Tiina Wiik: Mitä tapahtui Enbuske-podcastille?

Partisaani julkaisee Tiina Wiikin kirjoituksen.

Aktivismi

Olimme viime viikolla Junes Lokan kanssa Sanomatalolla nauhoittamassa podcastiä, jossa vetäjänä oli Tuomas Enbuske, ja nyt kun podcastin ennakkoon ilmoitettu julkaisupäivä on ohitettu, eikä haastattelua ole julkaistu, kysellään nyt kaikilta kolmelta, mitä oikein tapahtui. Eikös sen haastattelun pitänyt keskiviikkona tulla? Piti toki, ja nyt onkin syytä kertoa, mitä on meneillään.

Todettakoon näin alkuun, että olemme Enbusken kanssa asiasta puhuneet tänään, mutta en tykkää yksityisten keskustelujen sisältöä levittää ilman erittäin painavia syitä, niin tämän juttutuokion yksityiskohtiin en mene. Kertokoon Tuomas itse omalta puoleltaan mitä halua. Julkisesti hän on tähän mennessä kertonut, että podcast tultaisiin joskus julkaisemaan, mutta ei hän oikeasti voi sitä tietää.

Keskustelujen sisällön vuotaminen ei olisi edes tarpeenkaan tilanteen ymmärtämisen kannalta: tapahtui juuri se, mitä odottaisit tapahtuvan valtamedian kanssa toimiessa.

Keskustelussa kun mentiin alueelle, josta valtamedian oma narratiivi on järkkymätön ja sen kyseenalaistaminen ehdoton tabu: juutalaisiin, siionismiin ja holokaustiin.

Ja vieläpä tietysti sellaisen mediatalon lähetyksessä, jonka perustajia ja suuromistajia tuon 1500 hengen vähemmistön edustajat ovat. Ei tilanne kovin erilainen tosin muidenkaan suurten mediatalojen kanssa olisi: niille kun on enemmän sääntö kuin poikkeus, että juutalaiset, jotka Suomessa muodostavat alle 0,03% väestöstä, ovat huomattavan yliedustettuina, mitä mediatalojen omistukseen ja toimintaan tulee. Keskustelussa ei mitään laitonta sanottu, mutta eihän tästä aiheesta tarvitsekaan – koska juutalaisaihe on täysi tabu, jo se, että aiheesta käydään keskustelua, jossa on useita eriäviä mielipiteitä, menee liian pitkälle.

Tämä onkin erityisen tärkeää ymmärtää varsinkin heille, jotka uskovat sensuurin iskevän juuri kansallismielisyyden takia. Kyllähän media jonkin verran on valmis antamaan tilaa kansallismielisille, mutta vain kun on pakko ja vain kun he eivät liikaa median omaa agendaa haasta. Vaikkapa perussuomalaisille mediassa ajoittain puheenvuoroja annetaan, mutta he ovatkin suurpuolue, jonka täysi sivuuttaminen olisi liian ilmeistä agendan ajamista medialta, joka yrittää edelleenkin puolueettomaksi tekeytyä.

Ja media osaltaan ohjaa persujakin noudattamaan agendaansa. Riikka Purra ja Sebastian Tynkkynen ovat saaneet huomattavasti enemmän neutraalia tai myönteistä palstatilaa medialta kuin puolueen nationalistit ja konservatiivit, ja näin media maanittelee puolueita omalle linjalleen: mitä vihervasemmistolaisempia olette, sitä enemmän tulette saamaan meiltä huomiota, ja mitä enemmän haastatte narratiivia, sitä enemmän saatte osaksenne huomiotta jättämistä ja mustamaalausta. Näin media pystyy myös rakentamaan omaa versiotaan nationalismista – sellaista, jossa kansallismielisyys tarkoittaa sitä, että hyväksyt väestönvaihdon, kunhan tulijat maksavat veronsa ja joka perinteisten perhearvojen sijaan tarjoaa pridetystä. ”Nationalismia”, jolla ei ole mitään tekemistä nationalismin kanssa.

Junes ja minä emme kauempana voisi olla tästä kansallismielisyyden irvikuvasta, joten olemme lähtökohtaisesti sitä kastia, jonka saama mediahuomio rajoittuu valheelliseen mustamaalaukseen ja jota ei koskaan päästetä itse kertomaan mielipiteistään. Enbusken virhe oli siinä, että hän oikeasti kuunteli, mitä sanottavaa meillä on ja miten sen perustelemme, ja kas, seinä tulikin vastaan ja hänen journalistinen vapautensa loppui siihen.

Jotkut ovat sanoneet, että ei olisi pitänyt kertoa somessa etukäteen asiasta, koska se antoi somen roskaväelle mahdollisuuden ”känkelöintiin”.

Höpsis. Eivät ne ole Dmitry Gurbanovin kaltaiset someraivoavat rivijuutalaiset, jotka känkelöinnin tällaisessa asiassa hoitavat – häntä paljon vaikutusvaltaisemmat mediakonsernin uskonveljet kyllä hoitavat asian, vaikka somessa ei asiasta puhuttaisi yhtään mitään.

Tästä puhuimmekin Juneksen kanssa kotiin saavuttuamme: saa nähdä, tuleeko tästä Enbuskelle vieläkin avaravampi kokemus, kuin hän odotti, kun hänen pomonsa tulevat osoittamaan todeksi sen, mitä heistä Enbuskelle sanoimme estämällä lähetyksen julkaisun.

Kun lähetystä ei julkaistu, kävimme Juneksen kanssa hieman vääntöä siitä, mikä oli Enbusken rooli asiassa. Junes oli alkujaan sitä mieltä, että kaikki oli huijausta alusta asti. Että mitään ei koskaan ollut tarkoituskaan julkaista, vaan Enbuske vain toivoi saavansa Juneksesta irti jotain, mitä Vehkoo-jutun korkeimman oikeuden käsittelyssä voitaisiin häntä vastaan käyttää.

Olin eri mieltä, olen edelleen, ja Enbusken kanssa käydyn keskustelun jälkeen Juneskin alkoi taipua kannalleni: että Enbuske ei juoninut mitään vaan ainoastaan yliarvioi raskaasti oman toimintavapautensa Sanoman alaisuudessa. Luotan omaan ihmistuntemukseeni, ja lisäksi Enbuske teki asioita, joita hänen ei olisi mitään järkeä tehdä, jos kyseessä olisi huijaus.

Somen roskaväen someraivotessa hän sanoi, että hän valitsee vieraansa ulkopuolisten painostuksesta piittaamatta ja että haastattelusta tuli hyvä lähetys. Jos kyseessä olisi huijaus, hänhän noin sanomalla vain asettaisi itsensä noloon tilanteeseen, joka näyttäisi siltä, että hän ensin uhoaa journalistisella vapaudellaan mutta hannaa kuitenkin tosipaikan tullen. Uskon, että hän oli vilpittömästi siinä luulossa, että lähetys julkaistaisiin sovitussa aikataulussa.

On periaate, jonka olen hyväksi havainnut: ”Älä oleta pahantahtoisuutta syyksi millekään, jos tyhmyys riittää saman asian selittämään.”

Tiedän, että tuo kuulostaa ilkeilyltä Enbusken suuntaan, mutta en sitä suinkaan niin tarkoita. En sano häntä tyhmäksi, koska tiedän, että ei hän sitä ole. Arvioisin hänet aika selvästi keskivertoa korkeamman ÄO:n ihmiseksi. Mutta sellainenkin voi olla tietämätön ja ymmärtämätön. Älykkyys itsessään on vain mahdollistaja maailman menon ymmärtämiselle, ja se vaatii aina rinnalleen laajan tietämyksen ja realismin, jotta älykkyys pääsisi oikeuksiinsa ja kantajaansa hyödyttämään.

Koska Enbuske ei ole samoin punapilleröity kuin Junes ja minä, hän ei vain ymmärtänyt, että nyt hän astuu media-alalla kielletylle alueelle tai edes tiennyt, että hän tosiasiassa työskentelee pitkälti juutalaisille. Ironista tilanteessa on tietysti se, että juutalaisten asema mediassa oli yksi puheenaiheista. Enbusken omat pomot osoittivat oikeaksi sen, mitä yritimme Enbuskelle sanoa.

Vastatessaan vihervasemmiston someraivoon podcastistä Enbuske otti esille sen, että hän on podcasteissään aikaisemmin haastatellut mm. pedofiilia ja sarjamurhaajaa. Se, että vihervasemmisto ei näistä lähetyksistä sanonut, että tällaisia vaarallisia ihmisiä ei tulisi päästää ääneen, kertoo kaiken tarvittavan someraivoajien moraalista ja prioriteeteista. Samanlainen osoitus heidän moraalirappiostaan nähtiin vain hieman aikaisemmin, kun ”kämyt” ajoivat boikottikampanjaa Jari Sillanpäätä kohtaan. Erään antifan selitys sille, miksi he eivät osallistu tähän kampanjaan, oli siinä, että Sillanpää on pedari, mutta ei se nyt sentään rasisti ole. Siis kaikella vakavuudella hän tämän sanoi Punk in Finland ‑foorumilla.

Somessa aktiivisena ihmisenä vihervasemmiston kaksoisstandardit eivät varmasti Enbuskelle tulleet yllätyksenä, mutta puutteellisen punapilleröintinsä vuoksi hän ei vain ymmärtänyt, että hän työskentelee aivan saman arvomaailman omaaville ihmisille. Edes Enbusken raivokas siionismi ei häntä pelasta somen eikä mediatalon valitun kansan vihalta, jos hän yrittää nousta ulos siitä lokerosta, joka hänelle on annettu. Hänen roolinsahan on edustaa ns. räväkkää, sensuroimatonta ja suorapuheista tuotantoa, vaikka tosiasiassa rajat hänen toimintamahdollisuuksilleen ovat selvät.

Eräänlaista ironiaa on siinäkin, että Enbuske itse halveksuu toimittajia, jotka teeskentelevät tällaista radikaalia suorapuheisuutta rahtaamalla studioon pari ihmistä, joiden mielipiteet eroavat vain yksityiskohdiltaan ja joista kumpikaan ei haasta vihervasemmistolaisen narratiivin ydinajatuksia. On epäilemättä karua joutua huomaamaan, että olet ollut yksi näistä valeoppositiota luovista toimittajista ja vieläpä tietämättäsi, kun useimmilla muilla näennäistä räväkkyyttä edustavilla toimittajilla heidän toimintansa on täysin tietoista ja laskelmoitua.

Ja nyt Enbuske onkin kiusallisessa asemassa. Hän ehti mennä sanomaan, että hyvä lähetys tuli ja että se julkaistaan, joten lähetyksen julkaisematta jättämisen selittäminen on vaikeaa. Hän kun sanoi myös tekevänsä yksin päätökset vieraistaan, joten hänen olisi joko valehdeltava ja väitettävä, että hän teki päätöksen olla julkaisematta podcastiä. Siinähän heräisi kysymyksiä: no miksi sitten kutsuit nämä ihmiset ja vielä sanoit, että hyvä lähetys tuli?

Jos hän taas kertoo totuuden ja twiittaa, että seinä tuli vastaan mediatalon johdon puolelta, hän tulee todistaneeksi luulleensa liikoja journalistisesta vapaudestaan ja siitä, kuka hänen vieraistaan todella päättää. Totuuden kertomalla hän myös purisi ruokkivaa kättä paljastamalla esimiestensä rajoittavan hänen toimintaansa ja vieläpä osoittaisi Juneksen ja minun olleen täysin oikeassa siitä, millaisia ne hänen esimiehensä ovat.

Yksi kiusallinen aspekti totuuden kertomisessa on myös se, mitä se kertoo lähetyksen kulusta, jos pomot ovat sanoneet, ettei tällaista voi julkaista. He kun tulevat samalla sanoneeksi, että kiivaasta siionismistaan huolimatta Enbuske ei heidän mielestään riittävän hyvin meille pärjännyt. Eihän heillä sellaisen haastattelun julkaisemista olisi mitään syytä estää, joka olisi meille kylmää kyytiä ja saisi meidät näyttämään tyhmiltä tai huonosti mielipiteensä perustelevilta.

Enbuske on nyt kertonut Twitterissä, että haastattelumme tullaan julkaisemaan, mutta kerrottakoon, että hän ei tästä varma voi olla ennen kuin podcast todella on Suplassa. Tiedän tämän keskustelumme perusteella, mutta kuten alussa sanoin, en tykkää yksityisten keskustelujen sisältöä levittää, niin en ryhdy yksityiskohtiin menemään asian suhteen, mutta tämä epävarmuustekijä on kaikkien edun mukaista todeta. Jos Enbuske ei taaskaan pysty lupaustaan täyttämään, siinä on entistäkin nolompi paikka hänelle.

Eihän sitä tiedä, vaikka hän oikeasti saisi haastattelumme julkaisuun. Itse kyllä epäilen, että ei tule saamaan, mutta ei mahdollisuutta voi toistaiseksi poiskaan sulkea tältä erää. Sopimukseen kun sisältyi se, että mitään ei keskustelusta leikata eikä sitä mitenkään editoida, joten hänen olisi saatava keskustelu sellaisenaan valitun kansan sensuurin läpi. Jos se ei sitä läpäissyt ennalta ilmoitettuun julkaisupäivään mennessä, tuskin se sitä läpäisee sen jälkeenkään.

Kiusallinen tilanne hänelle, epäilemättä. Ja siksi hän väistelikin somekansan kyselyjä siitä, missä se luvattu podcast oikein luuraa. Minua kiinnostaakin tilanteen jatkossa eniten se, hyödyntääkö Enbuske tämän mahdollisuuden oppia jotain, kun hänen omat pomonsa osoittivat haastateltavien olevan oikeassa, vai pitääkö hän edelleen kiinni vanhoista mielipiteistään.

Lähde

Aktivismi Dmitry Gurbanov Holokausti Junes Lokka Kansallismieliset Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Riikka Purra Sanomatalo Sebastian Tynkkynen Sensuuri Sionismi Suomen juutalaisyhteisö Teknologia Tiina Wiik Tuomas Enbuske Uutiset Valtamedia Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

32 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Nenäheimo känselöi Enbusken!

  Tosiasia on, että Enbuske menetti kasvonsa. Miltä mahtaa Enbuskesta nyt tuntua, kun ymmärtää laulavansa sen lauluja kenen kosher-leipää syö?

  Meillä päin näitä kutsutaan juutalaisen huoriksi.

 • Huumori kunniaan

  Vastaa

  Ei hätää. Jos tuli polkaistua väärille ”NIIN SANOTTUJEN JUUTALAISTEN” varpaille niin ainahan Tuomas Enbuske voi hakea lataamosta vähän lisää vauhtia ja pistää vaikkapa tämän vapauttavan punavihreä rallivaihteen päälle: https://www.partisaani.com/wp-content/uploads/2021/12/transu.png

  Juutalaiset olivat juutalaisuuden ensimmäisiä uhreja. Nyt, vapaamuurariuden kautta, koko ihmiskunta on. 

  NIIN SANOTUT JUUTALAISET:
  https://www.youtube.com/watch?v=TDA7HT5xAao&t=52s

 • pöh

  Vastaa

  En ole asiaan enempi perehtynyt, mutta en ole mikään juutalaisvihamielinen.
  Sen sijaan media kyllä on lähes maailmanlaajuisesti läpimätä.
  Suomessa on maailman vapain media= tarkoittaa sitä että on vapaus valehdella mitä vain.
  Kun on joku median (taustalla olevien porhojen) luoma narratiivi niin sitä ei saa kyseenalaistaa tai arvostella.
  ”iltapäivälehdissä” on nykyään aikalailla 100% agendajuttua, uutisiksi niitä ei voi kutsua.
  Jopa sääennustuksiin laitetaan koko ajan jotain ilmastohumppaa tukevaa pelottelua.
  Ihan normaali sääennuste mutta keksitään jotain pelottavia sanoja mukaan pelottelemaan typeriä ihmisiä.
  Sitten kun on joku juttu mikä ihan oikeasti olisi ihmisille tärkeä, niin se peitetään johkin täysin humpuukin alle. ”uusi huikea seksiasento” ”näin saat orgasmin sata kertaa päivässä” ”pilvi on pankkivirkailija ja SEKSItyöntekijä” jne jne..

  • rellinen

   Vastaa

   Juutalaisuus on samalla lailla marxilaisten märättämä kuin suomi.
   Toisen maailmansodan jälkipuinti, punaryssän ”vapauttamat” juutalaisten kuolemanleirit, amerikan neuvostoliitolle kuskaama massiivinen materiaaliapu, ko. materiaalin toimituksista hyötynyt pääomapiiri, rooseveltin hallinnon punaisuus stalinin mielistelyineen, sekä kaikkeen edellämainittuun liittyvä sodan jälkeinen ja aikainen propaganda avasivat juutalaisten, rahamiehistä lähtien, sydämet sosialistisen maailmanvallankumouksen, punaryssän ja kgb:n puoleen.
   Siitä taas seurasi se, että neuvostoliitto, sen kontrolloima sosialistinen internationaali ym. sen lukemattomat pulvaanit vyöryivät erityisestikin ”juutalaisesta ovesta” kuin myöskin muista usan ja neuvostoliiton, sodan aikana harjoittaman yhteistyön pääomapiireihin synnyttämistä ”ovista”, keskelle länsimaalaista kapitalistista järjestelmää.
   Nykyään tämä tuhoisa solutus näkyy länsimaiden pääomapiirien punaisuutena, someyritysten toimimisena marxilaisina sensuurikoneina, yksityisen median ajautumisena Punaisten propagantorviksi…jne…
   Kyse ei siis ole mistään juutalaisesta salaliitosta vaan marxilaisesta salaliitosta, punaisesta mafiasta, jonka yhden erittäin voimakkaan keihäänkärjen muodostaa kansainvälinen juutalainen yhteisö.

   • Plääh

    Vastaa

    Mitä ihmeen järjestäytyneen juutalaisuuden pulmustelua taas. Marsilaisuushan on juutalaismafian luomus

    • rellinen

     Vastaa

     Kgb-mafian luomus nykyinen onneton tilanne on.
     Raukkamaisuudesta, lyhytnäköisyydestä ja selkärangattomuudesta johtuu se, että ko. Surkeasta asiasta tulilinjalle, syytettyjen penkille laitetaan vain ”juutalaiset”, koska asioita pidemmälle ja syvemmälle tonkimalla vastaan tuleekin ryssä. Neuvostoliiton ja kgb:n perillinen nykyvenäjä ja fsb.
     Ryssällehän kyllä kelpaa se, että punaryssän rikollisista länsimaiden vastaisista kieroiluista syytteeseen asetetaankin milloin juutalaiset, milloin vapaamuurarit jne.
     Kyllähän se olisi suomessakin punakapina jäänyt tekemättä mikäli se olisi ollut juutalaisten varassa.
     ”Pyhä, pyhä on ryssä” tauti vaivaa ns. Nationalisteja. Liekkö punikkipolpolla asian kanssa tekemistä?

     • Penkurion

      No voi hyvää yötä sentään
      Turha täällä propagoida noita lapsellisia kontrolloidun opposition ilmeisen valheellisia narratiiveja ja yrittää tehostaa ryssäleimalla ja antisementillä. Oikea paikka sille on suomenuutisten kaikukammio.

     • Plääh

      No jopas jotakin, kun ei saa puhua punakapinan oikeista vastuullisista, vaan jättää se hämärään. Miksi ihmisilel ei saisi kertoa totuutta? Syytätkö tosiaan suomalaista harhaan johdettua työläistä samalla mitalla, kuin kaikesta vastuullista, joka loi aatteen, jonka tarkoitus oli saada kansa jaettua ja murhata kokonaisia kansanryhmiä?

 • Tomppa

  Vastaa

  Myös älykkäät ihmiset voivat olla tyhmiä, kuten Carlo M. Cipolla osoittaa artikkelissaan The Basic Laws of Human Stupidity. Tässä tapauksessa Enbusken tyhmyys tuli esiin siinä, että hän oletti voivansa toimia vapaasti podcastinsa julkaisemisen suhteen ja meni lupaamaan lähetyksen julkaisemisajankohdan, mutta huomasikin olevansa puun ja kuoren välissä, kun hänen esimiehensä heittivät hänet bussin alle. Nyt jäljellä on enää veltto yritys säilyttää kasvonsa räväkkänä, rajoja rikkovana toimittajana ja tasapainoilla lupausten lunastamisen ja niiden rikkomisen välillä.

  • Huumori kunniaan

   Vastaa

   ”Nyt jäljellä on enää veltto yritys säilyttää kasvonsa räväkkänä, rajoja rikkovana toimittajana ja tasapainoilla lupausten lunastamisen ja niiden rikkomisen välillä.”

   Tulee mieleen Vladimir Vladimirovitš Putinin tilanne ja hänen messiaaninen imago. Saas nähdä miten hänen itsetunto kestää sitä että tästä hänen toistaiseksi katteettomasta uhkailustaan tulee mieleen lähinnä
   ”Mankelin – Uhkailija”: https://www.youtube.com/watch?v=etbOeCG8icc

   Puheet on puheita ja teot tekoja. Aikansa kun tuolla tavalla turhaan uhoaa ja mouhoaa niin on suuri riski että käypi huonosti:
   ”When you have to shoot, shoot; don’t talk”:
   https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988

   Plandemia loppuu kun zombibanksterit ovat saaneet mitä haluavat ja digitaalinen rahajärjestelmä on käytössä.

   https://rumble.com/vqsja4-pandemia-loppuu-kun-digitaalinen-rahajarjestelma-on-kytss.html

   ”Pohjois-irlantilainen finanssisijoittaja Melissa Ciummei on vakavasti huolissaan siitä, että injektiopasseja tullaan käyttämään pikemminkin datapassien tapaan yhteiskuntaan osallistumisen valvomiseksi. Hän uskoo, että passijärjestelmä on luotu rahoitusalan uudelleenkäynnistyksen aikaansaamiseksi, jolla korvataan epäonnistunut fiat-valuuttajärjestelmämme. Pankeille on velkaa biljoonia dollareita, eikä ole mitään keinoa maksaa niitä takaisin. Koska passit ovat ratkaisevan tärkeitä tämän uuden rahoitusjärjestelmän toteuttamisessa, kaikkien kansalaisten, niin nuorten kuin vanhojenkin, pakollinen rokottaminen on välttämätöntä, jotta suunnitelma onnistuisi. Kuuntele tätä syvällistä haastattelua, josta saat käsityksen c19-kertomuksen taustalla vaikuttavasta taloudesta. Estääkseen tämän uuden järjestelmän käyttöönoton ihmisten ei tarvitse tehdä muuta kuin olla noudattamatta sitä. ”

 • pää määrää

  Vastaa

  ”Ei tilanne kovin erilainen tosin muidenkaan suurten mediatalojen kanssa olisi: niille kun on enemmän sääntö kuin poikkeus, että juutalaiset, jotka Suomessa muodostavat alle 0,03% väestöstä, ovat huomattavan yliedustettuina, mitä mediatalojen omistukseen ja toimintaan tulee.”
  Pitäisi olla jokin peruste väittää, miksi pieni osa väestöstä hallitsisi mediaa. Jos 99,97% väestöstä olisi muuta mieltä, vähemmistön määräilemä media loppuisi nopeasti. On siis selvää, että medialla on kansan enemmistön tuki riippumatta kuka omistaa median.
  Mistä tämä johtuu? Siihen on syynä suomalainen skitsofreniaan taipuvainen luonne ja suomalaisia geenejä omaavien nerojen harvinaisuus, joka on luettavissa yhden käden sormilla. Suomalaiset ovat ainakin olleet erikoista kansaa, korkea älykkyys mutta nerot ja idiootit ovat harvinaisia.

 • tsemppiä kuitenkin

  Vastaa

  Voisiko Tiina opetella hieman äidinkieltään? Tekstiä on hyvin vaikeaa ja rasittavaa lukea, kun kielioppi on hukassa. Asiasisältö hukkuu virheisiin.

  • J.K.

   Vastaa

   Esitä tuosta tekstistä edes yksi virhe, mikä estää näkemästä kontekstia.

   Kiitos Tiinalle tätäkin kautta.

   J.D.

   • Tarkkailija

    Vastaa

    On vaikea saavuttaa uskottavuutta, kun kirjoitustyyli on tokaluokkalaisen tasoa.

   • GLGL

    Vastaa

    ”Tekstiä on hyvin vaikeaa ja rasittavaa lukea”

    ”Vaikea” ja ”rasittava” olisivat ehkä paremmat sanamuodot äidinkielessä?

    Minulla ei ollut mitään vaikeutta lukea Tiinan kirjoitusta. Ehkä sinulla on jokin henkilökohtainen ongelma.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ainahan sitä voi itse alkaa kirjoittamaan oikeaoppisella tyylillä jos muiden kirjoitukset ei maistu

 • TT

  Vastaa

  Sionistit tehtailevat näitä jatkuvia kriisejä ja epävakautuksia, jotta voivat siten lopulta rynnätä esiin pelastajina Messiaansa kanssa. Näin kerrotaan meille Siionin Viisaiden Pöytäkirjoissa, joita väitetään väärennöksiksi, mutta jonka sisällöstä 99% on jo toteutunut. Ihmeen hyvä näkemys näillä väärentäjillä on ollut. Modernimpi versio on dokumentti nimeltään ”Silent Weapons for Quiet Wars”, jossa kuvaillaan nykyinen ”eliitin” sota kansoja ja kansallisvaltioita vastaan vastaan. Juutalaiset ovat näissä eliitin suunnitelmissa ylikorostuneesti edustettuina, mutta ei koko juutalainen rotu ole mätä. Tavallisia juutalaisia käytetään sionistieliitin ihmiskilpinä.

 • Huumori kunniaan

  Vastaa

  Turha kenenkään on erikseen todistella että ”en ole juutalaisvihamielinen”, etenkään kun niillä oikeilla juutalaisilla ei kerran ole osaa eikä arpaa näiden ”juutalaisina esiintyvien valejuutalaisten kanssa. 

  Kasaarimafioosojen taloudellisiin koijailuihin on turha muita sotkea.

  Mitä omistajiin tulee.

  https://koronarealistit.com/dokumentti-monopoly-kuka-omistaa-maailman/

  Eikö yksistään jo se kerro tarpeeksi että kaksi maailman suurinta omaisuudenhoitoyhtiötä BlackRock ja Vanguard omistavat suurelta osin Big Pharman ja Valtamedian SOMEA myöten joka johdosta meno sitten on tietenkin tämän näköistä. 

  BlackRock ja Vanguard muodostavat salaisen monopolin, joka omistaa lähes kaiken muun mitä ylipäätään kannattaa omistaa ja kuvitella saattaa. Kaiken kaikkiaan he omistavat 1600 amerikkalaista yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli 9,1 biljoonaa (biljoona on 10 potenssiin 12) dollaria. Kun siihen lasketaan mukaan maailman kolmanneksi suurin omistaja, State Street, niiden yhteenlaskettu omistus kattaa lähes 90 prosenttia kaikista S&P 500 ‑yrityksistä. Vanguard on BlackRockin suurin osakkeenomistaja. Toisaalta Vanguardilla itsessään on ainutlaatuinen rakenne, joka tekee sen omistajuudesta vaikeampaa erottaa, mutta monet maailman vanhimmista ja rikkaimmista perheistä voidaan liittää Vanguardin rahastoihin…

  • pileripää

   Vastaa

   Nuo on rahastoyhtiöitä. Minäkin omistan niiden rahastoja. Nyt joku järki tuohon foliohattuiluunkin.

  • Plääh

   Vastaa

   Mitä tarkoitat oikealla ja valejuutalaisella? Ovatko kaikki israelilaiset mielestäsi valejuutalaisia? Tai ulkomailla asuvat juutalaiset?

 • ValhallaX

  Vastaa

  Kyse on sionismista.

  Bolshevikkivallankumous oli ensimmäinen suuri sionistien voitto. Kommunismi ei ollut juutalaisille mikään ideologia, se oli vain työkalu, jolla päästiin tappamaan Venäjän valkoista kansaa. Istukaa rauhassa ja miettikää, mitä tapahtui: Valtava tulon- ja vallansiirto juutalaisille. Venäjä ei ole vielä yli 100 vuoden jälkeen lähelläkään toipumista tuosta kammottavasta iskusta Venäjän kansaa kohtaan.

  Bolshevikkivallankumous on myös nyt suuri malli, juutalaisten modus operandi. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, niin USA:ssa on käynnissä Bolshevikkivallankumous 2.0. Heidän demokratiansa on jo kuin Neuvostoliitto. Toisinajattelijoita vainotaan julmasti ja säälimättä. Sionistimedia valvoo haukkana, että muita kuin sionistien hyväksymiä ajatuksia ei saa tuoda julki. Oikeuslaitos pitää jo Neuvostoliiton tyyliin valkoisia poliittisina rikollisina eli heitä voi tuomita raskauttavien asianhaarojen puitteissa, koska he ovat valkoisia. Ja toisaalta mustat, latinot jne. voidaan tuomita äärimmäisen lievästi vain sillä kommunistisella periaatteella että valkoinen käytti sanaa ”nigger”. Tämä on tyylipuhdasta Neuvostoliiton sionismia. Solzhenitsyn on kuvannut pilkuntarkasti sitä, kuinka ”poliittiset” olivat paarialuokkaa vankiloissa ja kaikenlaiset todelliset rikolliset pitivät hovia. Tätä on USA ja sama prosessi on menossa EU:ssa.

  Tätä on sionismi. Sionismi hyökkää avoimesti valkoisia ihmisiä ja valkoisia yhteiskuntia vastaan. Ei ole vasemmistoa, ei ole vihreitä, ei ole oikeistoa. On vain sionismi ja sen korruptoimat ns. Lännen johtajat, joista mainio esimerkki on pahasti dementoitunut Joe Biden, joka ei pysty edes pitämään lehdistötilaisuutta ( ja sitten hänen narkkaripoikansa ja pojan tolkuton korruptio). Kansallismieliset ovat Neuvostoliiton ”porvareita” (lue: ihmisiä, jotka sionisti halusi tappaa saadakseen vallan, jos ei heti, niin myöhemmin). Katsokaa Venäjän oligarkkeja tarkkaan. Sionisti. Tai sionistin korruptoima. Ja piste,

 • ValhallaX

  Vastaa

  Lisään vielä.

  Olen hyvin kriittinen sionismia ja juutalaisia kohtaan. Totta. Mutta syystäkin.

  Katsotaanpa rauhallisesti Lähi-Itää. Joka puolella maailmaa näkee, kuten tiedätte, ”Jews for Refugees”. Voi kuinka hyviä ihmisiä he ovat, he haluavat vain hyvää, eikö niin?

  No, miten on kotipuolessa, Israelissa? Ovatko he ”For Refugees”? Aukaisevatko he rajansa? Ottavatko he ahdistetut ja vainotut syliinsä? Kaatavatko he rahansa mustien asuntoihin ja loputtomaan kotiuttamiseen? Niin, aukaiseeko sionisti kassansa auttaakseen muita? Sallikaa minun nauraa. He vinkuvat rahaa USA:lta, joka maksaa heidän loputtoman, eksistentiaalisen sotimisensa.

  Tulevatko he toimeen naapuriensa kanssa? Pelaavatko he jalkapalloa naapuriensa kanssa? Onko heidän rajallaan avoimet ovet? Voivatko he edes vierailla naapurimaassa muuten kuin Hellfire-ohjusten säestämänä? Taas naurattaa.

  Vuoden 1948 jälkeen Libanon on tuhottu, Irak on tuhottu, Libya on tuhottu. You name it. Amerikkalais-sionistinen militarismi tappaa, jos sionisti vinkaisee. Miljoonia ja taas miljoonia, ja seuraavaksi on vuorossa Iran. Ei naurata.

  Ydinaseet? Sionisteilla on ylivaltainen oikeus määritellä kenellä voi olla ydinaseita. Vastaus: Vain heillä ja heidän lakeijoillaan. Vain sionisti tietää tässä maailmassa, mikä maa voidaan pommittaa kivikauteen. Ei naurata.

  Onko vuoden 1948 jälkeen Israelissa tai sen naapurustossa tapahtunut mitään hyvää. Mitään sellaista, joka ei olisi vaatinut kokonaisten kansanryhmien murhaamista? Ei. Jos aavikko vihertää niin jossakin se punertaa verestä. Muistellaanpa Beirutin Teurastajan, Israelin kansallissankarin Ariel Sharonin elämän huippuhetkiä: Shabra ja Shatila. Sionismin helmiä, Israelin suuria askelia. Eipä tosiaan naurata.

  Niin, minä en pidä sionisteista. Ei löydy yhtäkään syytä pitää heistä, ei pienintäkään. Nada.

 • Das Erbe von Heydrich

  Vastaa

  Enbuske on kertonut itse kokkelin vetämisestä ja huorissa käymisestä, mitä järkeä on luottaa tuollaiseen rappiotoimittajaan? Katsoin yhden jakson tämän mediapellen ohjelmaa ESV, kun oli persujen pj-kisa, ja Halla-aho oli vieraana ohjelmassa. Koko jakso oli pelkkää persupilkkaa. Miksi Wiik kuvittelee että Enbuske ei kusettaisi häntä, jos kerran kusetti Halla-ahoakin?

 • Nimetön

  Vastaa

  Jos Supla-palvelussa ko. podcastia ei voida julkaista, voisiko Tiina & Junes tehdä sen omissa kanavissaan? Jos Enbuske siinä tapauksessa ystävällisesti lähettäisi tämän tiedoston heille?

  Joka tapauksessa Juneksella olisi voinut olla oma tallennin taskussa, jonka tallenteelta saataisi haastattelu edes jollain tavoin kuunneltavaksi. Samaten sellainen olisi hyvä olla varalta, jos varsinaista haastattelua kuitenkin mielivaltaisesti leikellään (=sensuroidaan).

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   ”Joka tapauksessa Juneksella olisi voinut olla oma tallennin taskussa, … ”

   Tai ranteessa. Kannattaa tarkistaa älykellon ominaisuudet. Muistia sellaisessa voi olla esimerkiksi 32 gigaa. Kelloa voi käyttää sanelimena. Korjatkaa, jos tiedätte paremmin.

   • Nimetön

    Vastaa

    Kello olisi toki parempi, mutta taas näkyvä. (Sala)tallenninta taskussa ei huomaa kukaan.

    Itse olen vuosia käyttänyt pientä mp3-soitinta suullisten sopimusten tilanteissa. Tarvinnut tallenteita kerran-pari. Omat keskusteluthan saa lain mukaan keneltäkään kysymättä tallentaa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kultaa rakastava kansa jyrähti ja Enbusken piti valita leivän ja itsenäisyyden välillä. Hän valitsi leivän.

  ”Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat” mutta silti olen pettynyt Tuomas Enbuskeen. Hän älykäs mutta yksinkertainen ja kiltti mies. Odotin häneltä enemmän.

  PS. Siionismi ja sionismi ovat eri asioita.

 • Kuolema kasaarisionisteille ja niiden perseennuolijoille

  Vastaa

  Kannattaa muistaa, että:
  Sionismi ei tarkoita samaa kuin juutalaisuus, eikä myöskään ole todellisuudessa liike juutalaisten palaamiseksi luvattuun maahan, vaan kasaarisionistien rasistinen ja imperialistinen, pienen kasaarieliitin ehdottomaan maailmanvaltaan tähtäävä ideologia. Oikeita, seemiläisiin kansoihin kuuluvia juutalaisia on alle 3% maailman juutalaisista, valtaosa on näitä käännynnäisiä kasaariäpäriä. Jeesus jo varoitteli Raamatussa näistä valheellisista juutalaisista sanoen: ”Minä näen sinun ahdistuksesi ja koyhyytesi – sinä olet kuitenkin rikas. Ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä jotka sanovat olevansa juutalaisia eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga.” Tämä monta sataa vuotta ennen kuin kasaarivaltakuntaa oli edes olemassakaan.

 • juha II

  Vastaa

  Juutalaiset kuvittelevat olevansa kovinkin voimakkaita, mutta ulkolultainen aina ”oikeassa” oleminen ja kaikkinaisen kritiikin kohteena olemisen kyvyttömyys tekee heistä muiden silmissä pikemminkin säälittäviä. Siis meidän valkoisten kristittyjen, joita ei ole pitänyt houkutella yltäkylläisillä ”hillotolpilla” ja muutamalla keskiverto juutalaista hyvin paljon korkeammalla mielenlaadulla varustettua ”harmaaselkää”, jotka ovat olleet tarpeeksi korkealla henkisellä ja moraalisella tasolla solmimaan liittosopimusta itsensä Jumalan kanssa. Loppu porukka onkin sitten sitä samaa sekulia kuin muutkin. Ja kun on kerran Jumalan nimen saanut paperin alle niin loppu onkin legendaa, sillä jos juutalaisiin ei ole luottamista kuin siihen, ettei heihin ole luottamista, niin Jumala kyllä pysyy SANASSAAN ja pelastaa lopulta heidät kulloisestakin rapaojasta jonne ovat itsensä aivan ITSE järjestäneet. Mutta tunnetusti näistä kaikista ”sattumuksista” kyllä maksumies keksitään jav sitähän ei tarvitse kaukaa hakea. Eli valkoinen mies, joka kantaa kaikki juutalaisten ”synnit” siinä missä ”huoranpenikka” Jeesus Kristus kantoi koko maailman synnit Ristinpuulla ja jonka syntyjuhlaa koko kristikunta kohta pian juhlii, Vaikka korona satanistit arvatenkin keksivät uuden version ”plörönästä” aivan kuin vahingossa pilaamaan joulun vain siksi, että ihmisiä on aivan ”liikaa” heidän kieroutuneiden mieliensä kannettavaksi toisin kuin ”juhlakalun”, joka hoiti kerralla koko roskan Ikuiselle Elämälle. Mutta lohduksi niille, jotka eivät tätä SANOMAA jaa: ”Kyllä piru perillisensä löytää!!!” Valitettavasti vain kyseisen paikan ”päästöt” eivät ole ”hiilineutraaleja”! Sekin vielä…!!!

 • Nimetön

  Vastaa

  Lukiessani noita juutalaisvastaisia kommentteja voisitte kääntyä islamiin. Todellisuus on maailma on mustavalkoinen on kaksi puolta jotka mittelevät keskenään juutalais kristilliset arvot ja ateismivasemmistoglobaaliislam. Kummalla puolella olet.

 • Plääh

  Vastaa

  Sionismi=juutalaisuus=kommunismi

 • juha II

  Vastaa

  Kristittyjen kannalta ei ole mitään eroa muslimien ja juutalaisten kannalta. Päinvastoin juutalaiset ovat islamilaisia paljon pirullisempia oveluudessaan, koska ovat älykkäitä, mutta kaikkein eniten ”hajoittajia” sen tuloksena, että halusivat vapaaksi Jeesuksen sijaan Barabbaan.
  Juutalaiset ovat kuin romaanit, joiden mielestä valkoiselta varastaminen tai kusettaminen on vain juhlinnan ja rinkitanssin syy. Ei häpeä eikä vääryys! Ilmeisesti Jumalakin on antiseministi, koska Hän on mitä ilmeisimmin rankonut ”valittua kansaa” aivan syyttä suotta. Ainakin ennen wanhaan paheksuttiin isäntää, joka eli niin kurittomasti, että ajettiin talostaan kiertolaiseksi muitten ihmisten vaivoiksi ja harmiksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi