Demokratiaa: Vasemmisto painosti JCDecauxia poistamaan Perussuomalaisten vaalimainokset

JCDecaux perusteli mainosten poistoa sillä, että mainosten tulisi olla totuudenmukaisia ikään kuin mainoksessa olisi valehdeltu.

Uutiset

Vasemmisto on jälleen osoittanut mielipiteensä demokratiasta ja reilusta pelistä. Vasemmisto painosti mainostaja JCDecauxia poistamaan oppositiopuolue Perussuomalaisten mainokset. JCDecaux alistui sosiaalisen median älypuhelinaktivistien paineen alla.

Painostaminen sai alkunsa väitteestä, että Perussuomalaisten mainos sisältäisi valheita. Mainoksessa vihjailtiin maahanmuuttajien pääsevän jonojen ohi asuntojen haussa. Esimerkiksi Yle on vuonna 2015 kertonut samaa: ”Asunnottomina oleskeluluvan saaneet menevät asuntojonossa suoraan kärkeen”, kirjoitti Yle lokakuussa 2015.

JCDecaux perusteli mainosten poistoa sillä, että mainosten tulisi olla totuudenmukaisia ikään kuin mainoksessa olisi valehdeltu. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi asiaa ihmetellen, että hankalaksi menee, jos mainoslauseiden täytyy olla aina kirjaimellisesti totta. ”Kokoomuksen mainoksen mukaan sydän on oikealla”, hän kuittasi.

Mainosten poisto kertoo omaa tarinaansa tulevaisuudesta, jossa oikeus oman puolueen mainostamiseen on ainoastaan oikeamielisillä tahoilla. Kyse on siis poliittisesta sensuurista, jollaisesta suomalaismedia on vuosien ajan esimerkiksi Venäjää arvostellut.

Lähteet: HS, Yle

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008034266.html

https://yle.fi/uutiset/3–8374460

Kotimaa Politiikka Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • George

  Vastaa

  Entäs se suojavaatteita käytävä rikollisuus.

  ”POLIISIT lukuisista maista suorittivat maanantaiaamuna Suomen aikaa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan operaation, joka sai alkunsa Australian liittovaltion poliisin AFP:n ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n yhteistyössä kehittämästä sovelluksesta.

  Lue lisää: Poliisi iski rikollisjärjestöjä vastaan ympäri maailman – jättioperaatio ylsi myös Suomeen

  Poliisit kehittivät AN0M-nimisen peitesovelluksen vuonna 2018 seuratakseen järjestäytyneiden rikollisjengien välistä viestinvaihtoa. Sovelluksella oli ABC:n mukaan 11 000 käyttäjää ympäri maailman.”

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008035914.html

  Meillä _on_ rikollisuutta joihin poliisikaan ei uskalla koskea, saati seurata – se verhotaan vaatteiden ja uskonnon sisälle – kajoat, niin saat syytteen rasismista ja oletkin antisemitisti.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Vihervasemmisto ei edes yrittänyt kumota tätä väitettä, sen sijaan he alkoivat maalittaa JCDecaux’n sähköpostia ja vaatimaan vaalimainosten poistamista katukuvasta.
  Säälittävintä tässä touhussa oli ehdottomasti JCDecaux’n toiminta, muutama kymmentä identiteettihäiriöistä kärsivää ”mt-ongelmaista” maalittaa yritystä, niin yritys on heti polvillaan heidän edessään, se osoitti todellista selkärangattomuutta.
  Oli Persuista sitten mitä mieltä tahansa kokonaiskuvassa, niin mainos oli erittäin osuva ja selkeästi toimiva.
  No, tämän kohun myötä mainos tuli huomattavasti laajemman yleisön tietoon ja se on hyvä asia, siitä kiitos vasemmiston tässä tapauksessa hyödyllisille idiooteille.

  Viime aikoina on herättänyt suurta ihmetystä myös sellainen mainonta, jossa kerrotaan, että ”Suomessa on rehelliset vaalit”.
  Jotain mätäähän niissä vaaleissa on, kun tällainen kampanja täytyy oikein erikseen masinoida valtamedian kautta.

 • Marjaana

  Vastaa

  Oi Jumala. Anna mun kaikki kestää.….matut saa helkatisti enemmän…meidän rahoilla! Kaikki sen tietää. salailu, Perussuomalaisten kiusaaminen on yhtä kuin , emme halua totuuden tulevan julki. Sorry vassari idiootit.…teitte palveluksen .…mutta kalliisti saatte maksaa haahaa

 • Minä

  Vastaa

  Ns. suvaitsevaisia suvaitsemattomia ei kiinnosta totuus, vaan ideologian edistämisen tarpeet. Heidän ajatuksensa on, että totuutta ei pidä julkaista sellaisenaan, vaan se tulee muokata ideologian näkökulmasta sopivaksi ja sitten julkaista. Nämä todellisuuden vääristelijät eivät tunnusta itselleen valehtelevansa, mutta uskovat olevansa hyviä ihmisiä. Hyvä ei edellytä valehtelemista, hyvä syntyy vain totuudesta.

 • Friikit vallassa

  Vastaa

  Joo kommarit kyykyttivät yritystä. Ja komppaan sitä , että onhan se kummallista kun pitää rummuttaa vaalien rehellisyydestä. Nythän on ns tiedossa, miten puolueet ovat liittoutumassa ps vastaan, jos tulisi suurvoitto. Se siitä demokratiasta. On isis ämmillä jne oikein valtio suojelemassa.

 • Eikka

  Vastaa

  Toivottavasti persut haastavat oikeuteen JCDecauxin ja vaativat kunnon korvauksia sopimusrikkomuksesta.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Mitä väärää persujen mainoksessa oli?

  Matuilla pyritään pitämään asumisen hintakuplaa hengissä. Ei mikään ihme, että pääkaupunkiseudulla on jatkuva asuntopula, kun joka vuosi sinne haalitaan ties millä perusteella loiseläjiä ulkomailta.

  Maaseudulla ei tulisi edes kuuloonkaan, että kylään asutettaisiin vaikkapa viisi matuperhettä ja tusina partalapsia elämään sosiaalituilla. Kylän miehet kaivaisivat aseet esiin ja tunkeutujat häädettäisiin!

 • Ristus notta

  Vastaa
 • Pröt

  Vastaa

  Siitä vaan täyttämään sähkköpostia valittakaa vasemmiston oikeista valheista niiden mainoksissa… Ei ole vaikea löytää. Niisen idiottimaisuuksista ahdistuu oikeasti…

 • ValhallaX

  Vastaa

  Näin se menee. 

  Mielipiteet pitää osata tuoda taitavammin esille. Perussuomalaiset ovat hyvällä asialla, mutta heillä ei ole osaamista (puhumattakaan asenteesta) riittävästi. Tällaiset ilmiselvät asiat voi tuoda esille niin että edes sionistimediat eivät voi puuttua asiaan. 

  Nykymaailma on jatkuvaa informaatiosotaa ja kansallismielisiä vastassa ovat patologiset valehtelijat. Ns. valtamedia ei ns. by definition koskaan puhu totta, paitsi jos totuus sopii narratiiviin.

  Vaalimainosten ja kaiken kansallismielisen viestinnän tulee lähteä tästä perusasetelmasta. Tärkeintä on horjuttaa kansan usko ja luottamus valtamediaan. Sitä sopii myös pilkata ja se on hyvä saattaa naurunalaiseksi. Voi pistää överiksi. Mustan afrikkalaisen tai afgaanin voi pistää esille kauniisti, erittäin kauniisti, mutta sellaisessa kontekstissa, että tyhmempikin tajuaa viestin todellisen sisällön. Esim. ahkeroimaan työmaalla… 

  Jos paneutuu asiaan asenteella niin tulosta syntyy niin, että valtamedia joutuu naurunalaiseksi.

  Tästä pitää ottaa opiksi ja pistää monin verroin paremmaksi. Lisäksi tämäkin oli julkisuutta ihan valtakunnan tasolla eli voitto kotiin. Lisää samanlaista, mutta tarkemmin mietittynä. Hyvin tehty.

  Toivottavasti seuraavissa eduskuntavaaleissa sinimustat voivat luoda aivan uudenlaisia vaalimainoksia, asenteella. Kyllä lähtee.

  • täyskäännös julkisuuskuvassa

   Vastaa

   Samalla linjalla. Jos vaalimainos oli tuo niin se oli kyllä sen verran tökerö että sopikin poistettavaksi. Myötähäpeä on suuri.

   Mainokset ja ajatukset tulee tuoda esille niin että ne nostavat hymyn huulilla ja saavat ihmiset iloisiksi. Riittää jos katsoo vaikk AfD:n sivuja:

   https://www.afd.de/demokratie-in-deutschland/

   Asialliset sivut joilla silmiä hiveleviä kuvia (vaikkakin taivaansininen korostuu) ja tekstejä joita kaikkien on helppo allekirjoittaa. Tekstejä jotka saavat tulevaisuuden näyttämään kirkkaammalta ja valoisammalta. Toisin kuin Persujen- ja vaalimainokset yleensä.

   Eikä koskaan pidä aliarvioida satiirin voimaa. Siitä monien vihaamalla Markon sivuilla on oiva esimerkki:

   https://laitonlehti.net/2021/06/08/sallittuja-suvaitsemattomia-mainoksia/

   …ensimmäinen kuva on ”naulan kantaan”, toinen on ”joo‑o” ja kolmas… kenelle ei nouse hymy kasvoille Udon vaalimainoksesta?

   Tämä murjottamisen ilmapiiri saisi jo loppua. Me kaikki tiedämme mitä seuraa jos emme tee mitään. Mutta nyt pitää saada ”väärälauat” ja satiirikot asialle niin että tulevaisuus saadaan näyttämään sellaiselta että kaikki sen haluavat. Jos sen vuoksi pitää esim. SDP:n, Kokoomuksen, KEPU:n ja Vihreiden paidat päällä, niin ehkä sen uhrauksen voi tehdä yhtenä päivänä. Vesittäen niiden taktiikan kun paparatsit saa ”järkyttäviä/karmeita kuvia”. Ja sen vastapainoksi sitten saa hyvän etumatkan omalle agendalle.

   Jos ideoita puuttuu niin kääntäkää vaikka AfD:n teksti ja sovittakaan se Suomeen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi