Suomen äärivasemmiston joulukalenteri: Proletaarien nyrkki Sippo Kähmi

Kun Kähmin habitusta verrataan voimafantasioiden punaisiin nyrkkisankareihin, on äärivasemmiston uhittelu helppo asettaa oikeisiin mittasuhteisiin.

Poliittiset viholliset

Sippo Kähmi.

Partisaani päätti käynnistää jo toisena perättäisenä vuonna äärivasemmiston joulukalenterin, jossa jokaisen luukun takaa paljastuu poliittiseen väkivaltaan, häirintään, suomalaisvastaisuuteen tai kaikkiin näihin syyllistyneitä marxistitonttuja. Inspiraatiota ammennamme kotimaiselta laitavasemmistolta, joka on huonolla menestyksellä pyrkinyt painostamaan kansallismielisiä toimijoita.

Kalenteriperinne käynnistyi viime vuonna, kun äärivasemmistolainen Varisverkosto julkisti kansallismielisiin kohdistuneen maalitusjoulukalenterin. Mikä mukavinta, kalenterimme keräsi nopeasti huomattavasti enemmän sosiaalisen median näyttökertoja kuin äärivasemmistolaisten kilpailijoidemme vastine.

Uhriutumiseltakaan ei luonnollisesti vältytty, ja useat kansallismielisten maalittamista vaativat marxistit olivat raivoissaan Partisaanin joulukalenterista. ”Eri asia” ja ”parempaa paljastustoimintaa” olivat yleisiä argumentteja, kun omaa lääkettään maistaneet kommunistit yrittivät perustella, miksi heidän joulukalenterinsa on oikeutettu mutta meidän ei.

Ennustamme, että maukkaita uhriutumisen hetkiä on odotettavissa myös tänä vuonna. Tämän puolesta puhuu se, että hiljattain Varisverkosto joutui laatimaan kannattajilleen oppaan siitä, millaisiin mielenterveysongelmiin vasemmistolaiset voivat ajautua jouduttuaan ”natsien” maalittamaksi. Voit lukea referaattimme hulvattomasta oppaasta artikkelistamme ”Esittelyssä Varisverkoston toimintaohje maalitetuille”.

Kalenterimme on herättänyt mukavaa kuhinaa ensimmäisistä kolmesta luukusta paljastuneiden kulttuurimarxistien riveissä. Alla Jesse Jurvasen, Teemu Mustosen ja Timo Rossin tunnelmia sen jälkeen, kun paljastimme heidän henkilöllisyytensä:

Kuvakaappaukset: Twitter.

Mikä on Proletaarit-ryhmä?

Eräät kalenterimme suosituimmista luukuista viime vuonna liittyivät äärivasemmiston sisäiseen vihanpitoon. Kansallismielisten joukossa törmää toisinaan myyttiin siitä, että vasemmistolaiset puhaltaisivat aina yhteen hiileen. Totuus ei voisi olla kauempana.

Tänään esittelyssä on uusimaalainen Sippo Kähmi, joka edustaa äärivasemmistonkin mittapuulla marginaalista Proletaarit-ryhmää. Jopa valtaosa vasemmistosta inhoaa Proletaareja järjestön stalinistisen ja machoilevan tyylin vuoksi, mutta järjestö kannattaa ottaa huomioon siksi, että se ihailee voimankäyttöä.

Koska Proletaarien estetiikka ja retoriikka kuuluvat useimpien paatuneimpienkin vasemmistolaisten mielestä museoon, on järjestö yrittänyt saada valtaa muiden äärivasemmistolaisten siivellä. Vasemmiston sisällä ilmiötä kutsutaan ”entryismiksi”. Proletaarit eivät itse kykene järjestämään merkittäviä tapahtumia, joten järjestö yrittää parasiittimaisesti saapua muiden vasemmistoliikkeiden tapahtumiin käännyttämään osallistujia sekä omimalla kunnian tilaisuuksista.

Mikäli olet kiinnostunut sukeltamaan syvemmälle äärivasemmiston sisäisen draaman koukeroiseen maailman, suosittelemme katsomaan alla olevan videon:

Viha kommunistien ja anarkistien välillä

Proletaarien ”entryistinen” strategia on raivostuttanut erityisesti suomalaisia anarkisteja. Viime vuonna anarkistien ja kommunistien välinen riita räjähti julkisuuteen kärjistyen väkivallalla uhkailuksi (1, 2, 3, 4).

Proletaarit kutsui Vasemmistonuorten, Varisverkoston ja anarkistisen A‑ryhmän järjestämää Helsinki ilman natseja ‑tilaisuutta luokkapetolliseksi, koska tilaisuudessa oli kielletty poliittiset järjestötunnukset. Kähmin ja muiden hänen tovereidensa mukaan tunnuskielto oli loukkaus kommunisteja kohtaan. Todennäköisesti kielto olikin tehty juuri siksi, ettei Proletaarit ja muut stalinistiryhmät olisi voineet kaapata tilaisuutta omien tarkoitusperiensä nimissä.

Proletaarit antoi julkilausuman, jossa järjestö uhkasi vastaisuudessa käyttää kommunistitunnuksia anarkistien järjestämissä tapahtumissa, vaikka se merkitsisi ”väkivallan uhkaa” järjestäjien kostotoimenpiteiden vuoksi. Lisäksi Proletaarit parjasti A‑ryhmää käytännössä impotenteiksi antifasisteiksi, jotka ovat ”vesittäneet” äärivasemmistolaisen sanoman ”kivakivaksi konsertiksi”. A‑ryhmän johtaja Antti Rautiainen on vastannut väkivaltauhoon pilkkaamalla Proletaarien homehtunutta imagoa ja täydellistä saamattomuutta kaduilla.

Kähmin poliittinen menestys on ollut vaatimatonta.
Kuvakaappaus: Proletaarit.

Sippo Kähmi

Tänään luukun takaa paljastunut Sippo Kähmi jatkaa ylvästä antifasistista jatkumoa Jesse Jurvasen, Matias ”Bongo” Heinon, Oskari Juvakan sekä useiden muiden lihaksikasta ja väkivaltaan valmista antifasistista propagandakuvastoa levittävien äärivasemmistolaisten kanssa. Todellisuus nimittäin vastaa kehnosti marxistisen materiaalin uhkaavaa yleisilmettä.

Proletaarit käyttää tunnuksenaan jättiläismäistä nyrkkiä, joka kannattelee työväenluokkaa symboloivaa hammasratasta. Yllä olevassa kuvassa proletaarit puolestaan kantavat banderollia, jossa nyrkki murskaa muun muassa suomalaisten kansallissosialistien ja poliisin tunnukset.

Proletaarit ovat käyttäneet aggressiivista kuvastoa muun muassa Helsinki ilman natseja- ja Turku ilman natseja ‑tapahtumissa. Kun Kähmin omaa habitusta kuitenkin verrataan voimafantasioiden punaisiin nyrkkisankareihin, on äärivasemmiston uhittelu helppo asettaa oikeisiin, surkuhupaisiin mittasuhteisiin.

A-ryhmä Äärivasemmisto Anarkismi Antifa Antti Rautiainen Joulukalenteri 2021 Kommunismi Kotimaa Laiton uhkaus Marxismi Poliittinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Proletaarit Sippo Kähmi Varisverkosto Vasemmisto Vasemmistoliitto Vasemmistonuoret Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kraft Durch Freude

  Vastaa

  Mistä näitä vitun kommarihomoja oikein sikiää?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on ilmeisesti Sippo Kähmin isä, kommunisti hänkin ja surkealla vaalimenestyksellä totta kai:
  https://vaalit.yle.fi/kv2021/fi/regions/2/municipalities/92/candidates/468

 • Leo Leijona

  Vastaa

  Mikon Kokkishow – Kalakeitto
  https://youtu.be/eTQoeT5V-Zk

  Videolla vähän proletaarista ruoanlaittoa

  • Hulda-Sakari

   Vastaa

   Meno videolla on aatteelle sopivaa ja ominaista..

 • Jukka Ketonen

  Vastaa

  Varisverkoston ”natsitonttu” joulukalenteri on kummasti kadonnut Instagramista.
  💩 happens 😂

  • Late

   Vastaa

   Toi nysäkyrpänen siimatukka uivelo ei fyysisiltä ominaisuuksiltaan pysty pahoinpiteleen kuin korkeintaan koomapotilaita. Antifa yms kommari paskasakki pähkinänkuoressa: joko niin läski ettei kykene mihinkään tai sit niin surkee vinkuheinä ettei pysty mihinkään…edes työntekoon jota selitetään räkä poskella kapitalismin vastustamisena

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kuka antaa pojalleen nimeksi Sippo?

  Eikös viime joulukalenterissa jonkun miesoletetun nimi ollut Pilvari?

  En voi mitään, mutta aivot menee solmuun näitä lueskellessa.

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   Joku amerikanenglannin puhuja voinee ääntää nimen ”Seppo” muodossa ”Sippou”. Olisiko ”Sippo”- nimen lapselleen antajalla kytköksiä viime vuosisadan alun amerikansuomalaisiin. Heidän joukossaan oli paljon vasemmistolaisia, joten se selittäisi nimen kulkeutumisen Suomen vassaripiireihin.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikansuomalaiset

 • Kuuno

  Vastaa

  Tuohan se vähä ihmetyttää? Turku ilman natseja, Helsinki ilman natseja, Suomi ilman natseja… Mistä vitusta niitä natseja tulee, kun minun vastaan ei ole tullut ainoakaan?

 • kari k

  Vastaa

  samainen mies kävi kylässä maidan teltalla 2017 mukana menossa oli heikki ketoharju
  kun marco de witt kysyi että mikä mies niin vastaus on yllä.

 • Tim O. Rossi

  Vastaa

  Ketä Sippo kähmi?

 • Tomppa

  Vastaa

  Nämä kommunistiuhoajat ovat kyllä säälittäviä tapauksia. Katu-uskottavuus on tasan nolla, mikä vain todistaa sen, että nämä pellet elävät itse luomassaan mieleikuvitusmaailmassa.

 • Das Erbe von Heydrich

  Vastaa

  Kähmi on ollut kylmässä ja pakkasessa toimimassa fasismia vastaan. 🙂
  On se hurja. Ilmeisesti niitä jotka huutavat mielisairasta mölinäänsä 612-kulkueelle.

 • TT

  Vastaa

  Suuryritykset ja suurpankkiirit voivat vain tyytyväisinä hieroskella käsiään, kun globalismin jyräämät kansalaiset nahistelevat toisiaan vastaan pienissä ryhmissä.

 • Tiedätte kyllä kuka

  Vastaa

  Olen äärivasemmistolainen ja koen ongelmalliseksi äärivasemmiston ”fašistien kanssa ei neuvotella” ‑ajatuksen nykyisessä poliittisessa tilanteessa. Äärivasemmiston tapa tehdä politiikkaa on uhrata kannattajiaan; niitä kannattajia ei riitä loputtomiin.
  Kokonaan toinen asia on, voiko fašistien sanaan luottaa.
  Minusta ei pitäisi uhrata ruutia katunatseihin, koska ne ovat lähes poikkeuksetta työväenluokkaisia, vaan sen sijaan hyökätä eliittiä vastaan. En tule nostamaan kättäni lähihoitajaa, raksaduunaria tai vaikka betoniraudoittajaa vastaan, oli hän mikä fašisti tahansa, koska kaikki ovat työväenluokkaa.
  En tule tietenkään olemaan fašistien kanssa samaa mieltä yhtään mistään.
  Joulukalenterin henkilörekisteri ei anna lisäarvoa. Sama hyöty saavutetaan ilman henkilöiden nimiä tai kuvia.

 • Julli

  Vastaa

  ”Äärivasemmiston tapa tehdä politiikkaa on uhrata kannattajiaan; niitä kannattajia ei riitä loputtomiin”.

  Hienojen arvojen puolesta seisot, kun tiedät joukkojesi voivan uhrata sinut seuraavana. 👍

  Järkimiehen valinta?

  Oletko väline muiden pelissä? Hyväuskoinen hölmö? Et arvosta itseäsi?

  Taidat vähän epäröidä ”tovereittesi” luotettavuutta. 😂

 • Pekka Janatuinen

  Vastaa

  Äärivasuri vois nylpyttää sitä Leninin patsasta kilpaa koiransa kanssa villapaita märkänä ihan rauhassa. Muijat teillä muuten soijakerhossa suht rumia. Ei mitään käyttöä maatuskoilla. Toi jutun sytkärinaama on perusversio noista,noi tunnistaa katukuvasta . Jopa jätekuskit

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi