Sinimusta Liike julkaisee juttusarjan jäsenistään

Sarjassa he kertovat syistään kannattaa puoluetta.

Aktivismi

Tuukka Kuru, Terhi Kiemunki, Lauri Hokkanen ja Olavi Saarelainen esittelemässä uutta puolueprojektia.

Kansallisradikaali puolueprojekti Sinimusta Liike on alkanut julkaisemaan nettisivuillaan juttusarjaa jäsenistään. Sarjassa he kertovat syistään kannattaa puoluetta.

Ensimmäisenä vuorossa oli Tuukka Kuru. Kuru kertoo lyhyesti poliittisesta taustastaan sekä aikaisemmasta aktivismistaan:

”Lähdin perustamaan Sinimustaa Liikettä yksinkertaiseksi siksi, koska näin Suomen poliittisen kentän tarvitsevan vaihtoehtoa, joka osaa ja uskaltaa kyseenalaistaa järjestelmätasolla nykyistä poliittista systeemiä, joka ei mahdollista kansallisen olemassaolomme kannalta oleellisten kysymysten käsittelyä. Pitkän aikavälin unelmani olisi suomalaisen yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jossa kansallismielinen ajattelu nousisi hegemoniseen asemaan ja jonka kautta kaikki tulevaisuuden poliittiset päätökset arvioitaisiin.”

Liikkeeseen kuuluva Terhi Kiemunki puolestaan kertoo esimerkiksi motiiveistaan perustaa uusi puolue:

”Ajatus siitä, että näillä ihmisillä ei ole omaa ääntä parlamentaarisella kentällä, sai aikaan päätöksen puolueen perustamisesta. Kansallisen yhtenäisyyden ja suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttäminen sekä niihin perustuvien elämäntapojen ja arvojen säilyminen sukupolvelta toiselle ovat asioita, joiden puolesta olen valmis taistelemaan. Puhtaan suomalaisen luonnon ja eläimistön suojeleminen, kansallisomaisuutemme varjeleminen ja yksilöiden välisen yhteisöllisyyden vaaliminen ovat asioita, joilla ei näytä olevan riittävää lain suojaa eikä arvoa nyky-yhteiskunnassamme.”

Olavi Saarelainen kuvailee muun muassa sitä, kuinka omaleimainen liikkeen puolueohjelma syntyi:

”Heti kättelyssä vakuutuin työryhmästä, joka koostui henkilöistä, jotka ovat vuosien varrella lunastaneet paikkansa ns. skenen osaavina ja ahkerina tekijöinä. Vuoden aikana tehdyt tuhannet työtunnit ja eri viiteryhmistä tulleet tekijät varmistivat osaltaan sitä, että olemme pystyneet välttämään niitä kompastuskiviä, joihin on muissa yhteyksissä törmätty. Jo ensimmäisissä tapaamisissa teimme selväksi, että nyt tehdään ohjelma, joka on samaan aikaan suomenmielinen, radikaali ja traditionalistinen, mutta myös moderni, vihreä ja osin jopa vasemmistolainen.”

Liike aloitti kannattajakorttien keräämisen suomalaisuuden päivänä 12.5. Hanke saavutti heti ensimmäisenä päivänä tuhannen kerätyn nimen rajan. Voit allekirjoittaa kortin osoitteessa: https://puoluerekisteri.fi/#/puolue/26

Voit tukea nimien keräystä suosittelemalla sitä kavereillesi sekä levittämällä linkkiä pitkin internetiä.

Lähde: Sinimusta Liike

Aktivismi Kannattajakortit Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Olavi Saarelainen Politiikka Puolueet Puoluehakemus Sinimusta Liike Terhi Kiemunki Tuukka Kuru Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Onhan se hienoa, että kansallismieliset luovat puolueen / puolueita, mutta ongelmana näissä on valitettavasti se, että niitä on ensinnäkin liikaa, ja toisekseen ne ovat aivan liian pieniä. Pelkäänpä, että tämäkin puolue hukkuu muiden saman kaltaisten pikkupuolueiden joukkoon, ja kansallismieliset ryhmät / puolueet jatkavat voimattomina.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Suomessa ei ole mitään Sinimustan Liikkeen kaltaista puoluetta, tämä erottuu selkeästi muista.
   Sinimusta Liike nostaa politiikan keskiöön monia sellaisia asioita, joista muut ”kansallismieliset” puolueet eivät halua puhua.

   Mitä tulee puolueen ”pienuuteen”, niin jostainhan se on lähdettävä liikkeelle.
   Ei tarvitse muistella kuin lähihistoriaa, kun Perussuomalaiset oli muutaman prosentin niin sanottu ”junttipuolue” ja katso heitä nyt.
   Sinimustalla Liikkeellä on paljon potentiaalia, kunhan se potentiaali kanavoidaan oikein.

  • Heikki

   Vastaa

   Jos joku on tänään pientä, ei se sitä välttämättä ole huomenna. Markkinointia vaan kehiin.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Juttusarjat olivat mielenkiintoista luettavaa. Hyvä, että liikkeen takana olevat henkilöt kertovat julkisuudessa avoimesti itsestään, se tekee liikettä jo heti alussa tunnetummaksi ja helpommin lähestyttäväksi.

  Nimien keräys on lähtenyt hienosti käyntiin, levittäkää edelleen linkkiä mahdollisimman laajasti, saadaan tarvittava määrä nimiä nopeasti kerättyä.

 • Tärkein sivutettu

  Vastaa

  Katselin noita 10:tä päämäärää. Sielä ei ole mainintaa ylikansallisista yhtiöistä ja/tai yhtiöistä jotka tekevät täälä Suomessa voittoja ja/tai vievtä maamme luonnonrikkauksia verotta maamme rajojen ulkopuolelle.

  Niin kauan kun Suomen ja suomalaisten ryöstäminen jatkuu (itse omillakin päätöksillä mahdollistamme sen) niin kauan nuo kaikki muut ovat huutelau metsää. Ensin pitää saada maassamme toimivat ulkomaalaiset yritykset maamme veronmaksajiksi. Vasta sitten voimme alkaa vahvistumaan. Siihen asti heikkenemme koko ajan. Kunnes kuolemme pois.

  Tässä pari vuotta sitten UPM maksoi 1.5 miljardin voitostaan veroja 13 000e. Moni maksaa henkilökohtaisesti enemmän. Entäs Talvivaara? Ympäristörikosten osalta se on saanut valtioltamme miljardiluokan verran veronmaksajien rahaa. Tai tuleva Vaasan ”akkutehdas”… Paljonkos sille annetaan veronmaksajien rahaa? Mitenkäs nämä ulkomaalaiset terveystalot? Paljonko ne ovt vieneet maasta voittoja ilman veroja? Entäs sitten nämä ulkomaalaiset infran-toimittajat joilta Suomen valtio vuokraa kouluja, toimistoja, sairaloita, maanteitä… Paljonko ne vievät maastamme verotta voittoja? Eu:n elpymispaketti on pientä näiden rinnalla.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Kyllä puolueohjelmasta löytyy maininta mm. kaivostoiminnasta.
   Luitko tätä?
   https://sinimustaliike.fi/ohjelma/ymparistopolitiikka/

   • Että näin

    Vastaa

    En havainnut sopivaa kategoriaa kaivoistoiminnalle, mutta sekin pitäisi saada veron alle, eikä niin että ulkomaiset kaivosyhtiöt maksattavat infran rakentamisen valtiolla ja vielä vievät malmia ilmaiseksi (jalostamaton raaka-aine) ulos maasta kolmansiin maihin jalostettavaksi;kierron jälkeen se palautuu takaisin 500% voitolla.
    Saati että nämä samat puulaakit saavat ilmaiseksi GTK:lta maaperäanalyysit haluamastaan koordinaateista, jolloin ei tarvitse tehdä kuin varmennusporaus ja pitoisuuksien tutkiminen halutusta aineesta.
    Ainoa mitä näistä ulkomaisista toimijoista jää suomeen on työntekijöiden palkkaverot, kaikki muu tuloutetaan karibian tms. hämäräpankkien kautta.

    • Plääh

     Vastaa

     Perussuomalaisethan se on kaivosjättien viides kolonna

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi