Kielletyt Kirjat palaa lomalta – kauppias haastattelussa

Voit vierailla kaupan nettisivuilla osoitteessa kielletytkirjat.com

Aktivismi

päivitetty

Suosituksi kirjakaupaksi nopeasti kasvanut Kielletyt Kirjat avasi kesäkuussa nettisivut. Viime viikot kauppias on lomaillut, mutta palaa sorvin ääreen maanantaina. Silloin myös loman aikana tulleet tilaukset toimitetaan.

Voit vierailla kaupan sivuilla osoitteessa www.kielletytkirjat.com.

Kaupalla on sivut sosiaalisessa mediassa Instagramissa ja Telegramissa. Huhujen mukaan kauppaan on tulossa ensi viikolla reippaasti lisää kirjallisuutta, joten kannattaa seurata sosiaalista mediaa.

Otimme yhteyden kauppiaaseen kyselläksemme hieman tarkempia tietoja kaupan toiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista:

Kielletyt Kirjat tuli reilu vuosi sitten esille Telegramissa ja tänä kesänä se sai nettisivut auki. Oliko nettisivulla vaikutusta myyntiin?

Verkkokaupan myötä tilaukset ovat lisääntyneet entisestään ja paketteja saakin pistellä postiin melkoisesti. Onhan verkkosivujen kautta asioiminen paljon parempi vaihtoehto kuin selata kirja kerrallaan telegram-kanavalta.

Olet myös ollut useissa kansallismielisissä tapahtumissa myymässä kirjoja. Onko vastaanotto ollut minkälainen?

Erittäin hyvä. Joka tapahtumassa kirjat ovat tehneet kauppansa ja kirjakaupan läsnäololle on selvästi tilausta jatkossakin erilaisissa tapahtumissa.

Kielletyt Kirjat julkaisi vastikään Elias Simojoen Palava Pensas ‑puhe- ja kirjoituskokoelman. Onko vastaanotto ollut minkälainen?

Palava pensas on tällä hetkellä meidän parhaiten myyvin kirja. Onhan kyseessä erittäin merkittävän henkilön teos ja on suorastaan häpeällistä, että se on saanut olla julkaisematta näin pitkän aikaa. Kirjaa tulee löytymään myös useilta jälleenmyyjiltä jatkossa.

Onko luvassa joitain muita julkaisuja?

Heti loman päätyttyä laitetaan painokoneet laulamaan ja muutama julkaisu on tulossa. Pidetään se yllätyksenä vielä.

Kirjakaupan valikoimassa on paljon muutakin kuin vain selkeän kansallisradikaalia kirjallisuutta. Miksi näin?

Olisi suorastaan typerää olla myymättä kirjoja jotka kiinnostavat muitakin kuin politiikasta kiinnostuneita. Ensinnäkin, valikoima on laajempi. Toiseksi, erilaisten kirjojen lukeminen sivistää ihmistä enemmän kuin pelkän yhden aihepiirin lukeminen

Kun Partisaani kirjoitti kaupan nettisivujen aukeamisesta, tuli kommenttiosioon palautetta aatteellisesti epäilyttävästä kirjallisuudesta eli kansallismielisestä kirjallisuudesta joka ei kuitenkaan ole kansallissosialistista. Mitä sanoisit ihmisille, jotka vaativat ainoastaan Kolmannen valtakunnan teemalla myytävää materiaalia?

Kehottaisin heitä perustamaan oman kaupan ja myymään omia kirjojaan jotka ovat aatteellisesti ”puhdasoppisia”. Kirjakauppa ei ole kolmannen valtakunnan kirjoihin erikoistunut vaikka aihepiiri onkin erittäin suosittu asiakkaiden keskuudessa. Täydelliset ihmiset osaavat aina neuvoa toisia tekemään oikein vaikka eivät itse tekisikään mitään.

Mikä on Kiellettyjen Kirjojen perustamisen perimmäinen syy?

Allekirjoittanut kyllästyi tilanteeseen jossa ei ole yhtäkään kauppaa, joka selkeästi tukisi hyviä tyyppejä ja josta voisi tilata kirjoja omaankin hyllyyn. Sanoista tekoihin, eli pistettiin kauppa pystyyn, hankittiin kirjoja ulkomaita myöten ja valikoima jatkaa kasvamistaan. Myös moni hyvä kirja on odottanut turhan pitkään uudelleenjulkaisua, joten parempi on julkaista se itse kuin odottaa jonkun tekevän sen sinun puolestasi.

Sama pätee myös elämän moniin osa-alueisiin. Jos haluat jonkin asian tulevan tehdyksi, on se tehtävä itse.

Joskus kaupungilla kuulee puhetta, ettei kirjojen (tai muiden vastaavien tuotteiden) myynti auta kansallismielistä aatetta, sillä se on heränneille saarnaamista. Onko sinulla näkemys tällaisiin väitteisiin?

Menee vähän samaan aihepiiriin kuin ”väärien” kirjojen myyminen. Ihmisillä on aina mielipiteitä asioihin, mutta ei ratkaisuja. Kirjakauppa pyrkii laajentamaan valikoimaa kokoajan ja kanavoi voittojaan myös erilaisten kansallismielisten projektien pariin. Kirjoja ostavat myös monet muutkin kuin ”heränneet”, ja kirjat voivatkin toimia eräänlaisena herättäjänä jo itsessään.

Miten haluaisit nähdä kansallismielisen toimintakulttuurin ja infrastruktuurin rakentuvan Suomessa ja maailmalla? Miten Kielletyt Kirjat on tässä kehityksessä mukana?

Jokaisen tulisi tajuta, että mitä enemmän raha pyörii niin sanotusti omissa piireissä, sen parempi. Kaupankäynti ja tapahtumissa käyminen on myös tärkeä osa verkostoitumista muiden samanmielisten ihmisten kanssa. Mainitsin jo edellä, että me olemme aidosti kansallismielinen kauppa eikä meillä myydä selityksiä, vaan kirjoja. Jokainen kauppa, tapahtuma tai ihminen tekemässä asioita, on aina yksi askel eteenpäin oman toiminnan kehittämisessä ja luomisessa

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan kirjakaupan saralla?

Panostamme entistä enemmän valikoiman laajentamiseen ja omien julkaisujen painamiseen. Aiomme myös käydä (tilanteen salliessa) tapahtumissa myymässä kirjojamme.

Aktivismi Filosofia Historia Hyvinvointi Infrastruktuuri Kansallismielinen kulttuuri Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kielletyt kirjat Kotimaa Kulttuuri Politiikka Rotu Sionismi Talous Uutiset

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Mikko

  Vastaa

  En ollut ennen kuullutkaan tästä putiikista. Laitetaanpa tilausta sisään!

 • Vakioasiakas

  Vastaa

  Tuo on juurikin se asenne mitä kaivataan, eli sanoista tekoihin. Jos joku asia pitää tehdä niin se kannattaa tehdä itse eikä haaveilla siitä että muut tekevät.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Burning Books tuli aputoiminimeksi Mikko Mikonmaan L… oy:lle, jonka perustamispaprut heitin aikoinaan hänelle Attilan tietokoneluokasta tulostaen 1990-luvun puolessavälin, kun oli eräässä liikkeessä hommissa
  Olin ensimmäisiä tämän Burning Books kirjakaupan asiakkaita.
  Liike toimi lähellä sitä paikkaa missä 2 poliisiakin ammuttiin, mistä tämä Paleface pankkiirin poika teki pilkkalaulunkin ammutuista poliiseista.

  Seppo Lehto

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi