Keskustelu Lenin-patsaan poistamisesta jatkuu Kotkassa

Neuvostoliitolle tarkoitetut kunnianosoitukset eivät ole enää olleet muodissa monissa maissa. Kotkassa sijaitseva patsas on kokenut vuosien varrella myös kansalaisten suunnalta tullutta vandalismia.

Historia

Kotkan Lenin-patsas 2020.

Kotkassa keskustellaan jälleen kaupungissa sijaitsevan Lenin-patsaan poistosta. Venäjän aloittaman Ukrainan sodan jälkeen Neuvostoliitolle tarkoitetut kunnianosoitukset eivät ole enää olleet muodissa monissa maissa.

Kotkan Kaupungin päätöksenteossa etenee esitys, jossa ehdotetaan patsaan poistamista katukuvasta. Esityksen mukaan patsas voitaisiin antaa Kymenlaakson museon kokoelmiin, joka vastaa sen jälkeen patsaan esillepanosta.

Valtuusto käsitteli viimeksi huhtikuussa aloitetta, jossa vaadittiin patsaan poistoa. Aloitteessa esitettiin, että patsas pitäisi siirtää maakuntamuseoon, koska se loukkaa Neuvostoliiton sotarikoksien uhreina menehtyneiden ihmisten muistoa. Kaupunki päätti kuitenkin säilyttää massamurhaajana tunnetun Leninin patsaan.

Kotkassa sijaitseva patsas on kokenut vuosien varrella myös kansalaisten suunnalta tullutta vandalismia. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten siihen maalattiin Davidin tähti ja teksti ”juutalainen massamurhaaja”.

Turussa oli myös vielä keväällä Lenin-patsas. Kansallismieliset kävivät vaneroimassa sen talvella, jolloin tapahtumaa käsiteltiin mediassa rikoksena. Vain paria kuukautta myöhemmin kaupunki peitti sen itse vanerilla ennen kuin patsas poistettiin kokonaan.

Lähde: Yle

Lue myös: Video: Leninin patsaan ehostus tervalla ja höyhenillä

Poliisi ei saanut kiinni Lenin-patsaan koristelijaa

Historia Kommunismi Kotimaa Kotka Neuvostoliiton sotarikokset Neuvostoliitto Poliittiset viholliset Suora toiminta Venäjän juutalaisyhteisö Vladimir Lenin Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Zardex

  Vastaa

  Rappio on rappiota, maailma ei ole symboleita vaan verta ja maata. Jos menneen ajan juutalainen massamurhaaja symbolisoi nykyajan juutalaisen massamurhaamisen vastustamista, se on vihollisen vihollinen, eli ystävä. Patsas sietää kyllä poistua, mutta ei todellakaan ole oikea aika. Ei ole tällä hetkellä vihollisen vastustamista keskittää energiaansa tälläisiin ja toimia globalistien ideologisina juoksupoikina lietsomassa Venäjä-vastaisuutta.

  • Observer

   Vastaa

   En ole ihan satavarma tsar Putainin juutalaisuudesta, mutta massamurhaajan ominaisuutensa on kyllä todistettu useamman kertaan.

 • Varoittavia esimerkkejä

  Vastaa

  Eikö nuo patsaat voisi jättää varoittaviksi esimerkeiksi ja vaikka jakaa niiden ympäristössä merkkipäivinä oikeaa tietoa? Se mitä koulunpenkillä opiskelleet kuuntelevat silmät suurina.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Lenin-setä kuoli jo 1924. On melkoinen aasinsilta poistaa patsas Neuvostoliiton sotarikosten takia, jotka tapahtuivat 1940-luvulla. 

  Itse en kannata patsaitten poistamista moraalisen hyvesignaloinnin vuoksi. Antaa patsaitten olla paikoillaan ja satunnainen maalitus kuuluu asiaan.

 • Nimetön

  Vastaa

  Petroskoissa poistetaan SITTEN O.V. Kuusisen patsas, ja onneksi PIETARISSA poistettiin Mannerheimin taulun, haaaaaaa

 • Anonymous

  Vastaa

  Hienoa! Mitä helvettiä ylipäätään tuon juutalaisen massamurhaajan patsaita on pystytetty? Asiasta voisi tehdä mediaspektaakkeli jossa kansalaiset voisivat vuorotellen rikkoa patsasta vasaroilla. Tilalle suomalaisten kansallissankarien patsaita!

  • Vapauttaja

   Vastaa

   SItä varten on pystytetty, kun itse Leninhän se Suomen itsenäisyyden sai aikaan…

   • Anonymous

    Vastaa

    Suomi irrottautui Venäjästä kokonaan vasta sisällissodan päätyttyä, kun Mannerheim ja valkoiset kansallissankarit tuhosivat kommunistit ja potkivat ryssät helvettiin! Tuo juutalaisukko mikään vapauttaja ole vaan surkea kommunisti ja massamurhaaja! Etnisesti, kulttuurin, kielen eikä minkään muunkaan suhteen Suomella ja Suomen sukuisilla kansoilla ole mitään tekemistä ryssien kanssa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi