Tuomittu kommunistirikollinen yritti estää Kärkkäisen tavaratalon tulon Rovaniemelle – epäonnistui

Vesa Puuronen on herättänyt paheksuntaa ja huvittuneisuutta Rovaniemen katukuvassa kymmenien vuosien ajan.

Talous

Vesa Puuronen.

Poliittisesti motivoituneista vahingonteoista tuomittu kommunistiprofessori Vesa Puuronen yritti estää tavarataloketju Kärkkäisen laajentumisaikeet Rovaniemelle. Kaupunginvaltuusto äänesti tällä viikolla asemakaavamuutoksesta, minkä lopputuloksena Kärkkäisellä on nyt lupa halutessaan rakentaa Rovaniemelle uusi toimipiste.

Kärkkäisen tavaratalo tuo toteutuessaan Rovaniemelle roppakaupalla uusia työpaikkoja ja verotuloja, mutta tästä huolimatta ”työläisten” liikkeinä itseään markkinoivat vihervasemmistolaiset puolueet ovat pyrkineet sabotoimaan hanketta. Kaupunginvaltuustossa kovinta vastarintaa on edustanut Vasemmistoliiton Puuronen.

Puuronen vaati, että Rovaniemi hylkäisi asemakaavan muutosesityksen ja näin estäisi tavaratalon rakentamisen. Kun Puuronen hävisi äänestyksessä, ilmoitti hän jättävänsä päätöksestä eriävän mielipiteen.

Puuronen on herättänyt paheksuntaa ja huvittuneisuutta Rovaniemen katukuvassa kymmenien vuosien ajan. Jo 1970-luvulla hän nolasi itsensä marssimalla kaupungin keskustassa ”Eläköön kommunismi”- ja ”Eläköön marxismi-leninismi” ‑banderollien kanssa.

Kuvakaappaus Puurosen kotisivuilta.

Lähteet: Iltalehti, Yle

Äärivasemmisto Kaavoitus Kärkkäinen Kommunismi Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Rovaniemi Talous Työllisyys Vasemmisto Vasemmistoliitto Vesa Puuronen Yhteiskunta Yrittäjyys

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Kommunismi eli juutalaisten rakentama kymmeniä miljoonia venäläisiä tappanut sionistien ideologia tuhosi Venäjän – ja suurimman osan venäläistä kansaa.

  Toivottavasti tulee aika, jossa jokainen kommunismin sionistien petoon sekaantunut saa ansaitsemansa. Viittaan Ceausescuun.

  Tätä samaa petoa lihotetaan juuri nyt Brysselissä, Tel Avivissa ja Pedon kotipesässä, USA:ssa. Feinsteinit kasvattavat teuraaksi valkoisia kansoja ja lopulta me itse pyydämme päästä teuraaksi.

  Neuvostoliitto oli keskitysleiri. Siihen verrattuna Putin on lastentarhan johtaja ja edustaa selkeästi enemmän Vanhaa Venäjää. Mutta Peto valehtelee kaikesta, kaiken aikaa js kuola valuu sen suupielistä, kun se jo haistaa uuden Lännen Neuvostoliiton.

  • Jns. Man

   Vastaa

   Joo, muistan tuon kusipään jo siltä ajalta kun hän asui Joensuussa Utran kaupunginosassa. Täysin häiriintynyt kuten marxilaiset ovat. Muutama vuosi sitten tuo tyyppi väitti että valkoista ihmisrotua ei ole olemassa, mutta kaikki muut rodut kyllä! Tosin valkoiset kelpaa maksajan rooliin…

 • Juha

  Vastaa

  Kommunismi on yhteiskunnan syöpä

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Puuronen pitäisi laittaa suojelukohteeksi post-NL:n aikaisena reliktinä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kärkkäinen on asiallinen ja laadukas kauppa.

  Kuinka monta kauppaa tämä katkeroitunut seniori-ikäinen suvakki on perustanut? Herää myös kysymys, että miksi hän ei muuttanut 70-luvulla Neuvostoliittoon tai itä-Saksaan, jos meno oli niin huikeaa ja ihanaa?

  Suvakkien ongelma on se, että he eivät rakenna mitään hyvää, vaan suvakoivat ja yrittävät tuhota ja pilata tavallisten ihmisten ja heidän lastensa elämät.

  • Nimetön

   Vastaa

   Niin tai kuinka monta ihmistä tämä kommari työllistää tai on työllistänyt? Kärkkäinen tuo Rovaniemelle suoraan kymmeniä työpaikkoja ja epäsuoraan vielä lisää, kun paikalliset tuottajat saavat kamppeitaan tavarataloon myyntiin, posteljooni kuljettaa nettitilauksia, Kärkkäiselle matkaavat käyvät paikallisissa kahviloissa/lounaspaikoissa ja niin edelleen. Mutta sepä ei paljon tunnu kommaria kiinnostavan.

 • Ho Chi Minh tulee - oletko valmis?

  Vastaa

  Pitääköhän paikkansa että hänen edustamassaan tiedekunnassa yksi Oulun Yliopiston kiltahuone on vuorattu Mannerheim-aiheisella materiaalilla?

 • Matti

  Vastaa

  Höh..ei ukko tiedä mitä vastustaa.
  Kärkkäiseltä löytyy monenlaiset työkalut..myös Sirpit ja Vasarat.

 • Onnellinen mies

  Vastaa

  Vesa näyttää siltä että elää onnellista elämää.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Kommarit voisi laittaa vaikka pakkotyöhön loppuelämäkseen. Siinä olisi sitä marxismi-leninismiä heille.

 • Suomalainen mies

  Vastaa

  Sen näkee naamasta, kun lakkaa saamasta, jo vain me kimpassa tuumattiin.

 • Jouni S.

  Vastaa

  Kiinnostavaa, että nämä kommarit aina vastustavat kaikkia järjellä ja taloudellisilla näkökohdilla perusteltuja hankkeita. Ja kuvittelevat, että heidänkin muilta veroina otettava palkkansa tulee valtiolle jostakin, mutta eivät kuitenkaan kerro mistä.
  Ja noita kuvia kun katsoo, niin lähinnä alkaa hymyilyttää nuo 70-luvun banderollit, vaikka itsekin on elänyt sen ajan. Teiniliittoineen ja koulupolitikointeineen päivineen. Enemmän tulee mieleen Spede & Co, kuin vakavammat asiat. Kyllä Tiitisen lista pitäisi saada julkiseksi, mutta taitaa olla elossa vielä liian monta, ketä se liippaa läheltä.
  Toisaalta, teollisuudessa (josta itselläkin jotakin kokemusta), johtajat pitivät kommunisteja kovina, mutta parempina neuvottelukumppaneina kuin demareita. Koska heillä oli selkeämmät tavoitteet ja heidän kanssaan tehdyt sopimukset pitivät paremmin, eikä jälkilypsyä tms. juurikaan ilmennyt.

 • juha II

  Vastaa

  Jo naamataulusta näkee, että kyseessä on ÄNKYRÖIDEN ÄNKYRÄ!

 • GLGL

  Vastaa

  Valtuutettu Puuronen taitaa olla vain oman kannattajakuntansa vanki. Hänen on pakko vastustaa Kärkkäistä, muuten kannattajat kaikkoaisivat ja joutuisi aloittamaan lammaslaumansa kokoamisen alusta.

 • Suomen soturi

  Vastaa

  Kun omistaja jollain suuryritysketjulla on kansallismielinen on kommunistin sitä vastustettava, sama se vaikka se mitä hyvää saisi aikaan. Sama se, vaikka sillä olisi kuinka positiivinen vaikutus heidän elämäänkin, niin silti natsi ei sitä saisi tehdä. Natsi on heidän silmissään silti edelleen sama natsi.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kommunismi pitäisi luokitella mielisairaudeksi.

 • JoodeJoode

  Vastaa

  Puuroselle pitää ostaa Vihtori-paita joululahjaksi, sen kun hän pukee niin lähtee ladan hajut miehestä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi