Lisää velkaa: Hallitus suunnittelee valtionyhtiötä maahanmuuttajien tempputyöllistämiseen

Sanna Marin uskoo työttömyysongelman katoavan, jos valtio ryhtyy velkarahan avulla lumetyöllistämään maahanmuuttajia.

Talous

Joka toinen työvoimaan kuuluva Suomen somalialainen on työtön.

Sanna Marinin kulttuurimarxistinen hallitus on kehittänyt ihmeratkaisun muun muassa ei-valkoisten maahanmuuttajien korkealle työttömyysasteelle. Hallitus on päättänyt hakea mallia Ruotsista, minkä vuoksi se kaavailee nyt valtionyhtiötä esimerkiksi siirtolaisten tempputyöllistämiseen. Alkupääoman hankkiminen ei ole kynnyskysymys hallitukselle, joka on tottunut ottamaan miljardikaupalla velkaa.

Uudesta valtionyhtiöhankkeesta tiedottanut Marinin puoluetoveri, työministeri Tuula Haatainen toteaa, että ”työllisyyden vahvistamisen lisäksi kyse on osallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Sanna Marinin hallitus haluaa nostaa osatyökykyisten ja vammaisten ihmisten työllistymisen täysin uudelle tasolle”.

Joka toinen työvoimaan kuuluva Suomen somalialainen on työtön, mikä on ollut nolostuttavaa avointa maahanmuuttoa kannattavien liberaalien kannalta. Marin uskoo kuitenkin ongelman katoavan, jos valtio ryhtyy velkarahan avulla lumetyöllistämään maahanmuuttajia.

Esikuvana väestönvaihdon edelläkävijä Ruotsi

Hankkeen esikuvana toimii Ruotsin veronmaksajien omistama Samhall ab, joka on henkilöstömäärältään maan suurin osakeyhtiö. Tällä hetkellä se työllistää yli 25 000 ”osatyökykyistä”. ”Suunnan tulee meillä olla samanlainen”, työministeri Haatainen painotti medialle.

Hanketta hahmotelleen selvityshenkilö Hannu Mäkisen mukaan suomalaiset veronmaksajat voisivat työllistää 100 miljoonalla eurolla ”noin 4 000 osatyökykyistä vuodessa”. Mäkinen on tullin pääjohtaja. Koronakriisin varjolla valtio on avannut velkahanat lopullisesti, joten tulevien sukupolvien kärsimän korkotaakan varjo tuskin tulee hidastamaan Marinin päätöksentekoa.

Valtion tempputyöllistämisyhtiö alkaisi kilpailla aitoja yrityksiä vastaan markkinoilla osallistuen muun muassa tarjouskilpailuihin. Kriitikoiden mielestä järjestely uhkaa vääristää markkinat, sillä selvityksen mukaan valtio voisi manipuloida tempputyöllistämisyhtiön kulurakennetta ”subventoimalla urakkahintaa”. Toisin sanoen valtio kykenee voittamaan tarjouskilpailut, mikäli se kompensoi osan kuluista ottamalla lisää velkaa tai riistämällä veronmaksajia. Maksumiehiä olisivat myös rehelliset yritykset, jotka häviäisivät epärehellisten tarjouskilpailujen lopputuloksena.

”Työ voi olla mitä tahansa, mutta käytännössähän se on varmasti esimerkiksi kiinteistönhoidon tehtäviä tai siivousta, pesula- ja keittiöalaa”, Mäkinen kuvailee. Tempputyöllistetyille maksettaisiin valtion pussista työehtosopimusten mukaista palkkaa, minkä lisäksi heille kustannettaisiin ”erilaisia tukipalveluja”.

Kohderyhmänä maahanmuuttajat

Työ- ja elinkeinoministeriön aihetta käsittelevässä julkaisussa ”Selvitys osatyökykyisten Suomen mallista” todetaan muun muassa seuraavaa:

”Perustettavalla Yrityskonsernilla olisi vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten työllistämisen eli liiketoiminnan lisäksi myös muita tehtäviä.

– – Kolmantena tehtäväalueena voisikin olla sellaisten muiden vaikeassa asemassa olevien ihmisryhmien työllistymisen auttaminen, jotka pyrkiessään työmarkkinoille tyypillisesti kohtaavat huomattavia esteitä mm. ennakkoluulojen tai pelkojen vuoksi. Tällaisia henkilöryhmiä ovat mm. – – maahanmuuttajataustaiset henkilöt ja vankeudesta vapautuneet henkilöt.

– – Tarkoitus olisi Yrityskonsernin osaamisella ja luotettavalla maineella tukea korkean työllistymiskynnyksen omaavien ryhmien edellytyksiä ylittää asenteelliset esteet.”

”Vuoden 2021 maaliskuun alusta käynnistetään työllisyyden kuntakokeilut, joissa kokeilukunnat vastaavat osin alueensa työ- ja elinkeinopalveluiden tarjoamisesta. – – Lisäksi kohderyhmään kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa kokeilualueiden TE-toimistoissa.”

Monikulttuurisuuden ongelmien piilottamista

Lopulta kyse on siitä, että hallitus pyrkii siivoamaan maahantunkeutujat pois Suomen työttömyystilastoista, jotta maahanmuuttokriittinen julkinen keskustelu voitaisiin hiljentää.

Tosiasiassa hanke kuitenkin todistaa vain sen, ettei pakkomonikulttuurisuus toimi edes Suomen kaltaisessa tasa-arvon pohjoismaisessa mallivaltiossa.

Koska esimerkiksi puolet somaleista ovat edelleen työttömiä kymmeniä vuosia jatkuneesta aktivoinnista, sosiaalituesta ja ilmaisesta koulutuksesta huolimatta, ei sosialidemokraattinen valtio keksi muuta keinoa kuin tempputyöllistää nämä velkarahalla. Samalla valtio puukottaa aitoja yrityksiä selkään vääristämällä markkinat.

Lähteet: Yle (1, 2), Työ- ja elinkeinoministeriö

Afrikkalaiset Arabit Halpatyövoima Hannu Mäkinen Kotimaa Maahanmuutto Markkinoiden manipulaatio Rotu Sanna Marin Sosiaalituet Sosialidemokraatit Suomen somaliyhteisö Talous Tempputyöllistäminen Tulli Tuula Haatainen Työ- ja elinkeinoministeriö Työehtosopimus Työelämä Työttömyys Ulkomaalainen työvoima Väestönvaihto Valtionvelka Vasemmisto Velka Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Ihan täysiverinen sosialistinen leikkitalous siis suunnitteilla. Valtio maksaa palkan näennäisestä työstä ja työläinen palauttaa rahat valtiolle erilaisina veroina = sosialistinen ikiliikkuja. Ainoa pikku juttu vaan on se että kun oikeaa arvonnousua ei tapahdu niin tulos on sama kuin mitä se on ollut kaikissa sosialistisissa kokeiluissa, ikiliikkuja hyytyy ja lopulta pysähtyy. Hyvät (pahat) SDP:n, Paskemmistoliiton ja Virheiden äänestäjät, ajattelitteko oikeasti että päästämällä valtaan käytännössä hiljattain peruskoulusta päässeitä tyttösiä joilla on päät pilvissä ja jalat tukevasti ilmassa, saataisiin talous ja työtömyys aikuisten oikeasti hoidettua?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Eli jos valtio (eli veronmaksajat) rahoittaa jokaisen somalin työllistymisen tulkiksi, niin somalien työllisyysprosentti kohoaa kertaheitolla, mutta tuottavaa työtä siitä ei saa tekemälläkään, kun veronmaksajat joka tapauksessa maksaa kaikki viulut. Miten työministerinä voi toimia noin tyhmä ihminen kuin mitä Haatainen on?
  Kommunistihallitus ajaa Suomen ikuiseen velkavankeuteen tarkoituksella, seuraavaksi on varmasti kaupan loputkin kansallisomaisuudesta, kun velkataakka kasvaa liian suureksi ja globalistit alkavat vaatimaan saataviaan.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Onhan suunnitelmasta suuri pitkän tähtäimen hyöty suunnittelijoille. Puolueitten äänestäjäkunta lisääntyy, mikä on noille puolueille välttämätöntä.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Luulin hetken lukevani Pahkasika lehteä , kunnes muistin sen lopettaneen sen vuoksi , että nykyaika on itsessään pelkkää pahkasikaa.

 • tekijämies

  Vastaa

  Nerokas idea hallitukselta, mutta miksi ei samantien perusteta monta samanlaista yhtiötä, niin kohta meillä olisi aivan oikea työvoimapula!

  Ehdotan, että uusi valtionyhtiö laittaa työllistetyt matut uusimaan maamme tiekantaa. Nyt tiet ovat huonossa kunnossa. Luulisi liikenteestä tulevan verokertymän riittävän tähän.

  Toisaalta suomalaisten rotukriittisyys kasvaa koko ajan ja veronmaksajien ostovoima heikkenee, niin voi olla, että ei suomalaiset eivät enää välitä tulevaisuudessa siitä onko matu työllistetty vai ei. Ainoa asia minkä suomalainen näkee, että matu on haitallinen vieraslaji.

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   ”Ehdotan, että uusi valtionyhtiö laittaa työllistetyt matut uusimaan maamme tiekantaa. ”

   Eivät ne jouda rakennustöihin. Niistä tehdään johtajia ja viranhaltijoita.

 • Von Keijo

  Vastaa

  Suomen evil‑5 liristerit vauhdissa ja tuhma kusidentti Tieto Oyj:stä komppaa

 • Aivot omistava

  Vastaa

  Voisi nykyhallitus tutustua sisällissotaan ja mistä se yleensä saa alkunsa, ehkä näin voisivat vielä (ehkä) muuttaa suunnan.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Miksi ne yrittäisivät muuttaa suuntaa kun juuri euroopan laajuinen sisällissota niillä on ideologian vaatimana pyrkimyksenä? Sisällissodalla taas saadaan synnytettyä Neuvostoliitto 2.0, Euvostoliitto. Suomen omalla vasemmistolla on ollut viimeiset sata vuotta vankileirien hiekkakenttien hiekkaa pilluissaan ja yrittävät vielä revanssia.

 • Kari

  Vastaa

  Tämä hallitus ja pari edellistä on pelkkiä pellejä. Miten enää kehtaavat näyttää naamaansa?

 • juha.

  Vastaa

  Tyypillistä kommunistista toimintaa, joka on tuttua Ruotsista ja siellä jo todettu täysin tehottomaksi ja pelkäksi kosmetiikaksi, jonka kustantavat ruotsalaiset veronmaksajat. Marinin idiootti hallitus haluaa edistää haittamaahanmuuttoa ja kiillottaa sen kuvaa ”työllistämällä” elintasopakolaiset ‚jonka esimerkin turvin voivat näyttää ja kehua retostella asialla ja lisätä tätä vahingollista kansanvaihtoon tähtäävää suomalaisuuden hävityspolitiikkaa.

 • Kemiin vaan veneitä veistämään

  Vastaa

  Sielähän ne vois Kemissä vuoleskella niitä kaarnaveneitä. Materiaalia kyllä riittää kun se uusi tehdas nousee Kemiin. Kaarnaa kuoritaan jo.

 • Lars

  Vastaa

  No mutta eikös näiden moniosaajien pitänyt maahamme luikerreltuaan työllistyä aivan välittömästi aivokirurgeiksi, ydinfyysikoiksi, tähtitieteilijöiksi ja diplomi-insinööreiksi eri teknisille aloille?. Myös maistereita ja tohtoriksi väitelleitä odotettiin sekä toivottiin kestävyysvajeen paikkaajiksi. Järkyttävää rasismia työllistää näitä nerokkaita moniosaajia, sekä visionäärejä kaikenmaailman matalapalkkaisiin paskahommiin.

 • Kaapo

  Vastaa

  Sanna vois alottaa ensin työllistänisen nuorten kesätyöpaikoista ja sitten juuri valmistuneiden työllistäminen.Mutta kun ei kiinnosta sannaa suomen nuoret.Ukrainalaisia haetaan tänne ja yms Afrikan jengiä.On se äsdeepee hallu

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Ulkoista rahoitusta vaativa lumetyöllistäminen ei välttämättä johda lumetyöpaikan muuttumiseen aidosti kannattavaksi. Kyse on toiveajattelusta ja lumepaikat ovat kulisseja. 

  Maailmassa riittää lumetyöllistettäviä yli Suomen kantokyvyn. Lumetyöpaikat eivät ole ratkaisu. Ne ovat ehkä pienessä mittakaavassa jonkin aikaa toimiva keino kiistää todellisuus.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Uusi valtionyhtiö voi olla myös suuri innovaatio, jos työllistettävät matut pääsevät ahkeroimaan omalle erkoisalueellensa, eli rakettitieteeseen!

  Toistaiseksi maaltamme puuttuu avaruusohjelma ja tässä voi olla ratkaisu. Matut rakentavat avaruusraketin ja kohta kuun pinnalla liehuu Suomen lippu. Tietenkin tässä historiallisessa operaatiossa avaruusmatkustajat ovat luonnollisesti näitä matuja, eli matunautteja!

 • Akaki

  Vastaa

  No niin nyt se on ratkaistu. Tosin jo vuosikymmenien ajan on ehdotettu että Kelan maksamat maahanmuuttajien avustukset kirjattaisiin Kelalta saaduksi verottomaks palkaksi, josta kuitenkin kertyy työeläkettä. Palkan maksun perusteena on se että suomen hallitukset ovat kutsuneet heidät antamaan ns. etnistä värinää suomalaiseen yhteiskuntaan. Miksi siis pitäisi perustaa uusi valtionyhtiö kun Kelan kautta asian voi hoitaa pelkällä korvauksen nimenmuutoksella?

 • veroja maksava

  Vastaa

  Annetaan kuva, että työllistetään ihmisiä joilla on lieviä ongelmia terveyden ja toimintakyvyn puolella. Todellisena tarkoituksena kuitenkin lienee luoda tarpeettomia, mutta valtion kustantamia työpaikkoja sekä ”työpaikkoja” maahantulijoille työehtosopimusten mukaisilla palkoilla sekä muilla ehdoilla. Kun maahanmuuttajat olisivat verrattavissa poliiseihin tai verovirkailijoihin, voitaisiin väittää, että kotoutuminen on onnistunut ja maahanmuuttajapopulaation täysi ylöspito verovaroilla on vastikkeellista. 

  Täysin toinen asia voi olla miten päättäjämme saavat suojattinsa viihtymään upouusilla, heitä varten räätälöidyillä työpaikoilla. Työaikaliukumat ja etätyömahdollisuus ovat tarpeen. Palkan täytyy olla tuntuvasti suurempi kuin rahamäärä, joka tulee tilille automaattisesti.

 • Aila Vilen

  Vastaa

  Tuosta se ilo irtoaa,etenkin hallitukselle,saavat tulkit,sossutätit,ammattiymmärtäjät sun muut taas lisää töitä,nämä Prkl kun eivät ymmärrä sanaa TYÖ,sen kyllä jos ei tule ilmaista rahaa makaamisesta lämpimässä kansalaisten maksamassa kämpässä,nyt jo kaduillamme kävelee näitä”aseveljiä”pitkine puukkoineen,hallituksella on märät pöksyt tummien poikien vuoksi,suosittelen palaamaan sinne peruskoulun penkille,onneksi komento muuttuu pian,sitten mutajalat maasta ulos.

 • Valmistava teollisuus

  Vastaa

  Jos näillä työllistämistöillä on jotain tarkoitusta tuottaa jotain muutakin kuin lämmintä ilmaa, niin kohde pitää olla ehdottomasti valmistava teollisuus. Sen tuotteissa on katetta jolla katetaan edelläkin mainitun ”ikiliikkujan” kulut. Työtahti yhdessä työnlaadun kanssa kun ei välttämättä kestä tarkastelua. 

  Kun mietitään mitä tällaista työtä se voisi olla niin yksi suuri ala tänä päivänä olisi SER-materiaalin kierrätyskeskus. Sieltä valtio saisi kultaa noin 3kg/elektroniikka tonni, lisäksi tulisivat tinat, palladiumit, tantaalit, kuparit, hopeat, teräkset, alumiinit, neodyymit, litiumit, ferriitit … Raaka-aineiden ja materiaalien määrä on melkoinen. Valtion kassa täytyisi myytävistä jalometalleista ja komponenteista joita tänne Suomeen mutta ei täälä valmisteeta. Komponentteja voidaan myydä sellaisinaankin, mutta niistä voidaan muokata uusia. Ja jos purkaessa jokunen komponetti menee rikki, niin siitä ei maailma kaadu.

  Muovikuoret ja muut palavat materiaalit voidaan jyrsiä ja polttaa lämpövoimaloissa. Kaikki voittaisivat. Ajatellaampa yksistään vaikka huoltovarmuuskeskusta, Se varmsti mielellään ottaisi vastaan harvinaisempia komponentteja ja varaosia varastoimiinas tuotteisiin. Kuten vaikkapa kuulalaakereiden kuulia. Niistä kun tulee heti pula jos kriisiaika alkaa. …niin että ei kun ylimääräiset laakerit tilaamaan heti, jos jos aikoo pitää autoaan pidempään…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi