Suomen äärivasemmiston joulukalenteri: Esittelyssä JHL:n aluetoimitsija Matti Mamia

Partisaani on saanut toistuvia lukijapyyntöjä äärivasemmistoon liittyvistä esittelyartikkeleista, ja vastaamme kysyntään kirjoittamalla marxisteista, jotka sympatisoivat poliittista rikollisuutta.

Poliittiset viholliset

Matti Mamia.

Kuten olemme uutisoineet, sai Partisaanin toimitus kuunvaihteessa tietää äärivasemmiston suunnittelemasta kansallismielisiin liittyvästä paljastusjoulukalenterista. Toimituksessa idean tuumattiin olevan niinkin osuva, että se suorastaan vaatii äärivasemmistoon paneutuvan vastineen.

Avaamamme luukut ovatkin herättäneet valtavasti kuhinaa ja kiinnostusta kansalaisissa poliittiseen taustaan katsomatta. Mikä mukavinta, kalenterimme keräsi nopeasti huomattavasti enemmän sosiaalisen median näyttökertoja kuin äärivasemmistolaisten kilpailijoidemme vastine.

Uhriutumiseltakaan ei luonnollisesti vältytty, ja useat kansallismielisten maalittamista vaativat marxistit olivat raivoissaan Partisaanin joulukalenterista. ”Eri asia” ja ”parempaa paljastustoimintaa” olivat yleisiä argumentteja, kun omaa lääkettään maistaneet kommunistit yrittivät perustella, miksi heidän joulukalenterinsa on oikeutettu mutta meidän ei.

Partisaani lupasi äärivasemmistolle jopa huikean joululahjan – olisimme lopettaneet paljastusjoulukalenterin päivittämisen, mikäli vastapuoli tekisi samoin. Koska lahjalle ei löytynyt ottajaa, avaamme tänään taas uuden luukun. Kieltämättä joulun odottaminen on jännittävämpää näin!

JHL:n Matti Mamia, sirppi ja vasara.

Paljastetut pakenevat julkisuutta

Kalenterimme on herättänyt sisäisiä jännitteitä äärivasemmiston riveissä. Monet paljastuksia pelkäävät marxistit ovat kysyneet Varisverkosto-nimisen äärijärjestön ylläpitämältä ”Natsitontut”-ryhmältä, mikseivät he lopeta joulukalenterinsa julkaisua, vaikka Partisaani on luvannut lopettaa julkaisemisen samalla.

Useat kalenteriin päätyneet ovat vetäytyneet toistaiseksi kokonaan kaikesta julkisuudesta, jopa sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi eilen esittelemämme väkivallalla hekumoiva opettaja Simo Olavi Jokinen alkoi piilottaa jälkiään heti kalenterin ilmestymisen jälkeen. Aluksi hän muutti Instagram-tilinsä yksityiseksi, minkä jälkeen hän muutti ”antifasistista” väkivaltasymboliikkaa sisältävän profiilikuvansa neutraaliksi. Muutamaa tuntia myöhemmin hän poisti profiilikuvansa kokonaan. Mikäli antifasismi todellakin on vain ”oikeutettua itsepuolustusta”, miksi äärivasemmisto pelkää päivänvaloa näin paljon?

Myös kalenterin ensimmäisestä luukusta paljastunut antifasisti Suvituuli Lundmark on valitellut, että ”kynnys julkaista mitään” on kasvanut valtavaksi julkisuuden myötä. Hänen aatesisarensa kommentoi päivitystä toteamalla, että tapahtumat saavat hänet ”kyseenalaistamaan omaa olemistaan yhtään missään somessa”.

Matti Mamia

Tänään vuorossa on suomalaisen antifasismin setäkaartiin kuuluva helsinkiläinen Matti Mamia. Herttoniemenrannalla asuva Mamia on mielenkiintoinen hahmo erityisesti siksi, että hän on työskennellyt jo pitkään aluetoimitsijana Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa (JHL). Liiton kautta hän edustaa noin 220 000 suomalaista. Ammattiliittojen yhteiskunnallista merkitystä ja niiden johtajiin kohdistuvaa julkista mielenkiintoa alleviivaa se, että järjestöjä tuetaan verotuksessa.

Mamia on ollut vuosien ajan järjestämässä äärivasemmiston mielenosoituksia Suomessa. Hänen läheisimpiin ystäviinsä lukeutuu yksi Varisverkoston perustajista, Dan Koivulaakso, joka on itsekin tehnyt pitkän uran JHL:ssä. Yhdessä Mamia ja Koivulaakso pitävät itseään ”radikaaleina vasemmistolaisina”. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että Koivulaakso pitää poliiseja ”sikoina” ja vaatii ”erittäin brutaalia” antifasistista väkivaltaa poliittisia vastustajiaan kohtaan. Koivulaakson valinta Marinin hallituksen ”Turvallinen oikeusvaltio” ‑työryhmään on herättänyt julkista kuohuntaa hänen rajun väkivaltapropagandansa vuoksi.

Myös Mamia on tehnyt selväksi suhteensa poliittiseen väkivaltaan. Kirjoituksissaan hän on esimerkiksi julistanut (1,2):

”Itse olen varsin sovinnainen ihminen ja tahtoisin kaikkien elävän sovussa ja kunnioittavan toistensa oikeutta inhimilliseen elämään. Fasismi ja natsismi sen yhtenä muotona sotivat tällaista käsitystä vastaan; siihen maailmankuvaan se ei sovi. Siksi mielestäni fasismi on murskattava keinolla millä hyvänsä, aina ja kaikkialla.

”Kyllä mäkin olen ihan peace & love ihminen, mutta fasismin kaltaiseen aatteeseen ei voi vastata kuin yhdellä tavalla – –”

Vaikka Mamia vaaliikin mielellään radikaalivasemmistolaisen kapinallisen imagoa, on hän ”natseja” kohdatessaan turvautunut perinteisesti poliisin apuun. Joulukalenterihankkeen yhteydessä onkin tullut tuskallisen selväksi, että ”työväenmilitanttien” väkivaltainen retoriikka yleensä vain kompensoi heidän fyysisiä rajoitteitaan.

Voit antaa Mamialle palautetta JHL:n kautta:

Mamia Matti

Aluetoiminnan asiantuntija

Aluetoiminnan toimialue, Etelä-Suomen aluetoimisto

matti.mamia@jhl.fi

050 569 7605 

010 7703 396

Äärivasemmisto Ammattiliitot Dan Koivulaakso Hallitus Helsinki JHL Julkisten ja hyvinvointialojen liitto Kotimaa Matti Mamia Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka Rotu Simo Jokinen Suvi Lundmark Suvituuli Lundmark Varisverkosto Vasemmisto Vasemmistoliitto Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lapamato

  Vastaa

  Hienoa, että näistä joulukalenterin luukuista paljastuu ns. profiloituneita tyyppejä.
  Soisi tämän vassareiden ilmoituskulttuurin osuvan omaankin nilkkaan joskin pessimistinä vaan en jaksa nähdä näistä koituvan mitään kyseisille henkilöille, mutta toivossa on hyvä elää

  t. lapamato

 • Nimetön

  Vastaa

  Nyt paljastettiin yksi pahimmista torakoista, hienoa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Millähän tuollainen surkimus murskaa yhtään mitään missään?
  Se on varmasti todella hienoa tarinoida sieltä näppäimistön takaa, mutta kovin monesti se todellisuus yllättää.
  Hienoa, että tällainenkin kommunisti paljastettiin.
  Suomalaisten ei pidä rahoittaa tällaisten punikkiliittojen toimintaa, järjestäen he tukevat SDP:tä ja Vasemmistoa, esimerkkeinä juuri JHL ja Pam.

  • pzkw

   Vastaa

   👍🏻

 • Nationalisti

  Vastaa

  Käykää katsomassa Matin somekanavia, jos haluatte nauraa typeryydelle.
  Tuo tyyppihän on ihan oikea retardi.

 • Bedduri Orbo

  Vastaa

  Hienoa nähdä ketkä ovat organisoijia äärivasemmiston tapahtumissa!

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  ”tapahtumat saavat hänet ”kyseenalaistamaan omaa olemistaan yhtään missään somessa”

  Jättää tuosta somen vielä pois niin hyvä tuli.

 • Eikka

  Vastaa

  Suuret kiitokset äärivasemmistolle ideasta julkaista joulukalenteria, ei kunnon kämylle se olisi juolahtanutkaan mieleen. 

  Ilmaisin jo huolestumiseni JHL:lle tästä jutusta, olenhan sinne vuosien aikana lukuisia euroja pulittanut jäsenmaksujen muodossa. Toivottavasti he kiinnittävät huomiota siihen, millaisen kuvan heidän työntekijänsä antavat itsestään julkisuudessa, sillä kummasti se vain peilautuu myös työnantajatahoon ja tällä kertaa varsin negatiivisella tavalla.

 • Vuoroin vieraissa

  Vastaa

  Torakat luikkivat karkuun, kun totuuden valot sytytetään. Kiitos Partisaanin toimitus!

 • Jbad

  Vastaa

  Laitetaan nimi ja naama muistiin ja kyllähän tälläiset vasemmisto paskat pitää lakasta sinne vasemmiston helvettiin takaisin

 • juha.

  Vastaa

  Niin, tuossahan sitä oli taas ”oikeusvaltioperiaatetta”, jota tulkitsevat – lue: tuomitsevat – kommunistitn. Ne, jotka tuon ideologian tuntevat, tietävät kyllä mitä se merkitsee!

 • Anu Palosaari

  Vastaa

  Hohhoijaa näitä pelkureita. Silloin kun itse olin näiden tähtäimessä kymmenkunta vuotta sitten, niin ei kyllä tullut mieleenkään peitellä itseäni tai piiloutua. Kyllä kai nyt pitää sen verran nainen olla, että seisoo sanojensa ja tekojensa takana?? ”Useat kalenteriin päätyneet ovat vetäytyneet toistaiseksi kokonaan kaikesta julkisuudesta, jopa sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi eilen esittelemämme väkivallalla hekumoiva opettaja Simo Olavi Jokinen alkoi piilottaa jälkiään heti kalenterin ilmestymisen jälkeen. Aluksi hän muutti Instagram-tilinsä yksityiseksi, minkä jälkeen hän muutti ”antifasistista” väkivaltasymboliikkaa sisältävän profiilikuvansa neutraaliksi. Muutamaa tuntia myöhemmin hän poisti profiilikuvansa kokonaan. Mikäli antifasismi todellakin on vain ”oikeutettua itsepuolustusta”, miksi äärivasemmisto pelkää päivänvaloa näin paljon?”

 • Punavihernatsimafia

  Vastaa

  Näiden suhtautuminen islamiin paljastaa että nuo väitteet suhtautumisesta kaikenlaiseen fasismiin on täyttä paskaa. Islam on ylivoimaisesti aikamme fasistisin ja natsistisin ideologia.

  ”When one thinks of mass murder, Hitler comes to mind. If not Hitler, then Tojo, Stalin, or Mao. Credit is given to the 20th-century totalitarians as the worst species of tyranny to have ever arisen. However, the alarming truth is that Islam has killed more than any of these, and may surpass all of them combined in numbers and cruelty.”

  https://www.americanthinker.com/articles/2014/05/the_greatest_murder_machine_in_history.html
  https://thedailycoin.org/2018/11/26/the-4-stages-of-islamic-conquest/
  https://ibnmatti.blogspot.fi/p/jihadin-saannot.html

 • Red alert

  Vastaa

  Nyt on myöhäistä piiloutua. Sinut on nähty ja tunnistettu. Aika kantaa vastuu toiminnastasi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi