Pori: Antifasistinen huora ja tämän miesystävä saapuivat murhakäräjille

Esitutkinnan perusteella pariskunnan älykkyysosamäärä ei edusta Mensa-tasoa.

Poliittiset viholliset

Timo Salonen ja Jelena Kiilholma.

35-vuotias nainen löydettiin kuolleena kodistaan Porin Pietniemessä 5. helmikuuta aamuyöllä. Poliisi pääsi pian epäillyn jäljille, ja pakkokeinoasian PK 24400 istunnossa vangittiin Timo Juhani Salonen (s. 1.12.1997) todennäköisin syin epäiltynä taposta sekä törkeästä ryöstöstä. Salonen on ollut useita kertoja aieminkin syytettynä Satakunnan käräjäoikeudessa.

Partisaani uutisoi jo helmikuussa, että sosiaalisen median perusteella Salonen on parisuhteessa vasemmistoliiton paikallispoliitikon ja antifasistina brändäytyneen Jelena Kiilholman kanssa. Kiilholma ei ole ainoastaan yksi Porin keskeisistä vasemmistoaktiiveista, vaan hän on kirjoittanut feminismistä muun muassa Kansan Uutisiin. Kiilholma on ollut mukana 15-vuotiaasta asti eri yhdistysten hallituksissa.

Lukijoillemme Kiilholma tuli alun perin tutuksi äärivasemmiston jäseniä esittelevästä joulukalenteristamme. ”Paksuksi escortiksi” itseään kutsuva Kiilholma on kunnostautunut jakamalla sosiaalisessa mediassa Varisverkoston materiaalia ja jopa räyhäämällä kansallismielisille katuaktivisteille kotikaupungissaan. Suunsoittoa pidemmälle Kiilholman ”antifasismi” ei ole kuitenkaan koskaan edennyt.

Maailman vanhinta ammattia hän pyörittää toiminimen kautta. Samalla toiminimellä hän kertoo tarjoavansa myös ”ystäväpalvelua ikäihmisille”. Partisaanin toimitus ei onnistunut selvittämään, kuinka ”ystävällisistä” palveluista ikäihmisille suunnatussa bisneksessä on kyse. Kuten kirjoitimme joulukalenteriartikkelissamme, Kiilholmalla on vaikuttanut olevan vaikeuksia asiakkaiden löytämisessä, minkä vuoksi hän on joutunut markkinoimaan alennuskampanjoita huoraamissivuillaan.

Jelena Kiilholma.

Uhri suljettiin vessaan kuolemaan vammoihinsa

Esitutkinnan edetessä henkirikoksen rumat yksityiskohdat alkoivat valjeta viranomaisille. Samalla selvisi, ettei Kiilholma ollut ainoastaan pääepäillyn kumppani vaan rikollinen itsekin. Vyyhtiä on puitu tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. Esitutkinnan käynnistymisen ja oikeudenkäynnin alkamisen välillä pääasiallinen rikosnimike oli ehtinyt muuttua taposta murhaksi. Syyttäjä vaatii Saloselle elinkautista paitsi murhasta myös ryöstöstä ja huumausainerikoksesta.

Oikeudessa painotettiin murhan uhrin olleen 35-vuotias kahden lapsen äiti. Uhri oli ottanut Telegram-viestisovelluksella yhteyttä Kiilholman mieheen ja ehdottanut Playstation-pelikonsolin vaihtokauppaa amfetamiiniin.

Iltalehti kuvailee poikkeuksellisen raakaa murhaa seuraavasti: ”Syyttäjän mukaan mies viilsi uhriaan muun muassa kaulaan ja vatsaan, sekä potkaisi tätä leukaan ja riepotteli tätä ympäri asuntoa. Syyttäjä katsoo, että mies tappoi uhrin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla käyttäen ainakin kolmea eri teräasetta.” Tämän jälkeen Salonen sulloi uhrin vessaan kuolemaan vammoihinsa, ryöväsi asunnon arvo-omaisuuden ja poistui paikalta.

Syyttäjän mukaan vasemmistohuora Kiilholma puolestaan syyllistyi kätkemisrikokseen ja huumausainerikokseen yrittämällä muun muassa piilottaa uhrilta varastettuja tavaroita. Kiilholma puolustautui toteamalla, ettei hän ollut tietoinen kotonaan olevista huumeista tai murhan uhrilta ryövättyjen tavaroiden alkuperästä. Kiilholmalle vaaditaan ehdollista vankeustuomiota.

”Kuulu vaan alaleuasta ruks, ku potkasin”

Syytetyt ovat kiistäneet valtaosan rikosnimikkeistä. Salosen mukaan uhri sai haavat teräaseesta viilleltyään itseään. Vessaan uhri sullottiin Salosen mukaan siksi, ettei tämä enää jatkaisi itsensä vahingoittamista. Salosen tarinan uskottavuutta syö epäloogisuuden ohella se, että hänen kertomansa poikkesi käräjillä versiosta, jonka hän kertoi esitutkinnan aikana poliisille.

Esitutkinnan perusteella pariskunnan älykkyysosamäärä ei edusta Mensa-tasoa. He lähettivät toisilleen murhaan liittyviä valokuvia sekä teksti- ja ääniviestejä eri sovellusten kautta, mikä helpotti poliisin työtä olennaisesti. ”Räjähdin ja vedin turpaan. En halua tietää, miten sille kävi,” Salonen totesi eräässä viestissä. ”Kuulu vaan alaleuasta ruks, ku potkasin lopuks,” hän kertoi myös.

Käräjäoikeus tiedottaa tuomiosta myöhemmin. Oikeussalissa Varisverkostoa sympatisoiva Kiilholma osoitti toistuvasti hellyyttä Salosta kohtaa muun muassa koskettelemalla ja silittämällä tätä.

Lue myös:

Antifasistisen feministin kumppani tutkintavankeudessa naisen taposta ja törkeästä ryöstöstä
K18! Äärivasemmiston joulukalenteri: Vasemmistoliiton Jelena Kiilholma ja maailman vanhin ammatti

Lähteet: OSINT, Yle, Satakunnan Kansa, Iltalehti

Äärivasemmisto Äärivasemmistolainen väkivalta Amfetamiini Antifa Henkirikos Huoraaminen Huumausainerikos Jelena Kiilholma Kansan Uutiset Kotimaa Murha Poliittiset viholliset Pori Prostituutio Rappiokulttuuri Rikos Timo Juhani Salonen Varisverkosto Vasemmisto Vasemmistoliitto

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Partisaanin joulukalenterit olivat kerrassaan upeita, oli niissä muutama täkäläinenkin ja ihan syystä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Rappiota, huumeita, yleistä hörhöilyä ja itsensä nolaamista – siinä antifasismin nykytila.

 • Lilith & Eeva

  Vastaa

  Eipä ole ruusuinen tulevaisuus näilläkään tekijöillä. Saattaa olla että omat puree persuksiin ja pahoinpidellen ryöstävät ne, kun aika on ”oikea”.

  Mutta tuohon ”maailman vanhimpaan ammattiin”… Eikös se ole sähkömies? Jumalahan sanoi ”Tulkoon valkeus”. Siihen tarvitaan sähkäriä

 • Lenin the Jew

  Vastaa

  Valtamedia on tietenki hiljaa koska tapaukseen liittyy vasemmistopoliitikko.

 • Salomon

  Vastaa

  Ministeri ainesta tässä maassa

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Iltalehti saa kunnon huoramainoksen taas. Tuskin nekään uskaltavat tuota sympata.

 • Valkyrien

  Vastaa

  Kiilholma on Facebook-postaustensa perusteella eronnut muutama viikko sitten kaikista luottamustoimistaan ja vasureiden jäsenyydestä

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi