Kansallismieliset keräsivät roskia luonnosta – äärivasemmisto huolissaan

Äärivasemmiston mukaan luonnonsuojelu on kansallismielisten suorittamana väärää luonnonsuojelua.

Aktivismi

Brittiläinen nationalistijärjestö Patriotic Alternative on viime aikoina vapaaehtoistoiminnan muotona kerännyt roskia luonnosta yleisiltä ulkoilualueilta. Saalis on yhteensä ollut vähintään useita satoja roskapusseja sekä esimerkiksi polkupyörien ja autonrenkaiden raatoja.

Luonnonsuojelu on kuitenkin saanut äärivasemmiston huolestumaan. Heidän mukaan luontoa saa suojella ainoastaan kulttuurimarxistit, joten nationalistien luonnonsuojelu on väärää suojelua. Vasemmistolaiset alkoivatkin vaatimaan alueita ylläpitävältä The Royal Society for the Protection of Birds ‑järjestöltä puuttumista asiaan.

Järjestö on itse selkeästi laiminlyönyt alueidensa ylläpidon, mutta ei myöskään hyväksy sitä kansallismielisten tekemänä. The Royal Society irtisanoutui siivoustalkoista, koska siivoaminen on heidän mukaansa rasismia, eivätkä nationalistit ole heidän mukaansa tervetulleita suojelemaan luontoa.

Luonnonsuojelun politisoimisen kansainvälinen trendi

Kansallismielisyys perustuu rakkaudelle omaa maata ja kansaa kohtaan, joten luonnollisena osana sitä on oman maan luonnosta huolehtiminen. Historian nationalistivaltiot ovatkin olleet esimerkillisiä siinä, mitä tulee luonnonsuojeluun. Esimerkiksi Saksassa Vihreiden perustajajäsenistöön kuului vanhoja NSDAP:n jäseniä. Sittemmin äärivasemmisto on pyrkinyt omimaan luonnonsuojeluaatteen omaksi keppihevosekseen unohtaen kokonaan sen historialliset juuret.

Luonnonsuojelijoiksi itsensä identifioivien äärivasemmistolaisten mukaan kansallismielisillä ei tulisi olla mitään asiaa luonnonsuojelun piiriin. Suomessa esimerkiksi median lempilapsi Atte Ahokas on toistuvasti todennut asian. Vastikään Englannissa toimiva Hope Not Hate ‑järjestö kertoi huolestuneena luontoa suojelevista kansallismielisistä.

Logiikka on vähintään kummallinen, sillä luulisi, että jos todellisena agendana on luonnon suojelu, ei suojelijan taustalla pitäisi olla mitään merkitystä – puhutaanhan ihmistä isompien asioiden suojelusta.

Äärivasemmisto ei kuitenkaan perinteisesti noudata logiikkaa ajattelussaan, joten heidän mukaan on olemassa ”oikeata” ja ”väärää” luonnonsuojelua eron ollessa suojelijan henkilökohtainen ajatusmaailma. Toisin sanoen vasemmistolaiset ”luonnonsuojelijat” ovat valmiita tuhoamaan luontoa mieluummin kuin näkemään kansallismielisten puolustamassa sitä.

Voit tutustua Patriotic Alternative ‑järjestöön sen nettisivuilla osoitteessa https://www.patrioticalternative.org.uk/

Lähde: Twitter

Äärivasemmisto Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kulttuurimarxismi Luonnonsuojelu NSDAP Patriotic Alternative Politiikka Ulkomaat Vasemmisto Yhteiskunta Ympäristö

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Suvakisti varmaan mieluummin hukkuisi avantoon, kuin tulisi kansallismielisen pelastamaksi.

  Tömä on cancel-kulttuuria pahimmillaan, jos roskien keräilykin politisoidaan.

  • Vuoroin vieraissa

   Vastaa

   Hurreissahan marxistifemakot ovat sanoneet tulevansa mieluummin matujen raiskaamiksi kuin isänmaallisten pelastamiksi. Mikäs siinä. Toivottavasti vain saavat sitten koko hoidon niin eivätpä sen jälkeen enää levitä tappavaa ideologiaansa.

   Täällä soisi tapahtuvan saman.

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Turuust’ voisi löytyä konsulentti joka kertoisi briteille että ympäristön siivoaminenkin on tehtävä feministisesti. Epäilen kuitenkin että kulttuurimarxistit eivät vaan pidä siitä että kansallismieliset käyvät siivoamassa heidän teräviään pois luonnosta.

 • Tavis

  Vastaa

  Kuvaa kyllä hyvin vihreän liikkeen globaalia tilaa. Tärkeintä ei ole enää luonnon suojeleminen, vain joku epämäärinen humanismi tai ihmisoikeudet.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Ei se luonnon suojelu tai vihreys ole yhtään mitään muuta kuin kulissi tai naamari millä ideologia myydään hyväuskoisille ja syyllistetyille hölmöille salonkikelpoisesti. Siellä takana kärkkyy ja osittain näkyykin jo totalitarismi joka haluaa määrätä joka ikisen asian mitä elämässäsi teet, niin että teet sen ideologian mukaisesti eikä sinulla ole vaihtoehtoja. Tai nimellisesti tietenkin on mutta ne maksavat joko koko omaisuutesi tai vapautesi tai vähintään sosiaalisen asemasi ja hyväksyttävyytesi laumassa. Teet näin tai joudut paarialuokkaan, hylätyksi ja halveksituksi niiden toimesta jotka tekevät ”oikein”. Ennen vanhaan sitä sanottiin fasismiksi, sosialismiksi tai kommunismiksi. Kaikki nämä yhdistyvät viherfasismissa jota nyt ajetaankin voimaan ja vimmalla. On hyvä huomata että esimerkiksi jokainen maskittoman halveksuja on juuri se sama tyyppi joka joka ikisessä totalitaarisessa valtiossa oli halveksumassa massasta poikkeajia ja näin varmistamassa omaa asemaansa tottelijana eli varmistamassa omaa turvallisuuden tunnettaan. Ihmiskoehan tässä ”koronassa” olikin kyseessä, tulevaa varten. Nyt nähtiin että samaa ihmistyyppiä joka on mahdollistanut jokaisen diktatuurin ja totalitarismin, eli älytöntä tottelijaa, on yhä kosolti saatavissa hallitsijoiden tuleviin tarpeisiin.

  • Buffe

   Vastaa

   Niin, ja on myös tärkeää, että ”vääräuskoiset” eivät harjoita sitä luonnonsuojelua. Työ joka heillä itsellään on jäänyt toissijaiseksi.

 • juha.

  Vastaa

  Kaameaa!!!
  Vassarit antamaan terapiaa roskille tai ennemminkin ne pitää laittaa ”vankileirien saaristoon”!
  Englannista oli ympäristöjärjestö Suomessa osoittamassa mieltään Talvivaaran kaivosta vastaan. Heidän lähdettyään mellastamasta. Heidän leirinsä sotkuisuus ja roskaamisen taso oli kertakaikkisen uskomaton näky. Samaahan tapahtuu kun Etelä-Suomen vihreät käyvät retkeilemässä Nuuksiossa. Poliisinkin piti asiaintilasta julkisuudessa ohjeistaa kuinka käyttäydytään luonnossa. Että silleen.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Jep, ja kaikki nämä mielensäosoittelijat briteistä tai vihreät luontolarppaajat Helsingistä tekivät varmasti reissunsa ympäristöystävällisesti kävellen tai pyöräillen kuten ideologiansa sanelee? Vai oliko se taas niin että se koskeekin vain muita, pahaista rahvasta eikä suinkaan itse viher-intelligentsijaa? Homopeksukin se vetelee parin kilometrin matkat citymaasturilla pahemmin suojateille hidastelematta mutta rahvaan se täytyisi kävellä. Ja eräs V.Niinistö se veteli pari kuukautta suomeen rekisteröimättömällä autolla liikenteessä ja sai täyden synninpäästön koska ”ei tiennyt että niin ei saa tehdä”, ja samasta asiasta rahvaan edustaja olisi saanut muutaman kymmenen tuhannen autoveromätkyt. Että näin vihreissä.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  No missä viipyy suomalaisten isänmaallisten vastaavat tempaukset? Kun kaikenlaista kaikkien (pl. vihervassarit) kannattamaa toimintaa kohdistettaisiin tarpeeksi näkyviin kohteisiin, ei valtamediakaan voisi olla hiljaa.

  Vihervassareitten tempauksethan on parhaimmillaankin vain ”kansalaisaktivismia” ja pahimmillaan terrorismia, joten positiivista julki-imagoa saisi helposti ja nopeasti rakennettua toiminnalla, joita ihmiset ei voisi olla huomaamatta ja hyväksymättä.

 • N. N.

  Vastaa

  No mutta, riittäähän teille vihreillekin siivoamista.
  Kolmanessaa maailmassa esimerkiksi on kokonaisia jokia joissa enemmän muovia kuin vettä.
  Ja Suomen valtio korvaa luultavasti matkat, syömiset, juomiset, ehostuksen ja kampauksen.

 • N. N.

  Vastaa

  Kenellekään siellä ei ole tullut mieleen siivota jätöksensä pois, jätetään niin kuin lehmä paskansa.
  Ja miksi näkisivät vaivan kun tänne pääsee vihreiden hoiviin, ei heiltä mikään puuttuu.
  Heidän jokaisen mielihalu pyritään täyttämään olkoon se sitten pois vaikka kolmevuotiaalta.

 • pzkw

  Vastaa

  😱Ei pää kestä enää tätä vihersyöpäisyyden määrää… mikä helvetti noita vihervassareita vaivaa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi