Hakaristilippuja ilmestyi katukuvaan – kannanotto viime päivien oikeuskeskusteluun?

Nähtäväksi jää, kunnioittaako poliisi oikeuden päätöstä vai kirjataanko viimeisimmästä tempauksesta perusteettomia rikosilmoituksia.

Aktivismi

Partisaani sai sähköpostiinsa aamulla kuvia hakaristilipuista Suomen katukuvassa. Tempaus liittynee viime päivinä poliitikkoja, poliiseja, toimittajia ja aktivisteja puhuttaneeseen käräjäoikeuden hakaristipäätökseen.

Helsingin käräjäoikeus vapautti syytteestä kansallissosialisteja, jotka olivat vuoden 2018 Kohti vapautta ‑itsenäisyysmarssilla kantaneet hakaristilippuja. Poliisijohtajat ja valtapuolueet ovat kritisoineet käräjäoikeutta rajusti ja yrittäneet (kaikkien demokratian periaatteiden vastaisesti) painostaa oikeusjärjestelmää muuttamaan päätöstään.

Katukuvaan ilmestyneet hakaristit vaikuttavat viittaavan tapaukseen monestakin syystä. Yhdessä kuvassa lippusalkoon on nostettu hakaristin ohella tummanvihreä lippu, jollaisia nähtiin myös Kohti vapautta ‑marssilla. Toisessa kuvassa lipun vierelle on kiinnitetty marssin järjestäjiksi väitetyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen banderolli.

Käräjäoikeuden mukaan hakaristilipun esittäminen julkisella paikalla ei ole Suomessa rikos. Nähtäväksi jää, kunnioittaako poliisi oikeuden päätöstä vai kirjataanko viimeisimmästä tempauksesta perusteettomia rikosilmoituksia.

Aktivismi Hakaristi Itsenäisyyspäivä Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Käräjäoikeus Kotimaa Pohjoismainen Vastarintaliike Poliisi Poliisivaltio Poliittinen vaino Politiikka PolPo Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sauli

  Vastaa

  JÄLLEEN upeaa toimintaa aktivisteilta!!! Ei pidä alistua vainoon ja pelkoon. 

  Aseveljen lippua pitää saada käyttää samoin kuin muitakin lippuja.

  • pzkw

   Vastaa

   Kyllä👍🏻

 • p.grandell

  Vastaa

  jos ei pidä hakaristi lipusta, katso toiseen suuntaan, niin minäkin teen kun näen kommunisti li anderssonin pään kuvan, oksennan ja matkan matkaani. näinhän se menee, kaikilla on oikeus olla mitä on.…minä en pdä viher-puniikeista, olivat paljon sivistyneimpiä 60–70 luvulla..kettu tyttöjä ja puun halaajia, sinne he kuuluvat, eivät roudata ja paapota toiselta puoleltaa maailmaa karanneita sotilaskarkureita.

 • Schlageter

  Vastaa

  Hakaristilippu on pyhä lippu.
  Se edustaa aatetta ja valtakuntaa, jotka edustavat valkoisen ihmisen, eurooppalaisen (ja muun värisiä eurooppalaisia ei edes ole) korkeinta eettistä ja kulttuurista tasoa.
  Sekä lipun idean että Kolmannen valtakunnan luoja oli Adolf Hitler, kaikkien aikojen suurin eurooppalainen.
  Vain tietämättömät ja eurooppalaisten kansallisvaltioiden vastustajat voivat olla eri mieltä.
  Mutta – eipä heillä ja heidän ”ajatuksillaan” olekaan mitään merkitystä eikä arvoa.
  Eläköön hakaristilippu!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Upeaa kansalaisaktivismia, tuollaista näkisi mielellään lisää Suomen katukuvassa!

  • Puolueeton

   Vastaa

   Lippuja voisi levittää, vaikka ne olisivat kiellettyjä. Silloin kysymyksessä olisi kansalaistottelemattomuus, jota on jo tapahtuńut pitkään Suomessa.
   Tietenkin jos lippu pantaisiin lainsäädännöllä laittomaksi ja rangaistus vaikka 5000€ sakkoa, ei kannattasi olla kansalsitottelematon.
   Natsilippu on vain historiaa, mutta sateenkaarilippu kuvaa nykyajan luonnottomuutta.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Siinä tapauksessa ei vain pidä jäädä kiinni. Älä anna systeemin sanella sinulle ehtoja.

    • Schlageter

     Vastaa

     Oikein!

   • muuten hyvä

    Vastaa

    Pieni korjaus, ei ole olemassa ”natslippua” on vain hakaristilippu.

 • TT

  Vastaa

  Joku Suomen omaa hakaristi-perinnettä muistuttava symboli olisi parempi. Natsit tekivät swastikasta turhan räyhäkkään laittamalla sen vinoon ja värityskin on aika hurja. Mutta on se hyvä kalu triggeröimään suvakkeja, myönnetään.

  • Suomellakin on

   Vastaa

   No, olihan niiden uniformujen suunnittelijanakin Hugo Boss, mitä Bossin vaatteiden käyttäjät eivät halua muistaa. Mutta että siis kun valtio oli täynnä luovaa energiaa ja esteettistä silmää niin samalla sai osansa tämä Intialainen nousevan auringon merkkikin. Se sakarat jatkettiin pidemmiksi kuin alkupeäinen ja ”neliskanttisena” se ”täytti” koko tilan. Ja sitten sitä käännettiin jotta se näyttäisi korkammalta, voimakkaammalta. Kuin eläin joka on takajaloillaan.

   Ihan hyvä tuo on tuollaisenaankin. Suomen hakaristi on erilainen ja hyvä sellaisenaan.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Hienoa toimintaa. Yhteiskunta tarvitsee hakaristin suhteen siedätyshoitoa lähes vuosisadan kestäneen propagandan jälkeen.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Tuo lippu puolusti Suomea viime sodassa 😉 Piste.
  Kiitämme!
  Seppo Lehto Tampere

 • The Rwak

  Vastaa

  Kyllä se on kiva tietää suomessa on vielä elämää jäljellä.

 • Oikea tieto

  Vastaa

  Tämä on muuten mielenkiintoinen asia. Saksassa muistetaan vielä tänäkin päivänä että Suomi ja Saksa olivat aseveljiä ja kävivät keskinäistä kauppaa. Suomessa ei koululaitoksemme halua muistella moisia asioita. Ja historia sodan ajalta, se kerrotaa ihan eri tavalla meidän osaltamme.

  Mietin tässä että kun Neuvostoliitto on jo hajonnut ja Kiina kuohitsi Amerikan yhdysvallat, niin miksi meille yhä valehdellaan koululaitoksessamme? Ovatko opettajat niin heikkolahjaisia että itse uskovat valehtelun voimaan?

  Menkääpä Saksassa Gasthausiin ja kertokaan saksalaisille että Hitler teki itsemurhan Berliinin bunkkeriin niin saatte ensin naurut ja sitten tulee faktat.

 • Torspo

  Vastaa

  Itä-Karjalan lippua olen itse pitänyt salossa (LIPPU/FLAGA). Kukaan ei ole mussuttanut mitään. Syrjintää on tämä mielestäni.

 • Velkarahaa

  Vastaa

  Ilman tätäkin symbolia kantanutta lento-osasto Kuhlmeyta olisi nytkin umpihullua ja tätä maata tuhoavaa politiikkaa ajavien päättäjien esi-isät viety teuraalle Katynin metsiin.

 • Pekka Peitsonen

  Vastaa

  En tiedä onko välttämättä tässä vaiheessa viisasta laittaa hakaristilippuja julkisesti esille. Se voi saada päättäjät säätämään lain joka kieltäisi ne.

  • Lord Mystery

   Vastaa

   Hemmetti Pekka. Sinun on syytä kiittää Kaitselmusta, että et ole neekeri. Jos olisit ollut neekeri vaikkapa 1950-luvun Alabamassa, olisit kiltisti mennyt bussin perälle istumaan kun kerran poliisi niin käskee. 

   Kansalaistottelemattomuus on ajan henki.

 • pzkw

  Vastaa

  Olet oikeassa. Kiitos heille🙏🏻

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi