minkälaisen prosessin se vaatii?

En ole nyt tarkistanut vankilan sivuilta viimeisimpiä tietoja asiasta, mutta viimeksi heillä oli iso koronasulku päällä, ja lisäksi näihin liittyy rokotettujen ja rokottamattomien jaottelua. Joten jos sinulla on rokotteet, ei rikosrekisteriä, tapaaminen pitäisi onnistua.

1984 Aktivismi Hip hop Itävalta Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallissosialismi Kulttuuri Mr. Bond Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Rotu Sananvapaus Sionismi Teknologia Ulkomaat Uutiset Vankeus

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi