Kärkkäisen liikevaihto vain kasvaa boikoteista huolimatta

Boikotit saattavat myös olla kasvun syy.

Talous

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen liikevaihto vain kasvaa kasvamistaan boikottikampanjoista huolimatta. Sen osoittaa yhtiön vastikään julkaisemat lukemat. Ne julkaistiin samassa lehdistötiedotteessa, jossa kommentoitiin kulttuurimarxistiyhtiö Makian aloittamaa boikottia tavarataloa kohtaan.

Vaikka valtamedia, älypuhelinaktivistit sekä moraaliposeeraamiseen sortuvat firmat vaativatkin Kärkkäisen boikotointia, ei se tunnu näkyvän kaupan liikevaihdossa – ainakaan negatiivisesti. On tietysti mahdollista, että juuri boikottien vuoksi liikevaihto vain kasvaa.

Konsernin liikevaihto paisui edellisvuodesta 16,3 prosenttia 271 miljoonaan euroon. Verkkokaupan liikevaihto kasvoi 90,2 prosenttia 70 miljoonaan euroon. Konsernin liikevoitto kasvoi 135 prosenttia 14,6 miljoonaa euroon. Tilikauden tulos oli 10,7 miljoonaa euroa, missä on kasvua 137 prosenttia.

”Viime tilikausi oli tuloksellisesti erinomainen”, yhtiö kuvaa mennyttä vuotta maanantaina julkistamassaan tiedotteessa.

Makia vaati Kärkkäiseltä anteeksipyyntöä

Vaatteensa esimerkiksi Kiinassa ja Turkissa tuottava Makia ilmoitti viime perjantaina katkaisevansa sopimuksensa Kärkkäisen kanssa. Syyksi Makia ilmoitti sen, että kauppias ei ole suostunut pyytämään anteeksi henkilökohtaisia näkemyksiään.

Kärkkäinen julkisti mediatiedotteen, jossa se ihmetteli Makian päätöstä, sillä yritykset ovat aiemmin suunnitelleet tulevaisuutta yhdessä. Samalla kauppias kertoi yrityksensä tekevän yhteistyötä suomalaisten tavarantoimittajien kanssa riippumatta siitä, minkälaisia mielipiteitä he edustavat.

Lähes 700 suomalaista suoraan ja vielä lisää epäsuoraan työllistävä Kärkkäinen onkin tehnyt erinomaista työtä suomalaisen hyvinvoinnin kannalla – toisin kuin boikotointeja vaativat moraaliposeeraajat.

Lähde: Iltalehti

Elinkeinovapaus J. Kärkkäinen Oy Kotimaa Makia Poliittinen vaino Talous Työllisyys Yhteiskunta Yrittäjyys

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Goobeli

  Vastaa

  Osallistuin minäkin boikottiin vaikka en niille yleensä lämpene…

  Ehnrooth:ien eri veroparatiiseissa olevien sijoitusyhtiöiden omistaman Fiskars:n ylihintaisten kaukoidässä valmistettujen(Firkars/Gerber/Iittala/Hackman/Arabia/jne.) tuotteiden ostamisen lopetin 3–4 vuotta sitten. Esim. pieni Fiskars kirves maksaa 40–60 eur ja vastaavan muun merkkisen saat 20–30 eur:lla. Ei kannata Ehnrooth:ja tukea kun he ovat kansaa kusettaneet jo vuosikymmeniä ylihintaisella tavaralla ja pitämällä ihmisiä alipalkkatyössä.

  Viikonlopun Kärkkäisen makiaa-karkkitarjoukseen en ehtinyt, mutta tilasin nyt 400 eur:lla verkkokaupasta harrastus&kodintavaraa.

  Laittakaapa muutkin tilauksia Kärkkäiselle menemään tuetaan suoraselkäistä kauppiasta, joka ei lähde vassari-ulinaan mukaan vaan laittaa komukka-ulisijoille ”jauhot suuhun”.

  • Goobeli

   Vastaa

   Tulipa tehtyä virhe kun tilasin Kärkkäiseltä! 

   Tilasin viisi artikkelia 23.3. Kolmea ei sitten ollutkaan vaikka verkkokaupan saldon mukaan niitä piti olla. Tilausvahvistuksessa tavarat oli, mutta seuraavana päivänä tuli uusi tilausvahvistus, jossa kolmea tavaraa ei enää ollutkaan.

   Soitin asiakaspaleveluun ja yritin vaihtaa tilalle vastaavia toisia tuotteita. Tyttönen sanoi, ettei se onnistu, pitää tehdä uusi tilaus ja maksaa toiset toimituskulut. Kysyin etteikö olisi kohtuullista nyt vaan vaihtaa tuotteet vastaaviin, niin saadaan asia etenemään. Ei onnistunut ja tyttönen alkoi puheissaa ”nenäkkääksi”. Outoa, että maksavalle asiakkaalle aletaan soittamaan suuta…

   Loput tavarat ei ole vielä lähteneet liikenteeseen myyntivarastolta vaikka viikko meni jo. Eli eipä kannata tuolta tilailla enää, kun toimituksetkaan ei toimi!!!

 • Pankkiiriksi

  Vastaa

  Vielä kun Kärkkäinen perustaisi pankin niin sitten olisi kaikki kohdillaan. Nämä ulkomaalaiset pankit jotka mainostavat olevansa suomalaisia eivät maksa verojaan Suomeen. Ja paikallissäästöpankkienkin tavoite on tuottaa silkkaa voittoa siinä missä OP vaihtoi työntekijänsä suomalaisista intialaisiksi. 

  Perustaispa pankin niin olisin sen asiakas heti.

 • SRA

  Vastaa

  Taas tuli tilattua 9mm ja 45 pistooliin nuolia kesäkaudelle.

 • Ville

  Vastaa

  Mulle kyseinen uutinen näyttäytyi juurikin mainoksena, joka aiheutti sen, että menin Kärkkäisen verkkokauppaan tutkimaan mitä sieltä voisi tilata.

 • juha.

  Vastaa

  Ei edes Raamatussa vaadita pyytämään anteeksi jotain sellaista vääryyttä, johon ei ole edes syyllistynyt.
  Se, joka sellaista vaatii. Tarvitsee i9tse sielunhoidollista apua lapsuuden ”säikäysperunoista”.

 • jj.t

  Vastaa

  täytyypä tilata kärkkäiseltä,jotain kivaa,aivan sen kunniaksi.

 • jj.t

  Vastaa

  täytyypä tilata jotain,kärkkäiseltä,juhlan kunniaksi.

 • Tomppa

  Vastaa

  Nyt olisi aika jokaisen lakata ostamasta Makian tuotteita. Liike-elämässä ei kannata hyvesignaloida, koska se saattaa käydä kassavirran päälle. Ehkä Makiankin pitää oppia tämä totuus ns. kantapään kautta.

  • Übersturm

   Vastaa

   Olet oikeassa! Katsoin nyt sitten Makia-tuotteita netistä, kun ovat olleet tuntemattomia minulle. Yli hinnoiteltua kaukoidässä tehtyä ryysyä!!!

   Ei merkistä kannata maksaa vaikka siitä voi tulla hyvä olo, jos/kun tuntee olevansa parempi ihminen kun käyttää jonkun merkkisiä tuotteita. Antaa puljun vaan kaatua, niin pääsee pipo/lippispojat etsimään itselleen muita töitä. Jää aikaa hyvesignalointiin ja muuhun ideologiatyöhön, kun firman pitämisen perusteet on pahasti kadoksissa.

 • Ei suvakeilla ois lisää noita boikotteja?

  Vastaa

  Niin saataisiin lisää tulosta. Parempi tuuri ensi kerralla hölmöt!

 • EV

  Vastaa

  Katsokaapa Makian google-arvostelut 😀 Ja tilausta menemään Kärkkäiselle

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi