Haastattelussa Suomi Herää ‑puhuja Terhi Kiemunki

Kansallismielinen Suomi Herää -kulkue kokoontuu Helsingin Rautatientorilla itsenäisyyspäivänä kello 15. Haastattelimme tapahtumassa puheen pitävää Terhi Kiemunkia.

Aktivismi

päivitetty

Terhi Kiemunki.

Hei! Pidät puheen itsenäisyyspäivänä Suomi Herää ‑kulkueessa. Minkälaiset fiilikset sinulla on tapahtumasta?

Odotan oikein positiivisella mielellä tapahtumaa, joka on mielestäni taitavalla ja ammattimaisella otteella valmisteltu. Suomi Herää ‑kulkue tulee varmasti entisestään vahvistamaan sellaista yhteishenkeä, jota on nähty kansallismielisellä kentällä jo jonkun aikaa, ja jota tarvitaan jatkossakin. Suomi Herää ‑kulkue on uusi tapahtuma, jolla on kaikki edellytykset jatkua perinteenä. Olen mielelläni mukana ensi kerrasta lähtien.

Mitä puheesi tulee käsittelemään?

Puhun kansakuntamme olemassaolon ja säilymisen perusasioista. Kerron yksinkertaisista itsestäänselvyyksistä, jotka tuntuvat nykymaailmassa unohtuneen. Sukupolvet ennen meitä ovat rakentaneet yhteiskuntaa ajatellen jälkipolviaan ja heidän hyvinvointiaan, he ovat taistelleet itsenäisyyden puolesta ylpeinä suomalaisuudestaan ja juuristaan. Nykyjohtajat, jotka suomalaiset ovat itse valinneet, antavat maamme ja uhraavat meidän jälkipolvemme vieraille valloille. Suomalaisten pitää herätä taisteluun identiteettimme, kulttuuriperintömme ja taloudellisen itsemääräämisoikeutemme puolesta. Jokaisen lapsistaan välittävän vanhemman on noustava vastarintaan, jotta jälkipolviemmekin elämällä olisi tarkoitus.

Keiden kaikkien toivot saapuvan paikalle?

Ihmisten jotka pitävät tärkeänä itsenäistä maata sekä oman kansallisen kulttuurinsa ja juuriensa jatkuvuutta. Kulkueeseen ei voi tulla humalassa, eikä siellä ole lupa nauttia päihteitä, myös kaikenlainen huono käyttäytyminen on kielletty ja valvonta on hyvä, joten tapahtumaan voi lähteä vaikka koko perheen voimin, lapset ja ikäihmiset mukaan lukien. Ne ihmiset, jotka saapuvat Helsinkiin soihtukulkuetta varten, voivat oikein hyvin osallistua myös Suomi Herää ‑kulkueeseen, ne eivät kilpaile keskenään. Kulkueiden motiivit eroavat toisistaan, mutta liittyvät vahvasti Suomen itsenäisyyteen.

Sinut tunnetaan monista kansallismielisistä projekteista, kuten Sinimustasta liikkeestä, Kansallismielisten Liittoumasta ja nyt viimeisimpänä osallistut verkkolehti Kansalaisen toimintaan. Miten löydät tälle kaikelle aikaa arjen keskeltä?

Olen tosiaan monessa mukana, joskus tuntuu että vähempikin riittäisi. Toisaalta olen kuitenkin onnistunut pitämään kiinni asioista joihin olen sitoutunut. Toimin tehokkaimmin pienessä kiireessä, turhaudun joutilaana. En tee mitään ”turhaa”, kuten perinteinen television katselu, shoppailu tai ravintolaillanvietto. Työssä käyn vain ansaitakseni ja pystyn tekemään sitä ajatellen muita asioita. Lepään vain nukkuessani ja nukun aika vähän. Rentoudun täydellisesti liikkumalla luonnossa koirani ja kamerani kanssa, saan tästä voimaa ja energiaa. Kansallismielisen toiminnan edelle menee vain läheiseni, eli lapseni, äitini ja eläimeni (koira ja kissa). Lapsista nuorinkin on jo aikuisiän saavuttanut, joten minun on helppo määritellä ajankäyttöni itse. Lyhyemmin voisin vastata, että minä en etsi aikaa elämälleni, kaikki mitä teen, kuuluu normaaliin arkeeni.

Perustele, miksi lukijan tulisi saapua paikalle.

Sohva- ja somenillityksen aika on ohi, se ei kiinnosta ketään, eikä sillä ole mihinkään mitään vaikutusta. Sen sijaan todellinen voimannäyttö on kasvava kansallismielisten joukko arvokkaissa ja hyvin järjestetyissä tapahtumissa. Se rohkaisee suomalaisia ja antaa ehkä toivoa tulevaisuuteen. Joka on edes yhden kerran ollut mukana itsenäisyyspäivän tapahtumissa, ei tahdo jättää niitä väliin jatkossakaan, sen voin luvata. Kokemus yhteishengestä on vahva, sitä ei tahdo olla kokematta aina uudelleen kasvavassa joukossa. Uusikin osallistuja tuntee olevansa tervetullut ja saa varmasti uusia samanhenkisiä kontakteja. Kannattaa ehdottomasti osallistua.

Kiitokset haastattelusta! Onko vielä jotain, mitä jäi sanomatta?

Kaikille suomalaisille sanoisin, että pitäkää kiinni maalaisjärjestänne tässä yhä hullummassa ympäristössä, sulkekaa Ylet ja muut valekanavat jotka sekoittavat päänne ja manipuloivat. Pitäkää huolta toisistanne ja tulkaa rohkeasti mukaan kansallismieliseen aktivismiin, meihin saa yhteyden vaikkapa Partisaanin kautta, samoin somekanavien kautta, mutta myös ihan kadulla jos jossain törmätään. Kaikille suomalaisille oikein hyvää itsenäisyyspäivää 2021 sekä Joulun ja vaihtuvan vuoden aikaa.

Aktivismi Itsenäisyys Itsenäisyyspäivä Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Politiikka Sinimusta Liike Suomi Herää Terhi Kiemunki Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Eikka

  Vastaa

  Hyvä Terhi !!!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi