Britanniassa yritettiin kriminalisoida ”vihapuhe” kotona käydyissä keskusteluissa

Vaikka Britannia onkin maa, jossa "väärien mielipiteiden" ilmaiseminen internetissä voi olla "terrorismia", Stasi-henkinen lakimuutos ei kuitenkaan mennyt läpi ainakaan tällä kertaa.

Yhteiskunta

Englannin lakikomissio oli ehdottanut viharikoslakien vallan ulottamista yksityisasunnoissa käytyihin keskusteluihin, mutta komission puheenjohtaja torppasi aloitteen johtuen sitä kohtaan esitetystä kritiikistä.

Esitetty muutos olisi läpi mennessään tarkoittanut poliisitutkintoja ja mahdollisia vankilatuomioita, mikäli esimerkiksi omassa kodissa käydyssä keskustelussa kansalainen puhuisi ”vihamieliseen sävyyn” (lue: kriittisesti) tietyistä ihmisryhmistä. Poliisi olisi voinut alkaa ottaa vastaan kotona salaa tallennettuja vihapuhenauhoja perheenjäseniin kohdistettujen rikostutkintojen tueksi.

Komissio haluaa laajentaa lakia, jonka nojalla on tällä hetkellä kriminalisoitu ”vihapuhe” rodun, uskonnon, seksuaalisuuden ja vammaisuuden perusteella. Komission mukaan laki on ulotettava kattamaan myös iän, sukupuolen, aseksuaalisuuden, seksuaaliset fetissit ja jopa alakulttuurit.

500-sivuinen lakimuutos tullaan valmistuttuaan esittämään parlamentille myöhemmin tänä vuonna.

”Viharikokset” tuplaantuneet vuoden 2013 jälkeen

Tilastojen mukaan ”viharikokset”, joiksi myös kriittinen puhe tiettyjä kansanryhmiä kohtaan lasketaan, ovat tuplaantuneet vuoden 2013 jälkeen Iso-Britanniassa.

”Homofobiset viharikokset” ovat tänä aikana kolminkertaistuneet. Syytä tälle ei kerrota, mutta oletettavasti maan kasvavalla muslimiyhteisöllä on asian kanssa jotain tekemistä.

Mikäli Britannia vihapuhelakeja tullaan entisestään kiristämään, myös ”viharikosten” määrä tulee kasvamaan ja niiden tutkiminen tulee vaatimaan entistä enemmän resursseja poliisilta maassa, jonka pääkaupungissa on kuvailtu olevan ”puukotusten epidemia” ja jossa suoritetaan yli sata murhaa vuosittain.

Lähde: Daily Mail

Britannia Mielipiteenvapaus Mielipiteiden manipulointi Poliisivaltio Poliittinen vaino Politiikka PolPo Rappiokulttuuri Rikos Sananvapaus Sananvastuu Sensuuri Ulkomaat Vihapuhe Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Totalitaarinen pahuus etsii aina uusia keinoja toteutuakseen, nyt se on löytänyt ”poliittisen korrektiuden”, ”suvaitsevaisuuden” ja ilmastofasismin lonkerot työkaluikseen, ja innokkaat viherpunakhmerit apulaisikseen.

  • Minä

   Vastaa

   Eikä kai vieläkään äänestäjät tule tajuamaan mihin kansaa viedään. Luullaan edelleen, että ns. suvaitsevaiset, oikeammin fasistit, ovat hyviä ihmisiä.

 • Plääh

  Vastaa

  Skotlannissahan esitettiin jo vastaavaa, kun yritettiin poliisille saada oikeuden vihapuhemateriaalien etsimiseen ihmisten kodeista ja siis takavarikoimiseen ja tuhoamiseen. Revisionistinen kirjallisuus ym. olisi muuttunut kielletyksi kirjallisuudeksi ym. Ja materiaalia olisi alettu ratsaamaan niiltä, jotka on havaittu toisinajattelijoiksi

 • juha.

  Vastaa

  Vielä järki voitti, mutta valitettavasti tuo mielipuolisen irvokas laki on vain ”kukonaskeleen ”päässä”.

 • Kohta tääläkin

  Vastaa

  Vai Englannin leikkikomissio on lukenut ”Vuonna 1984” ja nyt sitä sovelletaan käytäntöön. No, ei kai kukaan muuta kuvitellut noinkin sisäsiittoiselta kansalta.

 • Juvonenx

  Vastaa

  Vihapuhe eli ole yhtäkuin kriittisyys. Asioita voi kritisoida solvaamatta henkilöitä.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Vasemmiston ja ”suvaitsevaisten” maailmassa kriittisyys ja kritiikki on yhtä kuin vihapuhe, ja sitä maailmaa ne yrittävät pakottaa kaikkien maailmaksi koska ideologiansa ei selviä faktoihin perustuvasta kritiikistä, ja siksi ”vihapuheen” käsite onkin luotu; tukahduttamaan toisinajattelu. Suomessakin on jaettu tuomioita ”vihapuheesta” ja ”kiihottamisesta kansanryhmä vastaan” mutta näissä oikeudenkäynneisssä ei ole kumottu yhtäkään faktaa mitä nämä puheet tai kirjoitukset ovat sisältäneet, ja niitä ne ovat sisältäneetkin. Jo tämä osoittaa että käsite ”vihapuhe” on pelkkä ideologinen työkalu ja lyömäase tällä hetkellä vasemmistolle ja vihreille, mutta tilanne muuttuukin tulevaisuudessa herkulliseksi kun pääsevät vuorostaan nauttimaan itse keksimistään säännöistä 🙂 Valta on nimittäin koko historian saatossa vaihtanut omistajaansa ajoittain aina eikä tähän asiaan ole tulossa muutosta mikäli pysyttäydytään demokratiassa, mikä toki näyttääkin olevan edellämainituille totalitaristeille kovin vastenmielistä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Lakiehdotus olisi mahdollistanut Britannian muuttumisen dystopiaksi, jossa ihmiset voivat ilmiantaa toisiaan toistensa todellisista tai kuvitelluista sanomisista. 

  Ehkä seuraava askel olisi ollut kansalaisten puheiden etävalvonta. Nettiin yhdistetyissä älytelevisioissa on jo nyt kuunteluominaisuus. Tekoäly voisi jatkuvasti kuunnella kansalaisia ja tallentaa poliisin tutkittavaksi mahdollista kielettyä puhetta. Luultavasti normikansalaiset hyväksyvät etävalvonnan ja sanovat, että heillä ei ole mitään salattavaa ja siksi hyväksyvät älylaitteensa, television tai puhelimen, kautta tapahtuvan kuuntelun. Virran katkaisu älylaitteesta tulee lopulta rangaistavaksi.

 • NS-revolutionär

  Vastaa

  Jos tuohon mennään Suomessa, niin tuota lakia toimeenpanevat kansanpetturi-monikulttuurimarxistit kelpaavat lähinnä maalitauluiksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi