Suomen äärivasemmiston joulukalenteri: Sanna-Mari Paakki aloitti sisällissodan

Partisaani on saanut toistuvia lukijapyyntöjä äärivasemmistoon liittyvistä esittelyartikkeleista, ja vastaamme kysyntään kirjoittamalla marxisteista, jotka sympatisoivat poliittista rikollisuutta.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Sanna-Mari Paakki (Vanamo Karhupuro).

Kuten olemme uutisoineet, sai Partisaanin toimitus kuunvaihteessa tietää äärivasemmiston suunnittelemasta kansallismielisiin liittyvästä paljastusjoulukalenterista. Toimituksessa idean tuumattiin olevan niinkin osuva, että se suorastaan vaatii äärivasemmistoon paneutuvan vastineen.

Avaamamme luukut ovatkin herättäneet valtavasti kuhinaa ja kiinnostusta kansalaisissa poliittiseen taustaan katsomatta. Mikä mukavinta, kalenterimme keräsi nopeasti huomattavasti enemmän sosiaalisen median näyttökertoja kuin äärivasemmistolaisten kilpailijoidemme vastine.

Uhriutumiseltakaan ei luonnollisesti vältytty, ja useat kansallismielisten maalittamista vaativat marxistit olivat raivoissaan Partisaanin joulukalenterista. ”Eri asia” ja ”parempaa paljastustoimintaa” olivat yleisiä argumentteja, kun omaa lääkettään maistaneet kommunistit yrittivät perustella, miksi heidän joulukalenterinsa on oikeutettu mutta meidän ei.

Partisaani lupasi äärivasemmistolle jopa huikean joululahjan – olisimme lopettaneet paljastusjoulukalenterin päivittämisen, mikäli vastapuoli tekisi samoin. Koska lahjalle ei löytynyt ottajaa, avaamme tänään taas uuden luukun. Kieltämättä joulun odottaminen on jännittävämpää näin!

Dmitry Gurbanovin kahdet kasvot.

Kun Sanna-Mari Paakki aloitti sisällissodan

Tällä kertaa vuorossa on harvinaisen sotkuinen luukku. Esittelemme nimittäin lukijoille aiemmin tuntemattoman transu- ja antifasistiliikkeisiin kuuluvan rovaniemeläisen Sanna-Mari Paakin (salanimeltään Vanamo Karhupuron), jonka sukset ovat menneet pahasti ristiin antifasististen ”valkoisten cishetmiesten kanssa”. Vihkiytymättömille lukijoille kerrottakoon, että ”cishet” tarkoittaa heteroseksuaalia, joka ei ole transu.

Paakin aloittama riita liittyi Partisaanin joulukalenteriin, jossa olemme paljastaneet äärivasemmistoaktiivien henkilöllisyyksiä vastineena Varisverkoston joulukalenterille. Paakin tavoin monet vasemmistolaiset ovat olleet äärimmäisen ahdistuneita ”kalenterisodasta”, jonka jatkamisesta Varisverkosto on vastuussa.

Paakki sohaisi ampiaispesää, kun hän lankesi kuolemansyntiin kritisoidessaan äärivasemmistolaista Dmitry Gurbanovia, jonka hän ei tiennyt olevan juutalainen. Gurbanovin koomisesta rotukompleksista voit lukea lisää artikkelistamme ”Dmitry Gurbanov puhuu suunsa puhtaaksi juutalaisesta rasismista”.

(Gurbanov on aiemminkin synnyttänyt hämmennystä äärivasemmistopiireissä vaatimalla, että Palestiinan ja Libanonin vastarinnan tukijat tulisi ”hakata”. Lisäksi hän on syyttänyt Li Anderssonia ja Paavo Arhinmäkeä puolivillaisesta suhteesta antisemitismiin. Andersson joutui vakuuttelemaan Gurbanoville tuominneensa juutalaisvihan itsensä Ruben Stillerin ollessa todistajana.)

Lumivyöryn kaltainen ketjureaktio käynnistyi, kun Gurbanov kirjoitti Twitteriin machoilevaan sävyyn olevansa ylpeä siitä, jos hänen nimensä on ”natsien tappolistalla” (1, 2). Paakki raivostui kommentista ja syytti Gurbanovia ”valkoisesta cishetetuoikeudesta”. Paakin mukaan machoilevat kommentit ovat tuomittavia, koska esimerkiksi transut suhtautuvat uhkaaviin tilanteisiin huomattavasti tunteikkaammin.

Riita rodusta

”Käsittelen itsekin huumorilla tosi monia juttuja. Ihmiset tietää sen. Mutta koin Dimmun twiitin todella tahdittomana koska niiin moni pelkää henkensä puolesta. Voin sanoa, että keittiöveitsen raahaaminen suihkuun siinä pelossa että joku tulee nyt r/iskaamaan minut ei oo kivaa”, Paakki maalaili.

Seuraavaksi Gurbanovin toverit ilmestyivät paikalle todeten, ettei hän voinut syyllistyä ”valkoiseen etuoikeuteen”, sillä hän on ”poc”. Vihkiytymättömille kerrottakoon, että ”poc” on lyhennys englannin sanoista person of color. Tästä huolimatta termi sisältää esimerkiksi pohjoiseurooppalaisiin sekoittuneet sinisilmäiset saamelaiset sekä vaaleat Itä-Euroopan juutalaiset.

Aivan kaikki eivät olleet samaa mieltä Gurbanovin suojaväristä. Erään kommentoijan mukaan ”ei juutalaisuus tee ihmisestä person of colouria”. Ruotiminen jatkui: ”Ei se nyt toisen ihmisen ihonväriä muuta miksikään, vaikka kuinka etninen perimä olisi seemiläiskansoista. Kyllä se pigmentti on silti ihan valkoinen tässä tapauksessa. On sekä valkoisia juutalaisia että POC-juutalaisia, juutalaisuus itsessään tee kenestäkään POCia.”

Osa äärivasemmistosta siis tulkitsi Gurbanovin sortuneen etuoikeuksien väärinkäyttöön, sillä hän on vaalea aškenasijuutalainen eikä tumma sefardijuutalainen. Rotutieteellinen spekulaatio sai osan keskustelijoista kuitenkin voimaan pahoin. ”Hei voidaanko olla puhumatta tälleen toisen perimästä, aika oksettavaa”, eräs äärivasemmistolainen kommentoi. Lopulta konsensukseksi muodostui kanta, että Suomen olosuhteissa myös aškenasijuutalaiset sisällytettäköön ”poc”-kategoriaan.

Sota kärjistyy

Gurbanovin kannattajat päättivät hyökätä Paakin tovereita vastaan syyttämällä näitä vasemmiston sisäisen riitelyn ruokkimisesta. Erityisen väkevää närkästystä osoitti antifasisti Dimitri ”Kikkelikuva” Ollikainen, jonka olemme esitelleet jo aiemmin joulukalenterissamme.

Ollikainen kirjoitti: ”Julkisen antifasistisen toiminnan takia äärioikeiston maalitauluksi joutuvia antifasisteja sheimataan vääränlaisesta suhtautumisesta natsien maalitukseen. Tällaisen toiminnan harjoittajat voisivat vähän miettiä, että mitä he oikein ovat ajamassa – – On aika hemmetin ylimielistä tulla selittämään tällaisessa yhteydessä jotain cis/hetero/valkoisuus ‑oletuksia sheimausmielessä ja pyrkiä kontrolloimaan näiden perusteella sitä, mitä ihminen saa sanoa.”

Vasemmistoliittoon kuuluva antifasisti Tatu Ahponen pyrki olemaan sovittelevampi ja muistutti Ollikaista siitä, ettei Paakki ollut tiennyt Gurbanovin juutalaisuudesta. ”Kun seurasi tuota keskustelua, tuosta jälkimmäisestä tuli mieleen, että ehkä on käynyt yksi somen perustrendeistä: on vaan kommentoitu ilman että on tiedetty kaikkia faktoja (tässä: Dimmu on juutalaistaustainen) ja sitten ei vaan voi myöntää että oli väärässä”, Ahponen kirjoitti.

Gurbanoviin liittyvä rotuteoretisointi ja riita ihmisten ”cis-”, ”het-” ja ”poc”-statuksista saivat jopa osan äärivasemmistolaisista nolostumaan. ”Natsit nauraa kun antifasistit tappelevat keskenään twitterissä. Kukin voi itse miettiä haluaako joka tilanteessa jatkaa väittelyä vai onko joskus vain parempi antaa asian olla”, eräs kommentoija kirjoitti.

Lopulta Paakki ajettiin nurkkaan ja hän kirjoitti anteeksipyytelevään sävyyn (1, 2): ”No siis moni pelkäävistä ei provosoi äärioikeistoa tai ’pety’ kun ei pääse tappolistalle. Mun ongelma on oikeasti vaan siinä. Varmasti Dimmu pelkää ja voi olla että se vitsi oli vaan mustaa huumoria. Se vaan näkyi ihan eri tavalla – – Se oli yksi twiitti. Ja poistaisin siitä kohdan valkoinen cis-mies. Koska ihan sama kuka sen takana ois ollu oisin nähny sen silti tahdittomana. Se aiheutti ahdistusta. Gatekeeping menee nyt teillä siihen, että ei sais twiitata tunteistaan enää.”

Machojen ja transujen tulehtuneet välit

Vaikka Paakki huudettiin viimein hiljaiseksi, osa kommentoijista osoitti kuuluvansa hänen leiriinsä. Esimerkiksi Silakkaliikkeistä ja lukemattomista muista epäonnistuneista järjestöhankkeista tuttu Johannes Koski asettui riidassa Paakin puolelle todeten tiedostavansa ”cis-miehiset etuoikeutensa”.

Eräs keskusteluun osallistunut transu puolestaan kuvaili Dimitri Ollikaista ”vasemman laidan ikiomaksi setämieheksi” ja jatkoi: ”Ehkä AFA Supersoldierille tekis hyvää miettiä et miksi juuri naiset ja vähemmistöt on niitä jotka hän nostaa tikunnokkaan kerta toisensa jälkeen ja miksi kritisoiduista ei juuri miehiä löydy. Se ei ainakaan näytä kovin hyvältä.”

Myös poliittista väkivaltaa kannattava Vantaan aikuisopiston äärivasemmistolainen opettaja Michael Halila tuomitsi jyrkin sanoin Paakkia kritisoineet aatetoverit:

”Kertoo jotain väkevää siitä, kuinka syvään juurtuneita patriarkaatin rakenteet on, kuinka etuoikeutetut ihmiset alkaa mielummin vetämään suorastaan äärioikeistolaista retoriikkaa kohtuuttomista ja ylitunteellisista vähemmistöfanaatikoista kun ottaa pientäkään kritiikkiä vastaan. Pahimmillaan tää viestii sitä, että ollaan valmiita ajamaan vähemmän etuoikeutettujen asiaa – niin kauan kun ne ’tietää paikkansa’ eikä lähde haastamaan näitä esitaistelijoitaan. Eli lopulta se hierarkia halutaan kuitenkin säilyttää.”

Riita jää kytemään

Joulukalenterikampanjan synnyttämät vastakkainasettelut vasemmiston sisällä vaikuttavat vain pahenevan tulevaisuudessa. ”Valkoisiksi” luettavat äärivasemmistolaiset pitävät transuja ja ”poc”-väkeä ärsyttävinä valittajina, joiden ailahtelevat tunteet sabotoivat ”militantin antifasistisen toiminnan” kehitystyötä.

”Tuolla ihan oikeasti tyypit keskustelee siitä, että onko henkilö liian valkoinen sanomaan tällaista, vai onko esim. juutalaisuus lieventävä asianhaara. (Tiukimman näkemyksen mukaan tämä ei poista valkoisuutta eikä siksi riitä.) Myös seksuaalista suuntautumista koitetaan arvailla”, Dimitri Ollikainen valitteli.

Varisverkoston ylläpitämä ”kalenterisota” saa kannatusta erityisesti niiltä äärivasemmistolaisilta, jotka on jo nostettu julkisuudessa esille ja joilla ei siksi ole enää mitään menetettävää. Yleensä kyseessä ovatkin ruumiillisesti suhteellisen terveet vaaleat miehet.

”Kalenterisodan” kannattajat ovat valmiita uhraamaan heikommat ja marginaalisemmassa asemassa olevat aatetoverinsa, mikäli näin Suomen äärivasemmistolaista kenttää kyetään radikalisoimaan tehokkaimmin. Aika näyttää, kuinka hyvin strategia toimii.

Äärivasemmisto Antifa Dimitri Ollikainen Dmitry Gurbanov Homolobby Johannes Koski Kotimaa Kulttuurimarxismi Li Andersson Michael Halila Poliittinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Rotu Rovaniemi Ruben Stiller Sanna-Mari Paakki Silakkaliike Sionismi Suomen juutalaisyhteisö Tatu Ahponen Transut Vanamo Karhupuro Varisverkosto Vasemmistoliitto Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • NVS-mies

  Vastaa

  Tuo ämmä rypee säälissä. Yrittänyt ”tappaa” itsensä useamman kerran siinä onnistumatta

  • Opetus on kaiken A&O

   Vastaa

   Pitäisköhän Partisaanin järjestää avoin yliopisto otsikolla:”Näin onnistut jos et viihdy”.

  • Juha Pekkala

   Vastaa

   Transkommarin kyvyt eivät riitä edes itsensä eliminoimiseen…

 • Eikka

  Vastaa

  Artikkelin perusteella voi todeta äärivasemmistolaisten olevan sekaisin kuin seinäkellot, aiemmin tuollaiset höyrypäät säilytettiin lukkojen takana pillereitä popsimassa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Mitähän minä nyt luin? Tämähän on jo täysin samanlaista sirkusta, kuin Yhdysvaltalaisten ja Australialaisten vihervassariradikaalien temppuilu. 

  No, itsehän ihan tavallisena MIEHENÄ (en käytä cis-etuliitettä, koska en tuohon uskontokuntaan kuulu) voin vain sanoa: Antakaa sekopäiden tapella keskenään. He syövät toisensa, kuten he ovat aina syöneet.

 • Mies oikealta.

  Vastaa

  Vallankumous syö lapsensa.
  Oh the irony.
  Pakko tykätä.

 • Tavallinen tarkastelija

  Vastaa

  Jo on sakeaa settiä. Jakavat toisilleen värikartasta ja rodusta pisteitä, onneksi joku edes tajusi hieman reflektoida toimintaa. Täysjärkisen miehen silmään tuo näyttää siltä, että siellä on piinkovat sosialistit pyörittämässä mt-potilaita omien poliittisten tavoitteidensa ajamiseksi. Sanoisin, että tuo ei ole avohoitoa vaan ihan heitteillejättöä ja hyväksikäyttöä.

  Uskonlahkolta tuo näyttää retoriikkaa ja uskontunnustuksia myöten. Vaan armo tuosta uskonnosta tuntuu puuttuvan. Pelkkää olemassaolonsa (jos siis ei saa rotu tms. pyhyyspisteitä) anteeksipyytelyä.

 • aku

  Vastaa

  Nautin tästä…
  (Itse ovat soppansa keittäneet, tosin voi olla taas liikaa vaadittu, että silmät moisilta fanaatikoilta aukeaisivat. Toivottavasti muilla kuitenkin.)

 • Petke

  Vastaa

  Sanna vaikuttaa varsin yhteiskuntakelpoiselta veronmaksajalta: 

  https://www.is.fi/terveys/art-2000005877990.html

  • Runtifa

   Vastaa

   Onko yleinen nolous joku vaatimus että voi ryhtyä vassariksi? Noi ”coolit” tyypitkin on niin kiusallisia että ei mikään ihme että kukaan oikeasti katu-uskottava tyyppi ei halua olla osa noita.

  • tulitikkutyttö

   Vastaa

   Kyllä pitäisi varoittaa että ei ole mitään suussa ennenkuin tuon avaa. Ministeriainesta.

  • Seppo-Sisko

   Vastaa

   Ei aidompaa vassaria voi olla. Kaikki vaadittavat ominaisuudet kasassa:

   - Mielenterveydellisiä häiriöitä

   - Epäluonnollinen habitus, jonka avulla kapinoidaan yhteiskuntaa vastaan

   - Elää sen yhteiskunnan varoilla, jota kritisoi

 • Kelvinn

  Vastaa

  Sitä saa mitä tilaa. Partisaanille ISOT pojot siitä, että syöttää äärivasureille omaa paskaansa.

 • juha.

  Vastaa

  Onnittelut kirjoittajalle mokoman sotkun selvittelystä tavalla, joka jaksoi edes aueta jotenkin niille, joita asia ei voisi vähempää kiinnostaa. No, en innostunut aikanaan kaunareistakaan. Jäin kuitenkin siihen käsitykseen, että ainoastaan miehet näyttelivät ja naisille se oli pelkkää huvia.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   ”No, en innostunut aikanaan kaunareistakaan”. No, vasemmistossa ei ole kumpiakaan…

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Nämä ovat kyllä surkeudessaan hupaisaa sakkia. Ilmeisesti eivät kykene oppimaan mitään historiasta. Jätän tän vaan tähän: ”Punakaartilaiset saattoivat hyökätä jopa omia vanhempiaan ja muita perheenjäseniään vastaan. Lopulta punakaartit kävivät toinen toistensa kimppuun erinäisten ristiriitojen vuoksi.”

  (Wikipedia, Kiinan kuttuurivallankumous)

 • tikk

  Vastaa

  Kun nyt on niin että kohta kukaan, ja kaikkein vähiten näköjään itse tasa-arvon vaatijat eivät pysy kärryillä siinä kuka ansaitsee eniten tasa-arvoa ja kuka taas vähemmän, niin eikö jo kannattaisi julkaista jonkinlainen uhripääomataulukko josta voisi laskea suoraan pisteensä uhriutumiskilpailussa? Voittaako saamelainen homo mustan transun, tai toisin päin ja niin edelleen.

 • theoprastus

  Vastaa

  No eihän tässä muuta voi kun hohottaa. On kisteä ja pokkia ja sun seihtämää muuta vähä älyistä termiä joista mulla ei ole ollut hajuakaan ja sitten niistä tapellaan. Kyllä Lenin sedällä oli iso pää, sinne mahtu kaikki märänneet sahajauhot.

  • Happosen Muurahaisfarmi

   Vastaa

   ”On kisteä ja pokkia ja sun seihtämää muuta vähä älyistä termiä” – Hahhah! Niin on, ja parasta on että niillä ei ole itselläänkään yksimielisyyttä tai edes harmaata aavistusta että kenellä tai millä siinä uhriutumispajatsossa on isoin slotti.

 • Mk22

  Vastaa

  Ei saatana 😀

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi