Tuhannet ottivat osaa Génération identitairen mielenosoitukseen

Ranskan hallitus tahtoo kieltää järjestön poliittisista syistä.

Aktivismi

Ranskassa toimiva Génération identitaire ‑järjestö (GI) on kieltouhan alla, sillä maan hallitus antoi päätöksen kieltää järjestö. GI järjestikin asian tiimoilta lauantaina mielenosoituksen, johon otti osaa joidenkin arvioiden mukaan noin 3 000 henkeä.

Paikalle saapui myös äärivasemmistolaisia, ja ryhmien välillä olikin pientä nujakointia. Paikalta kuvattujen videoiden perusteella vasemmistolaiset huutelivat poliisirivistön takaa poliisin suojelevan kansallismielisiä, mutta heti kansallismielisten murtauduttua poliisin läpi marxistit lähtivät juoksemaan karkuun. Joitakin kiinni saatuja rangaistiin asiaankuuluvasti fyysisellä kurituksella.

Kuten Suomessa ja muuallakin maailmalla, on antifasistien uho ja iskulauseet täysin katteettomia lupauksia myös Ranskassa. Tämä johtuu siitä, että vasemmisto on keskittynyt rekrytoinnissaan koko 2000-luvun ajan mielenterveys- ja moniongelmaisiin ihmisiin, mikä näkyy näiden laadussa. Kansallismieliset taas ovat panostaneet urheileviin ja suoraselkäisiin ihmisiin, minkä vuoksi vasemmiston fyysisen väkivallan uhka on vain varjo entisestä.

Äärivasemmisto Aktivismi Generation Identity Kansallismieliset Kansallismielisyys Mielenosoitus Poliittinen vaino Politiikka Ranska Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Liivin logan

  Vastaa

  Aika hauskaa. Politikot haluavat kieltää järjestön poliittisista syistä. Aikooko ne kieltää omat järjestönsäkkin? Eivät varmaan koska niiden järjestöt on sitä ”parempaa väkivaltaa”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi