Ruotsin kansallismuseo asettaa ”rasismivaroituksen” klassiseen taiteeseen

Museon johdon mielestä 1800-luvun klassisessa taiteessa esiintyy patriarkaalisuutta, seksismiä ja rasismia.

Uutiset

Kaarle XII:n ruumissaatto

Ruotsin kansallismuseo on hiljakkoin asettanut klassisiin pohjoismaista kansallisromantiikkaa edustaviin taideteoksiinsa kylttejä, joissa varoitetaan katselijoita teoksiin sisältyvästä rasismista, seksismistä, patriarkaalisuudesta, rasismista ja nationalismista.

Leif Gren Ruotsin kansallisperintövirastosta perusteli päätöstä kulttuurimarxistisella sössötyksellä, kuinka maalaukset antavat ”valheellista” kuvaa tietynlaisesta Ruotsista ja ruotsalaisuudesta.

”Esimerkiksi ”Kaarle XII:n ruumissaatto” edustaa populistista ja nationalistista kuvaa ruotsalaisuudesta, mitä käytetään poliittisesti tänä päivänä, perustuen ajatukselle staattisesti idealisoidusta ja rakennetusta menneisyydestä. Ajatukselle, että on olemassa historiallinen aika ja paikka mihin katsoa, milloin asiat olivat tietyllä lailla, eikä se ole todellinen,” historiaa vääristelevä punamädättäjä oli kuvannut.

Museon mielipuolinen teko varoituskylttien asettamisesta ei lähteen mukaan ole toistaiseksi saanut muuta vastustusta kuin täystyrmäyksen sosiaalisessa mediassa.

Lähde: https://sputniknews.com/society/202106211083196798-uproar-as-swedish-national-museum-adds-insane-racism-warnings-to-classic-art/

Historia Kulttuuri Pohjoismaat Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nationalisti

    Vastaa

    Tämä mielenvikainen aikakausi saisi jo päättyä ja alkaa uusi aika, jolloin kaikki tällainen roska mitä nyt yritetään luoda ”uudeksi normaaliksi” siivotaan pois yhteiskunnasta.

  • On ihan oikein varoittaa

    Vastaa

    Koska muuten voi lurahtaa paskat housuun.Kukas ne housut sitten pesee?Ei museo mikään pyykkitupa ole, vaikka niissäkin vietetään nykyisin monikulttuurista riemujuhlaa…

  • Late

    Vastaa

    Mikähän sitten olis oikeamielistä hyvesignaloivaa taidetta. Valkoiset orjat kantaa vakavasti ylipainoista neekeri shemale kuningatarta kantotuolissa. Tai musta lihava herrarotuinen homopedofiili seivästää valkoiset pedofilian vastustaja hirviöt. Vai musta ylipainoinen jumala tuomitsee valkoisen oksennusrodun helvettiin. No…jokatapauksessa..aivan vitun sairasta että ruotsalaiset häpeää kulttuuriaan, rotuaan, taidettaan ja saavutuksiaan

  • Jokke

    Vastaa

    https://www.verkkouutiset.fi/taistolaiset-ja-laitavasemmiston-ikuinen-paluu/#07c74183

    näin valtamedia kriittisenä ihmisenä
    purskahdin melkein itkuun ilosta
    tämän analyysin luettuani

  • Näkymätön vastarinta

    Vastaa

    nyt niiden ihmisten jotka osaavat piirtää/maalata, pitäisi aktivoitua ja alkaa tuottamaan kansallisromanttisia teoksia. Niin öljyväreinä, hiilipiirroksina kuin akvarelleinakin. 

    Eikä niiden tarvitse aina olla temeroidulle kankaalle tehtyjä teoksia. Ihan lastulevy lateksilla riittää monelle. Samoin kuin DIN-A3 arkki ja hiuskalakalla kiinnitettynä. Tällainen taide muuttaa Suomea, sen kansaa ja nimeomaan yleistä mielipidettä sisältäpäin. Ja tällaista muutosta ei mikään laki tai politikot voi estää.

    Yks kaveri tiilenpäitä laskiessaan maalaili muotokuvia ja maisemakuvia. Sai viiskymppiä kappale ja teki pari päivässä. Talo tarjosi pohjat ja maalit. Ja kun pääsi ulos, oli melkoisen varakas kaveri. Mutta ei niihin oikeasti mene välttämättä kauan. Sen todistaa jo tavallisia maalipensseleilläkin maalannut Bob Ross:

    https://www.youtube.com/watch?v=lLWEXRAnQd0

    • Ukki Väinämöinen

      Vastaa

      Pitää muistaa ettei Ruotsin johtavassa uskonnossa ja kulttuurissa ole lupaa maalata ihmisiä.

  • EV

    Vastaa

    Samanlaisia mädättäjiä, kuin meidän kansallismuseossa. Potkut näille pitäisi antaa ja elinkautinen kielto työskennellä millään tapaa kansallisaarteidemme parissa, nämä saatanan sekopäät ovat seuraavaksi tuhoamassa näitä taideteoksia ideologisista syistään. Toivottavasti ruotsalaiset kansallismieliset käyvät vierailemassa kyseisessä museossa korjaamaan nuo kyltit poies. Ei jumalauta että suututtaa…

  • Anonyymi

    Vastaa

    Voi luoja. Parempi olisi laittaa kulttuurimarxistiselle rappiotaiteelle varoituslappuja: ”Varoitus! Saattaa järkyttää katsojia – Sisältää rappiotaidetta / homoseksuaalisuuden ja pedofilian normalisointia / ynnämuuta saastaa ja rappiollista agendaa ajavaa kuraa”

  • Tommy the Who

    Vastaa

    On noi viherkommunistit ihan sekasin maasta riippumatta

  • Matti

    Vastaa

    Onhan tuo sairasta että velttoa kuningasta kanniskellaan eeskahtaalle..ois saanu kuivua lakanalle..

    Kävelköön ite perkele !

    Voiko tuon ruottin poistaa ihan helvettiin tosta välistä märisemästä..kaivaa hänet hittoon..pilaa tunnelman..pois on hyvä.

  • Kulttuurimarxisti

    Vastaa

    Äkkiäkös nuo ihmishahmot tauluissa voi päälle maalaten muuttaa poliittisesti korrekteiksi niekeri-hahmoiksi. Tauluihin vain komeita niekereitä keikkumaan päälliköinä ja rumanaamaisia valkoisia tekemään p*skahommat.

  • Matti Kurki

    Vastaa

    Tämähän on hyvä mainos! Jos kukaan vähääkään oikeasti sisimmässään pitää teoksesta, hän yhdistää sen rasismiin/kansallismielisyyteen tämän varoituksen takia ja täten myös itseensä. Kauniit asiat ovat aina lopuksi voittavalla puolella.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi