Suomi Herää ‑puhuja Tiina Wiik Partisaanin haastateltavana

Partisaani tavoitti kansalaisaktivisti Tiina Wiikin haastattelua varten.

Aktivismi

Tiina Wiik tulee olemaan yksi tulevan Suomi Herää ‑tapahtuman puhujista. Partisaani tavoitti hänet kysyäkseen muutaman kysymyksen liittyen tulevaan tapahtumaan sekä kunnallisvaaleihin.

Tulet pitämään puheen Suomi Herää ‑tapahtumassa. Mitkä ovat fiiliksesi tapahtumasta sen ennakkopöhinän perusteella?

Somekeskustelujen perusteella tapahtuman markkinointi on herättänyt kiitettävästi odotettuja reaktioita: innostusta kansallismielisissä ja kiukuttelua suomalaisvastaisissa tahoissa.

Mielestäni selvästi nationalistiseksi asemoituvan kulkueen järjestäminen itsenäisyyspäivälle on tärkeää, koska suomalaisten itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen on ajan mittaan muuttunut rutiininomaiseksi sanahelinäksi julkisuuden henkilöiltä, jotka eivät koskaan ole edes ajatelleet, mitä suomalaisuus merkitsee tai vastuutamme pitää huolta saamastamme perinnöstä, kuten aiemmatkin sukupolvet ovat tehneet. Kansallismielisten tehtävä on muistuttaa ihmisiä siitä, että itsenäisyytemme on enemmän kuin linnan juhlien pukujen arviointia tai Suomen lippu profiilikuvan laidassa.

Kulkue näyttäisi herättävän hyvin kiinnostusta kansallismielisissä, vaikka kyseessä on aivan uusi konsepti. Monille kansallismielisille itsenäisyyspäivän kulkueet ovat jo tärkeä perinne, ja heille perinteisen 612-kulkueen peruuntuminen oli pettymys, mutta Suomi Herää ‑tapahtuman myötä pettymys on kääntynyt innostukseksi uutta tapahtumaa kohtaan.

Mitä puheesi tulee käsittelemään?

Valitsin puheeni aiheen sen mukaan, mikä itselläni on erityisesti lähellä sydäntä, joten puhun suomalaisesta naiseudesta: historiastamme ja sen meille muovaamasta ainutlaatuisesta identiteetistä sekä naisten roolista nykypäivän kansallismielisessä toiminnassa ja siitä, miten naisten erityispiirteitä voidaan kansallisaatteen ajamiseksi hyödyntää.

Olet oululainen varakaupunginvaltuutettu, minkä vuoksi pääset näkemään paikallista sirkusta paraatipaikalta. Mitä se on opettanut sinulle poliittisista realiteeteista sekä demokratiasta ylipäätään?

Aktiivisempi kuntapolitiikan seuraaminen teki minulle jo alkumetreillä selväksi, että Oxenstierna ei ollut väärässä lausahduksessaan: ”Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan”. Tavan kansalaiset usein tuudittautuvat siihen ajatukseen, että päättäjät olisivat jotenkin osaavia, fiksuja ja vastuullisia, koska heillä on nimensä perässä erinäisiä titteleitä, mutta tosiasiassa useimmat valtaapitävät ovat kaupungin asioiden kanssa aivan yhtä hukassa kuin kuka tahansa rivikansalainen olisi. 

Valtaenemmistö valtuutetuista on paikalla vain äänestysnapin painajina, ja katsovat lunttilapuista, miten missäkin asiassa pitää äänestää. Todellista valtaa käyttää kourallinen luottamushenkilöitä ja virkamiehiä, ja loput ovat perässähiihtäjiä. Vaikeita päätöksiä ja vastuunottoa vältellään sekä laiskuudesta että äänestäjien menetysten pelosta, ja viime kädessä kaupunkilaiset kärsivät seuraukset tästä toimettomuudesta ongelmien edessä.

Olette avopuolisosi Junes Lokan kanssa osallistumassa tuleviin kunnallisvaaleihin. Viime kunnallisvaaleissa saitte hyvän äänisaaliin, vaikkette kuulu mihinkään puolueeseen. Millaisilla fiiliksillä menette seuraaviin vaaleihin?

Tulevien kuntavaalien tavoitteena on tietysti, että saisimme tällä kertaa riittävästi ääniä siihen, että pääsisimme molemmat valtuustoon. Vaikuttaa, että ainakin tunnettavuutemme on selvästi kasvanut sitten viime vaalien, koska sittemmin siitä on tullut arkipäiväistä, että meidät tunnistetaan kun olemme kaupungilla tai kauppareissulla, ja ihmiset tulevat jututtamaan ja kommentoimaan lähetyksiämme tai kaupungin asioita. Tuloksia en uskalla ennustamaan ryhtyä. Äänestäjät tekevät päätöksensä, ja niihin on jokaisen ehdokkaan tyytyminen. 

Niin totuus kuin moraali ovat kansallismielisten puolella, joten meidän työmme on lähinnä saattaa asiamme mahdollisimman laajan yleisön tietoisuuteen ja vakuuttaa heidät siitä, että ääni itsenäisille ehdokkaille ei ole hukkaan heitetty ääni vaan ainoa tie muutokseen, koska radikaalit kansallismieliset ovat ainoa ryhmä, joka haastaa arvoliberaalin, suomalaisvastaisen viitekehyksen sen sijaan, että pyrkisivät mahduttamaan toimintansa sen sisään.

Kampanja-aika alkoi virallisesti lokakuussa vaalikeräyskauden alettua, ja on ollut mukavaa nähdä, kuinka monet uskovat asiaamme niin paljon, että ovat valmiita omilla rahoillaan sitä tukemaan. Kampanjoinnin kustannuksissa avustamiseen halukkaat voivat lahjoittaa vaalitilillemme FI64 3939 0038 9612 56.

Suuri äänisaalis edellisissä vaaleissa selvästikin sai monet huomaamaan, että kovatkin haasteet voidaan selättää eikä kannata alistua uskomaan, että muutos ei olisi mahdollista. Toivottavasti tämä rohkaisee myös muualla Suomessa ihmisiä äänestämään rohkeasti kansallismielisiä ehdokkaita ja tällaisia henkilöitä asettumaan ehdolle itsekin.

612 Aktivismi Asyl Helsinki Itsenäisyys Itsenäisyyspäivä Junes Lokka Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Oulu Politiikka Suomi Herää Tiina Wiik Vihapuhe FM Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Martta

  Vastaa

  Kyllä oli/on nuorelta naiselta Tiina Wiik niin tervettä ja itsenäistä ajattelua! On kunnioitettavaa, miten paljon hän ja puolisonsa laittavat itseään likoon yhteiskuntamme terveydyttämisen puolesta. Toivottavasti molemmat pääsevät kuntavaaleissa läpi. Voin vain heikosti kuvitella, miten paljon he saavat niskaansa kaikenlaista negatiivista, ja kuitenkin he ovat ja pysyvät uskollisina asialleen.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Fakin Latekoe saa huutaa sähkökaappi sinisenä, kun Tiinakin pääsee valtuustoon. Siltä loppuu kirosanat kesken, eikä sen kannata ranskaksikaan möykätä, koska Junes. Hurjia tilanteita luvassa, se on selvää.

 • Anders

  Vastaa

  Anders,
  Mitä Tiina totesi näistä pätemisentarpeisista ”viisauden ja tiedon henkilöitymistä”, on aivan totta. ‑Jostain voidaan tietää jotain mutta mistään ei tarpeeksi, ja kaikki tämä tietämättömyyden suomalla varmuudella !

 • juha.

  Vastaa

  Tämä nainen on kuin majakka pimeässä myrskyisällä merellä. Ja vielä nostattavampaa on se, että ihminen pystyy aidosti kehittymään eli mielipiteitään asioista, jotka ovat syvimpiä jakolinjoja uurtavia. Eli Tiina Wiik on ollut kauan sitten ns. ”suvaitsevainen” tai maahanmuutto ‑intoilija, jota hän ei itsekään ole missään vaiheessa peitellyt. Muutoksen on saanut aikaan yksinomaan järjen käyttö ja kyky muuttaa mielipiteitään kaikkinaisten negatiivisten ja vahingollisten seurausten perusteella, jota kritiikitön mamutus saa aikaan Suomalaisessa yhteiskunnassa ja muualla Euroopassa. Ellei ihminen ole riittävän älykäs ja rohkea uidakseen vastavirtaan. Tuloksena ovat suvakit ja vasemmistolaiset pumpuli ‑päät, jotka ovat ”ruotsittuneet” niin ettei ole sellaista matujen tekemää kauheutta ja iljettävää rikosta, joka saisi tuumaakaan heitä perääntymään kannoissaan. EI! Päinvastoin!!! Aivan kuten vihreä sisäministeri Maria Ohisalo ”keksi” syyttää persuja siitä kun matulaumat ryöstelevät puukkoineen suomalaisnuoria Helsingissä. Ruotsissa samainen tilanne on aivan kuhistuttava ja rikollinen jo sikäläisen hallituksen kannalta, koska se itse välittömästi osallistuu ja mahdollidistaa oman kansansa sorron ja vainon aivan sqamaan tapaan kuin muslimimaissa alistetaan kristittyjä!

 • Aika kuluu

  Vastaa

  No niin, nyt se on sitten virallista. Tämä tapahtuma tullaan hajoittamaan poliisivoimin. Ei kai tässä sitten muuta kuin jokainen omassa kaupungissaan osoittaa mieltään.

  Muistatteko koska ensimmäisen kerran puhuttiin Fixitistä? Siitä on jo kauan. Silloin tehtiin nen kaksi vahakangas banderolliakin jotka yhä kiertävät Suomea.

  • Nimetön

   Vastaa

   En tiedä mistä puhut, mutta Suomi Herää ‑kulkue tullaan järjestämään Helsingissä.

   Tämän päivän uutisissa puhutuissa koronarajoituksissa kiellonaiheena oli yleisötilaisuudet (hupitapahtumat), ei yleiset kokoukset (mielenosoitukset).

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi