Puolan itsenäisyyspäivämarssilla otettiin kantaa juutalaisylivaltaa vastaan

Puolan juutalaisjohtaja Rafal Pankowskin mukaan kyseessä oli "pelottava ja symbolisesti merkittävä tapahtuma".

Aktivismi

Jopa Israelin hallitus on tuominnut marssin tapahtumat.

Puolassa juhlistettiin viime torstaina itsenäisyyspäivää jälleen massiivisilla kansallismielisillä marsseilla useissa eri kaupungeissa. Maan itsenäisyyspäivätilaisuudet ovat kuuluisia radikaalista poliittisesta sanomastaan.

Tänä vuonna Kaliszin kaupungin kansallismieliset ottivat itsenäisyyskulkueeseen mukaansa vuoden 1264 Kaliszin lakikirjan, jonka nojalla juutalaisten juridinen asema alueella aikanaan turvattiin. Kirjan sisältämä lainsäädäntö pönkitti juutalaisten asemaa maassa vuosisatojen ajan.

Kirja lävistettiin terävällä metalliseipäällä, minkä jälkeen sen päälle kaadettiin sytytysnestettä. Kun kirja sytytettiin palamaan, mielenosoittajat huusivat antisionistisia iskulauseita.

”En ole nähnyt aiemmin mitään vastaavaa”

Puolan juutalaisjohtaja Rafal Pankowskin mukaan kyseessä oli ”pelottava ja symbolisesti merkittävä tapahtuma”. Juutalaisjohtaja jatkoi: ”Olen seurannut antisemitismiä Puolassa 25 vuotta, mutta en ole aiemmin nähnyt mitään vastaavaa.”

Jopa Israelin hallitus on tuominnut marssin tapahtumat. Puolan PolPo (poliittinen poliisi) on aloittanut tapauksesta esitutkinnan. Myös Euroopan unionin antisemitismin vastainen koordinaattori Katharina Von Schnurbein kertoi olevansa järkyttynyt välikohtauksesta.

Tärkein teema tämän vuoden itsenäisyyspäivämarsseilla oli kuitenkin Puolan siirtolaiskriisi. Mielenosoittajat vaativat Puolan hallitusta pitämään rajansa visusti kiinni siirtolaistulvalta, jota Aljaksandr Lukašenka ja Vladimir Putin ovat masinoineet.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Aktivismi Aljaksandr Lukašenka Antisemitismi Euroopan unioni Historia Israel Itsenäisyys Itsenäisyyspäivä Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Politiikka PolPo Puola Puolan juutalaisyhteisö Sionismi Ulkomaat Vladimir Putin

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Tässähän vallan innostuu. Vihdoinkin jotkut uskaltavat lausua tosiasioita ja nimetä anti-white- ja anti-human-politiikan todellisen lähteen. Mutta päävastuu on niillä johtajilla, jotka kuuntelevat ’nenäkkäiden’ neuvoja.

  • pzkw

   Vastaa

   👍🏻

 • Nationalisti

  Vastaa

  Puolassa vaikuttaa olevan todella hieno meininki tällä hetkellä, olen aidosti ylpeä heidän kansallismielisestä toiminnasta.
  Kun juutalaiset tällä tavalla uhriutuvat, tietää tehneensä jotain oikein.

 • pää määrää

  Vastaa

  Kaipa sitäkin voi sanoa masinoimiseksi, kun siirtoväelle ei anneta asuntoa ja sosiaaliturvaa. Näin migrantit ovat pakotettuja pyrkimään maihin, joissa on tarjolla hyvähköjä asuntoja, ilmaista terveydenhoitoa ja rahaa elämiseen ja huvitteluunkin. 

  Koskahan EU vuoden 1951 laki seivästetään ja pakolaiset (lain mukaan käytännössä ne, jotka eivät ole tyytyväisiä oman maansa oloihin) ovat kauhuissaan. Tässäkin laissa siirtolaiset ovat pantu edullisempaan asemaan kuin oman maan asukkaat. Asiahan on selvä, millekään ryhmälle olivat enemmistöä tai vähemmistö ei saa jakaa etuoikeuksia vaan kaikkia valtion asukkaita on kohdeltava tasapuolisesti, vaikka eivät olekaan tasavertaisia. Ei rasismia eikä käänteistä rasismia!

 • Valtataistelu tulossa

  Vastaa

  Ja silti suuri osa Puolalaisita on orttodoksijuutalaisia. Kohta leimahtaa. Vastahan Puolassa kriminalisoitiin juutalaisten arvosteleminen.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Juutalaisia on toisen maailmansodan jälkeen kohdeltu silkkihansikkain. Nyt tilanne alkaa muuttua. Voisi sanoa juutalaisten kohtelun normalisoituvan sellaiseksi kuin se oli ennen sotia vuosisatojen ajan.

 • Veikko

  Vastaa

  Ranskassa ja Sveitsissä poliisi lukenut ihmisten puhelinviestittelyä ja 10 henkilöä pidätetty terroristi-iskun suunnittelusta. Europolin mukaan 96 % Euroopan kuolemaan johtavista terroriteoista ovat islamistien aikaansaannoksia. Esim. Suomen media kutsuu näitä tosin ”mielenterveysongelmista kärsiviksi” tai ”nuorisoksi”, eikä koskaan islamiksi – ellei ole aivan pakko. Nämä ovat aina myös yksittäistapauksia eli nytkin kyseessä todennäköisesti vain yhden muslimin tapaus × kymmenen. Kun yksi muslimiterroristi on yhteydessä yhdeksään muuhun muslimiterroristiin, niin kyseessä on toki yksittäistapaus – jokaisessa 10 tapauksessa.

  Ranskassa ja Sveitsissä islam on tärkeä ja alati kasvava osa yhteiskuntaa, joten lapsiavioliitot ja halal-eläinrääkkäyskin ovat laissa sallittuja. Jos koraani käskee tappamaan vääräuskoiset, niin eiväthän nämä silloin edes ole mitään terroristeja, vaan valkoinen ranskalainen vain taasen kerran syyllistyi vainoon ja ”rasismiin”. Sitten ihmetellään miksi nämä nuoret voivat niin pahoin! Ei kukaan jaksa tämän poliisivainon, hiilidioksidin, lämpenemisen/kylmenemisen ja ”rasismin” keskellä!

  Antakaa Allahin sotureiden siis olla rauhassa ja olkaa suvaitsevaisia, sillä muslimit eivät sitä ole.

  • Plääh

   Vastaa

   Jos väärämieliset keskustelevat vihaisesti poliitikoista ja matuvirroista, saattaa Supo järjestää tutkinnan terrorismista nimikkeellä kapinan tai terrori- iskun valmistelu.

   Toistaiseksi vielä nämä jäävät vain tutkimuksiksi, vaikka media uutisoi suudeen ääneen terroriryhmän pidätyksestä. Vihapuhesyytteet toki nousevat

  • Harri

   Vastaa

   Juutalaisten kohtelu. Kyllä juutalaiset ovat ihan omalla toiminnallaan sen kohtelun ansainneet.

 • Pertsa

  Vastaa

  Ehkäpä tämä ilmastonlämpenemishysteria onkin kehitetty vastapainoksi rikolliselle maahantunkeutumiselle.Tiedostavat tytöt tai sitten ne jotka eivät tiedä ovatko poikia vai tyttöjä pannaan huutamaan ilmastonmuutosta vastaan ja samaan aikaan rahdataan maahan laittomia maahantunkeutujia.

 • Pridesuvaitsevaisuys = verhottua kommunismia

  Vastaa

  Tiedoksi suomalaisvastainen TranspedoLGBTjne. kommari, valkoisten heteromiesten vastainen kansanmurhainen lukio-opettaja : Teresa Rautapää Asikkalasta, tekee julkisia simputus-nöyryytysrangaistuksia muka ”eheytyshoitojen” tyyppisesti valkoisia heteromies ‑oppilaitaan ja heidän sukujaan vastaan. Mm. painostaa uhriensa genderin ja sukupuolen ja uskonnon vastaisesti pukeutumaan transuksi julkisesti koko koulun ja jopa muiden oppilaiden vanhempien edessä ne. Uskomatonta! Mutta ikävä kyllä totta, surullista ja halveksittavaa :/ 🙁 :/
  Jumala antakoon hänelle ja hänen tapaansa toimiville anteeksi kuten he antavat anteeksi vihollisilleen, velallisilleen ja uhreilleen.

 • Harri

  Vastaa

  Osuva nimi sitten tällä naulapäällä

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi