Poliisi epäilee ulkomaalaisjengiä 185 marihuanakilon huumekaupasta

Esitutkinnan aikana viranomaiset takavarikoivat yhteensä yli 110 kiloa marihuanaa, 70 000 euroa käteistä rahaa ja kaksi ampuma-asetta.

Uutiset

Poliisi epäilee ulkomaalaisen rikollisryhmän hankkineen 185 kiloa marihuanaa jälleenmyyntiä varten. Kyse on irakilaisista koostuvasta Mantaqa-nimeä kantavasta jengistä, jolla on kerhotila Espoon Leppävaarassa. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2019 ja 2020.

Esitutkinnan aikana viranomaiset takavarikoivat yhteensä yli 110 kiloa marihuanaa, 70 000 euroa käteistä rahaa ja kaksi ampuma-asetta.

Lisäksi kahdesta omakotitalosta takavarikoitiin yhteensä yli 100 kannabiskasvia. Rikollisryhmä oli vuokrannut molemmat omakotitalot kannabiksen kasvattamista varten.

Uudenlaista järjestäytynyttä rikollisuutta

Rikoksista epäilty Mantaqa-jengi on uudentyyppinen järjestäytynyt rikollisryhmä, joka eroaa perinteisemmistä liivijengeistä. Kyse on ulkomaalaisten jengistä, joka ei käytä näkyviä tunnuksia.

Jengissä on KRP:n rikostiedustelun mukaan noin 30 jäsentä. Poliisi on kiinnittänyt jengiin huomiota jo ennen huumausainerikosepäilyä sen väkivaltaisuuden vuoksi. Jengiläiset ovat esimerkiksi suorittaneet laitonta velanperintää.

Lähde: MTV Uutiset

Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos Rotu Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • EV

  Vastaa

  Kaikille kolmellekymmenelle potkut persuksiin Suomesta ja porttikielto maahan, ai ei? No eipä tietenkään… otetaan mielummin lisää näitä!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tältä kaikelta vasemmistohallitus haluaa tällä hetkellä sulkea silmänsä, kun aikaa kuluu tarpeeksi, tällä kehityksellä Suomessa on samanlaisia rotumuukalaisten hallitsemia lähiöitä kuin vaikkapa Ruotsissa ja Ranskassa.
  Oikea ratkaisu on nollatoleranssi kiintiöpakolais- ja turvapaikkapolitiikkaan, sekä jo tänne tulleiden karkoitus.
  Esimerkiksi 2015 porukkaa tuli paljon Ruotsin puolelta tänne, ei meidän olisi heitä tarvinnut ottaa, mutta silloinkin vallassa oli kansanpetturihallitus, joka oikein julkisesti toivotti heidät tervetulleeksi.

 • Eikka

  Vastaa

  Viime hallitukset ovat panostaneet voimakkaasti työvoiman maahanmuuttoon ja nyt saamme nauttia sen epäonnistuneista seurauksista. Uusia rikollisjengejä pompsahtelee esiin kuin sieniä sateella ja huumerikollisuus kasvaa niin kovaa tahtia, että vankiloista sellit loppuvat ja poliiseilta voimavarat.

  Ihanaa monikulttuurisuutta ja rikkautta.……t: A.Stupid

 • RefJetson

  Vastaa

  Pampulla kaaliin ja palautus kotimaahan. Vain idiootit jää tuleen makaamaan.

 • MH

  Vastaa

  Suomen tulisi ottaa Australiasta mallia maahanmuutto politiikassa. Hyvin toimiva yhteiskunta ilman mamu harmeja.

  • Pena

   Vastaa

   Suomen tulisi ottaa Alankomaista mallia huumepolitiikassa. Hyvin toimiva yhteiskunta ja huomattavasti vähemmän huumeharmeja kuin Suomessa.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Suomessa pitäisi huumausainerikoksien rangaistuksien olla niin kovat, että ne itsessään toimisi pelotevaikutteena, diilereiden määrä vähenisi huomattavasti, kun jo vähäisistäkin välitettävistä määristä saisi kovat rangaistukset.

    • Herääkiitos

     Vastaa

     Mitä kovemmat rangaistukset huumerikoksista saa, sitä isommat ovat riskit ja sitä isommat voitot huumeiden myynnistä saa ja tämä vaan houkuttelee ihmisiä lisää alalle. Usa ja mm. Filippiinit todistavat että kovat rangaistukset eivät vähennä huumerikollisuutta vaan päinvastoin. Tässä on nyt 50 vuotta huumeiden kieltolaki ollut voimassa ja silti huumeiden käyttö kasvaa vuosi vuodelta. Olisiko jo aika herätä todellisuuteen?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi