Kiusallista! HS paljasti vahingossa väkivaltaa kannattavan antifasistin henkilöllisyyden

Liberaalia sanomaa aktiivisesti julistava Helsingin Sanomat aiheutti kiusallisen tilanteen niin itselleen kuin haastateltavalleen. Lehti haastatteli kolmea eri kulttuurialalla työskentelevää henkilöä, joita hallituksen toimet ovat katkeroittaneet.

Uutiset

päivitetty

Yksi haastateltavista oli poliittisia murhia kannattava Satu-Maija Aalto. Hänestä otettiin valokuva tietokoneen kanssa, jossa oli tarra tekstillä ”This machine kills fascists.” Alkuun tarra oli sensuroitu nettiversiossa, mutta paperiversioon päätyi sensuroimaton kuva. 

Alkuun äärivasemmisto nosti mekkalaa Helsingin Sanomien sensuurista, mutta pian selvisi, että kyse olikin haastateltavan omasta toiveesta. Aalto yritti siis suojella väkivallan hyväksyvää identiteettiään, mutta päätyi HS:n aatetovereiden paljastamaksi. Helsingin Sanomat on sittemmin poistanut kuvan nettisivuiltaan, mutta paljastuminen ehti jo tapahtua. 

Aalto vaikutti harmistuneelta 

Kun tieto sensuroinnista alkoi leviämään sosiaalisessa mediassa, päätyi Aaltokin kommentoimaan sitä. Aatetovereidensa harmiksi hän kuitenkin kertoi itse pyytäneensä sensuuria. Helsingin Sanomien lisäksi siis hänen omat selkeämmin määriteltävissä olevat aatetoverit vain pahensivat tilannetta antamalla sille näkyvyyttä. 

”No niin. Mä olen opetustyössä, enkä käytä tietokonettani opetuksessa, se on kotonani. Lapsille en opeta mitään poliittista, se ei kuuluu kasvatukseen. Tarra on sen verran poliittinen, että ehtonani oli, että läppärikuvia ei saa ottaa juttuun, jos tarra näkyy. Kiitoksia vaan HS”, hän kirjoitti Twitterissään. 

Mielenterveysongelmainen tausta

Vuonna 2017 Aalto antoi Helsingin Sanomille haastattelun. Haastattelussa hän kertoo, kuinka työelämän paineet, kuten muusikon uraan kuuluva somettaminen, laukaisi hänessä masennuksen, minkä vuoksi hän joutui käymään neljän vuoden ajan psykoterapiassa. 

Poliittisten murhien kannattaja kärsii siis myös mielenterveysongelmista, mikä kertoo potentiaalisesta epävakaudesta ihmisenä. 

Ota yhteyttä työnantajiin

Satu-Maija Aalto työskentelee freelance-opettajana opettamassa musiikkia ainakin seuraaville tahoille. Voit olla yhteydessä häntä työllistäviin paikkoihin ja kysyä, onko se heidän arvojen mukaista työllistää väkivaltaa kannattavaa ääriainesta. Aalto työskentelee lasten kanssa, joten väkivaltaisen ääriaineksen läsnäolo näiden seurassa olisi hyvä tiedottaa myös työnantajille riittävän monen ihmisen toimesta. 

Meri-Helsingin musiikkiopisto

puhelin 09–6222268

toimisto@mehmo.fi

Musakoulu:

musakoulu@musakoulu.net

Puhelin 045–208 5677

Musiikkiopisto BBG

050 569 3722 info@musiikkiopisto.fi

Aallon omat yhteystiedot on listattuna musakoulun sivuilla seuraavasti: 

050–3475028

satumaija.aalto@gmail.com

Kotimaa Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Uutiset

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ilmarinen

  Vastaa

  Hupsista keikkaa!

 • N.N.

  Vastaa

  Siis, miten tuollaiset saa edes mennä lähelle lapsia.
  Kuvitteleeko tuo, ettei murhanhimo suodattuu läpi ja värittää oppilaan arkea.
  Nyt vanhemmat, miettikää miltä on tuntunut mennä mukavaan ja avoimeen opettajan tunnille ja miten vastenmielinen jonkun pirun tunti saattaa olla.
  Lapsi huomaa enemmän kuin me aikuiset, niiden rinnalla olemme sokeita ja kuuroja.

 • N.N.

  Vastaa

  Pelottavia tuollaiset ihmiset, jotka viljelee väkivalta fantasioita.

 • Trampas

  Vastaa

  Melkoisen typerää. Samanlaiseen typeryyteen osallistuu myös Li Andersson:
  https://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/2015/04/li_andersson.jpg

 • Li A

  Vastaa

  Kyse ei ole välttämättä vahingosta vaan antifasistien sisäisestä valtataistelusta. Henkilöllisyyden „paljastaminen” on yksi tapa puukottaa toveria selkään.

 • jupi

  Vastaa

  Tosi suoraselkäistä menoa kun oma peilikuva ei kestä päivänvaloa. Tyttäreni jos tuo tollaisen vävykokelaaksi, niin olen epäonnistunut kasvatuksessa. Näin meidän suvussa. Vaari ärähti faijalle et ”mitäs miestä tossa on, minkä tyttäresi on kotiin raahannut?” Syynä tähän oli että kysyttäessä missä vävykokelas on suorittanut asepalveluksensa, tämä vastasi iloisesti että on suorittanut siviilipalveluksen. Vävyä siitä ei tullut, ainakaan meidän sukulinjassa.

 • Seppo

  Vastaa

  Eipä yllättänyt mt-ongelmat, heh.

 • Matti eiku Teppo

  Vastaa

  Soittelemisiin !!

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Heh 😉 varma yhteydenoton paikka 😉
  Paskaa tuulettimeen 😉 näinhän nämä erilaiset punkviherkommarit kylvävät joten nyt .. on tuuletukse paikka
  Kuntavaaliehdokas Tampere 649 Tampere
  Valkoinen Tampere Vapaussota 1918 yhteislista
  Seppo Lehto

 • Anu Palosaari

  Vastaa

  No onpa hyvä, että paljastui. Lapsissani on taiteellisesti lahjakasta sakkia, jo sukutaustankin vuoksi ‚ja yksi heistä opiskelee elokuvaohjaajaksi Lontoossa. Että pitääkin pitää huoli, että tällaiset muikkelit eivät pääse lähellekään lapsenlapsiani…

 • Kalle

  Vastaa

  Oli kiva, että työnantajat on kaivettu esille. Vasemmisto ja liberaalit maalittavat ja cancelloivat konservatiiveja koko ajan.

  Kiitos! Naamat ja nimet esille aina!

 • Tekijämies

  Vastaa

  Taas paljastui äärisuvakki!

  Näitä ei saa päästää lasten lähelle. Meidän perheessä pojan musiikkikerhon tuttu täti vaihtui julkihomoon, niin siihen päättyi pojan muskari!

 • Nimetön

  Vastaa

  Oliko julkaisu vahinko? Todella? Mikään julkaisu ei ole vahinko, kaikella on tarkoituksensa. Tarkoitusta voi joutua vähän aikaa miettimään ja etsimään, mutta kyllä se löytyy lopulta. Kunnallisvaalitkin on tulossa ja paljon mustamaalausta joka taholla.

 • jasso

  Vastaa

  Onko nämä kaikki väkivaltaa ihannoivat suvakit mielenterveysongelmaisia?

  • Juha Pekkala

   Vastaa

   Pääsääntöisesti kyllä.. Toimeentuloelättejä bipolaarisesta mielialahäiriöstä kärsiviä… Masennus on vähimmäisvaatimus päästäksesi punavihreään kuplaan

  • petri

   Vastaa

   On!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi