Valtion rikoksia estävä politiikka on lyhytnäköistä

Yle kirjoitti perjantaina kasvavasta jengirikollisuudesta mainiten samalla ”Ruotsin tien”.

Pääkirjoitukset

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on tunnettu maahanmuuton puolestapuhuja.

Yle kirjoitti perjantaina viime vuosina enemmän tapetilla olleesta järjestäytyneestä rikollisuudesta sekä valtion keinoista estää sen kasvua. Toimittaja Marja Sannikka haastatteli lisäksi ohjelmassaan sisäministeri Maria Ohisaloa, Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinnettä sekä Vantaan psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri Alo Jüriloota.

Ylen sekä poliisin viime vuosina antamien lausuntojen mukaan järjestäytynyt rikollisuus on viime vuosina ollut nousussa. Lisäksi esimerkiksi tuliaseita takavarikoidaan koko ajan enemmän. Myös maahanmuuttajien jengiytyminen on kasvava ongelma, jonka tosin maahanmuuttokriitikot osasivat ennustaa jo vuosia sitten.

Ratkaisuksi poliisi sekä sisäministeri tarjoavat sekä poliisin määrän merkittävää lisäämistä että ennaltaehkäisevää työtä. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Tässä tapauksessa epäonnistuneena esimerkkinä nostettiin myös Ylen toimesta esille Ruotsi, jossa maahanmuuttajien rikollisuus tarkoittaa katuampumisia sekä pommi-iskuja harva se päivä. Ruumiita laitetaan arkkuun kuin Pablo Escobarin aikaisessa Kolumbiassa konsanaan. Ruotsissa poliisin määrä kuitenkin on suhteessa paljon isompi kuin Suomessa, eikä se ole estänyt ongelmien erikoistumista.

Poliisihallituksen rooliin kuuluu tietenkin itsensä työllistäminen, eli poliisin määrän lisäämisen lobbaaminen, vaikka sille ei olisi mitään todellista tarvetta. Laajemmasta yhteiskunnallisesta näkökulmasta ajatellen poliisi voisi kuitenkin lobata kauaskantoisempaa politiikkaa, jossa huomioidaan muiden poliittisten päätösten tekemät vaikutukset rikollisuuden kasvuun.

Poliisin omien tilastojen mukaan maahanmuuttajien rikollisuus näkyy epäsuhdanteisina piikkeinä näissä. On myös täysin yleisesti tunnettu fakta, että ”Ruotsin tie” tarkoittaa käytännössä maahanmuuttajien mukanaan tuomia ongelmia.

Poliisihallituksen siis luulisi ymmärtävän, että hallituksen suuntaan pitäisi tiedottaa maahanmuuton aiheuttamista riskeistä yhteiskunnalle sekä siihen liittyvien päätösten seurauksista rikostilastoihin. Sen sijaan poliisi tuntuu näkevän asiassa ainoastaan työllistävän puolen: Enemmän rikollisuutta tarkoittaa enemmän perusteita palkata lisää poliiseja ja luoda näin poliisivaltiota.

Myöskään ajankohtainen arkinen resurssien käyttö ei poliisin toimesta ole monien mukaan aina täysin perusteltua: poliisi käyttää fanaattisia määriä resurssejaan esimerkiksi ”vihapuheen” sekä pienten ylinopeuksien valvontaan. Liikennevalvonnan ensisijainen tarkoitus on kartuttaa valtion kassaa ja vasta toissijaisesti lisätä liikenneturvallisuutta. Vasta perjantaina uutisoitiin poliisin uusista erikoispartioista, joita käytetään autoilijoiden valvontaan. Ehkä meillä on vakavampiakin ongelmia ja kohteita, joita voisi valvoa?

”Vihapuheen” seurantaan käytettävät resurssit taas ovat silkkaa poliittisesti motivoitunutta viranomaisahdistelua, minkä vuoksi asia ei ole mitenkään perusteltavissa muuta kuin poliittisille fanaatikoille, jotka pelkäävät valta-asemansa menettämisen vuoksi vapaata yhteiskunnallista keskustelua.

Poliisin jatkuva itkeminen resurssipulasta onkin jo pitkään ollut yleinen vitsi, sillä resursseja tuntuu löytyvän laillisen sekä kevyiden ylinopeuksien kaltaisten toimintojen valvomiseen.

Sisäministerin tapa ratkaista ongelma

Poliisi ei toki ole yksin ratkaisemassa yhteiskunnallisia ongelmia. YLE haastatteli myös sisäministeri Maria Ohisaloa, joka on niittänyt mainetta Vihreänä fanaatikkona, jolle ”kaverikapitalismi” eli korruptio oli ongelma niin kauan, kunnes hän itse pääsi vallan kahvaan.

Sannikka kysyi sisäministeriltä, onko pakolaisten auttamisen hinta liian kova, sillä se aiheuttaa vakavia tilastopiikkejä rikollisuudessa. Ohisalo ei luonnollisesti halunnut vastata asiaan suoraan, vaan vetosi kansainvälisiin sopimuksiin, joita niitäkin tulkitaan tosin käytännössä yleensä tilanteen mukaan. Myös – mikäs muukaan – rasismi nähtiin osasyynä maahanmuuttajien käytösongelmille.

Ohisalon ratkaisu kasvavaan maahanmuuttajarikollisuuden ongelmaan oli ennaltaehkäisevä toiminta, kuten Exit-kurssit. Hän tuntui olevan tietoinen Ruotsin ongelmista. Exit on tosin ollut jo pitkään käytössä Ruotsissakin, mutta se ei ole estänyt tilanteen pahenemista. Ohisaloa tämä ei kuitenkaan taida kiinnostaa.

Käytännössä Exit-kurssi tarkoittaa sitä, että vankilassa oleva jengiläinen pyydetään keskustelemaan. Keskustelun aikana tälle kerrotaan, että mikäli hän haluaa avovankilaan, koevapauteen tai lomille, voisi Exitin käyminen edesauttaa asiassa. Kyse on siis käytännössä lahjonnasta. Lopullisella tuloksella ei todellisuudessa ole niinkään merkitystä kuin sillä, että ohjelman takana olevat virkamiehet saavat perusteltua veronmaksajille työnsä näennäisen tärkeyden.

Ohisalo ei siis ole valmis tekemään poliittisia päätöksiä, jotka vaikuttavat yleiseen turvallisuuteen, vaan hän pyrkii käyttämään jo epäonnistuneiksi todettuja keinoja rikollisuuden estoon. Ja ovathan maahan tuotavat kolmannen maailman siirtolaismassat loistavaa äänestäjäkuntaa tulevaisuudessa.

Voimme Ylen jutun sekä Ohisalon oman haastattelun perusteella tehdä johtopäätöksen, että turvallisuuteen liittyviä poliittisia päätöksiä ei tehdä kauaskatsoisen turvallisuuden näkökulmasta, vaan vallanhimosta sekä lapsellisen idealistisista syistä, vaikka ne olisivat ristiriidassa todellisuuden kanssa.

Alo Jüriloo Jonne Rinne Kolumnit Kotimaa Liikenne Liikennepoliisi Maahanmuutto Maria Ohisalo Marja Sannikka Pääkirjoitukset Pohjoismaat Poliisi Poliisihallitus Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Rikos Ruotsi Sisäministeriö Väestönvaihto Valeoppositio Yhteiskunta Yle

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tony

  Vastaa

  Hmm..olenkin jo pitkään pohtinut tuota, tulevia äänestäjiä…kun Isänmaalliset eivät halua äänestää paskaa, niin tuodaan ulkomailta tarpeeksi ‚jo tyhmiä ’ihmisiä” , jotta saadaan paskalle äänestäjiä. Voi vittu että alkaa vituttamaan työssä käynti.….

 • Juden

  Vastaa

  Jos ette usko mikä on se todellisuus oman euromatrixinne ulkopuolella, ottakaa selvää. Ei se vaikeaa ole. Hieman kärsivällisyyttä ja huomaatte, että teille on valehdeltu kohta 30 vuotta, ja että viimeiset 25 vuotta olettekin eläneet mielikuvitusmaassa, jota ei enää todellisuudessa ole olemassa. Suomen tasavalta lakkautettiin 1996, kun siitä tehtiin yritys. Miksi? Koska EU halusi niin. Miksi? Sopii kysyä kenelle Suomi on velkaa, koska velkojat omistavat yrityksen.

 • Lars

  Vastaa

  Kun asiaa ajatellaan vähänkään syvällisemmin, niin ei voida päätyä kuin siihen loppupäätelmään, että turvallisuudestamme vastaava sisäministeri Ohisalo on Suomen vaarallisin henkilö. Hän on käytännössä se henkilö, joka voisi halutessaan vaikuttaa suureltaosin ns. haitallisen maahanmuuton vähentämiseen/lopettamiseen. Ikävä kyllä, hän toimii juuri päinvastoin. Maria Ohisalo on siis äärimmäisen vaarallinen, mitä ilmeisimmin omaa isänmaataan sekä kansaansa vihaava mielisairas fanaatikko. Kuka voisi pysäyttää hänet, ja miten?.

 • sotatila

  Vastaa

  Hyvä pääkirjoitus.

  Valtio on alastomana kansan edessä ja Pinocchio nenä kasvaa koko ajan pidemmäksi. Viheränkyrä sisäministeri vaikuttaa henkisesti epätasapainoiselta. Katkeran ja kaunaisen oloinen sekä kostonhimoinen sisäministeri. Jos hänellä riittäisi valta siihen hän takavarikoisi kotimme ja antaisi ne matuille.

  MVlehti kirjoitti myös sisäministeristä.
  https://mvlehti.net/2020/10/03/onko-turvapaikanhakijoiden-auttamisella-liian-kova-hinta-ministeri-ohisalo-ei-kykene-vastaamaan/

 • markku lehtonen

  Vastaa

  Olemme jo vahvasti Ruotsin tiellä. Rangaistukset vakavistakin rikoksista uusille tulijoille melko mitättömiä ja jos asioista kirjoittaa ne poistetaan heti. Mitä ihmeen lällyjä meistä tehdään kun edes omasta hyvinvoinnistaan sekä turvallisuudesta ei saa edes puhua jos tilanteeseen liittyy tulijoita edes jollain tapaa. Tämä meidän sisäministeri on täydellinen isänmaan petturi ja jos olisi sotatilanne olisi varmasti linnassa. Turha selittää että tulijoita tulee kun kansainväliset sopimukset sitoo. Puhe täyttä lööperiä mikään sopimus ei pakoita tulijoita ottamaan ja vielä lisäksi ei tilanne miksikään muutu kun yhden otat leiriltä on jo samantien kaksi tilalla eli tilanne on loputon ja ratkaistava muulla tavoin. Sama tilanne näillä jengiläisillä, valitetaan että ei keinoa puuttua, no sitävartenhan Ohisalo ja kumppanit Audin takapenkillä reissaa että heillä on valta pistää pykälät siihen kuntoon että poliisilla on kyky puuttua asioiden kulkuun jo varhaisessa vaiheessa. Tosin nykyjohto vain poseeraa mediassa ja lööpeissä uusissa mekoissa ja kaikki muu saa mennä kuten menee, tällä porukalla tekemisen meininki on harmaata aluetta josta eivät ole untakaan nähneet, oma hillotolppa ja julkisuus on heille ykkös asia . Nykyhallinto kaikkine lisukkeineen on varmasti valtakunnan historian olemattomin ja turhin tyhjän örveltäjien joukkue joka on koskaan nähty.

  • Hannu

   Vastaa

   Poliisi ei puutu keskiluokan ja ylä-luokan jengirikollisuuteen vaan syylistää köyhien lapsiuhrit näin on nähty täällä kuopiossa sai huume bandidosjengi riehua kiusata yöt ja päivät hakkasivat oveen pulloja ja kantouvat törkypostia, paskaa postiin ja välillä räjäyttivöt postilastikon ja yöllä oven ja ikkunan taakse uhkailua ja 14 kpl moottoripyörillä taloa ympäri rallia ajoivst ja paljon muuta näin kohtelivat jotka teki poliisille ilmoituksia huumemyynnistä näin tämän moottoripyöräjengin teki huume myyntiä sekä ohessa alaikäisten sexsin myivät ja käyttäjiä olivat kesliluokka ja ylä-luokam ukot ja aikamies pojat„ tästä tein poliisille lukuisia rikosilmoituksia kaikki olivat jättäneet kirjaamatta ja kirjeet oli hävitetty välillä 2013–2016, kun poliisi oli sotkeutunut alaikäisiin kuten bandidosjengi kehui että turha tehdä ilmoituksia poliisi puolustaa meitä ja niin tekivät, poliisi alkoi syyttää minua häirköumisestä kun nämä jengit ajoi asuntoani ympäri ja peräsdä pitkin kaupunkia varastivat pyörän tarakalta vaatteita janpolttivat nuotiolla niitä poliisi siunasi tämän ja saattoi minut hengen vaaraan jengi hankki minulle tappajan etelästä tuli mies moottoripyörällä Kuopioon aseennkassa oli ollut mangum 350 repussa kun poliisit saivat sen aseen pois puijjon metsässä ajoivat kiinni motoristin, tämä oli piliisilta ainut altiivinen teko tätä jengiä vastaan jota suojelivat koska jengissä ja bandidos jäsenisssä oli muuamia ylä-luokan poikia ja aikamies poikia: että tällä tavoin toimi sekin poliisi joka nyt istuu eduskunnassa joka julkisesti puolusti tätä rikollista nuorisojengiä täällä vuosina 2013–16:: poliisi on korruptoitunut huumerikollisten kanssa koska ylä-luokka johtaa itse huume bisnestä ja asiakas kohde on pääasiassa köyhien lapset::

 • sotatila

  Vastaa

  Aika sairas mieleltään täytyy tämän sisäministerin olla kun ei näytä murhat ja raiskaukset kiinnostavan, mutta on vinkumassa julkisesti jostain kuvamanipulaatiosta missä 10 vuotiaat feministipissikset näyttävät juuri siltä mitä ovat!

  Kävi selväksi haastattelusta että tämä sisäministeri käy omaa sotaansa suomalaisia vastaan. 

  Kun oma kansa kertoo totuuden, se on rangaistavaa sisäministerin mukaan. Mutta kun sisäministerin matu lemmikit viiltelevät kurkkuja auki se johtuu koronasta tai rasismista!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi